-
-
Διαβαστε την δοκιμή του cartalk.gr με το rs7
Πιστεύω είναι αφορμή για συζήτηση περί ηλεκτρικών
-
-
S P O I L E R _ ALERT
Βλέπω infotainment
Βλέπω χειριστήρια a/c και αεραγωγούς
νομίζω είδα και κάμερα στην πινακίδα -
Διαβάσαμε ότι τα ηλεκτρικά δεν μπορούν να φτάσουν στη Σπάρτη. Μέχρι που πριν ένα μήνα, το CarTalk.gr πέρασε απροβλημάτιστα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στη Μονεμβασιά.
Στη Χαλκιδική όμως φτάνουν; Από την Αθήνα, ε;https://cartalk.gr/athina-chalkidiki-ilektriko-poses-meres-evdomades/
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Διαβάσαμε ότι τα ηλεκτρικά δεν μπορούν να φτάσουν στη Σπάρτη. Μέχρι που πριν ένα μήνα, το CarTalk.gr πέρασε απροβλημάτιστα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στη Μονεμβασιά.
Στη Χαλκιδική όμως φτάνουν; Από την Αθήνα, ε;https://cartalk.gr/athina-chalkidiki-ilektriko-poses-meres-evdomades/
Γίνονται έργα εκατοντάδων μυρίων για να μειώσουν 2,3,5 λεπτά μία διαδρομή!
"ΣΕΑ Ευαγγελισμού με 17%, άφιξη στις 14:40......Αναχώρηση στις 15:55 με 80% μπαταρία."
Έχετε κάνει ποτέ στάση σε εθνική οδό που να πλησιάζει στην 1 ώρα δηλαδή;! Μόνο οι TIR που ρίχνουν και κάναν υπνακο..
Εν το μεταξύ ο κακομοίρης με το VW είχε κάνει μία, θα έκανε πιο κάτω και άλλη, 3 σύνολο.. πόση διαφορά τιμής έχει το VW από το συγκεκριμένο Tesla;
Όσες περισσότερες "πετυχημένες" εμπειρίες διαβάζω, τόσο περισσότερο ενισχύεται η πεποίθησή μου ότι τα ηλεκτρικά θα αργήσουν απίστευτα να γίνουν mainstream για ταξίδια.
Ευτυχώς ξαναγίνεται μόδα η Κινέτα και οι Άγιοι Θεόδωροι..
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όσες περισσότερες "πετυχημένες" εμπειρίες διαβάζω, τόσο περισσότερο ενισχύεται η πεποίθησή μου ότι τα ηλεκτρικά θα αργήσουν απίστευτα να γίνουν mainstream για ταξίδια.
Μόνο όταν έρθουν οι νέες μπαταρίες (λένε σε 1 χρόνο περίπου) με 3πλάσια χωρητικότητα στο ίδιο βάρος.
-
Κάτι που δεν ήξερα και έμαθα συζητώντας με πωλητή, που μου κάνει και εντύπωση:
-Καλό είναι να μην φορτίζεις το ηλεκτρικό πάνω του 80% για το καλό της μπαταρίας,
-Απέφυγε ταχύφορτιστές γιατί χαλάνε την μπαταρία
-Κάνε μια στις τόσες καμία πολύ αργή φόρτισηΑν ισχύουν αυτά, τότε τα ηλεκτρικά απαιτούν αρκετό νταντέματα της μπαταρίας
-
Ισχύουν. Το αναφέρουν και άλλοι κατασκευαστές.Αλλά εντάξει θα μπεις σε ένα πρόγραμμα, και πιστεύω θα υπάρχει αρκετός χρόνος να φορτίζει αργά ως το 80%.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μόνο όταν έρθουν οι νέες μπαταρίες (λένε σε 1 χρόνο περίπου) με 3πλάσια χωρητικότητα στο ίδιο βάρος.
Game changer θα είναι. Με 1000 χλμ αυτονομία στα 130 χλμ/ώρα θα καλύψουν σχεδόν τους παντες
-
οσο αναπτυσσεται το δικτυο δεν θα εχουν νοημα τα 1000χλμ αυτονομιας. Πολυ απλα θα βαζουν λιγοτερες μπαταριες για να μειωσουν το κοστος και το βαρος.
-
@jamesd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κάτι που δεν ήξερα και έμαθα συζητώντας με πωλητή, που μου κάνει και εντύπωση:
-Καλό είναι να μην φορτίζεις το ηλεκτρικό πάνω του 80% για το καλό της μπαταρίας,
-Απέφυγε ταχύφορτιστές γιατί χαλάνε την μπαταρία
-Κάνε μια στις τόσες καμία πολύ αργή φόρτισηΑν ισχύουν αυτά, τότε τα ηλεκτρικά απαιτούν αρκετό νταντέματα της μπαταρίας
Έτσι είναι (τουλάχιστον με την σημερινή τεχνολογία), το ξέρουμε και από τα κινητά.
Για αυτό και μόλις φτάσει 80% το αυτοκίνητο φορτίζει πολύ αργά και επίσης για αυτό οι κατασκευαστές μιλάνε για χρόνο φόρτισης 20% στο 80% (γιατί και κάτω από 20% δεν κάνει να πέφτει). Από την άλλη αυτό είναι ευκολία, όσο % και να έχεις κάτ από 80% σταματάς και φορτίζεις, δεν σε απασχολεί να αδειάσει κλπ. -
Η ηλεκτροκίνηση θα βελτιωθεί. Θα γίνουν πιο φτηνά τα αμάξια, θα μικρύνουν οι μπαταρίες και θα θέλουν πιο σπάνια φόρτιση.
Μέχρι τότε όμως όποιος θέλει ηλεκτρικό, μόνο λήζινγκ.
Αλλιώς σαν τους παλιούς υπολογιστές, μόνο που αυτοί έμπαιναν σε κανένα ράφι, τα αμάξια θέλουν χώρους...
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η ηλεκτροκίνηση θα βελτιωθεί. Θα γίνουν πιο φτηνά τα αμάξια, θα μικρύνουν οι μπαταρίες και θα θέλουν πιο σπάνια φόρτιση.
Μέχρι τότε όμως όποιος θέλει ηλεκτρικό, μόνο λήζινγκ.
Συμφωνώ 100% και στα 2!! Σήμερα μόνο με leasing αξίζει το ηλεχτρικό. Γιατι τα σημερινά ηλεκτρικά σε 4-5 χρόνια θα είναι βαριά, με μικρή αυτονομία και μεγάλο χρόνο φόρτισης.
-
μερα μόνο με leasing αξίζει το ηλεχτρικό. Γιατι τα σημερινά ηλεκτρικά σε 4-5 χρόνια θα είναι βαριά, με μικρή αυτονομία και μεγάλο χρόνο φόρτισης.
Σταματήστε ρε. Αν δεν πουλήσουν τώρα, πώς θα τα αγοράσουμε εμείς κοψοχρονιά σε 4-5 χρόνια;
-
Σταματήστε ρε. Αν δεν πουλήσουν τώρα, πώς θα τα αγοράσουμε εμείς κοψοχρονιά σε 4-5 χρόνια;
Αχαχαχα!! Εμείς θα αγοράζουμε με λιγότερα χρήματα καινούργιο το Τέσλα 2! Σιγά μην πάρουμε τα σαπάκια των άλλων....
-
Δε θα έχει χώρους. Ούτε το θέλω χαμηλό, είμαι δυο μέτρα παλικάρι. Ένα ID.4/Enyaq στα 15 χιλιάρικα (με 60-70.000 χλμ) θα είναι λουκούμι.
-
μερα μόνο με leasing αξίζει το ηλεχτρικό. Γιατι τα σημερινά ηλεκτρικά σε 4-5 χρόνια θα είναι βαριά, με μικρή αυτονομία και μεγάλο χρόνο φόρτισης.
Μεγάλη αλήθεια....
Όχι μονο ως μεταχειρησμενα αλλά και ως beta testers.
Ωραία τα ηλεκτρικά, καλά τα ηλεκτρικά....
-
Ταξίδι με ηλεκτρικό σε ξένο κράτος, με 130-140 και δύο παιδιά στο πίσω κάθισμα. Θα τον φάνε οι λύκοι ή όχι;
https://cartalk.gr/thessaloniki-korytsa-skoda-enyaq-megali-mpataria/
-
Ταξίδι με ηλεκτρικό σε ξένο κράτος, με 130-140 και δύο παιδιά στο πίσω κάθισμα. Θα τον φάνε οι λύκοι ή όχι;
https://cartalk.gr/thessaloniki-korytsa-skoda-enyaq-megali-mpataria/
Άψογος κι ωραίες φωτογραφίες.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης