-
ανοιξε στην σελιδα της byd η δυνατοτητα αιτηματος test drive για dolphin. Αντε να παει κανενας να μας πει εντυπωσεις. @fanis75 διπλα εισαι, αντε ψησου
Σιγα μην παω μεχρι εκει και οδηγησω το δελφίνι! Εαν παω θα ειναι για φώκια, στην χειρότερη για το Άτος! Τωρα λεω να παω για ΕΧ30 αυριο εαν προλαβω. Προς το παρον ειμαι εξωτερικό, απειρα Τεσλα…και S και Χ. 3αρια και Υψιλον, πιο συχνα και απο γιάρις στην Αθήνα!
Εγώ πήγα !
Γράφω παρακάτω :
ενώ την Δευτέρα ημουν έτοιμος να δώσω προκαταβολή για το BYD Dolphin τελικά δίστασα, περισσότερο επειδή δεν είμαι σίγουρος πόσο κοστίζει και πόσο και αν επιβαρύνει το περιβάλλον συγκριτικά με το fiat panda cng που έχουμε 3,5 χρόνια τώρα.
Σίγουρα είναι πολύ απολαυστικοτερο στην οδήγηση (0-100 σε 7!) , και ταυτοχρονα ομαλό, αρκετά πιο αθόρυβο, με αναρτήσεις μαλακές (γίνεται κάπως βάρκα / πλέει στις μεσαίες και πάνω ταχύτητες αν συναντήσει κανείς ανωμαλίες σύμφωνα με μερικά YouTube reviews), με πολύ τεχνολογία (είμαι ερωτευμένος με το cruise control - το βάζω συνέχεια στο ηλεκτρικό μας σκούτερ(Segway 125s), πολυ πράγμα για εξερεύνηση εδώ (με έλκουν όλα αυτά σαν γκάτζετακιας που είμαι )πολύ ασφαλέστερο (χαμηλό κέντρο βάρους, αμέτρητα σύστηματα, ακόμα και torque steering) αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο θα το αξιοποιήσω και πόσο νόημα έχει....
Το βασικότερο είναι τα 1700 κιλά που με προβληματίζουν : Αναρωτιέμαι δηλαδή σε μια ανάβαση προς Πάρνηθα (ή διαδρομή προς Τρίπολη ) τι περιβαντολογικό αποτύπωμα έχει στον πλανήτη. Είναι τόσο πιο αποδοτικός ο κινητήρας ώστε να αντισταθμίσει το επιπλέον βάρος των 700 κιλών σχετικά με το fiat panda ; Λογικά όχι , πόση διαφορά έχουν; Η τιμή όπως γράφετε εδώ της kWh είναι κάπου 0,20€. Επίσης ένα κιλό φυσικό αέριο είναι κάπου στο 1,1-1,2€. Θα μείνουν εκεί ; Πως θα εξελιχθούν. Αυτά απλά τα παραθέτω ως ένδειξη για την ενέργεια που δαπανάται.
Όσο για τα καυσαέρια που δεν εισπνέουν τα παιδιά μας αυτό το προσπερνώ μιας εκπέμπονται άλλου , μακριά μεν αλλά αυτό δεν με αφήνει αδιάφορο. Θέλω να βλέπω συνολικά το αποτύπωμα, όχι μόνο στον μικρόκοσμο μου.
Ακόμα με χαλάει το άγνωστο όσο αφορά την επιδότηση, όπως και ο Σφακιανάκης που λέει πως μετά από αυτή την φουρνιά θα ανέβουν οι τιμές, επίσης οι λογικά καλύτερες και ελαφρότερες ssd που μαλλον θα έρθουν μετά τα μέσα του 2025 ....
Το panda είναι τίμιο αλλά κάπως τραχύ και σπαρτιάτικό, δύσκολη η ομαλή του οδήγηση , μεγάλη προτεραιότητα για μένα , δύσκολη ειδικά όταν είμαι κουρασμένος.
Σίγουρα συμπαθές αλλά σε πάνω απο 2ώρα ταξίδια κουράζει: Δεν έχει cruise control, δεν ρυθμίζεται η θέση πάνω κάτω, το τιμόνι μέσα έξω, είναι ψιλό για τα γούστα μου (η συμπεριφορά του στο δρόμο) - πάλι καλά που η ανάρτηση είναι καλά ρυθμισμένη για το ύψος του, ούτε σφιχτή ούτε μαλακή. Το Δελφίνι λόγω πολύ μεγαλύτερου μεταξονίου και χαμηλότερου κέντρου βάρους μπορεί να έχει την ανάρτηση ρυθμισμένη πολύ περισσότερο προς την άνεση.
Το έκανα και τεστ drive (το δελφίνι ) μαλακό σε συμπεριφορά αλλά όσο πρόλαβα να το καταλάβω μου άρεσε, οι κριτικές όμως στο internet είναι ανάμεικτες για την ανάρτηση και συμπεριφορά του στο δρόμο.
Η αυστηρότερη κριτική μάλλον είναι εδώ https://www.topgear.com/car-reviews/dolphin/first-driveΓια το περιβαλλοντικο κομματι δεν εχω να πω κατι, ας τα ψαξουν αυτα οι πολιτικοι.
Ο σφακ αναφερει οτι ειναι "για περιορισμενο αριθμο αμαξιων". Καπου ειχα διαβασει για 500 αμαξια. Εχω την εντυπωση οτι θα την κοψουν την ειδικη τιμη οποτε τους το πει η μαμα εταιρεια.
Αυτοκινητα με ssd μην περιμενεις μετα τα μεσα του 2025. Μην διαβαζεις τις χαζομαρες που λενε τα ακυρα σαιτ δεξια-αριστερα.
Αν το δελφινι σου αρεσε, αν εχεις τροπο να φορτιζεις σπιτι ή στη δουλεια και αν μπορεις να διαθεσεις τα 26800, χτυπα το. Θα ειναι σαφεστατα αναβαθμιση σε σχεση με το panda σου. Το φυσικο περιβαλλον του ειναι μεσα στην πολη, αλλα αν δεν σε ενοχλει ο θορυβος, νομιζω μια χαρα θα κανεις και τα ταξιδακια σου. Ετσι και αλλιως, και το panda δεν το λες και αμαξι που φτιαχτηκε για να καταπινει χιλιομετρα, οποτε αναβαθμιση και εδω.Σχετικα με το αρθρο του top gear, να πω οτι η τιμη δοκιμης ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο αυτην που ισχυει στην ελλαδα τωρα. Στο εξωτερικο ειδικα τα βλεπουν πολυ προσεκτικα αυτα και βαζουν βαθμολογια αναλογα με το τι προσφερει ενα αμαξι και σε ποια τιμη βρισκεται. Στην ελλαδα παιρνουμε την μεγαλη μπαταρια (αφου μονο αυτη κυκλοφορει εδω) με πλουσιο εξοπλισμο (μονο η ηλιοροφη και η ασυρματη φορτιση κινητου λειπει) στα 26800 (-6800 επιδοτηση). Ναι το αμαξι εχει φτιαχτει για ανετη οδηγηση και για να περναει ανετα πανω απο λακκουβες, οχι για δυναμικη οδηγηση. Σε νοιαζει; θα πονταρω πως οχι.
Σχετικα με τις ηχητικες ειδοποιησεις, εχουν δικιο. Ειναι ενοχλητικες απο οτι λεγεται, σε ολα τα κινεζικα αμαξια. Ψαξει βιντεο στο youtube να δεις πως να τις ελαχιστοποιησεις. Το αμαξι εχει λειτουργικο συστημα που θυμιζει αρκετα android οποτε δεν θα δυσκολευτεις ιδιαιτερα. -
Εγω να πω οτι το φυσικό αεριο δεν είναι καθόλου φιλικο για το περιβάλλον. Άλλο το φυσικό, αλλο το φιλικό
Μας εχει κάνει η Γερμανια να το πιστέψουμε αυτό και έβαλαν το "φυσικο" σαν ονομασία. Αυτό γιατι είχε μικρό κόστος από Ρωσία οχι οτι τους έπιασαν οικολογικές ανυσηχίες.
https://el.wikipedia.org/wiki/Φυσικό_αέριο
ορυκτο καύσιμο και αποτελέιται απο αέριο μείγμα κορεσμένων υδρογονανθράκων με μικρό αριθμό ατόμων άνθρακα. Οποτε δεν χρειαζεται να πω πολλα για να καταλάβουμε τι ακριβως συμβαινει με την καυση του ως καύσιμο.
Αυτό για την ανυσηχία σου αν το Dolfin είναι καθαρότερο ή όχι. ΑΝ (και είναι μεγάλο το ΑΝ) η ενεργεια παράγεται από καθαρες πηγες ενέργειας ΝΑΙ το ηλεκτρικο αμάξι είναι καθαρότερο από οτιδηπωτε άλλο που καίει ορυκτό καύσιμο οποιασδηπωτε μορφής.
Ενταξει είναι καθαρότερο το φυσικο αεριο από το πετρελαιο και την βενζίνη αλλα δεν συνεπάγεται οτι είναι καθαρο καύσιμο
ξαναλέω το "φυσικο" μπηκε μπροστά για να μας δημιουργήσει αυτή την ψευαισθηση
φυσικό είναι και το πετρέλαιο στην φύση υπενθυμίζω
το διαβασες το λινκ που εβαλες; λεει οτι εχει μειωμενες εκπομπες ρυπων σε σχεση με αλλα καυσιμα.
το ηλεκτρικο αμαξι θα ηταν καθαρο αν δεν ειχε μπαταριες, αλλα τοτε θα ηταν τρολει δεν θα ηταν ΙΧ. για να φτιαχτουν τοσες μπαταριες που εχει γινεται μια τεραστια καταστροφη στο περιβαλλον.
Το ηλεκτρικο αμάξι είναι ΚΑΘΑΡΟ μετα την κατασκευη του
Για την κατασκευη των μπαταριων σιγουρα δεν μπορω να πω ότι είναι καθαρη. Και οτιδήπωτε κατασκευαζεται σε εργοστάσιο προφανώς και θα παραγει ρύπους κτλ..
Αλλα αν οι μπαταρίες ανακυκλώνονται και μετα από κάποια (Αρκετα) χιλιόμετρα το αποτύπωμα στο περιβάλλον είναι μικρότερο από συμβατικά αυτοκίνητα συμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει
-
Καλησπέρα και από εμένα, να γράψω και εγώ με τη σειρά μου καθώς το παρήγγειλα την Δευτέρα έχοντας κάνει ένα σύντομο test drive το οποίο με ικανοποίησε πλήρως. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να το πιέσω ιδιαίτερα σε στροφές/υψηλές ταχύτητες για να έχω συμπέρασμα για τις τάσεις πλεύσεις. Πιστεύω θα υπάρχουν καθώς το αναφέρουν οι περισσότεροι.
Μου φάνηκε άνετη η ανάρτηση του στην καθημερινή χρήση (έχω opel crossland), έχει πολύ μεγάλους εσωτερικούς χώρους, φαίνεται αρκετά ποιοτικό και πολύ ωραίο το σαλόνι του με τα δερμάτινα. Από εξοπλισμό έχει τα πάντα, ενώ φαίνεται πολύ καλή και η οθόνη σε απόκριση.Γενικά είναι πιο ποιοτικό από ότι περίμενα. Επίσης μου αρέσει που είναι hatchback καθώς με το crossland δεν μπορώ να πώ ότι στα 5 χρόνια που το έχω χρησιμοποίησα την απόσταση από το έδαφος που διαθέτει οπότε για τη δική μου χρήση προτιμώ κάτι χαμηλό με λιγότερη ευπάθεια και καλύτερη αεροδυναμική.
Στα αρνητικά του θα ήθελα λίγω μεγαλύτερο προτμπαγκαζ (350 λίτρα) και κάπως φτηνές δείχνουν οι εσωτερικές χειρολαβές.
Εν κατακλείδι δείχνει ένα πολύ καλό value for money αυτή τη στιγμή.Με καλο να παραλαβεις! πιστευω οτι εκανες πολυ καλη επιλογη. Μπορεις να φορτιζεις σπιτι σου ή στη δουλεια;
Ευχαριστώ πολύ!θα φορτίζω σπίτι με φορτιστή.
-
Εγω να πω οτι το φυσικό αεριο δεν είναι καθόλου φιλικο για το περιβάλλον. Άλλο το φυσικό, αλλο το φιλικό
Μας εχει κάνει η Γερμανια να το πιστέψουμε αυτό και έβαλαν το "φυσικο" σαν ονομασία. Αυτό γιατι είχε μικρό κόστος από Ρωσία οχι οτι τους έπιασαν οικολογικές ανυσηχίες.
ορυκτο καύσιμο και αποτελέιται απο αέριο μείγμα κορεσμένων υδρογονανθράκων με μικρό αριθμό ατόμων άνθρακα. Οποτε δεν χρειαζεται να πω πολλα για να καταλάβουμε τι ακριβως συμβαινει με την καυση του ως καύσιμο.
Αυτό για την ανυσηχία σου αν το Dolfin είναι καθαρότερο ή όχι. ΑΝ (και είναι μεγάλο το ΑΝ) η ενεργεια παράγεται από καθαρες πηγες ενέργειας ΝΑΙ το ηλεκτρικο αμάξι είναι καθαρότερο από οτιδηπωτε άλλο που καίει ορυκτό καύσιμο οποιασδηπωτε μορφής.
Ενταξει είναι καθαρότερο το φυσικο αεριο από το πετρελαιο και την βενζίνη αλλα δεν συνεπάγεται οτι είναι καθαρο καύσιμο
το διαβασες το λινκ που εβαλες; λεει οτι εχει μειωμενες εκπομπες ρυπων σε σχεση με αλλα καυσιμα.
τι σχεση εχει η Γερμανια στο ονομα φυσικο μονο εσυ ξερεις.
αν εκανες το κοπο να κανεις ενα google θα εβλεπες αυτοName. In the early 1800s, natural gas became known as "natural" to distinguish it from the dominant gas fuel at the time, coal gas. Unlike coal gas, which is manufactured by heating coal, natural gas can be extracted from the ground in its native gaseous form.
το φυσικο ειναι επηδη ειναι ετοιμο στην γη και απλα το βγαζουν με αγωγους αυτο ηταν γνωστο απο παντα!
Κανε ενα κοπο και διαβασε τι έγραψα γιατι προφανώς ΔΕΝ διαβασες
εχω αναφερει οτι είναι καθαρότερο από βενζινη και πετρελαιο
Το Natural gas το εσπρωχναν σαν οικολογικό καύσιμο οι γερμανοι γιατι το χρησιμοποιουσαν για θερμανση κυριώς γιατι το επαιρναν σε χαμηλες τιμες από την Ρωσία
το ότι είναι καθαρότερο από το πετρελαιο και την βενζίνη δεν το κάνει ΚΑΘΑΡΟ καύσιμο
το διαβασα, μπερδευεις και γραφεις οτι ναναι. το ΦΑ ειναι ενα σχετικα καθαρο καυσιμο το οποιο ειναι αφθονο στην γη (μεχρι και εμεις εχουμε σε καποιο βαθος) σε σχεση με τον λιγνιτη που ειναι και αυτος αφθονος αλλα ειναι βρωμερος στην καυση.
και το κερι, το τζακι και η φωτια που μπαινει για να καουν κλαδια δεν κανουν καθαρη καυση, το ΦΑ κανει πολυ καθαροτερη απο αυτα.
αναλογικα με τα αλλα παει.
το να αγνοεις οτι γινεται τεραστια οικολογικη καταστροφη για να βγουν οι μπαταριες και το ξερεις οτι παιδια δουλευουν στα μεταλεια; αυτο με ξεπερναει -
και αν επιβαρύνει το περιβάλλον συγκριτικά με το fiat panda cng που έχουμε 3,5 χρόνια τώρα.
Το βασικότερο είναι τα 1700 κιλά που με προβληματίζουν : Αναρωτιέμαι δηλαδή σε μια ανάβαση προς Πάρνηθα (ή διαδρομή προς Τρίπολη ) τι περιβαντολογικό αποτύπωμα έχει στον πλανήτη.Λάθος κριτήρια έχεις!! Συγνώμη που το λέω τόσο ωμά, αλλά κανείς δεν αγοράζει αμάξι με περιβαλοντικά κριτήρια, γιατί απλά δεν ειναι καλό για το περιβάλλον. Εαν είσαι τόσο ευαισθητοποιημένος - και ΜΠΡΑΒΟ σου - τότε σίγουρα μην κοιτάς ηλεκτρικά και γενικά μην κοιτάς αυτοκίνητα.
-
και αν επιβαρύνει το περιβάλλον συγκριτικά με το fiat panda cng που έχουμε 3,5 χρόνια τώρα.
Το βασικότερο είναι τα 1700 κιλά που με προβληματίζουν : Αναρωτιέμαι δηλαδή σε μια ανάβαση προς Πάρνηθα (ή διαδρομή προς Τρίπολη ) τι περιβαντολογικό αποτύπωμα έχει στον πλανήτη.Λάθος κριτήρια έχεις!! Συγνώμη που το λέω τόσο ωμά, αλλά κανείς δεν αγοράζει αμάξι με περιβαλοντικά κριτήρια, γιατί απλά δεν ειναι καλό για το περιβάλλον. Εαν είσαι τόσο ευαισθητοποιημένος - και ΜΠΡΑΒΟ σου - τότε σίγουρα μην κοιτάς ηλεκτρικά και γενικά μην κοιτάς αυτοκίνητα.
αυτο λεμε, απορω που υπαρχει κοσμος που αγνοει τα βασικα
εδω εχουμε και τα τρολει που εχουν και μια μικρη γεννητρια, αν βαλει εμπρος τη γεννητρια που δεν ειναι τοσο σπανιο παει περιπατο η μη εκπομπη ρυπων.
-
το ηλεκτρικο αμαξι θα ηταν καθαρο αν δεν ειχε μπαταριες, αλλα τοτε θα ηταν τρολει δεν θα ηταν ΙΧ. για να φτιαχτουν τοσες μπαταριες που εχει γινεται μια τεραστια καταστροφη στο περιβαλλον.
Για την κατασκευη των μπαταριων σιγουρα δεν μπορω να πω ότι είναι καθαρη. Και οτιδήπωτε κατασκευαζεται σε εργοστάσιο προφανώς και θα παραγει ρύπους κτλ..
Αλλα αν οι μπαταρίες ανακυκλώνονται και μετα από κάποια (Αρκετα) χιλιόμετρα το αποτύπωμα στο περιβάλλον είναι μικρότερο από συμβατικά αυτοκίνητα συμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει
η ανακυκλωση μπαταριων ειναι ενα μικρο ποσοστο το υπολοιπο θαβεται.
-
Καλησπέρα και από εμένα, να γράψω και εγώ με τη σειρά μου καθώς το παρήγγειλα την Δευτέρα έχοντας κάνει ένα σύντομο test drive το οποίο με ικανοποίησε πλήρως. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να το πιέσω ιδιαίτερα σε στροφές/υψηλές ταχύτητες για να έχω συμπέρασμα για τις τάσεις πλεύσεις. Πιστεύω θα υπάρχουν καθώς το αναφέρουν οι περισσότεροι.
Μου φάνηκε άνετη η ανάρτηση του στην καθημερινή χρήση (έχω opel crossland), έχει πολύ μεγάλους εσωτερικούς χώρους, φαίνεται αρκετά ποιοτικό και πολύ ωραίο το σαλόνι του με τα δερμάτινα. Από εξοπλισμό έχει τα πάντα, ενώ φαίνεται πολύ καλή και η οθόνη σε απόκριση.Γενικά είναι πιο ποιοτικό από ότι περίμενα. Επίσης μου αρέσει που είναι hatchback καθώς με το crossland δεν μπορώ να πώ ότι στα 5 χρόνια που το έχω χρησιμοποίησα την απόσταση από το έδαφος που διαθέτει οπότε για τη δική μου χρήση προτιμώ κάτι χαμηλό με λιγότερη ευπάθεια και καλύτερη αεροδυναμική.
Στα αρνητικά του θα ήθελα λίγω μεγαλύτερο προτμπαγκαζ (350 λίτρα) και κάπως φτηνές δείχνουν οι εσωτερικές χειρολαβές.
Εν κατακλείδι δείχνει ένα πολύ καλό value for money αυτή τη στιγμή.Με καλο να παραλαβεις! πιστευω οτι εκανες πολυ καλη επιλογη. Μπορεις να φορτιζεις σπιτι σου ή στη δουλεια;
Σου ειπαν, στο περιπου, ποτε θα παραλαβεις; εχεις καμμια ιδεα για ποσο καιρο ακομα θα υπαρχει η τιμη 26800;
-
Σου ειπαν, στο περιπου, ποτε θα παραλαβεις; εχεις καμμια ιδεα για ποσο καιρο ακομα θα υπαρχει η τιμη 26800;
Η παραγγελία έγινε 16/09, παραλαβή ~μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Πιστεύω με τα δεδομένα των ταξινομήσεων των ηλεκτρικών το budget του ΚΗ3 ενδεχομένως φτάνει μέχρι τέλος Νοέμβριου αρχές Δεκεμβρίου από ότι είχα δει σε κάποιες εκτιμήσεις. Η τιμή του αυτοκινήτου είναι κλειδωμένη αλλά δεν μου είπαν αν πρόκειται να αυξηθεί. Εκτιμώ πάντως ότι θα αυξηθεί γι αυτό και έτρεξα τώρα.
-
το παιχνιδι αγορασε τωρα γιατι ερχονται αυξησεις παντα το ελεγαν οι πωλητες αυτοκινητων αλλα και αλλοι.
-
παντως στο Αττο 3 η ειδοποιηση για το οριο ταχυτητας απενεργοποιειται πληρως. Αναβοσβηνει μονο ενα μικρο κυκλακι με διαμετρο 5 χιλιοστα που φαινεται το οριο και δεν ενοχλει ουτε οπτικα.
-
το παιχνιδι αγορασε τωρα γιατι ερχονται αυξησεις παντα το ελεγαν οι πωλητες αυτοκινητων αλλα και αλλοι.
Πάντως το yaris cross που είχα παραγγήλει πέρυσι και εν τέλει ακύρωσα δεν θυμάμαι καν πόσες αυξήσεις έχει πάρει μέχρι τώρα που θεωρητικά δεν θα το είχα παραλάβει ακόμα!
-
η ανακυκλωση μπαταριων ειναι ενα μικρο ποσοστο το υπολοιπο θαβεται.
Πολυ σωστο αυτό που λες ΔΥΣΤΗΧΩΣ
Όμως,
το 90% των μπαταριών είναι κάτι που μπορει να ανακυκλωθει και ελπιζω να γινει στο μέλλον
Δεν εχω καταλάβει το γιατι δεν γίνεται ήδη αυτό αλλα είναι απαραδεκτο και πρεπει κάπως να μπει μια νομοθεσια/οδηγια να σταματησει αυτό και να ανακυκλώνονται
Το εχω αναφέρει γράψει και γω στο παρελθον αυτό
Αν δεν γινοταν να ανακυκλωθουν να έλεγα είναι μια τρύπα στο νερό, αλλα γινεται να ανακυκλωθούν και μαλιστα σε μεγάλο βαθμο
-
Το Δελφίνι έχει χαοτική διαφορά στην παθητική ασφάλεια σε σχέση με το Πάντα. Το μοναδικό τους κοινό είναι ότι κινούνται πολύ φθηνά. Κι ότι έχουν ονόματα ζώων.
-
μην σου πω οτι βαζω στοιχημα σχεδον οτι ολες οι ελληνικες μπαταριες θαβοντε.
τα ηλεκτρικα αμαξια σιγουρα οικολογικα δεν ειναι. τωρα αναλογα με την χρηση και την ανακυκλωση μπορει να γινουν αρκετα οικολογικα αλλα παντα θα υπαρχει το βαρος οτι στα μεταλλεια γινεται εκμεταλλευση ανθρωπων ακομα και παιδιων.
-
-
αν εκανες το κοπο να κανεις ενα google θα εβλεπες αυτοName. In the early 1800s, natural gas became known as "natural" to distinguish it from the dominant gas fuel at the time, coal gas. Unlike coal gas, which is manufactured by heating coal, natural gas can be extracted from the ground in its native gaseous form.
το φυσικο ειναι επηδη ειναι ετοιμο στην γη και απλα το βγαζουν με αγωγους αυτο ηταν γνωστο απο παντα!
Το Natural gas το εσπρωχναν σαν οικολογικό καύσιμο οι γερμανοι γιατι το χρησιμοποιουσαν για θερμανση κυριώς γιατι το επαιρναν σε χαμηλες τιμες από την Ρωσία
το ότι είναι καθαρότερο από το πετρελαιο και την βενζίνη δεν το κάνει ΚΑΘΑΡΟ καύσιμο
το διαβασα, μπερδευεις και γραφεις οτι ναναι. το ΦΑ ειναι ενα σχετικα καθαρο καυσιμο το οποιο ειναι αφθονο στην γη (μεχρι και εμεις εχουμε σε καποιο βαθος) σε σχεση με τον λιγνιτη που ειναι και αυτος αφθονος αλλα ειναι βρωμερος στην καυση.
και το κερι, το τζακι και η φωτια που μπαινει για να καουν κλαδια δεν κανουν καθαρη καυση, το ΦΑ κανει πολυ καθαροτερη απο αυτα.
το να αγνοεις οτι γινεται τεραστια οικολογικη καταστροφη για να βγουν οι μπαταριες και το ξερεις οτι παιδια δουλευουν στα μεταλεια; αυτο με ξεπερναειΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ
είναι καθαρότερο και το εχω αναφέρει πολλες φορες, ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΟ δεν ξερω τι δεν καταλαβαινεις, είμαι απολυτα σαφής. Το αναφερεις το ξανααναφερεις ενω το εχω γραψει σε όλα τα ποστ μου και οτι ειναι καθαρότερο από αλλα ορυκτα καυσιμα
το σχετικα καθαρο οπως γραφεις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ
ελπιζω να το ξακαθαρίσαμε αυτό γιατι και οι 2 το εχουμε γραψει και συνεχιζεις και το αναφερεις λες και γω λέω το αντίθετο
Δεν αγνοω τίποτα. Ξεκαθαρα οπως είναι τωρα τα πραγματα τα ηλεκτρικα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ
Ομως έχουν την δυνατότητα να είναι, αυτο λέω και κανεις οτι δεν καταλαβαίνεις γιατι στην ουσια δεν διαφωνούμε. Τα έχω γράψει πάρα πολλες φορες. ΑΝ παραγουμε απο καθαρες πηγες ενέργειας και αν αρχισουμε να ανακυκλωνουμε τις μπαταρίες θα γινουν πολυ οικολογικά τα ηλεκτρικα γιατι μπορουν. Το περιβαντολογικο τους αποτυπωμα μπορει να γίνει μικρότερο από ολα τα υπόλοιπα.
Μεχρι τότε τιποτα οικολογικο δεν υπάρχει.
Αν ανατρεξεις σε δημοσιεύσεις μου εχω γραψει οτι είναι χαζο να λέμε για καθαρα ηλεκτρικα και να καιμε ορυκτα καυσιμα και λιγνιτη απλά για να παρουμε τα καυσαερια από την πόλη και να τα μεταφέρουμε αλλού . Για τον πλανήτη το ίδιο είναι
Εγω που πήρα ηλεκτρικο δεν το πήρα γιατι είναι οικολογικότερο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. θα μπορουσε να γίνει ομως υπο προυποθέσεις στο μέλλον και να τα αγοράζουμε και για αυτό. Προς το παρον το παίρνεις για τα πλεονεκτήματα του σαν όχημα οχι για οικολογια
-
μην σου πω οτι βαζω στοιχημα σχεδον οτι ολες οι ελληνικες μπαταριες θαβοντε.
παντα θα υπαρχει το βαρος οτι στα μεταλλεια γινεται εκμεταλλευση ανθρωπων ακομα και παιδιων.
Αυτο είναι μια αλλη συζητηση και δεν ισχύει μονο για τα μεταλλεια
και στον κλάδο των ρούχων και των τσαντών και σε αλλους τομεις υπάρχει
εδώ υπάρχει εκμεταλευση μιας ολοκληρης ηπείρου (Αφρικης) ουτε και γω ξερω ποσσα χρονια και κάνουμε τους ανιξερους τα ιδια χρόνια
-
Το βασικότερο είναι τα 1700 κιλά που με προβληματίζουν : Αναρωτιέμαι δηλαδή σε μια ανάβαση προς Πάρνηθα (ή διαδρομή προς Τρίπολη ) τι περιβαντολογικό αποτύπωμα έχει στον πλανήτη. Είναι τόσο πιο αποδοτικός ο κινητήρας ώστε να αντισταθμίσει το επιπλέον βάρος των 700 κιλών σχετικά με το fiat panda ; Λογικά όχι , πόση διαφορά έχουν; Αυτά απλά τα παραθέτω ως ένδειξη για την ενέργεια που δαπανάται.
Στο θέμα του βάρους έχεις δίκιο, είναι καλύτερο ενεργειακά να μεταφέρεις 800 κιλά παρά 1700, όμως προς υποστήριξη του BYD, όταν θα κατέβεις από το βουνό θα ανακτήσεις μέρος της ενέργειας που κατανάλωσες, θεωρητικά πάντα, εκτός αν οδηγείς μόνο σε ανηφόρες....
Ποσό περίπου , 60%; 20%;
-
το να αγνοεις οτι γινεται τεραστια οικολογικη καταστροφη για να βγουν οι μπαταριες και το ξερεις οτι παιδια δουλευουν στα μεταλεια; αυτο με ξεπερναειΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ
είναι καθαρότερο και το εχω αναφέρει πολλες φορες, ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΟ δεν ξερω τι δεν καταλαβαινεις, είμαι απολυτα σαφής. Το αναφερεις το ξανααναφερεις ενω το εχω γραψει σε όλα τα ποστ μου και οτι ειναι καθαρότερο από αλλα ορυκτα καυσιμα
το σχετικα καθαρο οπως γραφεις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ
ελπιζω να το ξακαθαρίσαμε αυτό γιατι και οι 2 το εχουμε γραψει και συνεχιζεις και το αναφερεις λες και γω λέω το αντίθετο
Δεν αγνοω τίποτα. Ξεκαθαρα οπως είναι τωρα τα πραγματα τα ηλεκτρικα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ
Ομως έχουν την δυνατότητα να είναι, αυτο λέω και κανεις οτι δεν καταλαβαίνεις γιατι στην ουσια δεν διαφωνούμε. Τα έχω γράψει πάρα πολλες φορες. ΑΝ παραγουμε απο καθαρες πηγες ενέργειας και αν αρχισουμε να ανακυκλωνουμε τις μπαταρίες θα γινουν πολυ οικολογικά τα ηλεκτρικα γιατι μπορουν. Το περιβαντολογικο τους αποτυπωμα μπορει να γίνει μικρότερο από ολα τα υπόλοιπα.
Μεχρι τότε τιποτα οικολογικο δεν υπάρχει.
Αν ανατρεξεις σε δημοσιεύσεις μου εχω γραψει οτι είναι χαζο να λέμε για καθαρα ηλεκτρικα και να καιμε ορυκτα καυσιμα και λιγνιτη απλά για να παρουμε τα καυσαερια από την πόλη και να τα μεταφέρουμε αλλού . Για τον πλανήτη το ίδιο είναι
Εγω που πήρα ηλεκτρικο δεν το πήρα γιατι είναι οικολογικότερο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. θα μπορουσε να γίνει ομως υπο προυποθέσεις στο μέλλον και να τα αγοράζουμε και για αυτό. Προς το παρον το παίρνεις για τα πλεονεκτήματα του σαν όχημα οχι για οικολογια
Μια άλλη ανησυχία μου είναι μήπως όλοι αυτη η κινητοποίηση με τα ηλεκτρικά γίνεται για να μας οδηγήσουν προς την πυρηνική ενέργεια, σαν σχεδόν μονόδρομο. .
BYD forum