-
@teo-mak said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@kapelis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όσοι χρησιμοποιούν ΑΒRP Ελλάδα τι έχουν να σχολιάσουν?
Σαν τι να σχολιαστει;
πως σου φαινεται η θερμοκρασια αυτο το καλοκαιρι; Καλα δεν ειναι; Ετσι νομιζω εγω
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@teo-mak said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@kapelis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όσοι χρησιμοποιούν ΑΒRP Ελλάδα τι έχουν να σχολιάσουν?
Σαν τι να σχολιαστει;
πως σου φαινεται η θερμοκρασια αυτο το καλοκαιρι; Καλα δεν ειναι; Ετσι νομιζω εγω
Εγω πηρα τα βουνα.
Εδω που βρισκομαι ειναι ωραιοτατη. -
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θα την παρακουλουθω ομως μέχρι να μου φέρει αυτο που θα θελα από ενα ηλεκτρικο στο μελλον.
πολύ φοβάμαι οτι μέχρι να έρθει ένα ηλεκτρικό που να καλύπτει όλα τα θέλω σου, θα υπάρχει εναλλακτική τεχνολογία που πιθανόν να σε καλύπτει καλύτερα (πχ υδρογόνο). Το πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν ειναι ο κινητήρας, ειναι καθαρά η μπαταρία. Η τεχνολογία των μπαταριών στα τόσα χρόνια που κυκλοφορούν smart phone πόσο βελτιώθηκε? απο τότε που βγήκε το πρώτο Nissan Leaf το 2011 μέχρι σήμερα η τεχνολογία στα οχήματα, έχει κάνει άλματα, αλλά ειναι τόσο μεγάλα ώστε να πιστεύουμε οτι σε 5 χρόνια από σήμερα θα έχουν περιοριστεί όλα τα προβλήματα της φόρτισης κτλ των μπαταριών? ακόμα και για τεχνολογίες solid state αρχισαν να τα μασάνε, τα διάφορα νάτρια και άλλες τεχνολογίες που ακούγονται ωραία, εμπορικά μέχρι στιγμής δεν τις βλέπουμε
-
Εχω εργαστει 4 χρόνια σε πολυεθνικη μπαταριων για οχήματα. Εχω δει μεγάλη βελτιωση μα εχω δει και τρελές πατάτες. Αισιοδοξω πως θα ρθει η ωρα που θα αναθεωρησω. Μεχρι τοτε ομως εχω την μικρη πολυτέλεια να μπορω να περιμένω. Δε σκαω κιολας να πω την αλήθεια. Το οικολογικο τους αποτυπωμα δεν το λες και σπουδαιο. Οικονομικά μη το πιασουμε καλυτερα.
-
Λένε οι αλουμινιου θα ναι το μεγάλο break through
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θα την παρακουλουθω ομως μέχρι να μου φέρει αυτο που θα θελα από ενα ηλεκτρικο στο μελλον.
πολύ φοβάμαι οτι μέχρι να έρθει ένα ηλεκτρικό που να καλύπτει όλα τα θέλω σου, θα υπάρχει εναλλακτική τεχνολογία που πιθανόν να σε καλύπτει καλύτερα (πχ υδρογόνο). Το πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν ειναι ο κινητήρας, ειναι καθαρά η μπαταρία. Η τεχνολογία των μπαταριών στα τόσα χρόνια που κυκλοφορούν smart phone πόσο βελτιώθηκε? απο τότε που βγήκε το πρώτο Nissan Leaf το 2011 μέχρι σήμερα η τεχνολογία στα οχήματα, έχει κάνει άλματα, αλλά ειναι τόσο μεγάλα ώστε να πιστεύουμε οτι σε 5 χρόνια από σήμερα θα έχουν περιοριστεί όλα τα προβλήματα της φόρτισης κτλ των μπαταριών? ακόμα και για τεχνολογίες solid state αρχισαν να τα μασάνε, τα διάφορα νάτρια και άλλες τεχνολογίες που ακούγονται ωραία, εμπορικά μέχρι στιγμής δεν τις βλέπουμε.
Οι νατρίου δεν κάνουν δουλειά, ειδικά για οχήματα, η τάση τους δε μένει σταθερή καθως ξεφορτιζουν. Επίσης αντέχουν αρκετά λιγότερους κύκλους φόρτισης. Πάμε για άλλα...
-
-
Πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω αρνητικές απόψεις για την ηλεκτροκίνηση. Αυτό σημαίνει ότι η απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας, η δωρεάν στάθμευση, επιδοτήσεις και λοιπά ωφελήματα θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια ακόμα.
Ίσως προλάβω να αλλάξω και το δεύτερο αμάξι σε ηλεκτρικό -
Επιχειρηματικό μυαλό.
Μήπως να τις γράφεις και εσύ ;;;;
-
@dg79 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω αρνητικές απόψεις για την ηλεκτροκίνηση. Αυτό σημαίνει ότι η απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας, η δωρεάν στάθμευση, επιδοτήσεις και λοιπά ωφελήματα θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια ακόμα.
Ίσως προλάβω να αλλάξω και το δεύτερο αμάξι σε ηλεκτρικόΠερίμενε γιατί ακούγεται πως οι γαλάζιες ακρίδες ετοιμάζουν σοβαρή μπίζνα για φίλους τους εισαγωγείς και για τις εταιρείες leasing.
Επιδότηση 15.000 για leasing ηλεκτρικού με εισοδηματικά κριτήρια οπότε όπως καταλαβαίνεις θα γεμίσει ο τόπος με λεχτρικα C3 και Panda , δεν θα βρίσκεις πουθενά να φορτίσεις ειδικά όταν αυτά τα Γαλλοχρεπα λόγω παρωχημένης τεχνολογίας θέλουν 5-6 ώρες να φορτίσουν επαρκώς και όχι 30-40 λεπτά όπως τα κανονικά ηλεκτρικά
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Επιδότηση 15.000 για leasing ηλεκτρικού με εισοδηματικά κριτήρια οπότε όπως καταλαβαίνεις θα γεμίσει ο τόπος με λεχτρικα C3 και Panda , δεν θα βρίσκεις πουθενά να φορτίσεις ειδικά όταν αυτά τα Γαλλοχρεπα λόγω παρωχημένης τεχνολογίας θέλουν 5-6 ώρες να φορτίσουν επαρκώς και όχι 30-40 λεπτά όπως τα κανονικά ηλεκτρικά
μην βιάζεσαι, η επιδότηση για τα ηλεκτρικά μειώθηκε , τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μοιραστεί έτσι χρήμα σε εταιρίες leasing?
Ίσως προλάβω να αλλάξω και το δεύτερο αμάξι σε ηλεκτρικόπολύ σωστά τα λες, το φιλοσοφησα και εγώ και κατέληξα στα ίδια, καλύτερα να μην γουστάρουν τα ηλεκτρικά, τι θέλω και σκάω με αυτά που διαβάζω? βρήκα και ένα φθηνό μεταχειρισμένο ηλεκτρικό με ελάχιστα χιλιόμετρα και ο τύπος θέλει να το ξεφορτωθεί, του το παζαρεύω ακόμα πιο χαμηλά....
-
μην βιάζεσαι, η επιδότηση για τα ηλεκτρικά μειώθηκε , τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μοιραστεί έτσι χρήμα σε εταιρίες leasing?
Λέγεται εθνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο. Είχα κάνει σχετικό ποστ πριν κανά μήνα.
-
Λέγεται εθνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο. Είχα κάνει σχετικό ποστ πριν κανά μήνα.
πολλά σχεδιάζονται στην Ελλάδα, στην υλοποίηση κολλάμε... άσε να δούμε πως και με ποιους όρους θα δουλέψει, και αν τελικά θα συμφέρει, η μπανανία της Ευρώπης είναι καλή μόνο στη μάσα αλά Οπεκεπε. Τώρα ο Κουλής έχει σοβαρότερα θέματα, θα πάει τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ για να δώσει παροχές, αλλά θα τον χτυπήσουν με δύο νέα σκάνδαλα, οπότε εκεί θα ζυγίσει αν πάει σε εκλογές και πως θα πορευτεί. το τελευταίο που τον νοιάζει είναι το leasing των ηλεκτρικών που οι περισσότεροι που θα τα δικαιούνται (αν βγει το πρόγραμμα) δεν ξέρουν καν τι είναι ηλεκτρικό και πως φορτίζει, και φυσικά το κυριότερο, που θα το φορτίσουν... κρατάω μικρό καλάθι, δεν είμαστε Γαλλία εμείς εδώ για τέτοια πράγματα, άσε που βλέπω ποιο πιθανό, να ξεχαστεί γιατί θα έχουμε σοβαρότερα θέματα (εκλογές)
-
πολλά σχεδιάζονται στην Ελλάδα, στην υλοποίηση κολλάμε... άσε να δούμε πως και με ποιους όρους θα δουλέψει, και αν τελικά θα συμφέρει, η μπανανία της Ευρώπης είναι καλή μόνο στη μάσα αλά Οπεκεπε. Τώρα ο Κουλής έχει σοβαρότερα θέματα, θα πάει τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ για να δώσει παροχές, αλλά θα τον χτυπήσουν με δύο νέα σκάνδαλα, οπότε εκεί θα ζυγίσει αν πάει σε εκλογές και πως θα πορευτεί. το τελευταίο που τον νοιάζει είναι το leasing των ηλεκτρικών που οι περισσότεροι που θα τα δικαιούνται (αν βγει το πρόγραμμα) δεν ξέρουν καν τι είναι ηλεκτρικό και πως φορτίζει, και φυσικά το κυριότερο, που θα το φορτίσουν... κρατάω μικρό καλάθι, δεν είμαστε Γαλλία εμείς εδώ για τέτοια πράγματα, άσε που βλέπω ποιο πιθανό, να ξεχαστεί γιατί θα έχουμε σοβαρότερα θέματα (εκλογές)
Αυτό το εθνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο θα τρέξει σίγουρα, γιατί πρόκειται για εγγυημένα ευρωπαϊκά κονδύλια (στα οποία είμαστε ειδικοί στο να τα ξεκοκαλίζουμε
). Ασχέτως της εγχώριας πολιτικής κατάστασης, ποιος δε θέλει να μοιράσει δωρεάν χρήμα;
Πάντως όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να παρακολουθεί στενά το θέμα, να είναι προετοιμασμένος και διαβασμένος, γιατί η βρύση γρήγορα στερεύει.
-
Σαν ένα επίδομα 1000 ευρώ μετα από παρακολούθηση μαθημάτων σκοιλ ελικικου που στην ημερομηνία που άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής είχε πέσει το σύστημα όλη μέρα κάθε ημέρα και όταν τελείωσε η τελική ημερομηνία βρέθηκαν κάτι εκατοντάδες χιλιάδες που είχαν εγγραφεί.
Μάλλον τα ξημερώματα…..
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σαν ένα επίδομα 1000 ευρώ μετα από παρακολούθηση μαθημάτων σκοιλ ελικικου που στην ημερομηνία που άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής είχε πέσει το σύστημα όλη μέρα κάθε ημέρα και όταν τελείωσε η τελική ημερομηνία βρέθηκαν κάτι εκατοντάδες χιλιάδες που είχαν εγγραφεί.
Μάλλον τα ξημερώματα…..
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μάλλον τα ξημερώματα…..
Που το θυμήθηκες αυτό βρε....
-
Βγήκε ξανά τις προάλλες. Δεν το πήρατε χαμπάρι;;;;
Εάν έχεις βρει κάποιον που να το γνώριζε και βρήκε την σελίδα online ώστε να εγγραφεί, δώστου συγχαρητήρια
-
Αυτό το εθνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο θα τρέξει σίγουρα, γιατί πρόκειται για εγγυημένα ευρωπαϊκά κονδύλια (στα οποία είμαστε ειδικοί στο να τα ξεκοκαλίζουμε
). Ασχέτως της εγχώριας πολιτικής κατάστασης, ποιος δε θέλει να μοιράσει δωρεάν χρήμα;
ναι, το ίδιο ισχύει και για το Εξοικονομώ που έχω κάνει αίτηση, ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έπεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να προλάβουν να εκταμιευτούν τα χρήματα... ακόμα περιμένουμε, από Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Θα σου πρότεινα να μην είσαι τόσο αισιόδοξος, δεν λέω ότι δεν θα υπάρξει το πρόγραμμα, το θέμα είναι το πότε, και με ποιους όρους, είσαι σίγουρος ότι θα συμφέρει? και να στο πω πιο απλά, πρόσφατα είδαμε το σπίτι μου 1, το 2 κτλ, τι πέτυχε η κυβέρνηση? ανέβασε τις τιμές σε διαμερίσματα του 80... οι λύκοι, που έχουν καλύτερη ενημέρωση από σένα και από μένα, θα είναι έτοιμοι στην γωνία και κάθε c3 ηλεκτρικό, να το πάνε στο θεό (που ήδη είναι ακριβά τα leasing). και μια ερώτηση, εφόσον έχουν τόσο πρεμούρα για το περιβάλλον, γιατί δνε μοιράζουν τα κεφάλαια σε leasing και σε αγορά, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη επιδότηση οπως ίσχυε τόσο καιρό?
-
συζητατε για ενα θεωρητικο προγραμμα για το οποιο δεν γνωριζουμε καμμια λεπτομερεια. Ακομα και το τριχιλιαρο που το ακουμε μηνες τωρα, μολις πριν 2-3 μερες πηρε μπρος.
-
αλλά θα τον χτυπήσουν με δύο νέα σκάνδαλα
Ποιος μωρέ να το χτυπήσει;
Ο Μπαξμπανης ή η...ΝΕΑΡ ; για το ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάμε, μια Αμπατζιδου βλέπω μόνο με κάτι ναζιαρικα πόστ και duckface να το παλεύει Αυγουστιατικα (πολύ ωραίο μωράκι , δεν λέω)
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης