-
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αλλαγή σχεδίων... H Toyota θα φτιάξει το αυτοκίνητο της Apple; λέτε να κάνει εν τέλει η toyota τη κίνηση ματ?
αρα τον φορτιστη θα τον αγοραζεις εξτρα!
-
Aυτή τη στιγμή,πιστεύω η πιο vfm αγορά ηλεκτρικού για την Ελλάδα είναι ένα Κona ΕV. B-Suv,με καλή αυτονομία,επιδόσεις (και στη μικρή μπαταρία) με 400Νm ροπή και τιμή από 27.000 (32.000 με 64kwh).
13,4Κwh/100km πραγματική κατανάλωση σε 70km μικτή διαδρομή.Το κομμάτι σε autostrada με 130-135km/h,διανυθέντα κυρίως με cruise control.
Αν είχα ευκολία πρόσβασης σε οικιακή φόρτιση,το 1ο ηλεκτρ. μοντέλο που θα κοίταγα. Το μόνο μείον ότι η ταχυφόρτιση για το 80%, διαρκεί περίπου 45min. (αν και στο βίντεο λέει πως αναμένεται νέα πλατφόρμα (;) που θα λύσει κι αυτό το θέμα).
-
Γιατί δεν μου φαίνεται μεγάλος χρόνο το 45' Μήπως έχω συνηθίσει σε αυτούς τους χρόνους;
-
Η Volkswagen ετοιμάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ - δεν θυμίζει λίγο το ηλεκτρικό Honda?
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η Volkswagen ετοιμάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ - δεν θυμίζει λίγο το ηλεκτρικό Honda?
Το ID.LIFE με τον κινητήρα των 234 ίππων θα έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 639 δευτερόλεπτα και με την μπαταρία των 57 kWh θα έχει αυτονομία 400 χλμ.
-
Μάλλον θα τα καταφέρνει καλύτερα από 639 δευτερόλεπτα για το 0-100, typo error
-
Θαθαθάθα
Θαθαθά
θαθαθά
θαθαθάθαθα...Τί μου θυμίζει...
-
-
Γεια σας μετα απο καιρο ..
μεχρι τωρα ξεραμε
ντελιβερι σουβλακια
ντελιβερι καφε
κλπτωρα μάλλον ερχεται και ντελιβερι φόρτιση εκει που ειναι σταθμευμένο το όχημα
-
Το Kona είναι ένα από τα πλέον αξιόλογα ηλεκτρικά σε ανθρώπινα χρήματα. Έχει όμως δύο μεγάλα ελαττώματα: πρώτον οι χώροι του. Αν κάποιος χωράει (εγώ δεν...), τότε προχωράει. Το άλλο είναι η μπροστινή κίνηση. Είναι πολλά τα 40 κιλά ροπής για να πηγαίνουν μόνο μπροστά. Και προσέξτε: δε μιλάμε για 40 κιλά μετά από σπουλάρισμα τουρμπίνας, αλλά για μονοκοπανιά. Τo ID.3 έχει πιο σωστούς χώρους (ναι, χωρούσα) και πίσω κίνηση. Είναι σχεδιασμένο εξαρχής για ηλεκτρικό.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το άλλο είναι η μπροστινή κίνηση. Είναι πολλά τα 40 κιλά ροπής για να πηγαίνουν μόνο μπροστά. Και προσέξτε: δε μιλάμε για 40 κιλά μετά από σπουλάρισμα τουρμπίνας, αλλά για μονοκοπανιά. Τo ID.3 έχει πιο σωστούς χώρους (ναι, χωρούσα) και πίσω κίνηση. Είναι σχεδιασμένο εξαρχής για ηλεκτρικό.
Έχεις δίκιο σ'αυτό. Το αναφέρουν κι οι Ιταλοί δημοσιογράφοι σε όσες δοκιμές έχω δει/διαβάσει.
-
Επειδή συζητάγαμε και για την Τογιότα και τα ηελκτρικά.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/h-toyota-ependyei-14-dis-eos-to-2030-stin-exelixi-mpatarion/ -
Κανένα νέο πότε θα έρθει κάποιο επώνυμο κουβαδό ΙΧ σαν το ΑΜΙ της citroen ? Εχει βγει από το '19 και ακόμα τίποτα. Με κανένα τάλιρο (με την επιδότηση) θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Στην Γαλλία τα νοικιάζουν με 19€/μήνα , εδώ ζηλεύω!. Σιγά που θα γινόταν αυτο ποτέ εδώ. Μην μου πείτε για τα υπάρχοντα κινεζοκουβαδάκια που κυκλοφορούν εδώ με 11.000€, απλά τα ξεχνάμε .
-
Με 3Κ κάτι προκαταβολή και 48 μήνες με 20 ευρώ το μήνα άρα περίπου στα 90 ευρώ το μήνα κόστος θα έχει ελπίδες ψρο κουβαδάκι για κίνηση σε μικρές πόλεις και μέσα σε περιοχές της Αθηνάς , αλλά με βάση τις τιμές leasing στην Ελλάδα δεν δίνω την παραμικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι ανάλογο εδώ.
Στην καλύτερη να έχει 5500 με 6000 η βασική του έκδοση εδώ
-
Στην Γαλλία , αλλά και στην Ισπανία και αλλού , το όριο στις πόλεις εκτός μεγάλων λεωφόρων και περιφερειακών , πήγε στα 30 χαω...
Μάλλον το ΑΜΙ θα έχει μέλλον.
-
Πολύ ωραίο θα το σκεφτόμουν αν είχε μέχρι 4.000. Για παραπάνω όχι. Προτιμώ να περιμένω λίγα χρόνια.
-
Τα 2-3 χιλιάρικα είναι το πρόβλημα ή ότι είναι κουβαδάκι που καλείται να κυκλοφορήσει στον πραγματικό κόσμο, ανάμεσα σε SUV;
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα 2-3 χιλιάρικα είναι το πρόβλημα ή ότι είναι κουβαδάκι που καλείται να κυκλοφορήσει στον πραγματικό κόσμο, ανάμεσα σε SUV;
2,3 χιλιάρικα στα 4 που θα ήθελα να δώσω είναι νομίζω αρκετά μεγάλο σαν ποσοστό. Για την πόλη κουβαδακι θέλω. Όσον αφορά για τα σουβ ναι προτιμώ το ami από οποιοδήποτε δίτροχο...
-
Έχει ψάξει κανείς την νομοθεσία περί τρόπων φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου;
Από φίλο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό έμαθα ότι ήδη έχουν εμπλακεί το ΤΕΕ και οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι και έχει αλλάξει η νομοθεσία περί φορτίσεων. Έχει μπει φρένο στους τρόπους φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
π.χ. Μου έλεγε ότι ρητά απαγορεύεται η φόρτιση σε οικίες όταν δεν υπάρχει ηλεκτρολογική εγκατάσταση με άδειες και ότι εύκολα μπορεί να γίνει καταγγελία κλπ...κλπ...
Ισχύουν αυτά; Έχει ψάξει κανείς την διαδικασία με τις άδειες, εγκαταστάσεις, μηχανικούς κλπ...κλπ;;;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης