Βοήθεια για εγκατάσταση!
Συγνώμη προκαταβολικά για το "σεντόνι".
Περιμένω να παραλάβω Dolphin και ενώ με τα χλμ που θα κάνω (30-50 τη μέρα) μου προτάθηκε να χρησιμοποιώ αρχικά τον φορτιστή που παρέχεται με το αυτοκίνητο, θα ήθελα να ετοιμάσω και μία ταχύτερη δυνατότητα φόρτισης. Έχω ένα διαμέρισμα 4ου ορόφου με τριφασική παροχή και κλειστή θέση στάθμευσης πολύ κοντά στο ρολόι, αλλά και μια μονοκατοικία με μεγάλο εξωτερικό χώρο που με βολεύει καλύτερα μάλλον για τη φόρτιση. Λόγω τοποθεσίας της μονοκατοικίας οι διαθέσιμοι ηλεκτρολόγοι δεν έχουν καμία σχετική με ηλεκτρικά οχήματα εμπειρία οπότε θα πρέπει να επιλέξω εγώ τον τρόπο και να τους πω τι να υλοποιήσουν...
Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας. Από πού θα παίρνατε παροχή και τι φορτιστή θα χρησιμοποιούσατε.
Ένα ανεξάρτητο αποθηκακι περιέχει τον κεντρικό πίνακα που δέχεται το ρεύμα από το ρολόι της ΔΕΗ (τριφασικό) και έχει διάταξη αστέρα/τρίγωνο. Από εκεί "φεύγει" τριφασική παροχή για την οικία έξω από την οποία υπάρχει 16ρα πρίζα με καπάκι.
Επίσης από τον κεντρικό πίνακα στο αποθηκάκι φεύγει μια παροχή για τον υποπινακα μιας εξωτερικής αποθήκης καθώς και μια πολύ ενισχυμένη παροχή 5x10 για μοτέρ γεώτρησης 25hp δηλαδή 18500 watt.
Οι λύσεις που έχω εγώ σκεφτεί (αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλες ή να τα λέω λάθος), είναι:
- Να βάλω πίνακα πριν το μοτέρ της γεώτρησης που να δίνει παροχή στη γεώτρηση και παροχή στο φορτιστή ή σε πρίζα για 22 αμπέρ.
- Να τραβήξω γραμμή κατευθείαν από τον κεντρικό πίνακα για φορτιστή ή για πρίζα.
- Να βάλω το φορτιστή ή την πρίζα πολύ κοντά στο κεντρικό πίνακα και από κει να χρησιμοποιώ μεγάλο μήκος καλωδίου.
- Να χρησιμοποιώ την 16άρα εξωτερική πρίζα της οικίας με ένα φορτιστή 16 αμπέρ. Η απόσταση μέχρι το αυτοκίνητο όμως είναι περίπου 15 μέτρα.