-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
που έχει ουσιαστικά αποκλείσει δισεκατομμύρια ανθρώπους
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η Αφρική δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια που της αναλογούν, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να αναλάβει τους εμβολιασμούς. Και τα κράτη αυτά δεν πληρώνουν τα εμβόλια, εμείς τα πληρώνουμε.
-
Εγώ είμαι υπέρ να τα πληρώσουμε για όλο τον τρίτο κόσμο. Το ελάχιστο που μπορουμε να κανουμε, οχι για το τομάρι μας αλλά για ηθικούς λόγους....
Σορρυ για το οφφτοπικ. -
Επειδή μιλάτε συνεχώς για φβ σε στέγες και net metering θέλω να ρωτήσω αν πλέον ο δεδδηε και το σύστημα είναι ανοιχτό για νέες αιτήσεις ή έχει πιαστεί το όριο και έχει μπει φρένο; Προσωπικά έχω εδώ και 1,5 χρόνο ένα 5 αρι και σε συνδιασμο με αντλία θερμότητας μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλή επιλογή αλλά αν δεν μπορούν να μπουν άλλα συστήματα είναι δώρον άδωρο να το συζητάμε...
-
-
-
Ενδιαφέρον για όσους είναι στην λογική αγοράς ηλεκτρικού και έχουν και χώρο..
https://news.b2green.gr/14284/σε-φεκ-η-απόφαση-για-το-νέο-πρόγραμμα-οι
-
Ερώτηση/απορία.
Όλα αυτά τα μαγαζιά (λιανικής/μίνι μάρκετ/εμπορικά) που ξαφνικά έξω από το μαγαζί τους φυτρώνει σταθμός φόρτισης (κυρίως της Watt+Wolt) πληρώνονται από το πάροχο; Όπως γίνεται π.χ. με τα ΑΤΜ των Τραπεζών;Σήμερα πέτυχα μάρκετ Βιολογικών προϊόντων με 4 θέσεις πάρκινγκ πελατών και η μία έγινε Watt+Wolt. Οι θέσεις πελατών έγιναν 3. Στην θέση φόρτισης απαγορεύεται η στάση/στάθμευση και αφορά μόνο φόρτιση. Φορτίζει κανείς; Δεν ξέρω.
Κάτι δεν έχει ξεκινήσει καλά στο θέμα αυτό με τους σταθμούς φόρτισης.
-
Χε,χε, τάχουμε πει αυτά εδώ και χρόνια. Σε μια χώρα που οι θέσεις στάθμευσης σπανίζουν, είναι ασύλληπτη πολυτέλεια να δεσμεύσεις μερικές,ιδιαίτερα σε περιοχές μεγάλης έλλειψης, για να φορτίζουν τα μέχρι στιγμής σχεδόν ανύπαρκτα ηλεκτρικά. Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας ακόμη, το έργο είναι to be continue.
-
Είδα εδώ κάποιες πληροφορίες https://chargespot.gr/ypiresies/chargespot-business-public/
Αναρωτιέμαι. Τι πραγματικό όφελος έχει ένας καταστηματάρχης να ενεργοποιήσει μία τέτοια υπηρεσία;
Αν κρίνω από αυτά που διαβάζω παραπάνω, θα έλεγα ότι κερδίζει μπούρδες και χάνει θέσεις στάθμευσης πελατών.
-
Αν πάει η ηλεκτροκίνηση όπως σχεδιάζουν, χλωμό προς το παρόν, αυτες οι θεσεις δεν θα αδειαζουν ποτέ.
Αν αραχνιάσουν, απλά ο κόσμος θα αδιαφορήσει και θα τις χρησιμοποιεί, όπως κάνει π.χ. για την υποτιθέμενη "λεωφορειολωρίδα" που έφτιαξε ο Μπέος στον Βόλο, με την απέναντι λωρίδα να είναι παρανόμως ένα συνεχές πάρκινγκ διπλοπαρκαρισμένων σε όλο το μήκος της πόλης. -
Νομίζω ότι το έγραψα και ποιο πριν.
Θεωρώ ότι στην Ελλάδα η έννοια του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι συνυφασμένη αμιγώς με την φόρτιση στο σπίτι.Πόσοι άραγε υποψήφιοι αγοραστές ηλεκτρικών θα έχουν διάθεση να πηγαίνουν σε σταθμούς να φορτίζουν; Δεν πρέπει να είναι και πολλοί.
-
Ας το φανταστούμε λίγο: έστω ιδιοκτήτης πετ σοπ και αποφασίζει και βάζει ένα τέτοιο φορτιστή μπροστά από το μαγαζί του, καταλαμβάνοντας 1 θέση από τις 3 διαθέσιμες. Πάω τώρα εγώ να αγοράσω ένα λουρί για το σκύλο και αποξηραμένες κατσαρίδες για τον ομιλούντα παπαγάλο. Θα κάτσω 5 λεπτά στο μαγαζί, βίαια 10. Θα μπω στη διαδικαδία να απλώσω καλώδια? Δε νομίζω.
Θα μου πείτε θα πάει κάποιος από τη γειτονιά να φορτίσει, ο οποίος μένει σε παλιά πολυκατοικία χωρίς πάρκινγκ. Οκ. Παίζει, θα το δεχτώ. Πότε θα κάνει απόσβεση το μαγαζί, δε ξέρω.
Τώρα, πάει ένας άλλος πελάτης και βλέπει δύο απλά ιχ και ένα ηλεκτρικό της γειτονιάς να έχουν καταλάβει όλες τις θέσεις.τι κάνει; εγώ πάντως θα πάω στο επόμενο πετ σοπ. -
Βήμα βήμα θα διαμορφώνεται ένα περιβάλλον που θα γίνεται φιλικό στη χρήση του ηλεκτρικού. Πιστεύω ότι από το 25 και μετά οι πωλησεις θα εκτιναχθούν. Και αυτό δεν είναι κατι κακό. Ας αρχίσει να φεύγει λίγη μπιχλα επιτέλους από τις πόλεις.
-
Αυτό θα συμβεί μόνο όταν γίνει πραγματικά προσιτή η αγορά ενός καλού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που θα τσεκαρει πολλά από τα κουτάκια ενός υποψηφίου αγοραστή.
Φανταστείτε πχ να υπήρχε ένα id3 στα 23-24κ με αυτονομία 400 χλμ , θα έμπαινε στις λίστες των περισσότερων μαζί με ένα 2008 ή ένα captur, ή ένα puma. Και αντίστοιχα ένα enyaq στα 28-30κ θα να ανταγωνιζόταν ένα tuscon ή Kuga. Και τότε θα υπήρχε και τεράστια πίεση και κίνητρο για ιδιώτες να τρέξουν πολύ γρηγορότερα τις σχετικές υποδομές εντός πόλεων και σε αυτοκινητόδρομους.
Εξού και η τεράστια επιτυχία των Yaris-Yaris cross , corolla που είναι αυτή την στιγμή η πιο προσιτή , έξυπνη και λογική επιλογή για Αθήνα- Θεσσαλονίκη ως η απόλυτη εναλλακτική στον πλήρη εξηλεκτρισμό. -
Θα γίνει και αυτό. Ακόμη δεν υπάρχει μαζικότητα στην παραγωγή. Από 23 και 24 οι αυτοκι νητοβιομηχανιες θα αρχίσουν να φτύνουν νέα μοντέλα σε ποιο προσιτές τιμές και με κίνητρα από την άλλη πλευρά από τις κυβερνήσεις. Μέχρι να αρχίσουν να τα μαζεύουν παλι
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτό θα συμβεί μόνο όταν γίνει πραγματικά προσιτή η αγορά ενός καλού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που θα τσεκαρει πολλά από τα κουτάκια ενός υποψηφίου αγοραστή.
Φανταστείτε πχ να υπήρχε ένα id3 στα 23-24κ με αυτονομία 400 χλμ , θα έμπαινε στις λίστες των περισσότερων μαζί με ένα 2008 ή ένα captur, ή ένα puma. Και αντίστοιχα ένα enyaq στα 28-30κ θα να ανταγωνιζόταν ένα tuscon ή Kuga. Και τότε θα υπήρχε και τεράστια πίεση και κίνητρο για ιδιώτες να τρέξουν πολύ γρηγορότερα τις σχετικές υποδομές εντός πόλεων και σε αυτοκινητόδρομους.
Εξού και η τεράστια επιτυχία των Yaris-Yaris cross , corolla που είναι αυτή την στιγμή η πιο προσιτή , έξυπνη και λογική επιλογή για Αθήνα- Θεσσαλονίκη ως η απόλυτη εναλλακτική στον πλήρη εξηλεκτρισμό.Φοβερό παράδειγμα , μαζί με το αμάξι θα δίνουν και θέση παρκινγκ ή θα την βγάζουμε για φόρτιση στο ΙΚΕΑ? Λες και το μοναδικό πρόβλημα που κολλάει η ηλεκτροκίνηση είναι το κόστος και η αυτονομία και μόλις τα λύσουν αυτά οι βιομηχανίες θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε απο την σπηλιά μας .
@dstou οι παπαγάλοι τρώνε καρπούς , αν ο δικός σου τρώει κατσαρίδες να το κοιτάξεις το πτηνό . Κατσαρίδες κατα προτίμηση ζωντανές τρώνε οι σαύρες
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φανταστείτε πχ να υπήρχε ένα id3 στα 23-24κ με αυτονομία 400 χλμ ,
Αυτό ακριβώς έχει ανακοινώσει η Τέσλα ότι θα είναι το Model 2....για να δούμε!! Εαν σήμερα μπορούσα να αγοράσω ένα τέτοιο με 25.000€ θα το είχα ήδη κάνει!
-
Όταν γίνει αυτό, τότε θα έχει έρθει η ώρα να μπούνε δασμοί στα ηλεκτρικά, ειδικό τέλος ταξινόμησης, φόρος πολυτελείας, τέλη κυκλοφορίας, καθώς και αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας. Σιγά σιγά, όχι όλα μαζί, για να μην ξυπνήσουν απότομα τα πρόβατα.
-
Αδυνατώ να φανταστώ πόσο θα κοστίζει η kwh σε μια χώρα (που ήδη την πληρώνει πανάκριβα) η οποία είτε θα την παράγει με (πανάκριβο) καύσιμο από το εξωτερικό (και μάλιστα σε έλλειψη αφού θα το δεσμεύουν οι πιο μεγάλες αγορές) είτε θα την εισάγει "έτοιμη" από χώρες που θα της τη δίνουν με το σταγονόμετρο.
-
@polistas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αδυνατώ να φανταστώ πόσο θα κοστίζει η kwh σε μια χώρα (που ήδη την πληρώνει πανάκριβα) η οποία είτε θα την παράγει με (πανάκριβο) καύσιμο από το εξωτερικό (και μάλιστα σε έλλειψη αφού θα το δεσμεύουν οι πιο μεγάλες αγορές) είτε θα την εισάγει "έτοιμη" από χώρες που θα της τη δίνουν με το σταγονόμετρο.
Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις το τιμολόγιό σου.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης