-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
είναι πασιφανές, εξάλλου από τον ρυθμό απορρόφησης των κονδυλίων του ΚΗ3, ακόμα και στους ιδιώτες, για να προλάβω τους πονηρούς για τις εταιρίες.
Ποιό είναι το ποσοστό των ιδιοκτητών ηλεκτρικών στην Ελλάδα που ΔΕΝ έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση σε θερμικό/υβριδικό?
Να ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που θα αποκαλύψει πολλά.
ξερεις τουλαχιστον εναν
Νομιζω οτι η ερωτηση που θελεις να κανεις ειναι "ποιο ειναι το ποσοστο των ιδιοκτητων που χρησιμοποιει το ηλεκτρικο ως κυριο οχημα της οικογενειας". Εσυ σκεφτεσαι καποιον με ενα τεσλα ξερωγω να κανει το χαβαλε του στην πολη, αλλα να εχει και ενα range rover για ταξιδια. Οπως το εχεις διατυπωσει ομως, πιανεις και καποιον που εχει ενα οικογενειακο ηλεκτρικο, ενω υπαρχει και ενα hyundai i10 για μικρο/για τη συζυγο/για δουλειες μεσα στην πολη. Και οι δυο εχουν προσβαση σε θερμικο, αλλα για πολυ διαφορετικη χρηση.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παντως, χαζομαρα της εταιρειας σου να σας αναγκαζει να χρησιμοποιειτε ηλεκτρικα, χωρις να σας δινει τη δυνατοτητα να φορτιζετε στον χωρο της.
Έχουμε ευελιξία με τα αμάξια, άλλοι διαλέγουν ηλεκτρικά άλλοι υβριδικά, άλλοι μεγάλα άλλοι μικρά, και πάει λέγοντας, αφού υπάρχουν μισθοδοτικά αντισταθμίσεις. Όμως για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης του προσωπικού και εξαιτίας αυτής ακριβώς της πολυτυπίας στο καυσιμο δεν επιτρέπεται η φόρτιση των ηλεκτρικών εντός - αντί αυτού δίνουν ένα πακέτο εξόδων κίνησης που ο καθένας χρησιμοποιεί κατά το δοκουν.
-
Όμως για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης του προσωπικού και εξαιτίας αυτής ακριβώς της πολυτυπίας στο καυσιμο δεν επιτρέπεται η φόρτιση των ηλεκτρικών εντός - αντί αυτού δίνουν ένα πακέτο εξόδων κίνησης που ο καθένας χρησιμοποιεί κατά το δοκουν.
ξεφευγουμε λιγο του θεματος, αλλα δεν βγαζει και πολυ νοημα αυτο. Ξερω απο φιλους που εχουν εταιρικα (θερμικα και phev) οτι η εταιρεια τους δινει καποια χρηματα το μηνα ωστε να καλυψουν το καυσιμο τους. Τα χρηματα αυτα που δινονται ειναι για αυτον ακριβως τον λογο, κοστος καυσιμου. Αν παρειχε δωρεαν φορτιση στον χωρο της εταιρειας, θα καλυπτε αυτην την αναγκη των υπαλληλων, δεν θα εδινε εξτρα χρηματα ΚΑΙ θα τους εκανε τη ζωη ευκολοτερη.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και οι χώροι είναι ανάλογοι του Τέσλα.
Model 3, χώροι και άνεση πίσω επιβατών για να γελάς αναλογικά με το μέγεθος του οχήματος.
πρεπει να εχουμε μπει σε διαφορετικα οχηματα, δεν εξηγειται αλλιως
-
Θα υπήρχε δωρεάν παροχή σε είδος και διευκόλυνση σε κάποιους που εκ των πραγμάτων δεν θα υπήρχε σε άλλους αφού το μαγαζί θα είχε μόνο φορτιστές αλλά όχι αντλίες καυσίμου. Όταν το πρώτο έμαθα μου φάνηκε και εμένα κουλό όμως ισχύει - υποψιάζομαι βέβαια ότι γίνεται και για αποφυγή κλωτσοπατινάδας μεταξύ του προσωπικού αφού οι φορτιστές πιθανότατα θα ήταν πολύ λιγότεροι από τα αμάξια χε χε
-
Όταν το πρώτο έμαθα μου φάνηκε και εμένα κουλό όμως ισχύει - υποψιάζομαι βέβαια ότι γίνεται και για αποφυγή κλωτσοπατινάδας μεταξύ του προσωπικού αφού οι φορτιστές πιθανότατα θα ήταν πολύ λιγότεροι από τα αμάξια χε χε
ναι, αυτο το κατανοοω καλυτερα.
Αυτο με την ελλειψη αντλιας καυσιμου, δεν ειναι σωστος παραλληλισμος διοτι διαφορετικο χρονο χρειαζεται να φουλαρει ενα θερμικο και διαφορετικο ενα ηλεκτρικο. Ασε που δεν εχουν ολοι κοντα στο σπιτι τους φορτιστες, ακομα και αν εχουν τη διαθεση να δαπανησουν τον χρονο για την φορτιση.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με φόρτιση αποκλειστικά σε ταχυφορτιστέ incharge δικτύου (από 60kW έως 360kW) με SoC 30%-90% έχουμε:
- 17,8 kWh ανά 100km
- 9,3 Γιούρια ανά 100km
- 20 λεπτά ανά 100km για φόρτιση (καθαρός χρόνος φόρτισης δηλαδή με μηδενικό χρόνο σπαταλημένο σε ουρές αναμονής και χωρίς να επιμερίζω χρόνο παρκαρίσματος/ξεπαρκαρίσματος και πλαγκαρίσματος/ξεπλαγκαρίσματος)
Οι τιμές προέρχονται από την τιμολόγηση της incharge και όχι από τα εξυπνακίστικα στατιστικά των τεσλάκιδων που πολύ βολικά ΔΕΝ μετράνε κατανάλωση στον φορτιστή αλλά κατανάλωση στην μπαταρία (εξαιρώντας έτσι τόσο απώλειες όσο ΚΑΙ κατανάλωση περιφερειακών συσκευών κατά την φόρτιση, πχ κλιματισμό).
τα έχουμε ξαναπει αυτά, και δυστυχώς τα ξανα επαναλαμβάνουμε. τα βασικά σημεία:
- δεν αγοράζεις ηλεκτρικό για να πηγαίνεις ταξίδια, το πιο βασικό ειναι η ταλαιπωρία για τις φορτίσεις και οχι το κόστος.
- η τιμή που αναφέρεις ειναι οντως σωστή για την incharge, αλλά και πάλι δεν ειναι το απόλυτο κριτήριο, εγώ φορτίζω σε ταχυφορτιστή με 0.40, αλλά τεσπα δεν εχει νόημα να μπουμε σε αυτή την σύγκριση. για να μην πολυλογούμε, στο πετρέλαιο η διαφορά ειναι υπαρκτή υπέρ αυτού, αλλά δεν μιλάμε για φοβερή διαφορά. -τι καναλώσεις έχεις στο πετρέλαιο?
- κατηγορείς άδικα τους Teslaκηδες, γιατί συγκρίνεις ανόμια οχήματα, έχει καμία σχέση πχ ένα aircross που όντως ειναι πολύ οικονομικό, με ένα Tesla? πραγματικά καμία σχέση σαν αυτοκίνητα, μιλάμε για δύο αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας.
- τα ηλεκτρικά ειναι κατεξοχή αυτοκίνητα πόλης και ουσιαστικά στοχεύουν σε ανθρώπους με δυναότητα οικιακής φόρτισης- εκτός αν θες να φορτίζεις τζάμπα στα Lidl (δεν εχει νοημα για μένα καν αυτή η κουβέντα).
Συγκρίνεται όμως μια χαρά με ένα C suv των 4,5+ μέτρων μήκους, το οποίο ακριβώς με ταχύτητες ταξί και την σημερινή τιμή πετρελαίου είναι και 15 % φτηνότερο.
Στο ταξίδι τα πετρέλαια δεν έχουν αντίπαλο, στην πόλη το κόστος επισκευής dpf δεν έχει αντίπαλο
-
υπαρχει στο φουμπου μια ομαδα ηλεκτροκινησης στο ελλαντα
μου εβγαλε καποιος γαμωαλγοριθμος ενα ποστ καποιου τυπου για ενα ταξιδι απο σαλονικα μεχρι αγχιαλο. με μασταγκ.
ε, κατι τετοιο με κανει και συχτηριζω τα ηλεχτρικα....
ρε, σιγα το ταξιδι τα 526 αλε ρετουρ που θελει και περιγραφη και λεπτομερειες, ειναι ταξιδακια της πλακας για επεγγελματικα ραντεβου και συμβαινουν συνεχεια και εκτακτα.
και φυσικα και μεγαλυτερα
ειναι δυνατον να πρεπει να κανεις ολο αυτο τον προγραμματισμο και να χασεις τοσο χρονο σε καφεδοτυροπιτες?
απαπαπα
τουλαχιστον μην τα γραφετε, εγω απογοητευτηκαξεκινήσαμε εγώ κι η σύζυγος, από ανατολική Θεσσαλονίκη (κοντά στην Περαία) για Αγχίαλο.Εξωτερική θερμοκρασία 16-17 βαθμούς.HVAC auto 1 χωρίς a/c. Στάση pit stop στις 13.10 (αναγκαία για εμάς κι όχι για το αυτοκίνητο!) στο Σεα Σκοτίνας.Battery 41%,130km σε 1hr 30min και 23kwh/100km με ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο 125-135km/h
Ευκαιρία για δοκιμή της rfid από nrg incharge (συστήνω την χρήση rfid για εύκολία) στον 160kw. Πολύ κρίμα όμως, γιατί και το Β stall του 1578 και το Α stall του 1579 μάλλον ήταν derrated και η φόρτιση max ηταν 71-72kwh .Ολα τα stalls ήταν ελεύθερα (not shared) και για αυτό τον λόγο άλλαξα και θέση μήπως κάτι είχε ο πρώτος.Επίσης είχα κάνει precondition μέσω του ford navigation(που δεν είναι καλό στο mach e, και σαν user experience και σαν navigation pois και δεν εβρισκε τον φορτιστή ,μόνο τον northbound απο αθήνα προς θεσσαλονίκη).
Παρεπιπτόντως σε dei blue 180kw χωρίς precondition έχω δει 110-143kwh και στο 24%, 34% και στο 40%.Επίσης, ενημερωτικά, πριν τα stalls των 160kw εχουν εγκατασταθεί αλλά δεν λειτουργούν 2 φορτιστές μάλλον 300kw(έχουν κορίνες και προστατευτικά γύρω γύρω)
Αφού ξοδέψαμε 21 λεπτα για 17%(15kwh) συνεχίσαμε προς αγχίαλο ,με ταχύτητες 125-135 και σταματήσαμε να δούμε φίλους.
117km,23kwh/100km, battery 26%.
Συνεχίσαμε για Βόλο και ευχάριστη έκπληξη, για 22 km είχαμε κατανάλωση 9kwh/100 (χαμηλές ταχύτητες 50-70km και κίνηση). Με κατεύθυνση στον φορτιστή της dei blue στο parking στο λιμάνι του Βόλου, φτάσαμε με 19%.Με precondition έπιασε 139kw στο 19%, 108kw στο 41% και 96kw στο 61%.Σταματήσαμε στο 65% μετά απο 24 λεπτά και 41.24kwh.
Διαδρομή 8km προς Αγριά για φαγητό και ξεκινήσαμε για επιστροφή Θεσσαλονίκη με 64%.Μετά από 152km, 1hr 45minutes, 23kwh/100km με ταχύτητες 120-125km και θερμοκρασια 12-13βαθμούς(20.00 το βράδυ) ,άφιξη με 27% και αναγκαίο(για εμάς) pit stop στο Σεα Κορινού χωρίς precondition(το ξέχασα γιατι ειχα την διαδρομή στο google maps!!), δοκιμή στον nrg incharge 180kw και φόρτιση με 92kw στο 27%(no precondition οεο), 105kw στο 38% , 107kw στο 45%.Συνολικά 10λεπτα για 20% και 18kwh (Αναχώρηση με 47%)
Αφιξη στο σπιτι μας με 23% μετα από 99km ,1hr 18min και 20kwh/100km με μικρότερες ταχύτητες,(νύχτα) 110-125( εκτός από τα εργα κατερινης,εργα μαλγαρα,flyover κλπ) -
Θερμικά άντε υβριδικά γάτε μου μόνο για να κάνεις τη δουλειά σου.
Σήμερα έσκασα 100 ευρώ βενζίνη για να γεμίσω τα θερμικό υβριδικά μου.
2 φορές το μήνα από 100. Αξία ανεκτίμητη
Ζούμε για να μας το τρώνε και η πρίζα λόγω προγραμματισμου και μεγεθους μόνο για κοντινή βόλτα.
Ετσι πάνε αυτά όμως.
Τα γούστα πληρώνονται.
Γλυκό το γκαζι και τα κομφόρ αλλά «τελειώνεις» γρήγορα.
Σαν να έχεις την γκόμεναρα μπροστά σου και να μην προλαβαίνεις από την καυλα να κουνηθείς.
Άλ Μπαντυ φάσηΥΓ και εγώ κουράστηκα που το διάβασα το ποστ.
Ταλαιπωρία ρε φίλε και μόνο που το διαβάζεις.
Κάτι τέτοια απωθούν κόσμο παροτι στην πράξη και με σωστά αμάξια (όχι τη μαούνα καταβόθρα μασταγκ) πρέπει να είναι πιο διαχειρίσιμα τα πράγματα.
Και λέω πρέπει γιατί δεν διαβάζω παράπονα αλλά προσωπικά βαριέμαι να ασχοληθώ. -
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
υπαρχει στο φουμπου μια ομαδα ηλεκτροκινησης στο ελλαντα
μου εβγαλε καποιος γαμωαλγοριθμος ενα ποστ καποιου τυπου για ενα ταξιδι απο σαλονικα μεχρι αγχιαλο. με μασταγκ.
ε, κατι τετοιο με κανει και συχτηριζω τα ηλεχτρικα....
ρε, σιγα το ταξιδι τα 526 αλε ρετουρ που θελει και περιγραφη και λεπτομερειες, ειναι ταξιδακια της πλακας για επεγγελματικα ραντεβου και συμβαινουν συνεχεια και εκτακτα.
και φυσικα και μεγαλυτερα
ειναι δυνατον να πρεπει να κανεις ολο αυτο τον προγραμματισμο και να χασεις τοσο χρονο σε καφεδοτυροπιτες?
απαπαπα
τουλαχιστον μην τα γραφετε, εγω απογοητευτηκαξεκινήσαμε εγώ κι η σύζυγος, από ανατολική Θεσσαλονίκη (κοντά στην Περαία) για Αγχίαλο.Εξωτερική θερμοκρασία 16-17 βαθμούς.HVAC auto 1 χωρίς a/c. Στάση pit stop στις 13.10 (αναγκαία για εμάς κι όχι για το αυτοκίνητο!) στο Σεα Σκοτίνας.Battery 41%,130km σε 1hr 30min και 23kwh/100km με ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο 125-135km/h
Ευκαιρία για δοκιμή της rfid από nrg incharge (συστήνω την χρήση rfid για εύκολία) στον 160kw. Πολύ κρίμα όμως, γιατί και το Β stall του 1578 και το Α stall του 1579 μάλλον ήταν derrated και η φόρτιση max ηταν 71-72kwh .Ολα τα stalls ήταν ελεύθερα (not shared) και για αυτό τον λόγο άλλαξα και θέση μήπως κάτι είχε ο πρώτος.Επίσης είχα κάνει precondition μέσω του ford navigation(που δεν είναι καλό στο mach e, και σαν user experience και σαν navigation pois και δεν εβρισκε τον φορτιστή ,μόνο τον northbound απο αθήνα προς θεσσαλονίκη).
Παρεπιπτόντως σε dei blue 180kw χωρίς precondition έχω δει 110-143kwh και στο 24%, 34% και στο 40%.Επίσης, ενημερωτικά, πριν τα stalls των 160kw εχουν εγκατασταθεί αλλά δεν λειτουργούν 2 φορτιστές μάλλον 300kw(έχουν κορίνες και προστατευτικά γύρω γύρω)
Αφού ξοδέψαμε 21 λεπτα για 17%(15kwh) συνεχίσαμε προς αγχίαλο ,με ταχύτητες 125-135 και σταματήσαμε να δούμε φίλους.
117km,23kwh/100km, battery 26%.
Συνεχίσαμε για Βόλο και ευχάριστη έκπληξη, για 22 km είχαμε κατανάλωση 9kwh/100 (χαμηλές ταχύτητες 50-70km και κίνηση). Με κατεύθυνση στον φορτιστή της dei blue στο parking στο λιμάνι του Βόλου, φτάσαμε με 19%.Με precondition έπιασε 139kw στο 19%, 108kw στο 41% και 96kw στο 61%.Σταματήσαμε στο 65% μετά απο 24 λεπτά και 41.24kwh.
Διαδρομή 8km προς Αγριά για φαγητό και ξεκινήσαμε για επιστροφή Θεσσαλονίκη με 64%.Μετά από 152km, 1hr 45minutes, 23kwh/100km με ταχύτητες 120-125km και θερμοκρασια 12-13βαθμούς(20.00 το βράδυ) ,άφιξη με 27% και αναγκαίο(για εμάς) pit stop στο Σεα Κορινού χωρίς precondition(το ξέχασα γιατι ειχα την διαδρομή στο google maps!!), δοκιμή στον nrg incharge 180kw και φόρτιση με 92kw στο 27%(no precondition οεο), 105kw στο 38% , 107kw στο 45%.Συνολικά 10λεπτα για 20% και 18kwh (Αναχώρηση με 47%)
Αφιξη στο σπιτι μας με 23% μετα από 99km ,1hr 18min και 20kwh/100km με μικρότερες ταχύτητες,(νύχτα) 110-125( εκτός από τα εργα κατερινης,εργα μαλγαρα,flyover κλπ)Όλοι ενθουσιάζονται στην αρχή με την νέα εμπειρία και κυρίως όταν, μετά από όλες τις χαζομάρες που έχουν ακούσει, συνειδητοποιούν ότι γίνεται άνετα μεγάλη βόλτα. Μετά θέλουν να κάτσουν και να το περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια. Δεν τους κατηγορώ, been there done that.
Μετά την 3η, 4η, 5η φορά, απλά πας παίρνεις τον καφέ σου, κάνεις το τσιγάρο σου και συνεχίζεις τη διαδρομή. -
Τι περιγράφει ο απο πάνω ταλαίπωρος ηλεκτρικός με άψογο στυλ - όπως α-με-ρι-κή?
Ότι για μια τυπική διαδρομή μετ επιστροφής συνολικού μήκους περίπου 490χλμ και χρόνου πολύ λιγότερου των 6 ωρών κατά google maps αφιέρωσε 55 λεπτά συνδεμένος σε φορτιστές. Χωρίς να συνυπολογίσει κανείς παρκαρίσματα/ξεπαρκαρίσματα αλλαγές φορτιστών κτλ κτλ που λογικά θα πρέπει να του στοίχισαν κανένα 15λεπτο συνολικά στις 3 στάσεις του. Άρα 490χλμ / 70 λεπτά = 14 περίπου λεπτά ανά 100χλμ ταξιδιού για φόρτιση.
Πάντα εύρισκα διασκεδαστικές τις διθυραμβικές δηλώσεις των εξηλεκτρισμένων για ανύπαρκτα για όλους τους υπολοίπους οδηγούς ζητήματα αλλά η συγκεκριμένη νομίζω συνιστά την μεγαλύτερη δυσφήμιση της ηλεκτροκίνησης στα μάτια οποιουδήποτε ταξιδιώτη. Άξιος!!!
-
Το ραντεβού το πρόλαβε ο τύπος με το mach e?
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:**.
Πάντα εύρισκα διασκεδαστικές τις διθυραμβικές δηλώσεις των εξηλεκτρισμένων για ανύπαρκτα για όλους τους υπολοίπους οδηγούς ζητήματα αλλά η συγκεκριμένη νομίζω συνιστά την μεγαλύτερη δυσφήμιση της ηλεκτροκίνησης στα μάτια οποιουδήποτε ταξιδιώτη.
Αυτό είναι δυστυχως το μικρό κόστος σε χρόνο που καταβάλλει κάποιος πετυχαίνοντας μηδενικά έξοδα για συντήρηση, τέλη, χαμηλότερο κόστος ενέργειας, πολιτισμένο και ήρεμο drivetrain, χαμηλότερη τιμή κτήσης, περισσότερα άλογα, καλύτερες ρεπριζ και εξοπλισμό.
Πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.
Οπως και ότι δεν είναι για όλους τα ηλεκτρικά.
Το να τα κράζεις ομως συνέχεια μάλλον κάποιο κακό οικονομικό σου κάνουν. Έχεις συνεργείο ;
Ή ήθελες να πάρεις και δεν πρόλαβες την επιδότηση.Αν ψάξεις στο φόρουμ υπάρχει ένα νήμα που κάποτε γνώρισε τρελές πιένες. Το «Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση»
Πήγαινε βρες το διάβασε και εκτονωσου εκεί.
Οταν το διαβάσεις θα σου πω τι ανατροπή εγινε στο 2ο κύκλο της σειράς -
@w202-amg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Χαλαρά είχε βγει και γι αυτό κιόλας έκανε σποραδικές φορτίσεις χωρίς φοβερό προγραμματισμό.
Το συμπέρασμα από όσα περιγράφει είναι ότι ξεκινάς και πιο αυθόρμητα ταξίδι πια με ηλεκτρικό. -
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Χαλαρά είχε βγει και γι αυτό κιόλας έκανε σποραδικές φορτίσεις χωρίς φοβερό προγραμματισμό.
Το συμπέρασμα από όσα περιγράφει είναι ότι ξεκινάς και πιο αυθόρμητα ταξίδι πια με ηλεκτρικό.Ναι πράγματι. Σαν την προ καιρού βόλτα με ένα Model 3 Performance καλού φίλου - που πλέον τα εβρόντηξε και αναζήτησε την τύχη του στα εξωτερικά.
Αποφασίζουμε να την κοπανήσουμε ηλιόλουστο ανοιξιάτικο πρωινό Κυριακής άνευ άμαχου πληθυσμού δικάβαλο για μια σβέλτη βόλτα στο Καρπενήσι (πήγαινε εγώ από παλιά εθνική - μικρή βόλτα στα πέριξ, φαί και επιστροφή από εθνική αυτός). Για μια διαδρομή σκάρτων 650χλμ ξοδέψαμε γύρω στην 1.5 ώρα σε ΣΕΑ και βενζινάδικα για φορτίσεις. Μεγάλη επιτυχία!
-
Τι περιγράφει ο απο πάνω ταλαίπωρος ηλεκτρικός με άψογο στυλ - όπως α-με-ρι-κή?
Ότι για μια τυπική διαδρομή μετ επιστροφής συνολικού μήκους περίπου 490χλμ και χρόνου πολύ λιγότερου των 6 ωρών κατά google maps αφιέρωσε 55 λεπτά συνδεμένος σε φορτιστές. Χωρίς να συνυπολογίσει κανείς παρκαρίσματα/ξεπαρκαρίσματα αλλαγές φορτιστών κτλ κτλ που λογικά θα πρέπει να του στοίχισαν κανένα 15λεπτο συνολικά στις 3 στάσεις του. Άρα 490χλμ / 70 λεπτά = 14 περίπου λεπτά ανά 100χλμ ταξιδιού για φόρτιση.
Πάντα εύρισκα διασκεδαστικές τις διθυραμβικές δηλώσεις των εξηλεκτρισμένων για ανύπαρκτα για όλους τους υπολοίπους οδηγούς ζητήματα αλλά η συγκεκριμένη νομίζω συνιστά την μεγαλύτερη δυσφήμιση της ηλεκτροκίνησης στα μάτια οποιουδήποτε ταξιδιώτη. Άξιος!!!
Ανύπαρκτα οποίος λέει προφανώς είναι άσχετος .
Αλλά δεν είναι έτσι όπως τα λες. Δεν υπάρχουν 2 άκρα μόνο, υπάρχει και η αλήθεια στην μέση.
Εξαρτάται τι ηλεκτρικό έχεις , τι ταχύτητα πηγαίνεις στο ταξίδι και σε τι φορτιστή φόρτισε.
Μπορείς απόσταση 490 χλμ υπό συνθήκες να την κάνεις χωρίς καν φόρτιση ανάλογα το αμάξι και την ταχύτητα .
Αλλά το πιο λογικό σε αυτήν την απόσταση είναι να κάνεις μόνο μια στάση και αν έχει γρήγορο φορτιστή να χάσεις απλά 15-30 λεπτά για φόρτιση
Αυτά στα ταξίδια καθώς σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού είναι συντριπτικά έναντι των ice
Ε κάπου θα χάνουν κιόλας δεν είναι καλύτερα σε όλους τους τομείς.
Επίσης αν μπουν στο μέλλον γρήγοροι φορτιστές όπως όσα είναι τα βενζινάδικα δεν θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Άσε που οι μπαταρίες θα βελτιωθούν
Είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα η ηλεκτροκίνηση δεν θα γίνουν όλα ιδανικά με ένα ραβδάκι θα πάρει αρκετά χρόνια ακόμα
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το συμπέρασμα από όσα περιγράφει είναι ότι ξεκινάς και πιο αυθόρμητα ταξίδι πια με ηλεκτρικό.Εμένα μου μοιάζει ένα ακόμη άγχος στην καθημερινότητα μου και κάτι ακόμη να προγραμματίσω που έχω ήδη πολλά. Ίσως για τον πατέρα μου με μετακινήσεις επαρχίας 40-50κμ /μέρα να είναι κομπλέ.
Εγώ μπορεί να ξεκινήσω Τζουμέρκα -Γιαννενα-Αρτα-Τζουμερκα-Καλαμπακα και μια λίστα πράγματα -δουλειες.... Σημεία υπάρχουν φόρτισης, χρόνος δεν υπάρχει..... μακάρι να είχε η μέρα 30ωρες -
Δεν ξέρω τι απόλαυση είναι να κάνεις 500 χλμ ακατουρητος.
Προσωπικά ανα 200 χλμ, την κάνω την στάση είτε ειμαι με το θερμικό είτε είναι με το ηλεκτρικό. Η μόνη διαφορά είναι οτι με το ηλεκτρικό είναι προγραμματισμένη ενώ με το θερμικό γίνεται ψηφοφορία με τα υπόλοιπα μέλη .
Ειναι αλήθεια με το ηλεκτρικό δεν πηγαίνεις με αντικοινωνικές ταχύτητες πολύ πάνω από το όριο. Υπολογίζεις οτι στην πραγματικότητα θα χάσεις χρόνο όποτε εύκολα ρυθμίζεις το cc στο όριο ταχύτητας. Με το θερμικό δεν θα το έκανες.
Τι είναι σωστότερο το αφήνω στην κρίση σας.
-
@george1977 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προσωπικά ανα 200 χλμ, την κάνω την στάση είτε ειμαι με το θερμικό είτε είναι με το ηλεκτρικό. Η μόνη διαφορά είναι οτι με το ηλεκτρικό είναι προγραμματισμένη ενώ με το θερμικό γίνεται ψηφοφορία με τα υπόλοιπα μέλη .
Άλλο η προαιρετική 40λεπτη στάση του βορείως κινούμενου θερμικού αθηναίου στην παραλία της Αρκίτσας (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου παράκαμψης) για ξεμούδιασμα δίπλα στις πρασινάδες μετά φραπεδούμπας και το αίσθημα αγκαζέ - και άλλο η αναγκαστική στάση του ομολόγου του ηλεκτρικού στα ΣΕΑ αταλάντης για 40λεπτη φόρτιση στην incharge δίπλα στα τάνκια του adblue ή στους tesla superchargers στην πίσω αυλή κρυμμένος ανάμεσα στους νταλικιέριδες.
-
Από περιέργεια, έψαξα λίγο το Tessie.
Σε βόλτα 634χλμ, συνολική διάρκεια φόρτισης 1 ώρα και 5 λεπτά. Έφτασα Αθήνα με 48% μπαταρία, το οποίο σημαίνει ότι υπήρχε περιθώριο να μειωθεί αρκετά ο συνολικός χρόνο φόρτισης.Οι επιστροφές στην Αθήνα πάντα με «μπερδεύουν» διότι υπολογίζω βάσει ABRP και navigation του οχήματος αλλά τελικά πάντα φτάνουμε με περισσότερη μπαταρία, λόγω κίνησης και μειωμένης ταχύτητας.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης