-
Στις υψηλές ταχύτητες έτσι και αλλιώς περισσότερο ακούγονται αεροδυναμικοί θόρυβοι παρά ο κινητήρας. Έχουμε τον 1.5d της Renault και ποτέ δεν με ενόχλησε ο θόρυβος του κινητήρα σε ταξίδι.
-
Σαν το diesel σε ταξίδι τίποτα !
Αρκεί να φοράς ωτοασπίδες ή να ειναι τίποτα πρίμιο με 100 κιλά ηχομόνωση! Το καλύτερο ταξίδι το κάνεις με ηλεκτρικό ή Rolls.
Στο focus με την 6η στα 130 δεν ακούς τίποτα από τον κινητήρα. Όπως ειπώθηκε τα diesel είναι στο στοιχείο τους στις εθνικές οδούς
-
-
ξέρω έχει ειπωθεί πολλές φορές φαντάζομαι αλλά μπροστά είναι κλώνος tesla_wannabe.
-
Wannabe model 3 highland ?
Δεν νομίζω, αφενός το model 3 έχει πολύ Τζενερικ σχήμα και θα μπορούσε να είναι ιχ οπουδήποτε Ιάπωνα κατασκευαστή αφετέρου βγήκαν στην αγορά την ίδια περίοδο, δύσκολα να πρόλαβε να το αντέγραψε -
Το ένα είναι πιο ουδέτερο και από τη Ελβετία,το άλλο σαν τη μύγα μέσα στο γάλα!
Μέσα έξω καμμία σχέση το ένα με το άλλο,το οποίο μόνο καλό είναι αφού υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα! -
@fonzareli said in BYD forum:
Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους που απάντησαν.
Έχετε κάποια άποψη για κάποιον από τους δύο αυτούς φορητούς;
(Εννοείται με ενδιαφέρει να έχει όλες τις προστασίες ώστε να αποφύγω έξτρα έξοδα στην εγκατάσταση και επίσης να έχει τη βάση τοίχου!)
https://www.aliexpress.com/item/1005006995223568.html
vs
https://www.aliexpress.com/item/1005006103250871.html
Σκέφτομαι επίσης να πάρω αυτόν τον αντάπτορα ώστε να έχω και μια σούκο παροχή στην περίπτωση που πχ χαλάσει ο 22ρης
https://www.aliexpress.com/item/1005005789755397.html
καθώς και αυτόν τον αντάπτορα για να μπορώ να έχω σούκο έξοδο από το αυτοκίνητο:
https://www.aliexpress.com/item/1005007730597713.html
Μας έβαλε στα έξοδα το δελφινάκι...Τον 2ο φορτιστή (3φασικό 22kw) που ανέφερες τον πήρα για φόρτιση του αυτοκινήτου μου με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό με εσένα. Ήθελα έναν φορητό για να μπορώ να τον χρησιμοποιώ παντού και γρήγορο παρότι το αυτοκίνητο μου φορτίζει στα 11kw για τυχόν μελλοντική αναβάθμιση οχήματος. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει σημαντική διαφορά κόστους μεταξύ 7.4kw, 11kw και 22kw. Επίσεις πήρα από Ali και ένα κιτ με 3 αντάπτορες για φόρτιση από 3φασική 16Α κόκκινη μούφα, 1φασική 32Α μπλε μούφα και σούκο 16Α για να μπορώ να τον συνδέσω σε κάθε πιθανή παροχή που θα πετύχω.
Προσοχή και οι 2 αντάπτορας που έβαλες εσύ στο ποστ σου είναι για V2L (να δίνεις εσύ ρεύμα από το αυτοκίνητο) δεν κάνουν για φόρτιση. -
Θα σας παρακαλεσω αν γνωριζετε: για να ζεστάνω την καμπινα, όταν βάζω το AC με σχέδιο θερμανσης, καίω περισσότερο η λιγοτερο; Και μόνο αν το βάλω στο Hi και χωρίς AC ζεσταίνεται η καμπίνα, αλλά σκέφτομαι οτι μήπως ετσι καιω περισσότερο ρευμα. Γιατί το AC μάλλον είναι η λειτουργία της αντλιας θερμότητας που πιθανα χρησιμοποιει τη θερμανση της μπαταριας. Παντως η θέρμανση ανεβάζει την κατανάλωση αρκετά και για αυτό ρωτάω
-
Θα σας παρακαλεσω αν γνωριζετε: για να ζεστάνω την καμπινα, όταν βάζω το AC με σχέδιο θερμανσης, καίω περισσότερο η λιγοτερο; Και μόνο αν το βάλω στο Hi και χωρίς AC ζεσταίνεται η καμπίνα, αλλά σκέφτομαι οτι μήπως ετσι καιω περισσότερο ρευμα. Γιατί το AC μάλλον είναι η λειτουργία της αντλιας θερμότητας που πιθανα χρησιμοποιει τη θερμανση της μπαταριας. Παντως η θέρμανση ανεβάζει την κατανάλωση αρκετά και για αυτό ρωτάω
Θέρμανση είναι θέρμανση. Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο την κάνεις. Το schedule έχει τη λογική να βρεις το αμάξι έτοιμο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Δεν καταναλώνει ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Η θέρμανση ανεβάζει αρκετά την κατανάλωση μέχρι να επιτύχεις την επιθυμητή θερμοκρασία, μετά καίει πολύ λιγότερο.
-
@red_monster said in BYD forum:
Δεν νομίζω, αφενός το model 3 έχει πολύ Τζενερικ σχήμα και θα μπορούσε να είναι ιχ οπουδήποτε Ιάπωνα κατασκευαστή αφετέρου βγήκαν στην αγορά την ίδια περίοδο, δύσκολα να πρόλαβε να το αντέγραψετον Αύγουστο του 26, ολοκληρώνεται το leasing που έχω σε ηλεκτρικό όχημα, και είμαι σε αναζήτησή νέου οχήματος (αποκλειστικά ηλεκτρικού). Είδα το βιντεάκι παραπάνω, και να είμαι ειλικρινής, μου άρεσε το seal. Σκεφτόμουν και το sealion 7 αλλά κάπου διάβασα οτι αναμένεται περίπου στα ίδια χρήματα με το Y, ίσως και λίγο πιο ακριβό. Πιο πολύ είμαι μεταξύ Y awd και seal awd. Μεγάλο πλεονέκτημα για μένα είναι στο byd ειναι η blade μπαταρία με περισσότρους κύκλους φόρτιστης και μικρότερους κινδύνους, ενώ η τιμή του ειναι αισθητά πιο χαμηλή απο το Tesla. Από την άλλη το Tesla ειναι πιο ευρύχωρο και πιο αποδοτικό ως προς την κατανάλωση. Εχω πολύ χρόνο ακόμα να αποφασίσω και να μαζέψω και χρήματα, αλλά τι θα μου προτείναται ?
-
Σου προτείνω να ασχοληθείς με την αντικατάσταση του λήζιγκ, σε κανα χρόνο, και βάλε. Είναι πολύ νωρίς τώρα, θα βγουν ένα σκαζμό μοντέλα μέχρι τότε και ένα σωρό προσφορές.
-
-
@antonmone said in BYD forum:
Η πιο απλά δεν έχει μείνει τίποτα από dolphin,ούτε καν για εξυπηρέτηση πελατών.Με την υπεύθυνη της executive (Σφακ leasing), που μίλησα το μεσημέρι,Atto υπάρχουν πολλά για lease ή ενοικίαση.Δελφινι γιόκ.
με εχετε γονατισει με το name dropping εδω μεσα. Νιωθω τιποτενιος
Απορω ποσα αττο εφεραν...
Οχι ότι θα απαλύνει το αίσθημα της ασημαντότητας,της ανωνυμίας και κατωτερότητας που δικαίως σε κυριεύει,αλλά δεν είναι δική μου γνωριμία.Ειναι πολύ φίλη του πεθερουλη ,που ήταν στέλεχος πολλά χρόνια του ομίλου.
Α εσύ είσαι ακόμα καλύτερος από κληρονόμος, έχεις γυναίκα κληρονόμο !
Αν έχεις πατέρα εργολάβο και έδωσες και πανελλήνιες με δέσμες είσαι για πόντιουμ !πεθαινω, σβηνω
πες μας οτι εισαι και μασονος και γιναμε.Οχι είμαι απλά πλούσιος,όμορφος,έξυπνος και επιτυχημένος ,τίποτα λιγότερο!
Και μετριόφρων! Το ξέχασες αυτό!
-
Δεν νομίζω, αφενός το model 3 έχει πολύ Τζενερικ σχήμα και θα μπορούσε να είναι ιχ οπουδήποτε Ιάπωνα κατασκευαστή αφετέρου βγήκαν στην αγορά την ίδια περίοδο, δύσκολα να πρόλαβε να το αντέγραψετον Αύγουστο του 26, ολοκληρώνεται το leasing που έχω σε ηλεκτρικό όχημα, και είμαι σε αναζήτησή νέου οχήματος (αποκλειστικά ηλεκτρικού). Είδα το βιντεάκι παραπάνω, και να είμαι ειλικρινής, μου άρεσε το seal. Σκεφτόμουν και το sealion 7 αλλά κάπου διάβασα οτι αναμένεται περίπου στα ίδια χρήματα με το Y, ίσως και λίγο πιο ακριβό. Πιο πολύ είμαι μεταξύ Y awd και seal awd. Μεγάλο πλεονέκτημα για μένα είναι στο byd ειναι η blade μπαταρία με περισσότρους κύκλους φόρτιστης και μικρότερους κινδύνους, ενώ η τιμή του ειναι αισθητά πιο χαμηλή απο το Tesla. Από την άλλη το Tesla ειναι πιο ευρύχωρο και πιο αποδοτικό ως προς την κατανάλωση. Εχω πολύ χρόνο ακόμα να αποφασίσω και να μαζέψω και χρήματα, αλλά τι θα μου προτείναται ?
Αν έπαιρνες τώρα θα έλεγα Υ με κλειστά μάτια. Αλλά μετά από 1.5 χρόνο ποιος ξέρει τι θα έχει έρθει στην Ελλάδα. Αυτό τα zeekr με την golden battery με έχουν κάνει να μου τρέχουν τα σάλια.
BYD forum