-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας και γρηγορης φόρτισης εσεις;
Ελληνική γραφειοκρατία εμείς!Εντωμεταξύ ο περιορισμός του 40% είναι ελληνικό φαινόμενο.
Που είναι γεμάτα τα αμπάρια χρεπια. Κατεβαίνεις και ψοφάς.
10 λεπτά περίμενα κάτω για να βγω Τζια και ανέπνευσα όσο καυσαέριο αναπνέω ένα χρόνο στο Σύνταγμα.
Ενώ με ηλεκτρικα και υβριδικά άνετα καθόσουν μέσα σε όλη την αναμονή.
Βέβαια να πω τον πόνο μου απορώ με τους ανθρώπους που στριμώχνουν πανάκριβα και μεγάλα αμάξια σε φερυ.
Που να με πλήρωναν δεν θα το έκανα ποτε.
Σε φερυ μπαίνω μόνο μετά από ατελείωτη γκρίνια της γυναίκας με το δικό της κουβαδάκι και μόνο. -
Ίσως το ότι οι Έλληνες εφοπλισταί έχουν και τα διυλιστήρια, να παίζει το ρόλο του... (αν και δεν ξέρω τι σχέση έχει με το εμπόριο ενέργειας ο αεκτζης που ελέγχει την εγχώρια ακτοπλοΐα).
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας και γρηγορης φόρτισης εσεις;
Ελληνική γραφειοκρατία εμείς!Εντωμεταξύ ο περιορισμός του 40% είναι ελληνικό φαινόμενο.
Που είναι γεμάτα τα αμπάρια χρεπια. Κατεβαίνεις και ψοφάς.
10 λεπτά περίμενα κάτω για να βγω Τζια και ανέπνευσα όσο καυσαέριο αναπνέω ένα χρόνο στο Σύνταγμα.
Ενώ με ηλεκτρικα και υβριδικά άνετα καθόσουν μέσα σε όλη την αναμονή.
Βέβαια να πω τον πόνο μου απορώ με τους ανθρώπους που στριμώχνουν πανάκριβα και μεγάλα αμάξια σε φερυ.
Που να με πλήρωναν δεν θα το έκανα ποτε.
Σε φερυ μπαίνω μόνο μετά από ατελείωτη γκρίνια της γυναίκας με το δικό της κουβαδάκι και μόνο.και γω φετος πήρα το κουβαδακι της γυναικας (opel corsa 2007 90 hp) και πήγα σε νησι. Μου εβγαλε την ψυχη στην εθνικη δεν τραβαγε καθολου αφου ειναι εντελως ψοφιμι. το εβαλα και σε κάτι κατσικοδρομους με κοτρονες για να πάω σε παραλίες των νησιων και στα ferry σε απόσταση χιλιοστων από αλλα αλλα ουτε μια ανησυχία αν θα πάθει κατι. σιγα που θα επαιρνα το puma να παει η καρδια μου στην κούλουρη. το πηγα σε αλλα νησια αλλα οταν εβλεπα πολύ σκατοδρομο δεν το επαιρνα, ενω τώρα κλάιν μάιν που λενε και οι θεσσαλονικιοι φιλοι μας
-
Το εχω ξεπεράσει χρόνια...μεχρι και την Ζ4 εχω βάλει σε καράβι! Ουτε που το σκέφτομαι, μηδεν αγχος. Και ποτε δεν εχει γινει το παραμικρό.
ΥΓ: φετος για το νησι τιγκα το φερρυ σε range rover, jag & Tesla!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το εχω ξεπεράσει χρόνια...μεχρι και την Ζ4 εχω βάλει σε καράβι! Ουτε που το σκέφτομαι, μηδεν αγχος. Και ποτε δεν εχει γινει το παραμικρό.
ΥΓ: φετος για το νησι τιγκα το φερρυ σε range rover, jag & Tesla!
Τα ακριβά εισιτήρια πετάνε την πλεμπα έξω...
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μια τα πανάκριβα ηλεκτρικά με τους ευκατάστατους ιδιοκτήτες τους και τα μέλη της οικογένειας τους να φορτίζουν στο λιοπυρι στα lidl ανάμεσα σε πλεμπεους και Ρομά, μια η ξεφτίλα αυτή όπως στο βίντεο το πανάκριβο Audi να κάνει πάνω κάτω το λιμάνι για να ξεφορτίσει...
Αν γίνει έρευνα στους σημερινούς κατόχους για το πόσοι θα ξαναγορασουν ηλεκτρικό θα εκπλαγώ αν το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 30%
Εμείς εν ευθέτω χρόνω θα πάρουμε και δεύτερο !
-
Ως leasing με τις ευεργετικες φορολογικές διατάξεις ή θα πληρώσετε από την τσέπη σας για αγορά;
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν γίνει έρευνα στους σημερινούς κατόχους για το πόσοι θα ξαναγορασουν ηλεκτρικό θα εκπλαγώ αν το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 30%
ηδη ψαχνω πιο θα παρω στη γυναικα μου. Ποτε ξανα βενζιναδικο!και για να απαντησω στον lap, αυτο θα ειναι αγορα σε φυσικο προσωπο
-
και γω εχω εκπλαγει πολυ ευχαριστά με το ηλεκτρικό μου αμαξάκι. Είναι σπουδαιο, πολύ υσηχο, χαλαρωτικο, με πολύ νευρο με το που πατάς γκάζι, οικονομικό, με ωραιο σχετικα εσωτερικό και χωρις τριξίματα.
και δεν έχω και τιποτα σπουδαίο σαν αλλους εδώ που έχουν καλα ηλεκτρικα αμάξια (tesla, byd κτλ). Ουτε app δεν έχει το αμαξι να το ελενχεις και να ανοιγεις aircon απομακρυσμένα ή να επιβλέπεις την φορτιση και άλλα τέτοια ωραια καλούδια που τα καλά ηλεκτρικά έχουν
Αν εγω εχω εκπλαγει τοσο ευχάριστα με τον Yudoκουβαδάκι μου φαντάσου αυτοί!!!!
Πραγματικα το PUMA ST οταν πωληθει μονο με ηλεκτρικο θα ήθελα να το αλλαξω!!! Απλά μεχρι τότε να έχουν βελτιωθει οι εγκαταστάσεις DC πραγματικα γρηγορων φορτιστων ευχομαι!!! Μονο εκεί έχω θεμα για τα ταξίδια μου. Γιατι δεν είμαι και fan του planning και δεν μαρεσει να κάθομαι να περναω χρόνο να ασχοληθω με τέτοια πραγματα (εχει το ξενοδοχείο φορτιστή κτλ.....).
Ελπίζω αυτά τα προβληματα να επιλυθούν μεχρι το PUMA που θα είναι προς το τελος της εγγυησης των 8 χρονων οπου και θα πωληθει. Αν εχουν επιλυθει το όχημα που θα το αντικαστησει 90% θα είναι ηλεκτρικο. Βεβαια θα ξεχασω το fun to drive αν και υπάρχει πλέον και τέτοια επιλογή!!!! Ionic 5 N!!!!
-
Βασίλη, μακάρι τα οικονομικά σου να επιτρέπουν είτε να πάρεις ηλεκτρικό αλλά να κρατήσεις και το ST, είτε το ηλεκτρικό να είναι πραγματικά τούμπανο, όπως το ST και καλύτερο. Το 5 Ν είναι σίγουρα αναβάθμιση.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βασίλη, μακάρι τα οικονομικά σου να επιτρέπουν είτε να πάρεις ηλεκτρικό αλλά να κρατήσεις και το ST, είτε το ηλεκτρικό να είναι πραγματικά τούμπανο, όπως το ST και καλύτερο. Το 5 Ν είναι σίγουρα αναβάθμιση.
Τα οικονομικά μου ποτέ δεν θα είναι σε θέση να συντηρήσουν 2 καλά αμάξακια στο γκαράζ μου.
οποτε το st θα δωθει οταν δωθει σε εξαιρετική κατάσταση στον επόμενο και θα πάρω το επόμενο αμάξι που μάλλον θα είναι μεν σβέλτο αλλα μάλλον όχι με σπορ καταβολές αφού μεγαλώνουμε και κοιτάμε πιο πολύ αλλα πράγματα που μας ένοιαζαν λιγότερο παλιά χαχχαχαχα
μεχρι τότε το απολαμβάνω σε κάθε βόλτα ωστε να αξίζει τα χρήματα που δοθηκαν. Μεχρι στιγμής καλα να είμαστε μου έχει χαρίσει ομορφες στιγμες σε ταξίδια και πολλες χαρες στην οδηγηση του οπότε χαλάλι του
-
Να κάνω μία ερώτηση.
Στο ρεύμα παραμένω ΔΕΗ και πράσινο τιμολόγιο, γιατί βαριέμαι να ψάχνω για 50-100 τον χρόνο και αν συμβεί.
Είδα στις ειδήσεις, ότι είπαν για τον Σεπτέμβριο στα 15 λεπτά η κβω ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 500 κβω.
Μετά τις 500 τι ισχύει ?
Και πόσο επηρεάζει αυτό σαν κόστος την φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτι ? -
Λογικά σε συμφέρει το μπλε εάν έχεις ηλεκτρικό
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Λογικά σε συμφέρει το μπλε εάν έχεις ηλεκτρικό
Φοβερό εσύ ένας πασόκος, να μου λες να αφήσω το πράσινο και να πάω στο μπλέ...
-
Ένα από τα ύπουλα σχέδια της κυβέρνησης.....είδες;;;; Περνούν υποσυνείδητα τα μηνύματα.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να κάνω μία ερώτηση.
Στο ρεύμα παραμένω ΔΕΗ και πράσινο τιμολόγιο, γιατί βαριέμαι να ψάχνω για 50-100 τον χρόνο και αν συμβεί.
Είδα στις ειδήσεις, ότι είπαν για τον Σεπτέμβριο στα 15 λεπτά η κβω ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 500 κβω.
Μετά τις 500 τι ισχύει ?
Και πόσο επηρεάζει αυτό σαν κόστος την φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτι ?https://www.dei.gr/media/bwqdtxbc/g1_g1n_sept24.pdf
Ποτε μου δεν καταλαβα αυτή την ανοησία με τα διαφορετικά τιμολόγια, την κοροϊδία με τις επιδοτήσεις και την υψίστη αλητεία με το χρηματιστηριο της ενέργειας!
Εντωμεταξύ προσέξτε που ενω σου δίνει 5 σελίδες αναλυση, κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο τελικά βγαινει με το ΦΠΑ η τιμή της κιλοβατώρας!
Τα παρακολουθω από τότε που ακουσα παλι για αυξήσεις εν μέσω θέρους αλλά αν με ρωτήσεις πόσο μου κοστίζει η κιλοβατώρα το πρωί και πόσο το βράδυ δεν μπορώ να σου πω!Σε μια χωρα που πετάει το παραγομενο από τις ΑΠΕ ρεύμα το καλοκαίρι, το να αυξάνεται η τιμή αυτού το καλοκαίρι είναι ΑΘΛΙΟ!
Μια ακόμα "πετυχημένη" απορρύθμιση για τους ηλίθιους που τη σκεφτηκαν. -
Να κάνω μία ερώτηση.
Μετά τις 500 τι ισχύει ?
Και πόσο επηρεάζει αυτό σαν κόστος την φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτι ?σου εχει πει ηδη πολλες φορες ο red monster οτι στο βραδινο δεν ισχουν οι κλιμακες. Επομενως φορτιζεις βραδυ (αφου εχεις παρει βραδινο ρευμα) και δεν σκεφτεσαι κλιμακες. Απο εκει και περα, μαλλον σε συμφερει να δεις καποιο απο τα σταθερα τιμολογια, ειτε της δεη ειτε των αλλων παροχων, ωστε να μην σκεφτεσαι ουτε κλιμακες ουτε αυξομειωση τιμης αναλογα με τη χαζομαρα του χρηματιστηριου
-
Να κάνω μία ερώτηση.
Μετά τις 500 τι ισχύει ?
Και πόσο επηρεάζει αυτό σαν κόστος την φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτι ?https://www.dei.gr/media/bwqdtxbc/g1_g1n_sept24.pdf
Ποτε μου δεν καταλαβα αυτή την ανοησία με τα διαφορετικά τιμολόγια, την κοροϊδία με τις επιδοτήσεις και την υψίστη αλητεία με το χρηματιστηριο της ενέργειας!
Εντωμεταξύ προσέξτε που ενω σου δίνει 5 σελίδες αναλυση, κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο τελικά βγαινει με το ΦΠΑ η τιμή της κιλοβατώρας!
Τα παρακολουθω από τότε που ακουσα παλι για αυξήσεις εν μέσω θέρους αλλά αν με ρωτήσεις πόσο μου κοστίζει η κιλοβατώρα το πρωί και πόσο το βράδυ δεν μπορώ να σου πω!Σε μια χωρα που πετάει το παραγομενο από τις ΑΠΕ ρεύμα το καλοκαίρι, το να αυξάνεται η τιμή αυτού το καλοκαίρι είναι ΑΘΛΙΟ!
Μια ακόμα "πετυχημένη" απορρύθμιση για τους ηλίθιους που τη σκεφτηκαν.η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έβαλε το 100% της ηλεκτρικής της παραγωγής στο χρηματιστήριο ενέργειας.
Success Story θα έλεγα!!!! Φοβερη πετυχησια!!!! Ολοι οι αλλοι Ευρωπαίοι εντελως μπουνταλάδες/μαλάκες που έβαλαν μόνο ένα ποσοστό στο χρηματιστήριο ενέργειας
παλι τους πήραμε τα σώβρακα!!! απλά τα πέρνουμε αφού κατεβάζουμε τα δικά μας και μας τον "φερμάρουν" πρωτα. Να ξέρουμε, μη μας τον περάσει κανας δευτεροτρίτος με μικρό τσουτσουνάκι
-
Πολύ ιδιαίτερη ανάλυση, αλλά to the point
Ιδιαίτερα στο τέλος είχε στέρεο επιχείρημα
-
Δεν διάβασα το τέλος, στη πρώτη σελίδα έχει:
Δηλαδή μετά τις 500 κιλοβατωρες, κοστίζει 1 σεντς παραπάνω ενώ το νυχτερινό 3 σεντς λιγότερα.
Εν τω μεταξύ θα αρχίσουν οι περισσότεροι να διαιρούν την κατανάλωση με τα 16 σεντς, ξεχνώντας πως αυτά είναι μόνο η ηλεκτροπαραγωγη πριν τους φόρους, κι ότι με κόστος ΔΙΑΝΟΜΗΣ του ΔΕΔΔΗΕ και τους φόρους, όλο γύρω στα 30 σεντς η κιλοβατώρα βγαίνει κι είναι αμελητέες για το πραγματικό σου εισόδημα οι μικρομεταβολες...
Δηλαδή για τα ηλεκτρικά αμάξια, αν συνυπολογισετε τις απώλειες κλπ θα βγαίνει χοντρικά 35 σεντς η οικιακή φόρτιση, 55 σεντς οι δημόσιοι φορτιστές , που και που κανένας δωρεάν, ας πούμε πολύ χοντρικά και μπακαλίστικα ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 40 σεντς η κιλοβατώρα πραγματικής κυκλοφορίας.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης