-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα Tesla έχουν ένα αντικειμενικό πρόβλημα, το μέγεθος. Οι υπόλοιποι βγάζουν ηλεκτρικό σε όλα τα μεγέθη.
Μια χαρά ειναι, το 3αρί είναι μικρούλικο. Εδώ το S βλέπω και μου φαίνεται ΟΚ, ούτε καν μεγάλο. Εδώ που είμαι έχω βαρεθεί να βλέπω S και λέω "τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο, θα το ήθελα μεγαλύτερο!". Μια χαρά ειναι τα Τέσλα, κόμπακτ αυτοκινητάκια με υπερ-πλήρη εξοπλισμό και δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο ηλεκτρικό, πλην της Taycan που κοστίζει τα υπερδιπλά-τριπλά.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα Tesla έχουν ένα αντικειμενικό πρόβλημα, το μέγεθος. Οι υπόλοιποι βγάζουν ηλεκτρικό σε όλα τα μεγέθη.
Μια χαρά ειναι, το 3αρί είναι μικρούλικο. Εδώ το S βλέπω και μου φαίνεται ΟΚ, ούτε καν μεγάλο. Εδώ που είμαι έχω βαρεθεί να βλέπω S και λέω "τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο, θα το ήθελα μεγαλύτερο!". Μια χαρά ειναι τα Τέσλα, κόμπακτ αυτοκινητάκια με υπερ-πλήρη εξοπλισμό και δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο ηλεκτρικό, πλην της Taycan που κοστίζει τα υπερδιπλά-τριπλά.
Kομπακτ αμαξακια 4,7+ μετρων?
-
O καιρός γαρ εγγύς για το Τέζλα 2.
-
Αν τα βλέπεις compact για τα ελληνικά δεδομένα, μάλλον πρέπει να ξαπλώσεις και εσύ στον καναπέ για μερικές συνεδρίες, μετά τον Δημήτρη
-
Εδώ να πούμε ότι σύμφωνα με ένα άρθρο που διάβασα στο Drive, τον περασμένο μήνα, τα ηλεκτρικά αποτελούσαν το 96,4% των πωλήσεων στη Νορβηγία.
-
Αν η τιμή που θυμάσαι είναι του 2013, τότε είναι μάλλον πολλά
Φίλος την πήρε το 2016 στα 45k πάντως. Σκεφτείτε τιμές αυτοκινήτων τότε…Είναι του 2015 και είχε τόσο σχεδόν μέχρι το τέλος. Απλά, ως γνήσια BMW, μπορούσες να βάλεις αρκετά έξτρα και να φτάσεις και τις €50.000. Αλλά και στις €36.000 δεν έλειπε κάτι ουσιαστικό.
Επειδή ξέρω ότι έχεις παρακολουθήσει το αμάξι, οπότε μάλλον δεν κάνεις λάθος, ρώτησα τον φίλο. Την αγόρασε 45κ το 2016, αλλά πήρε την 94ah. Τότε η 60αρα έπεσε στα 36kοπότε θυμόμαστε και οι δύο καλά εξακολουθώ όμως να έχω δίκιο οτι για το 2016 ήταν αρκετά χρήματα αυτά.
-
Γιατι τωρα ειναι λιγα χρηματα; Πηγαμε στο ευρω γιατι μας υποσχεθηκαν οτι δεν θα εχουμε τις υποτιμησεις που ειχαμε με την δραχμη και τωρα μια απο τα ιδια.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γιατι τωρα ειναι λιγα χρηματα; Πηγαμε στο ευρω γιατι μας υποσχεθηκαν οτι δεν θα εχουμε τις υποτιμησεις που ειχαμε με την δραχμη και τωρα μια απο τα ιδια.
Το άθλιο πολιτικό προσωπικό της χώρας που ζει για πάρτη του σε βάρος των μαλακηδων που τους ψηφίζουν τα έχει φέρει όλα υπερ τους. Πληθωρισμός αγαθών στο θεό αλλά μισθοί κρίσης .....
Έργα μηδέν υπερ του κόσμου.
Καθημερινότητα ταλαιπωρίας και αυτοι ζωαρα.... -
Αν τα βλέπεις compact για τα ελληνικά δεδομένα, μάλλον πρέπει να ξαπλώσεις και εσύ στον καναπέ για μερικές συνεδρίες, μετά τον Δημήτρη
Ο Φάνης έχει περάσει πια σε pure φάση τρολαρισματος παντού και στα πάντα. Τον βλέπω πως απαντά και σε άλλα ποστς..
Το μέγιστο μειονέκτημα των Τέσλα ειναι οι διαστάσεις και η φόρμα τους. .
Το 3αρι πχ είναι σενταν με σουλουπι χατς αλλά την κακη πρακτικότητα ενός σενταν 3 όγκων. Πραγματικά άβολο και για καθημερινό αλλά και για οικογενειακο.
Καθαρά αμάξι για πούλημα μουρης ήταν παλιότερα που κυκλοφορούσαν λίγα. Τώρα που έγινε σούπα αστο καλύτερα.
Το Υ ακόμα μεγαλύτερο με μια καμπουρα στο αμάξωμα.
Με αυτά τα σχέδια και αυτή τη γκάμα η Τέσλα θα γκρεμιστεί στην Ευρώπη σύντομα.
Οι Κινέζοι φερνουν οχήματα για όλα τα γούστα, παρότι ακόμα κακής κινεζικής αισθητικής (πρέπει να είναι ο πιο κακογουστος λαός του κόσμου).
Οι Ευρωπαίοι έχασαν το παιχνίδι γιατί μετακυλησαν ξεδιάντροπα όλο το κόστος r&d στον πελάτη...Τα περί χρηστικότητας της ηλεκτροκίνησης δεν τα υπολογίζω. Για την πλειοψηφία του κόσμου που κάνει ελάχιστα ταξίδια και λίγα χλμ ετησίως δεν υπάρχει σοβαρό θέμα ακόμα και πάρκινγκ να μην έχεις
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το μέγιστο μειονέκτημα των Τέσλα ειναι οι διαστάσεις και η φόρμα τους. .
ναι, αλλά υπάρχουν και άλλ επίσης σοβαρά
Το Υ ακόμα μεγαλύτερο με μια καμπουρα στο αμάξωμα.
άσχημο, αλλά ήταν πρωτοποριακό στην αρχή που βγήκε, έχει αρχίσει να ξεθωριάζει κάπως αλλά παραμένει σίγουρα ανταγωνιστικό
Με αυτά τα σχέδια και αυτή τη γκάμα η Τέσλα θα γκρεμιστεί στην Ευρώπη σύντομα.
ΑΠό την σχεδίαση δεν χάθηκε κανένας, ακόμα και τώρα έχει το κοινό της η Tesla, έχει πολλά ψωμιά ακόμα να φάει, οι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχειπρόβλημα, η Tesla δέχεται πιέσεις από Κίνα μεριά αλλά κρατάει.
Οι Κινέζοι φερνουν οχήματα για όλα τα γούστα, παρότι ακόμα κακής κινεζικής αισθητικής (πρέπει να είναι ο πιο κακογουστος λαός του κόσμου).
Δεν θεωρώ άσχημα τα BYD, δεν σου λέω οτι ειναι και η επιτομή της αισθητικής, αλλά θα ζήσουμε. Γενικά η Ασία έχει άλλο Design, και τα Κορεάτικα Hyundai δεν ειναι τα πιο όμορφα, αλλά έχουν βελτιωθεί.
Τα περί χρηστικότητας της ηλεκτροκίνησης δεν τα υπολογίζω. Για την πλειοψηφία του κόσμου που κάνει ελάχιστα ταξίδια και λίγα χλμ ετησίως δεν υπάρχει σοβαρό θέμα ακόμα και και πάρκινγκ να μην έχεις
Το εχω πει χιλιάδες φορές, όλα αυτά που ακούγονται για ταξίδια με 100 χιλιόμετρα ή για την φόρτιση που ειναι αργή και κουραστική κτλ, ειναι απλά ιστορίες για αγρίους, περισσότερο τα λένα οι πολέμιοι της ηλεκτροκίνησης παρά αυτοί που πραγματικά θέλουν ενα αξιολογήσουν ένα προιόν συνολικά σωστά. Ετσι και αλλιώς η απόφαση ειανι δεδομέμη, θα πάμε στα ηλεκτρικά είτε αρέσει είτε δεν αρέσει.
-
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μακαρι να εξαγοραστει η renault απο την BYD η την TESLA και να δουμε renault 5 με τεχνολογια σοβαρη.
-
δεν θα πατησω καν το λινκ να διαβασω τι λεει, δεν θελω να τους δωσω κλικ. Εχε υποψιν σου ομως οτι ειναι ιδιαιτερα φιλορωσικο (με οτι συνεπαγεται αυτο) σαιτ. Επομενως, δεν ειναι κακο να το διαβαζουμε (οπως και αλλα αντιστοιχα αμφιβολου ποιοτητας), αλλα να εχουμε παντα στο πισω μερος του μυαλου μας, την οπτικη του γωνια.
-
δεν θα πατησω καν το λινκ να διαβασω τι λεει, δεν θελω να τους δωσω κλικ. Εχε υποψιν σου ομως οτι ειναι ιδιαιτερα φιλορωσικο (με οτι συνεπαγεται αυτο) σαιτ. Επομενως, δεν ειναι κακο να το διαβαζουμε (οπως και αλλα αντιστοιχα αμφιβολου ποιοτητας), αλλα να εχουμε παντα στο πισω μερος του μυαλου μας, την οπτικη του γωνια.
Ισχύει αυτό που γράφεις, δεν διαφώνω, αλλά δεν λέει και κάτι λάθος, το παρακολουθώ πολυ καιρό, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν εις βάρος της Ευρώπης (πλέον ειναι οφθαλμοφανές με βάση την οικονομικη κατάσταση της και ειδικά της Γερμανίας) και φυσικά οι Ρώσοι προελαύνουν παντού (ακόμα και στο Kurschk που δήθεν θα εμπαιναν οι Ουκρανοί μέσα στην Ρωρία, οι θάνατα ειναι κατά πολύ πάνω από 14.000 και υποχωρούν). Τα εδάφη που έχουν πάρει οι Ρώσοι παραδέχονται και οι Αμερικάνοι πλέον οτι η Ουκρανία δεν θα τα πάρει πίσω. Οπότε πέρα από το τι πιστεύει ο καθένας, τα γεγονότα σε όλα τα επίπεδα μιλουν από μόνα τους και απο φιλο-δυτικές πηγές.
Στο θέμα μας, οι Ευρωπαίοι παραγωγοί πάνε προς μαζικές συγχωνευσεις, δυστυχώς πολύ αμφιβάλω αν θα υπάρχουν στο μέλλον (από την μία χαίρομαι για την ηγεμονική Γερμανία, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω οτι το πρόβλημα χτυπάει και την δική μας πόρτα). Κρίμα για εμάς που δεν έχουμε καθόλου παραγωγή σε τιποτα, τις εξελίξεις θα τις δούμε πολύ πιο σύντομα απο όσο φανταζόμαστε.
-
λιγο που το κοιταξα την αληθεια λεει σε αυτο το θεμα. παντως αυτο τον καιρο ρωσικο αεριο χρησιμοποιουμε ευτυχως δηλ και ελπιζω να μην αλλαξει κατι τον χειμωνα και μας ερθουν μεγαλοι λογαριασμοι
-
Ισχύει αυτό που γράφεις, δεν διαφώνω, αλλά δεν λέει και κάτι λάθος, το παρακολουθώ πολυ καιρό, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν εις βάρος της Ευρώπης (πλέον ειναι οφθαλμοφανές με βάση την οικονομικη κατάσταση της και ειδικά της Γερμανίας) και φυσικά οι Ρώσοι προελαύνουν παντού (ακόμα και στο Kurschk που δήθεν θα εμπαιναν οι Ουκρανοί μέσα στην Ρωρία, οι θάνατα ειναι κατά πολύ πάνω από 14.000 και υποχωρούν). Τα εδάφη που έχουν πάρει οι Ρώσοι παραδέχονται και οι Αμερικάνοι πλέον οτι η Ουκρανία δεν θα τα πάρει πίσω. Οπότε πέρα από το τι πιστεύει ο καθένας, τα γεγονότα σε όλα τα επίπεδα μιλουν από μόνα τους και απο φιλο-δυτικές πηγές.
Στο θέμα μας, οι Ευρωπαίοι παραγωγοί πάνε προς μαζικές συγχωνευσεις, δυστυχώς πολύ αμφιβάλω αν θα υπάρχουν στο μέλλον (από την μία χαίρομαι για την ηγεμονική Γερμανία, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω οτι το πρόβλημα χτυπάει και την δική μας πόρτα). Κρίμα για εμάς που δεν έχουμε καθόλου παραγωγή σε τιποτα, τις εξελίξεις θα τις δούμε πολύ πιο σύντομα απο όσο φανταζόμαστε.
για τα γεωπολιτικα δεν θα μιλησω. Εχω τις αποψεις μου αλλα ας τις πουμε παρεα με καμμια μπυρα και οχι ξεροσφυρι διαδικτυακα.
Δεν αμφισβητω οτι δεν ειναι ροδινα τα πραγματα για την ευρωπαικη αυτοκινητοβιομηχανια, αλλα σημασια εχει και ο τροπος που παρουσιαζονται, οπως επισης και η επιλογη πηχυαιων και εντυπωσιακων τιτλων.
-
Δεν αμφισβητω οτι δεν ειναι ροδινα τα πραγματα για την ευρωπαικη αυτοκινητοβιομηχανια, αλλα σημασια εχει και ο τροπος που παρουσιαζονται, οπως επισης και η επιλογη πηχυαιων και εντυπωσιακων τιτλων.
Ξεκάθαρα, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό, οι διθυραμβικοί τίτλοι κρύβουν κινδύνους και προκαλούν εντυπώσεις. Το πιο καλό το ειπε ένας φίλος ποιο πάνω, οι Ευρωπαίοι πέρασαν το κόστος του R&D απευθείας στον πελάτη χωρίς καμία διάθεση να αναλάβουν κάποιο ρίσκο, νομιζω αυτο πληρώνουν σήμερα, αφου ουσιαστικά δεν επένδυούν πέρα από τις αλλαγές μον΄τελων με 5% αλλαγές και marketing.
-
Το άρθρο είναι από τους φαινάνσιαλ τάιμς, εμπλουτισμένο βέβαια με τα γεωπολιτικά λάθη της ευρώπης, τα οποία είναι προφανώς υπαρκτά.
Αλλά εδώ θα πρέπει να διαχωρίσουμε τους Γερμανούς, από τους υπόλοιπους.
Οι Γερμανοί πούλαγαν αυτοκίνητα ακριβά στην Κίνα, τα οποία πλέον δεν έχουν ζήτηση, αφού βγαίνουν ωραία και μεγάλα κινέζικα και πιο φτηνά, ίσως και πιο εξοπλισμένα και καλύτερα.
Στην Ευρώπη είχαν το γνωστό στυλάκι της κυρίας ολμπράιτ, να πάει να γαμηθεί η Ευρώπη, εμας η ντόιτσλαντ ίμπερ άλλες μας νοιάζει.
Ελα όμως που όσο και αν οι γερμανοί αγοράζουν αποκλειστικά γερμανικά αμάξια, αυτό στις άλλες χώρες μειώνεται.
Τους έρχονται και τα πρόστιμα για τις απάτες με τους ρύπους και το κόστος ανεβαίνει.
Εν τω μεταξύ και στα ηλεκτρικά προσπάθησαν να το παίξουν όπως στα θερμικά, αλλά εκεί δεν δούλεψε το θέμα. Ηρθε και η Τέσλα, έρχονται και οι Κινέζοι και το ακριβό ηλεκτρικό με αστεία μπαταρία, δεν είναι ελκυστικό.
Αντίθετα η Στελλάντις πιο πρακτική, σκέφτηκε και ετοιμάζει τα φτηνά ηλεκτρικά, αλλά και τα φτηνά υβριδικά, αγοράζει κινέζικες εταιρείες, ψάχνεται η ίδια για δικές της μπαταρίες και γενικά εστιάζει στο να αντιμετωπίσει τους κινέζους στο γήπεδο τους.
Ποιο είναι αυτό ?
Οι τιμές των κινέζων θα είναι Α, εγώ θα πουλάω επώνυμες μάρκες που τις έχω 10 έως 20 % ακριβότερα, που ο Ευρωπαίος θα το δώσει το παραπάνω.
Αν οι Κινέζοι το ξεσκίσουν στην επιδότηση και μου το φέρουν Α - 30 %, θα φάνε τον δασμό και θα συνέλθουν. Ετσι και αλλιώς αυτοί δεν πουλάνε στην Κίνα. Η αντί για δασμό θα δίνω επιδότηση μόνο σε όσα φτιάχνονται στην Ευρώπη.
Αν τώρα ο Κινέζος φτιάξει εργοστάσιο στην Ευρώπη και πάλι όμως πουλάει κάτω του κόστους, εκεί οι φορολογικές αρχές και η επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ, θα κάνουν το χρέος τους.
Η Στελλάντις μέχρι το 2030 θα παίζει άμυνα. Δηλαδή θα τακτοποιήσει τις μάρκες της, θα δει ποιές μπορούν να επιβιώσουν, θα ενοποιήσει τα πατώματα της, θα κάνει όσες οικονομίες κλίμακας μπορεί, θα προσπαθήσει να πουλήσει περισσότερα εκτός Ευρώπης σε Βόρεια και Νότια Αμερική, αλλά και σε Ινδία, Αυστραλία και θα έχει πάντα το μυαλό της σε νέες συγχωνεύσεις όπως διαβάζουμε.
Η πιθανή συγχώνευση με την Ρενώ, ίσως προχωρήσει αν στις γαλλικές εκλογές έχουμε δεξιές λύσεις, που θα σκέφτονται πιο πατριωτικά, όπως σκεφτόταν πάντα η Γερμανία.
Η συγχώνευση με την Μπεμβέ, είναι απλή. Γιατί η Μπεμβέ θα ξεχάσει χωρίς να στενοχωρηθεί την σειρά 1 και 2, θα υπάρχει όπως ήταν παλιά και ήταν πρίμιουμ με την 3 και πάνω, ενώ και η Στελλάντις θα βρει κάποια πατώματα που πάνω τους θα μπορεί να κάνει τις μεγάλες Αλφα, Λάντσια, Τζίπ, Ραμ και Ντι Ες, ακόμα και την Μαζεράτι.
Με την ίδια λογική και η Μέρκ χωράει. Η θα μπορούσε η Μέρκ να κουμπώσει εντελώς με την Ρενώ καταργώντας τα ρενώ από την γκάμα της δηλαδή τις Α και Β.
-
Μια χαρά compact ειναι, όσο μια bmw 3αρα, δηλαδή ένα μεσαίο οικογενειακό. Και όσες φορές το έχω οδηγήσει, κανένα πρόβλημα στην πόλη, από τα πιο εύκολα αμάξια.
ΥΓ: έχω δηλώσει πολλές φορές ότι τα θέλω μπόλικα τα αμάξια μου. Εαν μπορούσα θα κυκλοφορούσα με 7αρα ή S Class.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η Στελλάντις μέχρι το 2030 θα παίζει άμυνα. Δηλαδή θα τακτοποιήσει τις μάρκες της, θα δει ποιές μπορούν να επιβιώσουν, θα ενοποιήσει τα πατώματα της, θα κάνει όσες οικονομίες κλίμακας μπορεί, θα προσπαθήσει να πουλήσει περισσότερα εκτός Ευρώπης σε Βόρεια και Νότια Αμερική, αλλά και σε Ινδία, Αυστραλία και θα έχει πάντα το μυαλό της σε νέες συγχωνεύσεις όπως διαβάζουμε.
Η πιθανή συγχώνευση με την Ρενώ, ίσως προχωρήσει αν στις γαλλικές εκλογές έχουμε δεξιές λύσεις, που θα σκέφτονται πιο πατριωτικά, όπως σκεφτόταν πάντα η Γερμανία.
Οπως και να έχει , για μένα από την συζήτηση προκύπτει οτι η Ευρώπη θα ακολουθήσει την λογική των συγχωνεύσεων και ένα μικρό καπέλο κόστους πχ 10-20% στα δικά της οχήματα, με σκοπό να επιβειώσει μακροπρόθεσμα του κινέζικου ανταγωνισμού. Σε σχέση με αυτό που ήταν, δεν το λες και επιτυχία...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης