-
@taxidiwtis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι υπόλοιπες φορτίσεις AC είναι με οικιακή χρέωση ή χρεωση δημοτικη ή και δωρεάν(σουπερμάρκετ κλπ)
Δωρεάν νομίζω πλέον δεν υπάρχει πουθενά πέρα από τα συγκεκριμένα σημεία του Δήμου Αθηναίων. Αν έχει κάποιος αλλος κάποια ενημέρωση παρακαλώ να μας ενημερώσει αντιστοίχως.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@taxidiwtis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι υπόλοιπες φορτίσεις AC είναι με οικιακή χρέωση ή χρεωση δημοτικη ή και δωρεάν(σουπερμάρκετ κλπ)
Δωρεάν νομίζω πλέον δεν υπάρχει πουθενά πέρα από τα συγκεκριμένα σημεία του Δήμου Αθηναίων. Αν έχει κάποιος αλλος κάποια ενημέρωση παρακαλώ να μας ενημερώσει αντιστοίχως.
και οι tesla φορτιστές για όσους έχουν tesla
-
Ωραία, δηλαδή χοντρικά 10€ τα 100 χλμ, που είναι περίπου όσο (και κάτι παραπάνω) πληρώνω με το (επιδοτούμενο απ τον Λαπ) ντηζελ ή ένα ΤΟΥΟΤΑ υβριδικο στις σημερινές τιμές, περίπου όσο ένα συμβατικό βενζινοκίνητο αν ταξιδεύει με τις ίδιες ταχύτητες.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ωραία, δηλαδή χοντρικά 10€ τα 100 χλμ, που είναι περίπου όσο (και κάτι παραπάνω) πληρώνω με το (επιδοτούμενο απ τον Λαπ) ντηζελ ή ένα ΤΟΥΟΤΑ υβριδικο στις σημερινές τιμές, περίπου όσο ένα συμβατικό βενζινοκίνητο αν ταξιδεύει με τις ίδιες ταχύτητες.
10 ευρω /100 χλμ για τα χιλιομετρα ΕΚΤΟΣ της ακτινας δρασης της μπαταριας σου , και για τα χιλιομετρα που θα χρειασυεις ταχυφορτιση .
Στο σπιτι ομως και για το υπολοιπο 90% της χρησης εχεις επιλογες. μπορεις ακομη και θεωρητικα (μετα την αποσβεση καταλληλης επενδυσης =φωτοβολταικα) να εισαι και 0 ευρω ενεργεια/100 χλμ .
Εσυ στο σπιτι μπορεις να παραγεις καυσιμο για το ντεποζιτο σου ;
-
Τη θεωρητική δυνατότητα την έχω, όπως έχουν όλοι τη θεωρητική δυνατότητα να παράγουν περισσότερο ρεύμα απ ότι καταναλώνουν.
Στην πράξη ούτε εγώ θα στήσω εργαστήριο βιοντιζελ, ούτε οι υπόλοιποι που ζουν σε 3αρια θα παράγουν ρεύμα, μέχρι να φτάσουμε την Mad Max εποχή. -
@trobas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στην σύρο το υγραέριο έχει 1,28 € αξίζει όντως να κάνεις την μετρατροπή ? Τι κόστος έχεις η μετατροπή ?
Πόσο έχει η βενζίνη στο νησί? Πρόσφατα έβαλα 1,3 lpg σε νησί και έκαψα τα ίδια που θα έκαιγα με βενζίνη , χωρίς να έχω πολύπλοκά συστήματα και μετατροπές ! Αν η διαφορά βενζίνης-αέριο είναι μικρή τότε δεν συμφέρει , πρέπει η διαφορά να είναι κοντά στο 1ε αλλιώς το κέρδος σου θα είναι ελάχιστο και δεν θα κάνεις απόσβεση
-
@yem said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@trobas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στην σύρο το υγραέριο έχει 1,28 € αξίζει όντως να κάνεις την μετρατροπή ? Τι κόστος έχεις η μετατροπή ?
Πόσο έχει η βενζίνη στο νησί? Πρόσφατα έβαλα 1,3 lpg σε νησί και έκαψα τα ίδια που θα έκαιγα με βενζίνη , χωρίς να έχω πολύπλοκά συστήματα και μετατροπές ! Αν η διαφορά βενζίνης-αέριο είναι μικρή τότε δεν συμφέρει , πρέπει η διαφορά να είναι κοντά στο 1ε αλλιώς το κέρδος σου θα είναι ελάχιστο και δεν θα κάνεις απόσβεση
Το τελευταίο διάστημα και επειδή το αέριο κάνει μεγαλύτερη καύση, παρατηρώ ότι το αέριο έχει φτάσει ισάξια με την βενζίνη. Βάζω 27 λίτρα αέριο σε 1.8t 20v και με ac φτάνω 200-210 χλμ αυτονομία. Αν γεμίσω δηλαδή περίπου 3 φορές φτάνω ένα γέμισμα σχεδόν βενζίνης.
-
Δηλαδή καις σχεδόν 13λ/100χλμ lpg? Υπερβολικά είναι νομίζω
-
Σε τέτοιο κινητήρα και μόνιμη τετρακίνηση; Είναι λογικό! Μόνο σε διαδρομή εθνικής οδού με 130 χλμ καίω 8 με 8.5λ/100
Το πρόγραμμα αερίου το έχω κάνει να δουλεύει safe με λίγο ψεκασμό βενζίνης σε ζόρι όπως πρέπει. -
Όχι @yem δεν είναι υπερβολή
Το lpg έχει μικρότερη θερμοδυναμική απόδοση, οπότε για να έχεις την ίδια απόδοση καίει περισσότερο lpg.
Απλά επειδή είναι πιο φθηνό γίνεται οικονομία!
Αν όλα τα καύσιμα είχαν την ίδια τιμή, το lpg θα ήταν το πιο αντιοικονομικό!!!
Επειδή δεν έχουν την ίδια τιμή γίνονται αυτές οι αμφιταλαντεύσεις του ποιο συμφέρει περισσότερο κλπ -
Ξέρω την θερμοδυναμικη του lpg απλά απορώ πόσο έκαιγε με βενζίνη
-
Λιγότερη ενέργεια ανα λίτρο έχει το lpg και αυξάνει την κατανάλωση, τα άλλα είναι πολύ μικρότερης σημασίας.
-
Με βενζίνη καίω 7 με 8λ/100 σε εθνική. Μικτή κατανάλωση στην Θεσσαλονίκη έχω 10-12. Είναι βαρύ όχημα και η μόνιμη 4κινηση δίνει κάνα λίτρο πάνω από 2κινητα.
-
@polioan said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με βενζίνη καίω 7 με 8λ/100 σε εθνική. Μικτή κατανάλωση στην Θεσσαλονίκη έχω 10-12. Είναι βαρύ όχημα και η μόνιμη 4κινηση δίνει κάνα λίτρο πάνω από 2κινητα.
1.8 20vt haldex είναι η τετρακίνηση? Από όσο θυμάμαι δεν είναι μόνιμη τετρακίνηση αλλά εμπλέκει όλους τους τροχούς μόνο σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης
-
@mastoras78 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
1.8 20vt haldex είναι η τετρακίνηση? Από όσο θυμάμαι δεν είναι μόνιμη τετρακίνηση αλλά εμπλέκει όλους τους τροχούς μόνο σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης
Όχι, Audi A4 B7 με άξονα μόνιμης τετρακίνησης. Στο A3 είχε τα πρώτα haldex. Στα A4 είχε μετά στα επόμενα, δηλαδή B8, B8.5
-
Όχι, Audi A4 B7 με άξονα μόνιμης τετρακίνησης. Στο A3 είχε τα πρώτα haldex. Στα A4 είχε μετά στα επόμενα, δηλαδή B8, B8.5
Από τα τελευτία αληθινά quattro με torsen...τότε που η Audi εφτιαχνε καλά αυτοκίνητα!!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από τα τελευτία αληθινά quattro με torsen...τότε που η Audi εφτιαχνε καλά αυτοκίνητα!!
Και όχι μόνο... Με πολύ μικρή συντήρηση, δεν έχει ούτε κενό μετά από 185.000 χλμ.
Στεναχωριέμαι που θα το πουλήσω. -
Τότε το αέριο σου έρχεται σχεδόν μία η άλλη αν ψεκάζει και βενζίνη ταυτόχρονα, απο την αρχή τόσο έκαιγε ? Εμένα καίει απο 6,5 η βενζίνη σε 9 το lpg
-
Τότε το αέριο σου έρχεται σχεδόν μία η άλλη αν ψεκάζει και βενζίνη ταυτόχρονα, απο την αρχή τόσο έκαιγε ? Εμένα καίει απο 6,5 η βενζίνη σε 9 το lpg
Ακριβώς όπως το είπες. Ήθελα ένα δυνατό αμάξι που να παιρνει αέριο με δικό μου πρόγραμμα για να είναι ασφαλές μην βαριέσαι μπιέλα και φυσικό κινητήρα αντοχής.
Αλλά πλέον είτε έχω αέριο είτε βενζίνη είναι μια και το ίδιο σχεδόν.
Τώρα το πουλάω το audi και περιμένω το καινούριο βενζίνης.
Πάντως λογικά σου καίει τόσο. Τι μάρκα αέριο φοράς; -
Έχει δει κανένας τις χρεώσεις για την φόρτιση από τους προμηθευτές? Η πιο φθηνή μου φαίνεται είναι η ΔΕΗ με 0.45/kWh ενώ η nrg charge εχει πιο ακριβές τιμές στο prepaid (δεν ξέρω τι ισχύει με συμβόλαια κτλ). Έχει κάποιος εμπειρία να μας ενημερώσει ποιος συμφέρει από όλους?
NRG
Rapid:€0.62/kWh
Semi-fast:€0.496/kWh
Standard:€0.496/kWh
Fast:€0.62/kWh
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης