-
@spi_duster said in BYD forum:
Ετοιμάζομαι για το πρώτο ταξίδι με το Dolphin.
200χλμ διαδρομής. 100 ΕΟ και 100 επαρχιακοί με στροφές.
Ελπίζω να τα καταφέρουμεΤρομαξα τωρα! Τι λες βρε παιδι μου? Τοσα χλμ ελπιζω να μοιραστείς τη διαδρομή με δεύτερο οδηγο. Εγω με το ντιζελ τις προαλλες εκανα με 3 γεμισματα 2800 σε ενα ΣΚ και ταλαιπωρηθηκα πολυ. Χώρια τα διόδια που πληρωσα και το χιονι που έφαγα στη Βουλγαρία.
Προφανως και φτασαμε.
Ανετα, με 39% ποσοστο.Το εβγαλα απο το eco και εβαλα στο normal, και στις προσπερασεις με τερμα γκαζι ουρλιαζαν τα λαστιχα και γυρναγε το τιμονι.Ανετο το ταξιδι, αλλα μου κανε εντυπωση πως στα 120-130 εχει αρκετα δυνατο αεροδυναμικο θορυβο.
-
Δηλαδή για το Atto 3 ποια είναι η κατάλληλη ταχύτητα για ταξιδι;
Αλλά όχι 90, δε θα το αντεξωΗ πιο οικονομική ταχύτητα είναι όντως τα 80-90, αλλά προφανώς θα κόψουμε φλέβες αν κάνουμε ταξίδι έτσι. Επειδή η αντίσταση του αέρα είναι συνάρτηση τιυ τετραγώνου της ταχύτητας κίνησης, είναι καμπύλη με τα κοιλα προς τα πάνω. Μετα τα 120kmh γίνεται πολύ «κάθετη» η καμπύλη οπότε κάπου εκεί είναι η «χρυσή τομή». Αν θες μπορείς να παίξεις με το max speed του ABRP και θα δεις ότι μείωση ταχύτητας μπορεί να μειώσει τον συνολικό χρόνο ταξιδιού, γιατί γλυτωνεις στάση φόρτισης ή μειώνεις τον χρόνο αυτής.
Ολα αυτά όμως για πραγματικά μεγάλα ταξιδια ΚΑΙ αν υπάρχουν τακτικά φορτιστές. Για να πας Αθήνα Θεσσαλονίκη, Αθήνα Γιάννενα, κλαιν. Πας όπως γουστάρεις. Σαν κότα ή μαλλιοκουβαρα. Μικρή διαφορά θα έχει. -
Η πιο οικονομική ταχύτητα είναι όντως τα 80-90, αλλά προφανώς θα κόψουμε φλέβες αν κάνουμε ταξίδι έτσι.
εχω κάνει αρκετές φορές το Αθήνα -Θεσσαλονίκη με 90 σταθερή με 11.5-12 kwh/100 χιλιόμετρα κατανάλωση χωρίς air condition σε Kona 64kwh. δεν ειναι πάντως και τόσο χάλια, αν βάλεις τον υπολογιστή ταξιδιού που σου κρατάει σταθερά τα χιλιόμετρα και στρίβει και το τιμόνι, το ταξίδι ειναι ευχάριστο, ολη την ώρα youtube εβλεπα. Απο 100 και πάνω η κατανάλωση πάντως ανεβαίνει αρκετά, συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, αν θυμάμαι καλά στα 130 έχω 18.5kwh/100 χιλιόμετρα, περιορίζεται αρκετά η αυτονομία.
-
Εντάξει μου ακούγεται πάντως η απόδοση. Όσο για τους θορύβους, όλα τα αμάξια από τα 130 και επάνω φτάνουν για πλάκα στην καμπίνα από 70 τα πολύ προσεγμένα έως 82 db στα σουβ τύπου νταστερ με τρακτεροτα λάστιχα.
-
Η πιο οικονομική ταχύτητα είναι όντως τα 80-90, αλλά προφανώς θα κόψουμε φλέβες αν κάνουμε ταξίδι έτσι.
εχω κάνει αρκετές φορές το Αθήνα -Θεσσαλονίκη με 90 σταθερή με 11.5-12 kwh/100 χιλιόμετρα κατανάλωση χωρίς air condition σε Kona 64kwh. δεν ειναι πάντως και τόσο χάλια, αν βάλεις τον υπολογιστή ταξιδιού που σου κρατάει σταθερά τα χιλιόμετρα και στρίβει και το τιμόνι, το ταξίδι ειναι ευχάριστο, ολη την ώρα youtube εβλεπα. Απο 100 και πάνω η κατανάλωση πάντως ανεβαίνει αρκετά, συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, αν θυμάμαι καλά στα 130 έχω 18.5kwh/100 χιλιόμετρα, περιορίζεται αρκετά η αυτονομία.
τωρα αυτο δεν το ειπες για καλο....
-
-
Στη Θεσσαλονίκη βλέπω άπειρα πάντως, κυρίως Atto 3 και λιγότερο Dolphin.
Σήμερα είδα και μαύρο Seal στα Πεύκα, φόρτιζε σε ένα Shell βενζινάδικο.
-
Και μετά αναρωτιόμαστε πως σκοτώνονται μόνοι τους στην ευθεία. Κι άντε να σκοτώνονται. Αν πάρουν και κανέναν αθώο μαζί; Βέβαια και στα 90 κινδυνεύεις να πεθάνεις από βαρεμάρα. Μία ή άλλη.
-
Το θέμα σε μεγάλο ταξίδι είναι να βρίσκει ο οδηγός ένα τέμπο που θα του επιτρέψει να φτάσει με ασφάλεια και άνεση στον προορισμό του. Επίσης οι δρόμοι δεν είναι πίστες. Πρέπει να πηγαίνουμε εντός ή λίγο παραπάνω όσο ακριβώς ώστε να το πούμε σβέλτα. Ως εκεί. Τα υπόλοιπα είναι παπατζες. Οι περισσότεροι νεκροί στην άσφαλτο είναι λόγω υψηλής ταχύτητας ή υψηλής ταχύτητας συνδυασμένης με αλκοόλ ή τπτ άλλο.
-
ποιος κυκλοφορεί στις ΕΟ? λολ οι περισσότεροι νεκροί σκοτώνονται εντός μεγάλων πόλεων.
-
Σε πρόσφατο ταξίδι έπεσα σε δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα. Τα ίχνη από τα φρεναρίσματα ήταν κατατοπιστικα ως προς την κύρια αιτία. Μέσα στην πόλη επίσης πολλοί σκοτώνονται και σκοτώνουν λόγω υπερβολικής ταχύτητας η οποία συγκριτικά με αυτές της ΕΟ μπορεί να είναι μικρή αλλά για μέσα στην πόλη είναι εγκληματικά υψηλή.
-
@spi_duster said in BYD forum:
Το θέμα σε μεγάλο ταξίδι είναι να βρίσκει ο οδηγός ένα τέμπο που θα του επιτρέψει να φτάσει με ασφάλεια και άνεση στον προορισμό του. Επίσης οι δρόμοι δεν είναι πίστες. Πρέπει να πηγαίνουμε εντός ή λίγο παραπάνω όσο ακριβώς ώστε να το πούμε σβέλτα. Ως εκεί. Τα υπόλοιπα είναι παπατζες. Οι περισσότεροι νεκροί στην άσφαλτο είναι λόγω υψηλής ταχύτητας ή υψηλής ταχύτητας συνδυασμένης με αλκοόλ ή τπτ άλλο.
Κι όμως οι περισσότεροι νεκροί είναι μέσα στην πόλη, δικυκλιστές ή πεζοί. Άλλοι παράγοντες είναι το αλκοόλ, η κούραση και η διάσπαση προσοχής. Πολλοί λίγα δυστυχήματα γίνονται σε αυτοκινητοδρόμους με υψηλές ταχύτητες. Το να πηγαίνεις με 200 στην Κηφισίας είναι εγκληματικό, αλλά έλα που τα περισσότερα θανατηφόρα γίνονται με 70-80 σε αστικό ιστό. Η ταχύτητα έχει δαιμονοποιηθεί γιατί είναι ο εύκολος στόχος.
Φαντάζομαι συμφωνείς ότι τα 90 είναι ως και επικίνδυνα, λόγω βαρεμάρας-διάσπασης προσοχής. Αλλά ακόμα πιο επικίνδυνο είναι να χαζεύει ο οδηγός στο youtube... -
Στην Ε.Ο από ένα σημείο και μετά αν πηγαίνω με τα όρια παρατηρώ ότι βαριεμαι, χαλαρώνω και δεν έχω το 100% της προσοχής. Αν πηγαίνω από 150 και πάνω είμαι 100% στην οδήγηση, ούτε κινητό πιάνω ούτε τίποτα, τώρα τι είναι καλύτερο δεν ξέρω.
Με το focus 4 κατέβαζα το τιμόνι να ακουμπάει στα πόδια, έβαζα το autopilot, πήγαιναν λίγο πιο κάτω από τα όρια και έκανα τα πάντα, έτρωγα , χαζευα στο κινητό και απλά επεβλεπα το αυτοκίνητο.
-
Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω την εμπιστοσυνη που δειχνουν καποιοι σε ηλεκτρονικα καλουδια που βγηκαν στην παραγωγη τα τελευταια χρονια, οταν βλεπουν οτι ηλεκρονικα συστηματα δοκιμασμενα 10ετιες στα αυτοκινητα τους και βγαζουν συνεχως σφαλματα.
-
Μηχάνημα δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Να βοηθάει ναι, αποφάσεις όχι!
-
Μέσα στην πόλη όλα οφείλονται στα κινητά και στην ταχύτητα. Ενίοτε και συνδυαστικά.
Πραγνατικα πρέπει να βγει ένα σύστημα να τα απενεργοποιεί τα μπουρδελα και μόνο συνδεδεμένα με ελεγχόμενο περιβάλλον στο αμάξι να αφήνουν μόνο τη voice επικοινωνία.
Και να μπουν κάμερες παντού.
Με καταγραφή αυτόματη.
Τις πρώτες 2 φορές που θα πετύχουν να κάνεις μαλακια χωρίς άσχημες συνέπειες ειδοποίηση και αποδείξεις για να εμπεδώσουμε όλοι ότι σε παρακολουθούμε σοβαρέψου.
Στην τρίτη δίπλωμα, άδεια και βαρύ πρόστιμο.
Δεν πάει άλλο κάθε μέρα να ακούμε διάφορα.
Έχει λαλήσει ο κόσμος. Πολλά υπαρκτά ή μη προβλήματα, ωχαδελφισμός και άντε γεια.
Και φυσικά να φτιαχτούμε επιτέλους σωστές συγκοινωνίες. Να μην βγαίνουν όλοι με ένα αμάξι στο δρόμο.
Οπως είναι τα πράγματα σήμερα εκεί που τις κατάντησαν είναι δράμα -
Μηχάνημα δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Να βοηθάει ναι, αποφάσεις όχι!
Σχετικό αυτό. Πολύ σχετικο
Όταν φτάσει το μηχάνημα να είναι πιο "έξυπνο" πάντα μέσα σε εισαγωγικά και να μπορεί να υπολογίζει σε κλάσματα του δευτερολέπτου στατιστικά πολύ καλύτερα από την αντίστοιχη απόφαση που θα έπαιρνε ένας άνθρωπος είναι καλύτερα να παίρνει απόφαση το μηχάνημα. Ακόμα και "λάθος" να κάνει στατιστικά θα έχουν χαθεί πολλές λιγότερες ζωές από ότι αν το αφήναμε στον άνθρωπο. Βέβαια για να περάσουν τέτοια πράγματα είναι πολύ πολύ δύσκολο αλλά θα φτάσει η ώρα που θα γίνουν . Μιλάω για την τελείως αυτόνομη οδήγηση
Έτσι και αλλιώς αυτό θα γίνει δηλαδή απλά δεν ξέρουμε πότε . Μάλλον όχι στην δική μας ζωή αλλά δεν είμαι και σίγουρος μπορεί να το προλάβουμε .
Νταξει εγώ βέβαια βλέπω τέτοια πράγματα ως πολύ φυσιολογικά όπως βλέπω ότι στο μακρινό μέλλον ο άνθρωπος θα γίνει κάτι σαν cyborg που βλέπαμε στις ταινίες . Είναι το φυσικό επόμενο βήμα εξάλλου . Όταν η μηχανή σε ξεπεράσει ουσιαστικά θα ενσωματωθεί με σένα ώστε να μην σε θεωρήσει ξεπερασμενο και σε εξαλείψει. Το πήγα μακριά βέβαια όλα αυτά δεν θα τα ζήσουμε αλλά πιστεύω ότι έτσι θα συμβεί .
-
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε 50 χρόνια, αλλά τώρα κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να αποφασίσει καλύτερα από έναν γνωστικό άνθρωπο. Θα μου πεις υπάρχουν και χαζοί και μεθυσμένοι. Δεκτόν, αλλά ακόμα και στο πιο προηγμένο τομέα της αυτόνομης πλοήγησης, στα διαστημόπλοια και στα μαχητικά α/φ, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πιλότος όταν δυσκολέψουν τα πράγματα.
Έβλεπα το τελευταίο βαρύ drone της Ρωσικής ΠΑ, το S-70. Έχει τεχνητή νοημοσύνη και κάποια αυτονομία, αλλά δέχεται εντολές κι από τον πιλότο του μαχητικού Su-57, 5+ γενιάς. Δεν μπορείς να αφήσεις τα μηχανήματα ανεξέλεγκτα, γιατί δεν έχουν λογική κρίση. Μπορείς να βάλεις στον κώδικα εντολές για 100 σενάρια αλλά όταν παρουσιαστεί το σενάριο 101, δεν θα ξέρουν τι να κάνουν, ενώ ο άνθρωπος θα το σκεφτεί.
Για να καταλάβετε για τι drone μιλάμε:
Είμαστε εντελώς off topic, σταματάω εδώ.
-
https://www.facebook.com/share/p/19ff8kx5yF/?mibextid=wwXIfr
Ακριβώς αυτό που συζητούσαμε, πριν τα υπερσύγχρονα φανταστικά drone του ξανθού γένους, σχετικά με την κατανάλωση και την ταχύτητα κίνησης ενός οχήματος.
-
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε 50 χρόνια, αλλά τώρα κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να αποφασίσει καλύτερα από έναν γνωστικό άνθρωπο. Θα μου πεις υπάρχουν και χαζοί και μεθυσμένοι. Δεκτόν, αλλά ακόμα και στο πιο προηγμένο τομέα της αυτόνομης πλοήγησης, στα διαστημόπλοια και στα μαχητικά α/φ, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πιλότος όταν δυσκολέψουν τα πράγματα.
Έβλεπα το τελευταίο βαρύ drone της Ρωσικής ΠΑ, το S-70. Έχει τεχνητή νοημοσύνη και κάποια αυτονομία, αλλά δέχεται εντολές κι από τον πιλότο του μαχητικού Su-57, 5+ γενιάς. Δεν μπορείς να αφήσεις τα μηχανήματα ανεξέλεγκτα, γιατί δεν έχουν λογική κρίση. Μπορείς να βάλεις στον κώδικα εντολές για 100 σενάρια αλλά όταν παρουσιαστεί το σενάριο 101, δεν θα ξέρουν τι να κάνουν, ενώ ο άνθρωπος θα το σκεφτεί.
Για να καταλάβετε για τι drone μιλάμε:
Είμαστε εντελώς off topic, σταματάω εδώ.
και γω σταματαω απλά να διευκρινισω ξανα οτι δεν μιλάω για το τωρα αλλα για το κοντινο και το μακρινο μέλλον (αναλογα σε τι αναφερομαι παραπάνω)
Το τωρα είναι ξεκαθαρο. Δεν εχει φτασει η τεχνητη νοημοσυνη να είναι τοσο εξελιγμενη .
BYD forum