-
@antonmone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
βλεπω τα θηρια της byd που ερχονται στην εκθεση αυτοκινητου και ειμαι πολυ περιεργος να δουμε σε μερικους μηνες στατιστικα πωλησεων της byd. Το dolphin και το atto πωλουν πολυ καλα, ειμαι σιγουρος για αυτο. Το seal θα πουλησει κουτσα στραβα σε οσους θελουν καλο ηλεκτρικο σενταν αλλα δεν γουσταρουν τεσλα/musk. Απορω ομως ποσο θα πουλησουν τα μοντελα που ειναι ακομα πιο πανω απο αυτο. Δηλ ποιοι θα δωσουν 40+k για "κινεζικο" αυτοκινητο.
Δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι ειναι ποιοτικα και αξιοπιστα, αλλα δεν ξερω ποσο εχει πειστει για αυτο ο μεσος ελληνας. Επισης, οταν φτανεις να δινεις τετοια χρηματικα ποσα, οι περισσοτεροι σκεφτονται και το brand, αν οχι για λογους μουρης, αλλα για μεταπωλητικη αξια.
450 οχήματα έχει πουλήσει από τον Απρίλιο,με στόχο τα 1000 για το 2024 και 13% μεριδίο αγοράς στα BEV.
και λιγα μου φαινονται! το θεμα ειναι ποσα απο αυτα ειναι dolphin+atto; παμε στοιχημα οτι ειναι το 95%;
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και μόνο που δεύτερο είναι το Toyota, το χειρότερο ηλεκτρικό, δείχνει ότι κάτι δεν γνωρίζουμε για τις τιμές και το πώς αγοράζει ο μέσος Νορβηγός.
Ή επίσης , οι άνθρωποι εκεί έχουν λύσει πλήρως το θέμα δικτύου , οπότε δεν τους απασχολούν θέματα φόρτισης και λοιπά.
Αν μειονεκτεί σε αυτό το θέμα το τογιοτα ( δε γνωρίζω , ειλικρινά).
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και μόνο που δεύτερο είναι το Toyota, το χειρότερο ηλεκτρικό, δείχνει ότι κάτι δεν γνωρίζουμε για τις τιμές και το πώς αγοράζει ο μέσος Νορβηγός.
Ή επίσης , οι άνθρωποι εκεί έχουν λύσει πλήρως το θέμα δικτύου , οπότε δεν τους απασχολούν θέματα φόρτισης και λοιπά.
Αν μειονεκτεί σε αυτό το θέμα το τογιοτα ( δε γνωρίζω , ειλικρινά).
οταν βγηκε ειχε προβλημα με την ισχυ φορτισης, εφτανε εως τα 60kw μονο. Στην πορεια βγηκε update που το διορθωσε, αλλα η ζημια ειχε ηδη γινει. Η πραγματικοτητα ειναι οτι η εταιρεια δεν πιστευει στην ηλεκτροκινηση και δεν το προωθησε ποτε σοβαρα.
-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Kι εγω με ναυαρχιδα της xiaomi ειμαι που ειναι σιγουρα ανωτερη απο iphones και μονο με κορυφαια androids συγκρινεται.
Αλλα ειμαστε η συντριπτικη μειοψηφια που δινουν τετοια χρηματα για κινεζικο. Με τοσα λεφτα παει το 70% σε apple και το 20% σε samsung.
Tο ιδιο θεωρω οτι θα συμβει και με τα αυτοκινητα.XIAOMI, OPPO, VIVO και αρκετοι άλλοι στο Others είναι κινέζοι
οποτε σε πωλήσεις μαζι είναι πολύ περισσότερες από Apple , Samsung
Κατι ανάλογο προβλέπω και για το μέλλον για τα αυτοκίνητα
αλλα αντί για Samsung θα είναι HYUNDAI/KIA, αντί για APPLE θα είναι tesla και οι αντιστοιχες κινέζικες φυσικά
και οι ευρωπαικές μέσα στο others μαζι με τις πιο μικρες κινέζικες μάρκες
Oι πωλησεις των Κινεζων ειναι κατα 95% σε low budget κινητα, αυτο σου γραφω.
Το ιδιο προβλεπω να γινεται και με τα αυτοκινητα. Αν καποιος ειναι να δωσει 150κ για ηλεκτρικο, ε 9 στις 10 θα παρει taycan κι οχι byd, τουλαχιστον τωρα και τα επομενα αρκετα χρονια.Δεν εχω στοιχεια για αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι ολα low budget. Αλλα δεν έχω στοιχεια να σου αποδείξω το αντίθετο
Ας υποθέσουμε ότι εχεις δικιο χωρίς να το πιστεύω. Ακόμα και τα low budget έχουν θέση στην αγορά και πολύ μεγάλη μάλιστα. Ο κινέζος να πουλάει θέλει , δεν τον νοιάζει να παίρνεις τις ναυαρχίδες του μόνο. Αν και θεωρω ότι πάρα πολλοί τις προτιμούν
Εχω ONEPLUS και ξέρω παρα πολλους που την προτιμούν πχ που έχει κυρίως flagship phones. Νταξει εχει και τα Nord σαν μεσαία σειρα αλλα γενικά είναι μάρκα με μεσαία και ακριβα τηλέφωνα, δεν βγάζει πολύ φτηνα όπως βγάζει η Xiaomi πχ
Εγώ πάντως αν είχα τα χρήματα και ήταν εδώ τούτο:
https://www.gocar.gr/news/feed/46342,Xiaomi_50000_paraggelies_27_lepta_.html
μια χαρά θα τα έσκαγα να το πάρω και να έχω επιδόσεις φανταστικες χωρίς το Label της Porsche και σε πολύ χαμηλότερη τιμή!!! Ο λόγος που δεν θα το πάρω είναι ότι δεν τα έχω όχι ότι δεν θα τα έδινα πάντωςAν ψαξεις τα στοιχεια θα τα βρεις. Εκει που η apple πουλαει μονο ναυαρχιδες (με την εξαιρεση του se ολα τα iphones τιμη ναυαρχιδας εχουν αλλωστε) η xiaomi πρωτα σε πωλησεις εχει τα redmi notes, συσκευες των 200-250 ευρω δηλαδη.
Η one plus παλι, που οντως εχει κατα κανονα ακριβα μοντελα, δεν ειναι στις υψηλες θεσεις των πωλησεων. Και στα τελευταια της μοντελα εχει και τραγικη αξιοπιστια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.Το θεμα λοιπον ειναι οτι αν ακομα και για 1000 ευρω καποιος ενδιαφερεται να παρει κατι με γερο brandname παρα κατι πιο ολοκληρωμενο και αντικειμενικα καλυτερο, σκεψου στα 100 χιλιαρικα. Ε γι'αυτο σου λεω οτι δεν προκειται ποτε να απειλησουν τους σοβαρους Ευρωπαιους οι Κινεζοι στις μεγαλες κατηγοριες. Σε low budget αυτοκινητα, αντε και σε καμια μεσαια κατηγορια (στυλ τεσλα 3) ναι, μπορουν μεχρι και να μονοπωλησουν την αγορα. Αλλα για πιο πανω μετρανε αλλα πραγματα που δεν τα εχουν. Σε 30 χρονια, αν βγαζουν κορυφαια αυτοκινητα και αποκτησουν τροπαια και σε αγωνες κλπ το ξανασυζηταμε, ως τοτε ομως δεν εχουν τυχη.
Καλά εδώ είσαι εδώ είμαι θα το δούμε , κοντή γιορτή. εγώ νομίζω ότι έχεις λαθος. Πάντως οι πωλήσεις είναι στα low budget και στα μεσαία όχι στα πολύ ακριβά.
Στα τοπ 10 κινητα σε πωλησεις, τα 5 ειναι iphones (ολα ναυαρχιδες, οχι se) και τα υπολοιπα ειναι samsung απο τα οποια 2 ναυαρχιδες.
Οπως βλεπεις οι πωλησεις ειναι σε μεγαλο βαθμο στα "ακριβα" και εκει το ενδιαφερον μονοπωλει η apple.
Οι κινεζικες ναυαρχιδες ειναι κυριολεκτικα αφαντες.Μη συγκρινεις την αγορα της αμερικης.
Εκει βγαζουν 200.000 το χρονο κατα μεσο ορο, και τα κινητα γι αυτους ειναι μια λιγοτερη εξοδος για φαγητο.
Στην ελλαδα για να παρεις ενα iphone θα δουλευεις ενα μηνα.
Στις ΗΠΑ 2 μερες.Global λεει ρε συ, δεν λεει ΗΠΑ. Ουτε εκει βεβαια δουλευεις δυο μερες (δεν ειναι 6-7 χιλιαρικα ο μεσος μισθος) αλλα ναι, δουλευεις ελαχιστα αναλογικα μ'εδω
Και παλι στα λεγομενα μου ερχεστε λοιπον. Οτι οσο μεγαλυτερο το εισοδημα τοσο λιγοτερο ασχολεισαι με προιοντα χωρις ισχυρο brand name. Aρα τα κινεζικα αυτοκινητα κατα κανονα αφορουν πιο φτωχες αγορες, οπως η δικη μας. -
Πάντως ενώ στην Ε.Ε. δείχνει να αυξάνουν ποσοστά οι κινέζοι , στην Νορβηγία που είναι πιο μπροστά από όλους στην ηλεκτροκίνηση , η Τεσλα κάνει το πάρτι της ζωής της.
https://cleantechnica.com/2024/04/04/evs-take-91-5-share-in-norway/
Το Υ μπορεί να έχει πουλήσει περισσότερα από ότι όλη η υπόλοιπη δεκάδα αθροιζόμενη. Επίσης παντελής έλλειψη στη δεκάδα από Volvo ή polestar . Περίεργο.
Θα μου πείς ξέρεις τιμές , διαθεσιμότητες ή προσφορές της εκεί αγοράς; όχι, έτσι για την κουβέντα.
Πρώτος Κινέζος στην έκτη θέση το Μg 4.
Μονο που στην 5δα είναι το ID BUZZZ και toyota είναι να απορεί κανείς.
Βεβαια οι Νορβηγοι έχουν ετησιο μεσο εισόδημα που ζαλιζει εμας τους Ελληνες οπότε η αγοραστική τους δυναμη είναι τεράστια και αγοράζουν και αυτοκίνητα για χαβαλέ μάλλον για να παίρνουν το ID BUZZ
Βασικα οσοι δεν κάνουν χαβαλέ παίρνουν TESLA Y οπως δείχνει το γράφημα
-
Πάντως ενώ στην Ε.Ε. δείχνει να αυξάνουν ποσοστά οι κινέζοι , στην Νορβηγία που είναι πιο μπροστά από όλους στην ηλεκτροκίνηση , η Τεσλα κάνει το πάρτι της ζωής της.
Το Υ μπορεί να έχει πουλήσει περισσότερα από ότι όλη η υπόλοιπη δεκάδα αθροιζόμενη. Επίσης παντελής έλλειψη στη δεκάδα από Volvo ή polestar . Περίεργο.
Θα μου πείς ξέρεις τιμές , διαθεσιμότητες ή προσφορές της εκεί αγοράς; όχι, έτσι για την κουβέντα.
Βεβαια οι Νορβηγοι έχουν ετησιο μεσο εισόδημα που ζαλιζει εμας τους Ελληνες οπότε η αγοραστική τους δυναμη είναι τεράστια και αγοράζουν και αυτοκίνητα για χαβαλέ μάλλον για να παίρνουν το ID BUZZ
Το σκέφτηκα και εγώ αυτό με το εισόδημα , αλλά είναι ψηλά και "προσιτά" μοντέλα , όπως το Leaf και το Kona. Επίσης απουσιάζουν παντελώς τα πραγματικά ακριβά Γερμανικά ηλεκτιρκά.
Δεν έχω ιδέα κοινώς...
-
ειμαι σιγουρος οτι αγοραζουν το buzz ως επαγγελματικο οχημα και οχι ως μονο ως ΙΧ. και στην ελλαδα εχω δει buzz επαγγελματικο και μαλιστα ψυγειο.
-
Το σκέφτηκα και εγώ αυτό με το εισόδημα , αλλά είναι ψηλά και "προσιτά" μοντέλα , όπως το Leaf και το Kona. Επίσης απουσιάζουν παντελώς τα πραγματικά ακριβά Γερμανικά ηλεκτιρκά.
Δεν έχω ιδέα κοινώς...
κοιτα με τέτοιο εισόδημα και γω στο γκαράζ μου θα επαιρνα και ενα microlino για να παίζω
γενικα οταν είναι ολα πολύ φτηνα για σένα κάνεις και το κέφι σου δεν κοιτάς μονο τι χρειάζεσαι
εδώ για να παίξεις μπορείς να πάρεις ηλεκτρικό πατίνι, εκεί παίρνεις Microcar τυπου microlino που έχει 20Κ δηλαδή εξωφρενικά ακριβο microcar!!!!
-
Δεν έχω ιδέα κοινώς...
κοιτα με τέτοιο εισόδημα και γω στο γκαράζ μου θα επαιρνα και ενα microlino για να παίζω
γενικα οταν είναι ολα πολύ φτηνα για σένα κάνεις και το κέφι σου δεν κοιτάς μονο τι χρειάζεσαι
οι Βορειοι δεν σκεφτονται ετσι συνηθως. Δεν κανουν αγορες για χαβαλε. Πολλοι Γερμανοι που ξερω κυκλοφορουν με μικρομεσαια ΙΧ και μαλιστα οχι καινουργια, παρολο που θα τα αντεχαν οικονομικα. Καινουργια και σχετικα ακριβα εχουν συνηθως στελεχη που τους τα πληρωνει η εταιρια
-
@antonmone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
βλεπω τα θηρια της byd που ερχονται στην εκθεση αυτοκινητου και ειμαι πολυ περιεργος να δουμε σε μερικους μηνες στατιστικα πωλησεων της byd. Το dolphin και το atto πωλουν πολυ καλα, ειμαι σιγουρος για αυτο. Το seal θα πουλησει κουτσα στραβα σε οσους θελουν καλο ηλεκτρικο σενταν αλλα δεν γουσταρουν τεσλα/musk. Απορω ομως ποσο θα πουλησουν τα μοντελα που ειναι ακομα πιο πανω απο αυτο. Δηλ ποιοι θα δωσουν 40+k για "κινεζικο" αυτοκινητο.
Δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι ειναι ποιοτικα και αξιοπιστα, αλλα δεν ξερω ποσο εχει πειστει για αυτο ο μεσος ελληνας. Επισης, οταν φτανεις να δινεις τετοια χρηματικα ποσα, οι περισσοτεροι σκεφτονται και το brand, αν οχι για λογους μουρης, αλλα για μεταπωλητικη αξια.
450 οχήματα έχει πουλήσει από τον Απρίλιο,με στόχο τα 1000 για το 2024 και 13% μεριδίο αγοράς στα BEV.
και λιγα μου φαινονται! το θεμα ειναι ποσα απο αυτα ειναι dolphin+atto; παμε στοιχημα οτι ειναι το 95%;
Σίγουρα ,απλά το Atto πρέπει να είναι με μεγάλη διαφορά πρώτο ,το μικρό τώρα ξεκινησε
-
4ο για τον Σεπτέμβριο στη Νορβηγια. Ακολουθώ τον ceo της τογιοτα νορβηγιας γιατι αναφέρει πολλά ενδιαφέροντα στατιστικα. Πχ τους τελευταιους μηνες στη Νορβηγια ολα τα Λεξους που πωληθηκαν ηταν ηλεκτρικά.
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν έχω ιδέα κοινώς...
οι Βορειοι δεν σκεφτονται ετσι συνηθως. Δεν κανουν αγορες για χαβαλε. Πολλοι Γερμανοι που ξερω κυκλοφορουν με μικρομεσαια ΙΧ και μαλιστα οχι καινουργια, παρολο που θα τα αντεχαν οικονομικα. Καινουργια και σχετικα ακριβα εχουν συνηθως στελεχη που τους τα πληρωνει η εταιρια
οντως δεν σκεφτονται έτσι. Εγώ που σκέφτομαι όμως έτσι θα επαιρνα ενα microlino
πες μου τώρα τι σκ@τ@ σκέφτονται και παίρνουν ID BUZZ (ειναι πολύ όμορφο πάντως)
-
πες μου τώρα τι σκ@τ@ σκέφτονται και παίρνουν ID BUZZ (ειναι πολύ όμορφο πάντως)
ειναι ιδιωτικα; Μηπως για επαγγελματικη χρηση; Μηπως απλα αναπολουν το παλιο και τους βολευει με καποιο τροπο;
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ειναι ιδιωτικα; Μηπως για επαγγελματικη χρηση; Μηπως απλα αναπολουν το παλιο και τους βολευει με καποιο τροπο;
εμ οταν σου είπα κάνουν χαβαλέ δεν σου άρεσε!!!
ψάξε να βρεις τώρα να το εξηγήσεις
-
αμα ειναι επαγγελματικα εξηγειται ευκολα!
-
Εάν πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι θα κάτσουν στα τέσσερα στους Κινέζους κοιμόσαστε ύπνο βαθύ.
Το πρόβλημα της Ευρώπης λέγεται βαγκ που ίσως τελικά μας αδειάσει την γωνιά με κάποιο τρόπο.
Στην έκθεση του Παρισιού θα υπάρχει συνάντηση των τσεων Στελλαντις Ρενώ και Μπεμβε και οι φήμες λένε για συνεργειες μέχρι και συγχωνεύσεις.
Αλλωστε το μοντέλο της Στελλαντις με ίδια πατώματα αλλά πολλές μάρκες που διατηρούν τις ιστορικές τους ιδιαιτερότητες και παραδόσεις μια χαρά δουλεύει.
Η δε Μπεμβε κουμπώνει μια χαρά αναλαμβάνοντας την πριμιουμ κατηγορία σε πισωκίνητα και τετρακίνητα.
Ακόμα και η Μερκ κουμπώνει με την ίδια λογική.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αλλωστε το μοντέλο της Στελλαντις με ίδια πατώματα αλλά πολλές μάρκες που διατηρούν τις ιστορικές τους ιδιαιτερότητες και παραδόσεις μια χαρά δουλεύει.
Δυστυχώς δεν διατηρούν τίποτα, παρά μονο την ιστορική αξιοπιστία καθε μάρκας.
-
Είπαμε η τογιοτοποιηση κάνει κακό.
-
Είπαμε η τογιοτοποιηση κάνει κακό.
Στην τσέπη και στην ψυχική ηρεμία κάνει καλό!
Τα υπόλοιπα τα λέτε στον εβδομαδιαίο καφε στον Χρηστο (ο γατος παει πιο συχνα γιατι χαλαει συχνότερα).
-
Εάν πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι θα κάτσουν στα τέσσερα στους Κινέζους κοιμόσαστε ύπνο βαθύ.
Το πρόβλημα της Ευρώπης λέγεται βαγκ που ίσως τελικά μας αδειάσει την γωνιά με κάποιο τρόπο.
Στην έκθεση του Παρισιού θα υπάρχει συνάντηση των τσεων Στελλαντις Ρενώ και Μπεμβε και οι φήμες λένε για συνεργειες μέχρι και συγχωνεύσεις.
Η δε Μπεμβε κουμπώνει μια χαρά αναλαμβάνοντας την πριμιουμ κατηγορία σε πισωκίνητα και τετρακίνητα.
Ακόμα και η Μερκ κουμπώνει με την ίδια λογική.
H bmw μονο να χασει θα εχει αν γινει ασχοληθει με τη stellantis και γινει οπως η audi στο group vag.
Eιμαι βεβαιος οτι θα διατηρησει την ανεξαρτησια της, τωρα αν κανα mini cooper εχει ιδιο κινητηρα με κανα μοντελο της stellantis, οπως και παλαιοτερα, οκ. Αλλα μεχρι εκει.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης