-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γνήσια , κλασσική, ανόθευτη, γαλάζια προπαγάνδα!
Κάποιος πολύ πονηρός το σκέφτηκε ως δικαιολογία καθώς πλέον με την υποχρέωση να έχουν όλοι αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ το αφήγημα που έπαιξε τα ρέστα του στον εγκλωβισμό της Αττικής οδού εδώ δεν θα μπορούσε να αποδώσει.
Πόσα ηλεκτρικά είχαν ανέβει τελικά , και πόσα από αυτά να είχαν ηλίθιους κατόχους ώστε να μην έχουν υπολογίσει το δυσμενεστερο σενάριο αυτονομίας;;;;
Πόσο καίει η φουλ θέρμανση σε 1-2 ώρες λειτουργίας ενός ηλεκτρικού; Το 80% της μπαταρίας;;;;
Και 5 - 10 αυτοκίνητα ρε υπεραριστοι είναι αρκετά να κλείσει ένας δρόμος; δεν μπορούν με την σωστή διαχείριση 20-30 ανθρώποι να διοχετεύσουν την κίνηση δίπλα στα ακινητοποιημένα;;;;
Μια ώρα με λειτουργία θέρμανση και χρήση usb καταναλώνει 1,5-2% της συνολικής μπαταρίας
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως φωτό ή βίντεο από κάποιο ηλεκτρικό ακινητοποιημένο ακόμα δεν είδαμε.
Οπως και να έχει όμως μόνο και μόνο επειδή απαιτείται καλύτερος προγραμματισμός με ένα ηλεκτρικό, καλό είναι να μην συνωστιζόμαστε.
Προσωπικα είτε με θερμικό είτε με ηλεκτρικό εγώ χθες στην Αράχοβα, το Μέτσοβο ή οπουδήποτε αλλού μαζεύει κόσμο απλά δεν θα πήγαινα.
Μαζεύονται όλοι και δημιουργούν τέτοιες συνθήκες χάους που και καλό καιρό να είχε πάλι κίνηση και ταλαιπωρία θα έτρωγες.Είναι και αυτός ένας βασικός λόγος που πάντα γράφω ότι δεν κάνω ταξίδια.
Χρόνο για ταξίδι πλην αργιών δύσκολα έχω αλλά και τότε δεν θα πλησιάσω καν τέτοια μέρη.
Όσες φορές έχω κάνει τη μαλακια έχω σιχτιρίσει.
Ακόμα θυμάμαι πριν λίγα χρόνια 15γουστο στο Μέτσοβο που ευτυχώς είχαμε πάει (για μεγαλύτερες διακοπές) με το γιαρις και έτσι κατορθώσαμε να ξεκολλήσουμε από την κίνηση μέσα στο χωριό.
Μέχρι και η γυναικα που φώναζε γιατί δεν είχαμε πάει με τη Χ1 παραδέχτηκε ότι ακόμα εκεί κάπου θα είμασταν σε κανα χαντάκιΠολύ σωστός Στεφανε. Ακριβως το ιδιο κανω και εγω πλέον.Είναι τόσος ο κόσμος και η βλακεία του που δεν εχει σημασία αν είσαι εσυ σωστός ή όχι .Θα πληρώσεις και τη βλακεία του αλλου και τη κοσμοσυρροή.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως σκεφτείτε και τον @gatoz
Έδωσε το υπέρτατο εργαλείο του έξω χιονίζει στα βουνά και το γαλλοχρεπο επισκευάζεται ως συνήθως!Κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους!
Πόσα να αντέξει και αυτός;;;
o γατος παντως σημερα ηπιε καφεδακι στο ορειβατικο της στενης, με 4 βαθμοι, πολυ αερα και βροχη. κοβει εκει κοντα στην πανω πορτα και βοηθησε και το θερμος με τον καυτο γαλλικο. μετα βοηθησε και ο πλατανος και κατι κοκορετσια....
με τουοτα καταπτυστον... -
-
Άλλη μια απόδειξη ότι τα ηλεκτρικά λόγω κακού δικτύου φορτιστής δεν είναι για πολλά πολλά, κάποιοι βέβαια δε λένε να το καταλάβουν, άλλοι έχουν βάλει τα γυαλιά του φανμποισμου, άλλοι θέλουν να πείσουν όλους τους άλλους για να πεισθούν οι ίδιοι ότι έχουν δίκιο. Σε όλες τις περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στους άλλους.
Ισχύει αυτό που είπε ο red monster. Πήγαν τα τσακάλια με το ηλεκτρικό τους αφού τους έλεγε το αυτοκίνητο ότι για αυτή τη διαδρομή είναι καλυμμένοι χωρίς φόρτιση. Το πρώτο fail ήταν αυτό, το δεύτερο ότι πιθανότατα αυτοί με τα τετρακίνητα θεώρησαν ότι έχουν 4x4.
Έτσι μάθανε με τον δύσκολο τρόπο ότι είναι ηλίθιοι. Έπειτα έρχεται η ΕΛ.ΑΣ που τον έπαιξε με τους ελέγχους γιατί κατά πως φαινεται απλά ρωτούσε αν έχουν αλυσίδες, χωρίς να ενδιαφερθεί αν είναι φορεμένες.
Μένουν λοιπόν 1-2 ηλεκτρικά γιατί πηγαίνοντας να τα ξεκολλήσουν είτε ξελειγωσαν την τσιμα τσιμα μπαταρία που είχαν για να γυρίσουν πισω είτε γιατί μπήκαν σε Safe mode είτε δεν ξέρω τι. Το εκμεταλλευονται οι πρώτοι γιατί ξέρουν πάνω κάτω ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι και για πολλά πολλά εκτός αστικού κύκλου και σου λέει θα πούμε ότι έφταιγαν αυτά.
Τα ηλεκτρικά δε φταιγανε για το μποτιλιάρισμα αλλά μην υπεκφευγουμε ότι δεν είναι και ότι καλύτερο εκτός καλού δικτύου φορτιστής. Γιατί η αυτονομία είναι πάντα θεωρητική.
-
@panos2171 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άλλη μια απόδειξη ότι τα ηλεκτρικά λόγω κακού δικτύου φορτιστής δεν είναι για πολλά πολλά, κάποιοι βέβαια δε λένε να το καταλάβουν, άλλοι έχουν βάλει τα γυαλιά του φανμποισμου, άλλοι θέλουν να πείσουν όλους τους άλλους για να πεισθούν οι ίδιοι ότι έχουν δίκιο. Σε όλες τις περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στους άλλους.
- κανένας δεν εχει πει ποτέ οτι το δίκτυο φόρτισης στην Ελλάδα ειναι το καλύτερο, ίσα ίσα, ολοι έχουμε τονίσεις τις αδυναμίες.
- το πυροτέχνημα κάποιων, για το οποίο ούτε λεπτομέρειες γνωρίζουμε, ούτε συνθήκες, τα θολά σημεία ειναι πολλά, φυσικά γινεται σπέκουλα ακόμα μια φορά για αυτούς που δεν πάνε τα ηλεκτρικά, και φυσικά ειναι δικαιώμα τους.
- κανένας μα κανένας, δεν προσπάθησε ποτέ να πεισει οτι τα ηλεκτρικά ειναι τα καλύτερα αυτοκίνητα, εχουν τονιστεί και τα πλεονεκτήματα και τα μειονετκήματα. Το οτι κάποιοι, για άγνωστους λόγους, θέλουν να βλέπουν μόνο τα μειονεκτήματα, πραγματικά με ξεπερνάει.
- το εχω πει χιλιάδες φορές, και θα το ξαναπώ, ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ηλεκτρικό ποτέ, δεν ειναι για εσάς, απλά η απορία μου ειναι οτι εφόσον δεν τα πάτε, γιατί γραφεται σε αυτό το φόρουμ που ουσιαστικά αποσκοπεί σε ανθρώπους που "γουστάρουν" την ηλεκτροκίνηση. Μηπως εν τέλει ο σκοπός σας ειναι προκαλέσετε και οχι να συζητήσετε πολιτισμένα? και τέλος, εφόσον υπάρχουν μειονεκτήματα, και δεν σας κάνει, να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για το υπέροχο δώρο που κάνετε σε όλους εμάς μετά από τις παχυλές επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά και σε ολα τα παρελκόμενα (φ/β -μπαταρίες) και μας κάνετε την χάρη να κοινούμαστε οικονομικότατα!!! Εκφράζω την μεγάλη ευγνωμοσύνη μου προς όλους σας!!!
-
1 ηλεκτρικό προκάλεσε 5 χλμ στην Αραχωβα.
Ποσα ηλεκτρικά προκάλεσαν 15 χλμ ουρά στο Περτουλί;
ΗΜΑΡΤΟΝ. -
@antonmone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ΗΜΑΡΤΟΝ.Οταν διάβασα για το περτουλι, έψαχνα λαίμαργα να βρω κάτι για ηλεκτρικό στο άρθρο. Τίποτα. Απογοητευση!!
-
Ενα μεγάλο καλοσωρισμα στους φίλους που ήρθαν στη χώρα πρώτη φορά ειρηνικά ελπίζω.
Στη χώρα που χιλιάδες συμπολιτών μας ή εμείς κάποιες φορές προσπαθούμε να φτάσουμε σε κάποιον χειμερινό προορισμό ,απλά για να διαπιστώσουμε ότι δεν χωράμε ούτε ο ενας δίπλα στον άλλον,να βριστούμε και να βρίσουμε όλους τους υπόλοιπους που είχαν ακριβώς την ίδια ιδέα με εμάς.Να φάμε σαβούρες ,να μας πιάσουνε τον λωκο και να πούμε ευχαριστώ με ένα κιλό γραβιέρα ντόπια για την επιστροφή.
Στη χώρα που με μια ψιχάλα γίνεται πάρκινγκ ο μεγαλύτερος οδικός άξονας της πρωτεύουσας, αφού πρώτα έχουν παίξει συγκρουόμενα καμμία 30αρια νοματαίοι.
Στη χώρα που πάμε και όπου βγει,χωρίς τα απαραίτητα ,ακόμα και αν έχουμε είναι απλά για να γεμίζει ο χώρος αποσκευών.Που αν δεν πατήσουμε χιόνι με τα ζαντολάστιχα,δεν καταλαβαίνουμε χειμώνα,δεν είμαστε γαματοι και το κυριότερο δεν θα ανεβάσουμε φωτό με χιονάνθρωπο κερατάκια στο καπό δεν γυρνάμε σπίτι.
Στη χώρα βέβαια που εμείς είμαστε ΠΑΝΤΑ τυπικοί,προβλεπόμενοι και μια μίξη Μακινεν με Λεμπ,αλλά οι άλλοι είναι πάντα κουλοί,ηλίθιοι και χαπατα.
Ήρθε η ώρα που για τα χάλια που για όποιον δεν ήρθε από τον Άρη ,γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο στους τουριστικούς προορισμούς αλλά πάλι ανακάλυψανε την Αμερική ,στην πυρά λοιπόν τα ηλεκτρικά γιατί το είπαν τα κανάλια.Καμμία έκπληξη βέβαια ,εδώ στο νήμα με τις γελοιογραφίες !!!!!!!είμαστε ένα βήμα από την γεωμετρία Λομπατσεφσκι!
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@panos2171 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
- κανένας δεν εχει πει ποτέ οτι το δίκτυο φόρτισης στην Ελλάδα ειναι το καλύτερο, ίσα ίσα, ολοι έχουμε τονίσεις τις αδυναμίες.
- το πυροτέχνημα κάποιων, για το οποίο ούτε λεπτομέρειες γνωρίζουμε, ούτε συνθήκες, τα θολά σημεία ειναι πολλά, φυσικά γινεται σπέκουλα ακόμα μια φορά για αυτούς που δεν πάνε τα ηλεκτρικά, και φυσικά ειναι δικαιώμα τους.
- κανένας μα κανένας, δεν προσπάθησε ποτέ να πεισει οτι τα ηλεκτρικά ειναι τα καλύτερα αυτοκίνητα, εχουν τονιστεί και τα πλεονεκτήματα και τα μειονετκήματα. Το οτι κάποιοι, για άγνωστους λόγους, θέλουν να βλέπουν μόνο τα μειονεκτήματα, πραγματικά με ξεπερνάει.
- το εχω πει χιλιάδες φορές, και θα το ξαναπώ, ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ηλεκτρικό ποτέ, δεν ειναι για εσάς, απλά η απορία μου ειναι οτι εφόσον δεν τα πάτε, γιατί γραφεται σε αυτό το φόρουμ που ουσιαστικά αποσκοπεί σε ανθρώπους που "γουστάρουν" την ηλεκτροκίνηση. Μηπως εν τέλει ο σκοπός σας ειναι προκαλέσετε και οχι να συζητήσετε πολιτισμένα? και τέλος, εφόσον υπάρχουν μειονεκτήματα, και δεν σας κάνει, να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για το υπέροχο δώρο που κάνετε σε όλους εμάς μετά από τις παχυλές επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά και σε ολα τα παρελκόμενα (φ/β -μπαταρίες) και μας κάνετε την χάρη να κοινούμαστε οικονομικότατα!!! Εκφράζω την μεγάλη ευγνωμοσύνη μου προς όλους σας!!!
Αν δεν το αποσβαινεις μεσω εταιρειας μπαινεις μεσα συνολικα γιατι ειναι ενα ακριβο αυτοκινητο στην αγορα του.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ΗΜΑΡΤΟΝ.Οταν διάβασα για το περτουλι, έψαχνα λαίμαργα να βρω κάτι για ηλεκτρικό στο άρθρο. Τίποτα. Απογοητευση!!
Το πρωί στους αταίριαστους!!!Μην περάσεις από το νήμα με τις γελοιογραφίες μόνο γιατί δίνουνε Μαθηματικά αύριο!
-
Ακουστηκε οτι μονο ενα ηλεκτρικο ξεχασε να φορτισει και εμεινε.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
στην αραχωβα, στο περτουλι, στα 3-5 πηγαδια; που απο ολα; εχω χασει την μπαλα με τα χιονοδρομικα της χωρας!
(δεν εχω επισκεφτει ουτε ενα και δεν σκοπευω να το κανω ποτε μου) -
Οταν διάβασα για το περτουλι, έψαχνα λαίμαργα να βρω κάτι για ηλεκτρικό στο άρθρο. Τίποτα. Απογοητευση!!
Δεν το είδες το ξεφόρτιστο tesla + χωρίς αλυσίδες????
-
Αν δεν το αποσβαινεις μεσω εταιρειας μπαινεις μεσα συνολικα γιατι ειναι ενα ακριβο αυτοκινητο στην αγορα του.
Τα εχουμε πει χιλιάδες φορές, οταν ένα qashqai πλέον ( η γενικά ένα αξιοπρεπές οικογενειακό όχημα) με αυτόματο κιβώτιο και καλό εξοπλισμό, ξεπερνάει τα 33 χιλιάρικα, ένα 3αρη Tesla LR με πίσωκίνηση, πάει 44.990 -9000 = 35990, που ειναι η τόσο μεγάλη ακρίβεια στα ηλεκτρικά? μηπως γενικα οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ανέβει και βλέπουμε ακριβά τα ηλεκτρικα?
-
Στο Μακελειό γράφει ότι ενας με Τεσλα ,είχε κάνει το mRNA της Moderna αντί της Astra Zeneca γιαυτο δεν μπορούσε να βάλει τις αλυσίδες !
-
στην αραχωβα, στο περτουλι, στα 3-5 πηγαδια; που απο ολα; εχω χασει την μπαλα με τα χιονοδρομικα της χωρας!
(δεν εχω επισκεφτει ουτε ενα και δεν σκοπευω να το κανω ποτε μου)@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
(δεν εχω επισκεφτει ουτε ενα και δεν σκοπευω να το κανω ποτε μου)Φτωχός ή δεν ξέρεις να οδηγάς;
-
(δεν εχω επισκεφτει ουτε ενα και δεν σκοπευω να το κανω ποτε μου)ρωτα τον Σκοτς στο αλλο φορουμ. αυτος το εγραψε.
-
Στο Μακελειό γράφει ότι ενας με Τεσλα ,είχε κάνει το mRNA της Moderna αντί της Astra Zeneca γιαυτο δεν μπορούσε να βάλει τις αλυσίδες !
εκλαψα. Το ρωσικο ειναι η πραγματικη λυση αλλα μας το κριβουναι
-
(δεν εχω επισκεφτει ουτε ενα και δεν σκοπευω να το κανω ποτε μου)@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
(δεν εχω επισκεφτει ουτε ενα και δεν σκοπευω να το κανω ποτε μου)Φτωχός ή δεν ξέρεις να οδηγάς;
αλλεργικος στην πολυκοσμια!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης