-
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πότε θα δούμε κιβώτια στα ηλεκτρικά;
Στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται. Το κιβώτιο υπάρχει για να καλύψει τις αδυναμίες (κοινώς περιορισμένο εύρως λειτουργίας) των ΜΕΚ και την μηδνεική ροπή χαμηλά. Τα ηελκτρικά μοτέρ δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, οπότε γιατί να προστεθεί έξτρα βάρος και πολυπλοκότητα?
Έχοντας γράψει τα παραπάνω, ήδη η Porsche Taycan εχει κιβώτιο 2 σχέσεων για το πίσω μοτέρ. Οπότε μπορεί να δούμε και άλλες τέτοιες υλοποιήσεις, ειδικά σε πιο ακριβά ή σπορ αυτοκίνητα.
-
Πράγματι δεν χρειάζονται, υπάρχει και μια (τουλάχιστον) μοτοσυκλέτα , που την έχουμε μάλιστα και στην Ελλάδα, η CR6 Pro, αλλά δεν βλέπω τον λόγο... να δώσει κανείς 1600 παραπάνω από το απλό μοντέλο...
-
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται. Το κιβώτιο υπάρχει για να καλύψει τις αδυναμίες (κοινώς περιορισμένο εύρως λειτουργίας) των ΜΕΚ και την μηδνεική ροπή χαμηλά. Τα ηελκτρικά μοτέρ δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, οπότε γιατί να προστεθεί έξτρα βάρος και πολυπλοκότητα?
Έχοντας γράψει τα παραπάνω, ήδη η Porsche Taycan εχει κιβώτιο 2 σχέσεων για το πίσω μοτέρ. Οπότε μπορεί να δούμε και άλλες τέτοιες υλοποιήσεις, ειδικά σε πιο ακριβά ή σπορ αυτοκίνητα.
Γιατί να λειτουργώ τον ηλεκτροκινητήρα στο κίτρινο σημείο, όταν μπορώ να τον λειτουργώ στο μπλε για την ίδια ταχύτητα του αμαξιού;
-
Γιατί να λειτουργώ τον ηλεκτροκινητήρα στο κίτρινο σημείο, όταν μπορώ να τον λειτουργώ στο μπλε για την ίδια ταχύτητα του αμαξιού;
γιατι παίζει να έχεις αχρωματοψία αφού μπλε δεν υπάρχει παρα πράσινο
ΥΓ πρασινο αστειάκι, οχι κρυο γιατι μπλε δεν υπάρχει
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
γαλάζιο κάνει;
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
γαλάζιο κάνει;
προφανώς ήταν αθώο αστειάκι. ολοι καταλάβαμε τι εννοείς!!!! είμαι σπάμερ ζητώ συγνώμη απλά δεν μπορεσα να κρατηθώ
-
-
Αφού θα καταργηθεί η πώλησή τους. Το ξέρουμε εδώ και χρόνια.. κάτσε να φτάσουμε στο 2035, μπορεί να πηγαίνουν με κάρα τότε όσοι μεταλλαγμένοι έχουν επιβιώσει από την καταστροφή της Ευρώπης το 2023.. διάβαζα μία επιστημονική μελέτη που έλεγε ότι σε 45 λεπτά θα έχει καταστραφεί όλη η Ευρώπη σε περίπτωση πτώσης πυρηνικού πυραύλου από Ρωσία..
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αφού θα καταργηθεί η πώλησή τους. Το ξέρουμε εδώ και χρόνια.. κάτσε να φτάσουμε στο 2035, μπορεί να πηγαίνουν με κάρα τότε όσοι μεταλλαγμένοι έχουν επιβιώσει από την καταστροφή της Ευρώπης το 2023.. διάβαζα μία επιστημονική μελέτη που έλεγε ότι σε 45 λεπτά θα έχει καταστραφεί όλη η Ευρώπη σε περίπτωση πτώσης πυρηνικού πυραύλου από Ρωσία..
The 100…εξαιρετική σειρά με αυτό ακριβώς το θέμα!!
-
Επειδή η λογική λέει ότι το σέρβις ενός ηλεκτρικού είναι πιο φτηνό αφού δεν έχει τόσα μηχανικά μέρη....αλλά άλλο η λογική και άλλο το ό,τι οι κατασκευαστές πρέπει να βγάλουν λεφτά και να ισοφαρίσουν την χασούρα των σέρβις....
Είχε πολλές επιλογές η δημοσκόπηση....99% πέσαμε έξω...αχαχα!!
-
Επειδή η λογική λέει ότι το σέρβις ενός ηλεκτρικού είναι πιο φτηνό αφού δεν έχει τόσα μηχανικά μέρη....αλλά άλλο η λογική και άλλο το ό,τι οι κατασκευαστές πρέπει να βγάλουν λεφτά και να ισοφαρίσουν την χασούρα των σέρβις....
Είχε πολλές επιλογές η δημοσκόπηση....99% πέσαμε έξω...αχαχα!!
Και εδώ ήταν πάντα η απορία μου. Τα συνεργεία φταίνε για τις τιμές αυτές ή οι αντιπροσωπείες δίνουν επίτηδες τέτοιες τιμές ανταλλακτικών για τα ηλεκτρικά ή και τα αναλώσιμα; Τότε γιατί να πάμε από τώρα στα ηλεκτρικά που είναι το μεταίχμιο της αλλαγής από θερμικό σε ηλεκτρικό;
-
@polioan said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και εδώ ήταν πάντα η απορία μου. Τα συνεργεία φταίνε για τις τιμές αυτές ή οι αντιπροσωπείες δίνουν επίτηδες τέτοιες τιμές ανταλλακτικών για τα ηλεκτρικά ή και τα αναλώσιμα; Τότε γιατί να πάμε από τώρα στα ηλεκτρικά που είναι το μεταίχμιο της αλλαγής από θερμικό σε ηλεκτρικό;
Αναφέρει κάπου ο φίλος τι αλλάξανε όμως? μου φαίνονται πάρα πολλά λεφτά μήπως μέσα είναι πχ και κάποια φθορά που έγινε από τον οδηγό και δεν ειναι στην στάνταρ συντήρηση του οχήματος?
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@polioan said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αναφέρει κάπου ο φίλος τι αλλάξανε όμως? μου φαίνονται πάρα πολλά λεφτά μήπως μέσα είναι πχ και κάποια φθορά που έγινε από τον οδηγό και δεν ειναι στην στάνταρ συντήρηση του οχήματος?
Ίσως έχεις δίκιο, αλλά δεν πρέπει να αναφέρεται τότε μόνο για σέρβις.
-
Αναφέρει κάπου ο φίλος τι αλλάξανε όμως?
Το λεει, το ανέβασα στο θέμα για χιουνται. Τίποτα δεν έκανε!
-
Αναφέρει κάπου ο φίλος τι αλλάξανε όμως?
Το λεει, το ανέβασα στο θέμα για χιουνται. Τίποτα δεν έκανε!
Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να κόστισαν τόσα χρήματα. Κάπου μπάζει το αφήγημα!
Έχω ακούσει για εξωφρενικές χρεώσεις αλλά εδώ δεν βγαίνουν τα κουκιά....... -
Οι αντιπροσωπείες έχουν κατάλογο με το συνολικό κόστος (αναλώσιμα + εργασία) του κάθε σέρβις στα τάδε χιλιόμετρα.
Απλά κάποιες δεν τον δημοσιεύουν κι αφήνουν περιθώριο διαπραγμάτευσης στα κατά τόπους μαγαζιά. -
Εγώ θέλω να μάθω το κόστος σέρβις του Ami.
-
Έναν τενεκέ λάδι
-
@teo-mak said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ θέλω να μάθω το κόστος σέρβις του Ami.
Μπορείς να το κάνεις και σε ποδηλατάδικο...δεν χάνεις την εγγύηση...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης