-
@red_monster said in BYD forum:
Αλήθεια, ποιον πιστεύεται ότι ενδιαφέρουν τα χιλιο επαναλαμβανόμενα τσιτάτα για αυτονομία και φόρτιση ;
το πρήξιμο γίνεται και από τις 2 μεριές.
α) ωωω πως οδηγείτε τις αρχαιολογίες ΜΕΚ
β) ωωω πως οδηγείτε τα τηλεκατευθυνόμεναΕδώ μέσα τουλάχιστον το α δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Στο fb βλέπεις αρκετές καφριλες από και τις δύο κατευθύνσεις.
-
Αλήθεια, ποιον πιστεύεται ότι ενδιαφέρουν τα χιλιο επαναλαμβανόμενα τσιτάτα για αυτονομία και φόρτιση ;
το πρήξιμο γίνεται και από τις 2 μεριές.
α) ωωω πως οδηγείτε τις αρχαιολογίες ΜΕΚ
β) ωωω πως οδηγείτε τα τηλεκατευθυνόμεναΕδώ μέσα τουλάχιστον το α δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Στο fb βλέπεις αρκετές καφριλες από και τις δύο κατευθύνσεις.
Ούτε το β!!!
Αυτόματη οδήγηση μπορεί να υπάρξει και για τα θερμικά!
Το ότι η αυτόματη οδήγηση έχει κενά ναι, έχει ειπωθεί! -
-
@nickthetrib said in BYD forum:
Παραδόξως δεν βλέπω να αναφέρεται συχνά ένα μεγάλο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Ότι μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου, ενώ δεν μπορείς να έχεις αντλία βενζίνης στο σπίτι σου, τουλάχιστον νόμιμα
Εξαιρείται ο @criuser που ακόμα δεν έχει μάθει το κόστος εγκατάστασης wall box 🤪Δεν έχω γκαράζ στο σπίτι καρδιά μου!!!
Και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των πόλεων!!!
Αλλιώς δεν θα έκανε κάποιος απο 10-30' να παρκάρει σε Κυψέλη Παγκράτι Πατήσια κλπ κλπ.
Θα είχαν βάλει οι ηλεκτρικοί τα αυτοκίνητά τους στα γκαράζ και θα πάρκαραν οι υπόλοιποι στο 1'Οπότε αυτό δεν είναι πλεονέκτημα συνολικά της ηλεκτροκίνησης αλλά συγκεκριμένων που έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα!!
Δεκτό, πρόσθεσα το "υπό προϋποθέσεις"
Πάντως είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που έχουν δυνατότητα κατ οίκον φόρτισης, από αυτούς που έχουν βενζινάδικο στο σπίτι συμφωνείς; -
Παραδόξως δεν βλέπω να αναφέρεται συχνά ένα μεγάλο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Ότι μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου, ενώ δεν μπορείς να έχεις αντλία βενζίνης στο σπίτι σου, τουλάχιστον νόμιμα
Εξαιρείται ο @criuser που ακόμα δεν έχει μάθει το κόστος εγκατάστασης wall box 🤪Δεν έχω γκαράζ στο σπίτι καρδιά μου!!!
Και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των πόλεων!!!
Αλλιώς δεν θα έκανε κάποιος απο 10-30' να παρκάρει σε Κυψέλη Παγκράτι Πατήσια κλπ κλπ.
Θα είχαν βάλει οι ηλεκτρικοί τα αυτοκίνητά τους στα γκαράζ και θα πάρκαραν οι υπόλοιποι στο 1'Οπότε αυτό δεν είναι πλεονέκτημα συνολικά της ηλεκτροκίνησης αλλά συγκεκριμένων που έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα!!
Δεκτό, πρόσθεσα το "υπό προϋποθέσεις"
Πάντως είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που έχουν δυνατότητα κατ οίκον φόρτισης, από αυτούς που έχουν βενζινάδικο στο σπίτι συμφωνείς;Καλά ναι, προφανώς!!!
Εκεί μπαίνει και ο χρόνος φόρτισης!
Αλλά οκ, μην τα ξαναλέμε!!!
Καλά αυτοκίνητα τα ηλεκτρικά, δείχνουν το μέλλον, αλλά η επικράτησή τους δεν θα έρθει, αν δεν λυθούν βασικές αδυναμίες!
Παρεμπιπτόντως μια i4 που παρκάρει στην γειτονιά, ενα leaf και ενα Y, παρκάρουν στον δρόμο πάντως. Και καλά τα άλλα, η i4 παρκάρισμα στον δρόμο??? -
Αυτόν που ΔΕΝ θέλει να αγοράσει γιατί δεν έχει τα λεφτά μαζί με την επιδότηση και για τον φορτιστή και έτσι έχει μία δικαιολογία επιπλέον για τον εαυτό του...
Εγώ νομίζω ότι τα σύγχρονα ηλεκτρικά είναι οικονομικότερα από τα αντίστοιχα θερμικά με τους όποιους περιορισμούς (οι οποίοι για μερικούς είναι καθόλα αποτρεπτικοί).
Προσωπικά, Για καθημερινό αυτοκίνητο για τις δουλειές μου σίγουρα δεν θα επέλεγα ηλεκτρικό.Με δεδομένο ότι κάνω 45-50 k km μόνο με αυτό ετησίως, και κάθε φορά που φουλαρω ξενοιάζω για 980 km.
-
Εγώ νομίζω ότι τα σύγχρονα ηλεκτρικά είναι οικονομικότερα από τα αντίστοιχα θερμικά με τους όποιους περιορισμούς (οι οποίοι για μερικούς είναι καθόλα αποτρεπτικοί).
Προσωπικά, Για καθημερινό αυτοκίνητο για τις δουλειές μου σίγουρα δεν θα επέλεγα ηλεκτρικό.Με δεδομένο ότι κάνω 45-50 k km μόνο με αυτό ετησίως, και κάθε φορά που φουλαρω ξενοιάζω για 980 km.
προφανώς και ειναι οικονομικότερα. Αν τα συγκεκριμένα χιλιόμετρα τα κάνεις εντός πόλης, διαφωνώ μαζί σου, μπορείς άνετα και με ένα ηλεκτρικό να κάνεις την δουλεία σου.
-
Ισχυει αυτο που γραφτηκε οτι η Ελλαδα εχει χιλιομετρικες αποστασεις λογω του σχεδιου που ειναι. Δηλ το Αθην-Αλεξανδρουπολη το κανει αρκετος κοσμος. Οπως και το Καλαματα-Θεσσ.
Οταν ζουσα στο Τοροντο καναμε Τορ-Μοντρεαλ γυρω στα 550 χμ, Τορο-ΝΥ λιγο πανω απο 800 χμ και Τορ-Σικαγο λιγο πανω απο 850 χμ
Το να πας πχ Τοροντο-Φλοριντα που το εκαναν πολυ παλαιοτερα πχ στην δεκαετια του 1970-1980 ηταν 18 ωρες οδηγησης το οποιο ειναι παρομοιο με το να πας Αθηνα-Μοναχο πχ
Δηλ αν ειναι Αθηνα- Θεσσ 500 χμ και Αθην-Αλεξανδρουπολη 800χμ συγκρισημες αποστασεις ειναι
-
Μάγκες η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και σχεδόν ποτέ δεν πάει κάποιος από Καλαμάτα Αλεξανδρούπολη .
Παγκοσμίως είναι μια μικρή χώρα . Προφανώς υπάρχουν μικρότερες αλλά γενικά μιλώντας
Με μπολικους πολύ γρηγορους φορτιστές δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγοι τέτοιοι με αποτέλεσμα να μην είναι ιδανικά τα ηλεκτρικά για ταξίδι όπως ένα συμβατικό αμάξι.
Τα παραπάνω είναι η γνώμη μου. Τώρα αν εσείς θέλετε να μου παρουσιάσετε την Ελλάδα τεράστια και να κάνετε το άσπρο μαύρο οκ, δική σας γνώμη είναι ότι θέλετε μπορείτε να πιστεύετε
Στην Ευρώπη πάντως και ειδικά στην ΕΕ είναι από τις μεγάλες χώρες...
χωρις τα νησια τα οποια δεν πας με αυτοκινητο οποτε δεν μετραμε για εκει χιλιομετρικες αποστάσεις δεν είναι τοσο μεγαλη
το αναγλυφο ειναι οντως εντονο (ολο βουνα είμαστε)
ε τωρα αν θες να πας από Καλαματα σε Αλεξανδρουπολη δεν σου κανει το ηλεκτρικο αλλα ποσσοι το χρειαζονται αυτό. οι περισσοτερες μεγαλυτερες διαδρομες χιλιομετρικα που κανει το 90% του πλυθυσμου σε αποσταση είναι το αθηνα θεσσαλονικη στο οποιο θες μια φορτιση με κάποιο μεγαλο ηλεκτρικο. Καμία αν πας με 100 αλλα αυτο ειναι βασανιστηριο οχι οδηγηση οποτε δεν το μετραω οπως κανουν κάποιοι.
Δεν κάνω το ασπρο μαυρο, και γω υποστηριζω και συμφωνω μαζι σας οτι ακομα την δεδομενη στιγμη για μενα είναι ακαταλληλο ενα ηλεκτρικο για ταξιδια και γιαυτο αγορασα μονο ενα μικρο πολης και οχι κάτι που να μπορει να κάνει ταξιδια.
Αλλα κατηγορω για αυτό το δικτυο γρηγορης φορτισης μας οχι κάτι αλλο
Στην Κινα που κανω οδικως ταξιδια πολλες φορες οι αποστασεις είναι πολυ πολύ μεγαλύτερες και εκει υπάρχουν παρα πολλα ηλεκτρικα. Αλλα δεν αντιμετωπίζουν κανενα προβλημα στα ταξιδια πολύ απλά γιατι καθε λίγο και λιγακι βρισκεις αντιστοιχα με τα δικα μας Σεα 4-5 50ρηδες και 2-3 200-250ρηδες γρηγορους φορτιστες. Αυτο σας εξηγω οτι αν εδω ειχαμε τετοιες υποδομες δεν θα σας ενοιαζε μια αυτονομία στων 400-500ων χιλιομέτρων. Μια χαρά είναι αν υπαρχουν υποδομες να το υποστηριξουν. Ε στην Ελλαδα αυτές ακόμα δεν υπάρχουν είναι σε νηπιακο στάδιο ακομα
-
προφανώς και ειναι οικονομικότερα. Αν τα συγκεκριμένα χιλιόμετρα τα κάνεις εντός πόλης, διαφωνώ μαζί σου, μπορείς άνετα και με ένα ηλεκτρικό να κάνεις την δουλεία σου.
τα χιλιόμετρα γίνονται κατά 95 % σε εθνικό δίκτυο και το πρόβλημα είναι ο χρόνος και ο προγραμματισμός. Αδιάφορη η κατανάλωση, ότι καύσιμο και να ήταν πέρναγε ως έξοδο.
-
ευκαιριας δοθείσης, η φανοποιια της FMS ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλή. Η ζημιά ήταν μια γρατζουνιά στον προφυλακτήρα σε μέγεθος φακής και μια ακόμα στο μπράτσο του καθρέπτη. Εμπρόθεσμη και έντεχνη η όλη επισκευή με μόνο αρνητικό την ανάγκη εξόφλησης των ανταλλακτικων αμα τη παραγγείλει
-
Παραδόξως δεν βλέπω να αναφέρεται συχνά ένα μεγάλο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Ότι μπορείς να φορτίσεις (υπό προϋποθέσεις ) σπίτι σου, ενώ δεν μπορείς να έχεις αντλία βενζίνης στο σπίτι σου, τουλάχιστον νόμιμα
Αυτό είναι πολύ σημαντική παράμετρος η οποία έρχεται πολύ συχνά στο μυαλό μου τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, δουλεύω σε δουλειά Νότια από το σπίτι μου σε απόσταση 45 λεπτών και ξεκινάω χαράματα. Βενζινάδικο όμως (ασφαλές!) έχω σε απόσταση 13 λεπτών από το σπίτι μου σε αντίθετη κατεύθυνση (Βόρεια). Οπότε πολλές φορές έχω κάνει τζάμπα τη διαδρομή μόνο για να βάλω βενζίνη (το προηγούμενο βράδυ π.χ.) ενώ αν είχα ηλεκτρικό απλά θα έμενε κουμπωμένο για τη νύχτα.
-
Μια χαρά είναι αν υπαρχουν υποδομες να το υποστηριξουν. Ε στην Ελλαδα αυτές ακόμα δεν υπάρχουν είναι σε νηπιακο στάδιο ακομα
Για να πέσουν σοβαρά λεφτά σε ταχυφορτιστες στο εθνικό δίκτυο, θα περάσουν χρόνια ακόμα, τουλάχιστον 2-3. Ταξιδεύω 7-8 φορές τον χρονο Αθήνα -Θεσσαλονίκη και εκτός από περιόδους αιχμής πχ τριήμερα, διακοπές Αυγούστου κτλ, έχω πετύχει μία φορά στον Κορίνό ένα AUDI που φόρτιζε και αναγκάστηκα να περιμένω(πλέον έβαλαν και άλλους ταχυφορτιστές όμως). Κοινώς, τα έσοδα από φορτίσεις για τις εταιρίες, ειναι ελάχιστα, και δεν μπορούν να βγουν τα χρήματα της επένδυσης, τα οποία εκτός από τον ταχυφορτιστή που ειναι πανάκριβος, προυποθέτει και ακριβή υποδομή δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ, ειδικά για 300αρηδες και πάνω και ακριβό συνοδευτικό εξοπλισμό. Αυτά τα χρήματα δεν βγαίνουν με 10-20 φορτίσεςι την ημέρα, γιατί έχουν και συντήρηση. Ευτυχώς που υπάρχουν οι κρατικές επιδοτήσεις διαφορετικά και αυτοί οι φορτιστές που υπάρχουν, δεν θα υπήρχαν. Αναμένω να δω τι θα γινει με την Ευρωπαική οδηγία για φορτιστή ανά 60 χιλιόμετρα....
τα χιλιόμετρα γίνονται κατά 95 % σε εθνικό δίκτυο και το πρόβλημα είναι ο χρόνος και ο προγραμματισμός. Αδιάφορη η κατανάλωση, ότι καύσιμο και να ήταν πέρναγε ως έξοδο.
Τότε, πετρελαιάκι, η καλύτερη επιλογή.
-
ευκαιριας δοθείσης, η φανοποιια της FMS ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλή. Η ζημιά ήταν μια γρατζουνιά στον προφυλακτήρα σε μέγεθος φακής και μια ακόμα στο μπράτσο του καθρέπτη. Εμπρόθεσμη και έντεχνη η όλη επισκευή με μόνο αρνητικό την ανάγκη εξόφλησης των ανταλλακτικων αμα τη παραγγείλει
οι γκρινιες που ακουω ειναι περισσοτερο για τον χρονο ελευσης ανταλλακτικων. Ειναι ενας ο οποιος του ειπαν οτι θα περιμενει 3 μηνες για προφυλακτηρα. ελεος...
-
Παρεμπιπτόντως μια i4 που παρκάρει στην γειτονιά, ενα leaf και ενα Y, παρκάρουν στον δρόμο πάντως. Και καλά τα άλλα, η i4 παρκάρισμα στον δρόμο???
στο ψυχικο βλεπω συστηματικα ενα rs6 και μια aston martin παρκαρισμενα στο δρομο. Υπαρχουν και αρκετα αλλα, απλα αυτα τα δυο μου κεντρισαν την προσοχη επειδη ειναι και σχετικα κοντα το ενα στο αλλο. Σε καποιες περιοχες δεν εχουν προβλημα να τα αφησουν στο δρομο τα αυτοκινητα τους. Ουτε θεμα ασφαλειας αλλα ουτε προβλημα παρκινγ υπαρχει.
-
οι γκρινιες που ακουω ειναι περισσοτερο για τον χρονο ελευσης ανταλλακτικων. Ειναι ενας ο οποιος του ειπαν οτι θα περιμενει 3 μηνες για προφυλακτηρα. ελεος...
Και να το εχεις προπληρώσει !
Έχουν άπειρα τρακαρισμένα τεσλα όλων των γενεών σε όλο το πάρκινγκ, τουλάχιστον έχουν σοβαρή εμπειρία -
Μια χαρά είναι αν υπαρχουν υποδομες να το υποστηριξουν. Ε στην Ελλαδα αυτές ακόμα δεν υπάρχουν είναι σε νηπιακο στάδιο ακομα
Για να πέσουν σοβαρά λεφτά σε ταχυφορτιστες στο εθνικό δίκτυο, θα περάσουν χρόνια ακόμα, τουλάχιστον 2-3. Ταξιδεύω 7-8 φορές τον χρονο Αθήνα -Θεσσαλονίκη και εκτός από περιόδους αιχμής πχ τριήμερα, διακοπές Αυγούστου κτλ, έχω πετύχει μία φορά στον Κορίνό ένα AUDI που φόρτιζε και αναγκάστηκα να περιμένω(πλέον έβαλαν και άλλους ταχυφορτιστές όμως). Κοινώς, τα έσοδα από φορτίσεις για τις εταιρίες, ειναι ελάχιστα, και δεν μπορούν να βγουν τα χρήματα της επένδυσης, τα οποία εκτός από τον ταχυφορτιστή που ειναι πανάκριβος, προυποθέτει και ακριβή υποδομή δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ, ειδικά για 300αρηδες και πάνω και ακριβό συνοδευτικό εξοπλισμό. Αυτά τα χρήματα δεν βγαίνουν με 10-20 φορτίσεςι την ημέρα, γιατί έχουν και συντήρηση. Ευτυχώς που υπάρχουν οι κρατικές επιδοτήσεις διαφορετικά και αυτοί οι φορτιστές που υπάρχουν, δεν θα υπήρχαν. Αναμένω να δω τι θα γινει με την Ευρωπαική οδηγία για φορτιστή ανά 60 χιλιόμετρα....
Τότε, πετρελαιάκι, η καλύτερη επιλογή.
Το ακούω αυτό που λες αλλά προσωπικά προτιμώ να περιμένω να πραγματοποιηθεί αυτό και έπειτα να σκεφτώ για ηλεκτρικό για ταξίδι. Δεν κατηγορώ αυτούς που το επιλέγουν και τώρα αλλά δεν ταιριάζει στο δικό μου προφίλ να κάνω προετοιμασίες και στάσεις πάνω από 15λεπτα για φόρτιση .
Όπως και να έχει είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει ώστε να γίνουν mainstream τα ηλεκτρικά όπως και το να πληρώνεις με visa/Mastercard ή iris και όχι όπως τώρα με λογαριασμό στην κάθε εταιρεία ξεχωριστά .
-
Το ακούω αυτό που λες αλλά προσωπικά προτιμώ να περιμένω να πραγματοποιηθεί αυτό και έπειτα να σκεφτώ για ηλεκτρικό για ταξίδι. Δεν κατηγορώ αυτούς που το επιλέγουν και τώρα αλλά δεν ταιριάζει στο δικό μου προφίλ να κάνω προετοιμασίες και στάσεις πάνω από 15λεπτα για φόρτιση .
Θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον στο 3πλάσιο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα σημερινά νούμερα. Με δεδομένο οτι στην Ευρώπη κόβονται οι επιδοτήσεις, ή περιορίζονται, θεωρώ οτι και το επόμενο ΚΗ4 θα έχει μειωμένα ποσά, άρα δύσκολα να συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί πωλήσεων- πιο πιθανό να δούμε μείωση στα ποσά τουλάχιστον 2 χιλιάδων ευρώ, πχ 6-7 για τους ιδιώτες.
BYD forum