-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εσενα πόσο είναι;
εμενα προς το παρόν ερχεται ετσι και αλλιώς από τοτε που έβαλα φωτοβολταικο μηδενικό και πληρώνω μονο τα παγια, δημοτικά τέλη, ερτ, κτλ
Αυτή την στιγμη η παραγωγή μου είναι μεγαλύτερη από την καταναλωση μου.
Ομως τον χειμώνα δεν θα παράγει τόσο και εκεί θα δω πόσο γρήγορα θα εκταμιεύσω αυτή την ενέργεια που έχω κρατησει καβάτζα και πότε θα αρχίσω να ξοδεύω πλέον και να χρεωνομαι από τον πάροχο
Μόλις έκανα και αίτηση για νυχτερινό τιμολόγιο και περιμένω έγκριση, ωστε να φορτίζω βράδυ. Περισσότερα συμπεράσματα θα μπορώ να βγάλω του χρόνου αφού τώρα εβαλα το φωτοβολταικο και το εκμεταλεύομαι από τον Μάρτιο που αρχίζει η υψηλή ηλιοφάνεια.
Κάτσε να δούμε και το χειμώνα με συνεφια και χαμηλή απόδοση να δουμε πως θα πάει. Δεν θέλω να τα παρουσιαζω όλα ρόδινα
το φβ ειναι η καλυτερη επενδυση που εχω κανει και το λεω εγω που δεν πιανει τα νουμερα παραγωγης που θα ηθελα. Καλο θα ειναι να το ψαξει οποισδηποτε μπορει να το εγκαταστησει, ανεξαρτητα του ειδους αμαξιου που εχει. Απλα η συνεργεια ειναι ακομα μεγαλυτερη με ev
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μήπως αντί να πληρώνατε τόσα για ηλεκτρικό, φορτιστή, φωτοβολταικό, σας ερχόταν φτηνότερο να παίρνατε ταξί ?
Ετσι και αλλιώς για ταξίδια δεν είναι τα ηλεκτρικά...
τα stelantis θα βαζουν φτηνο ρευμα με 0.005 ευρω την kwh
-
Ναι ρε φίλε. Από παντού αποσβέσεις με αυτήν την επένδυση. Αφού όλη η ζωή μας εξαρτάται από το ρεύμα
-
Μήπως αντί να πληρώνατε τόσα για ηλεκτρικό, φορτιστή, φωτοβολταικό, σας ερχόταν φτηνότερο να παίρνατε ταξί ?
Εβαλα ενα φωτοβολταικο 3,3KW με μπαταρία και inverter 6ΚW το οποιο όταν θα μου επιστραφεί η επιδότηση θα μου έχει κοστίσει 4500 Ευρώ ολα μαζί
Φορτιστη πήρα τσάμπα από την αγορά αυτοκινητου
και καλώδια και συναφή για εγκατασταση φορτιστή μου κόστισαν κανα 150ρι πες 200ευρώ πάμε στα 4700
Το αμάξι το πηρα με επιδότηση 21Κ μείον 5800 που έδωσα το παλιό diesel αρα μου κόστισε 15,2K
Αρα με 19,7 Κ κάντο 20χιλιάρικα να είσαι στρογγυλός πήρα τα εξής:
καινούργιο αυτοκίνητο πόλης πλήρως αυτόματο πολύ καλύτερο σε όλα από το παλιό diesel, αθόρυβο και με ελάχιστη συντήρηση και χωρίς να πάω ξανα βενζινάδικο, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί παντού
Συστημα φωτοβολταικο με μπαταρία που εκτός οτι δεν πληρώνω πλέον ρεύμα λειτουργεί και σαν ενα τεραστιο UPS με προστασία ρεύματος σε περιπτωση διακοπών της ΔΕΗ και υπερτάσεων που στην περιοχή μου είναι και συχνό φαινόμενο. Οταν όλοι στην γειτονια ψηνονται κατακαλόκαιρο με διακοπή ρεύματος μερικών ωρών εγώ ανοίγω aircon και βλέπω μπαλίτσα άρχοντας
Το μόνο κακό είναι ότι τα έσκασα νταν-γκατης ντούνγκα της και πρέπει να περιμένω το κράτος να μου πληρώσει της επιδοτήσεις
Εσυ σκάστα σε ταξί αν θες, εγώ το είδα σαν μια καλη επένδυση και το προτίμησα
Για ταξίδι κράτησα το PUMA αρα μειονέκτημα ουκ έχω σε ταξίδια απλά τα πλερώνω γιατι γουσταρω το βρουμ βρουμ και να το πατάω
ΥΓ και έκανα περικοπές ωστε να μην ξεπεράσω τα 20Κ σύνολο. Που αν ειχα συνηδητοποιήσει πόσο καλό είναι δεν θα είχα βάλει μόνο 3,3 KW, θα ειχα αγοράσει μεγαλύτερο. Αλλα βλέπεις είχα και τις επιφυλάξεις μου και δεν θέλω να δανειζομαί ποτέ ούτε ευρώ γιατι δεν αισθανομαι καλά να χρωστάω (κολλημα μου αυτό, δεν είναι εξυπνο από μέρους μου αλλα έτσι είμαι)
-
Βέβαια cruiser παρέλειψες να αναφέρεις πως (?) θα ταξιδεύεις με ένα μεγάλο ηλεκτρικό (Μ3/Υ) στην εθνική με 130-140 και ακόμα θα καταναλώνει 2-3λτ/100 (αντίστοιχο κόστος βενζίνης) απ' ότι το υβριδικό που θα είναι τουλάχιστον 2λτ πάνω.
Όποιος έχει δυνατότητα φόρτισης σπίτι (τουλάχιστον) προχωράει εύκολα σε αγορά ηλεκτρικου.
-
Εβαλα ενα φωτοβολταικο 3,3KW με μπαταρία και inverter 6ΚW το οποιο όταν θα μου επιστραφεί η επιδότηση θα μου έχει κοστίσει 4500 Ευρώ ολα μαζί
και καλώδια και συναφή για εγκατασταση φορτιστή μου κόστισαν κανα 150ρι πες 200ευρώ πάμε στα 4700
Το αμάξι το πηρα με επιδότηση 21Κ μείον 5800 που έδωσα το παλιό diesel αρα μου κόστισε 15,2K
καινούργιο αυτοκίνητο πόλης πλήρως αυτόματο πολύ καλύτερο σε όλα από το παλιό diesel, αθόρυβο και με ελάχιστη συντήρηση και χωρίς να πάω ξανα βενζινάδικο, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί παντού
Συστημα φωτοβολταικο με μπαταρία που εκτός οτι δεν πληρώνω πλέον ρεύμα λειτουργεί και σαν ενα τεραστιο UPS με προστασία ρεύματος σε περιπτωση διακοπών της ΔΕΗ και υπερτάσεων που στην περιοχή μου είναι και συχνό φαινόμενο
Το μόνο κακό είναι ότι τα έσκασα νταν-γκατης ντούνγκα της και πρέπει να περιμένω το κράτος να μου πληρώσει της επιδοτήσεις
ΥΓ και έκανα περικοπές ωστε να μην ξεπεράσω τα 20Κ σύνολο. Που αν ειχα συνηδητοποιήσει πόσο καλό είναι δεν θα είχα βάλει μόνο 3,3 KW, θα ειχα αγοράσει μεγαλύτερο. Αλλα βλέπεις είχα και τις επιφυλάξεις μου και δεν θέλω να δανειζομαί ποτέ ούτε ευρώ γιατι δεν αισθανομαι καλά να χρωστάω (κολλημα μου αυτό, δεν είναι εξυπνο από μέρους μου αλλα έτσι είμαι)
Εοενδυσαρα έκανες και εσύ και ο Dettol. Καμια επένδυση από αυτές των απλών θνητών σαν εσάς, δεν έχει τέτοια ταχύτητα επανεισπραξης.
-
26.000 ευρώ σου κόστισε cirus.
Από αυτά ξεπαντελόνιασες άμεσα τα 20, αλλά 26 σου κόστισε. Το ντίζελ που έδωσες έχει κάποιο α κόστος, 5.800, εν προκειμένω. -
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
26.000 ευρώ σου κόστισε cirus.
Από αυτά ξεπαντελόνιασες άμεσα τα 20, αλλά 26 σου κόστισε. Το ντίζελ που έδωσες έχει κάποιο α κόστος, 5.800, εν προκειμένω.το είχα ηδη οποτε το πιανω σαν κάτι που δεν ξοδεψα και μειωσε την τιμη σε αυτο που απέκτησα και αντικατεστησε το υπάρχον
Και το σπίτι το είχα ήδη χωρις αυτό δεν μπαίνει φωτοβολταικο αν αρχιζουμε να βαζουμε αυτα που υπήρχαν, δεν μπορεις να βαλεις τετοιο συστημα αν δεν εχεις ηδη σπίτι αλλα δεν το πιάνω στα έξοδα, υπήρχε από πριν δεν ξόδεψα να το αποκτήσω. Τεσπα εγω ανέπτηξα την δική μου σκέψη. αλλος μπορει να τα βλέπει αλλιως. η περιγραφη είναι πως το βλεπω εγώ. εγω βλέπω ότι εδωσα 20Κ για να αντικαταστησω αμαξι με καινούργιο και να βάλω ένα συστημα στο σπιτι
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν διάβασα το τέλος, στη πρώτη σελίδα έχει:
Δηλαδή μετά τις 500 κιλοβατωρες, κοστίζει 1 σεντς παραπάνω ενώ το νυχτερινό 3 σεντς λιγότερα.
Εν τω μεταξύ θα αρχίσουν οι περισσότεροι να διαιρούν την κατανάλωση με τα 16 σεντς, ξεχνώντας πως αυτά είναι μόνο η ηλεκτροπαραγωγη πριν τους φόρους, κι ότι με κόστος ΔΙΑΝΟΜΗΣ του ΔΕΔΔΗΕ και τους φόρους, όλο γύρω στα 30 σεντς η κιλοβατώρα βγαίνει κι είναι αμελητέες για το πραγματικό σου εισόδημα οι μικρομεταβολες...
Δηλαδή για τα ηλεκτρικά αμάξια, αν συνυπολογισετε τις απώλειες κλπ θα βγαίνει χοντρικά 35 σεντς η οικιακή φόρτιση, 55 σεντς οι δημόσιοι φορτιστές , που και που κανένας δωρεάν, ας πούμε πολύ χοντρικά και μπακαλίστικα ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 40 σεντς η κιλοβατώρα πραγματικής κυκλοφορίας.
αυτες ειναι οι ρυθμιζομενες χρεωσεις απο τον δικο μου προηγουμενο λογαριασμο της δεη.
Παμε....
ξεκιναμε απο 0.129 ευρω/kwh το βραδυ και προσθετουμε
,00844+,00348+,0069+,017 = ,1648δεν προσθετω το παγιο κοστος και δεν προσθετω το (25kvaX30/365 X5.955e/kva) διοτι και αυτο ειναι παγιο αναλογα με την ισχυ της εγκαταστασης σου.
0,1648 ευρω η kwh λοιπον που καμμια σχεση δεν εχει με το 0.35 που "υπολογισες" εσυ.
Μα τα έχουμε γράψει παρά πολλές φορές ειδικά όταν η τιμή του νυχτερινού ήταν κάτω απο 10 σεντς και ποια ήταν και τότε η απάντηση μερικών μερικών ; Οκ, τα υπολόγισα εμπειρικά και με το μάτι
Κοντολογίς οποίος θέλει να μάθει αν πραγματικά τον συμφέρει η μετάβαση ας κάνει μια απλή άσκηση επι χαρτου με το αναλυτικό τιμολόγιο του παρόχου του και ας μην βασίζεται στις κατα τόπους Πυθίες -
Επειδή δεν έχω διάθεση να μπω σε μετρήσεις και υπολογισμούς, μια χοντρική ιδέα είναι 20-25 λεπτά που αν κάνεις συχνά ταξίδια μπορεί να φτάσεις και τα 35 λεπτά.
Αν η κατανάλωση σου είναι 15 στα 100 χλμ, τότε έχεις 3-4 ευρώ στα 100 χλμ βασικά ή μπορείς να πας και στα 5 ευρώ.
Αν όμως στο ταξίδι η κατανάλωση πηγαίνει στα 20 και πάνω για να πηγαίνεις σαν άνθρωπος, μπορεί να πλησιάσεις και τα 7 ευρώ.
Σε τελική γραμμή θα λέγαμε ότι για κάποιον που έχει ένα ηλεκτρικό για αστικές και περιαστικές διαδρομές και το φορτίζει σπίτι του με 4 ευρώ στα 100 είναι μια χαρά.
Αλλά και αν δεν έχει δυνατότητα φόρτισης σπίτι και πηγαίνει στους δημόσιους φορτιστές θα πάει στα 6 ευρώ και θα γλυτώσεις και το 2000 του φορτιστή και το πιθανό άγχος για το πόσες κβω θα κάψεις και αν είναι νυκτερινό κλπ.
Για το φωτοβολταικό, δεν θα κάνω συζήτηση, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά, αφού η επένδυση έχει μακροχρόνια απόσβεση.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, αν οι διαδρομές σου είναι μικρές και περιαστικές, παίζει ένα υβριδικό γιάρις να καίει το ίδιο με το ηλεκτρικό.
Αν είναι πολλές εκτός το ντίζελ παραμένει κυρίαρχος.
Για να συμφέρει το ηλεκτρικό θα πρέπει να ξεκινάει πριν την επιδότηση κοντά στα υβριδικά, ώστε με αυτή να βγαίνει πιο κάτω και να αξίζει ο κόπος.
Άλλη μια ωραία προσπαθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας !
-
Για το φωτοβολταικό, δεν θα κάνω συζήτηση, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά, αφού η επένδυση έχει μακροχρόνια απόσβεση.
σε ολα τα υπολοιπα δεν εχω κανενα προβλημα να εχεις τις (συχνα λανθασμενες) αποψεις σου περι ντηζελ/ηλεκτροκινησης κτλπ, αλλα στο συγκεκριμενο θεμα, το θεωρω αδιανοητο αποφοιτος του πολυτεχνειου να λεει τετοια πραγματα.
Δεν μιλαμε για φωτοβολταϊκο παρκο που η επενδυση εξαρταται απο την τιμη που θα πουλησεις σε εναν και μοναδικο αγοραστη, αλλα στην απομειωση ή και (σχεδον) μηδενισμο των εξοδων ενεργειας σου! -
Συστημα φωτοβολταικο με μπαταρία που εκτός οτι δεν πληρώνω πλέον ρεύμα λειτουργεί και σαν ενα τεραστιο UPS με προστασία ρεύματος σε περιπτωση διακοπών της ΔΕΗ και υπερτάσεων που στην περιοχή μου είναι και συχνό φαινόμενο. Οταν όλοι στην γειτονια ψηνονται κατακαλόκαιρο με διακοπή ρεύματος μερικών ωρών εγώ ανοίγω aircon και βλέπω μπαλίτσα άρχοντας
Για ταξίδι κράτησα το PUMA αρα μειονέκτημα ουκ έχω σε ταξίδια απλά τα πλερώνω γιατι γουσταρω το βρουμ βρουμ και να το πατάω
Δηλαδη ενα φωτοβολταικο με κοστος 4500 ευρω (εστω με επιδοτηση) αρκει για να μην πληρωνεις τιποτα περαιτερω για το ρευμα που καταναλωνεις; Δηλαδη με επενδυση 4500 ευρω δεν ξαναπληρωνεις για ρευμα?
-
σε ολα τα υπολοιπα δεν εχω κανενα προβλημα να εχεις τις (συχνα λανθασμενες) αποψεις σου περι ντηζελ/ηλεκτροκινησης κτλπ, αλλα στο συγκεκριμενο θεμα, το θεωρω αδιανοητο αποφοιτος του πολυτεχνειου να λεει τετοια πραγματα.
Δεν μιλαμε για φωτοβολταϊκο παρκο που η επενδυση εξαρταται απο την τιμη που θα πουλησεις σε εναν και μοναδικο αγοραστη, αλλα στην απομειωση ή και (σχεδον) μηδενισμο των εξοδων ενεργειας σου!Άντε κάλε, σε μεγάλη υπόληψη τους έχεις τους αποφοίτους Πολυτεχνείου !
-
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δηλαδη ενα φωτοβολταικο με κοστος 4500 ευρω (εστω με επιδοτηση) αρκει για να μην πληρωνεις τιποτα περαιτερω για το ρευμα που καταναλωνεις; Δηλαδη με επενδυση 4500 ευρω δεν ξαναπληρωνεις για ρευμα?
Ανάλογα τι ανάγκες έχεις κάθε μέρα και τι καταναλώσεις (αυτό πρέπει να βάλεις κάτω τους λογαριασμούς να δεις πόσες kwh έχεις κατανάλωση κάθε μήνα ώστε να υπολογίσεις πόσα kw σύστημα θα χρειαστείς, θέλει μελέτη να δεις πόσα kw πάνελ και τι μπαταρια και inverter θες) . Για 2 άτομα που μένουμε και με τα χλμ που κάνω με το ηλεκτρικό αμαξι ναι αρκεί τουλάχιστον την άνοιξη και το καλοκαίρι με το καλό πρόγραμμα του net metering όχι τώρα που έγινε net billing (αυτό το πρόλαβαν όσοι έκαναν αίτηση μέχρι τον Ιούνη, δυστηχως μετά άλλαξε και δεν είναι τόσο συμφέρον όπως πριν). Τώρα τον χειμώνα που η παραγωγή είναι πιο μικρή και θα καταναλώσω κάποια στιγμή αυτά που έχω δώσει πίσω στο δίκτυο την άνοιξη και το καλοκαίρι και μετά θα καταναλώνω παραπάνω από ότι παράγω όχι δεν αρκεί. Πιστεύω ότι τον χειμώνα θα πληρώνω λογαριασμό απλά μειωμένο . Για να μην πληρώνω ποτέ τίποτα ήθελα περισσότερα από 4500 ευρώ και 3,3 Kw και 6 Kwh μπαταρία που έβαλα . (Κόστος χωρίς επιδότηση γύρω στα 12,5 K)
Υγ πριν πάρω ηλεκτρικό αμάξι που τα είχαμε βάλει κάτω και σύμφωνα με την μελέτη δεν θα πλήρωνα τίποτα όλο τον χρόνο , αλλά τώρα που πήρα ηλεκτρικό αμάξι οι ανάγκες σε ζήτηση ρεύματος μεγάλωσαν αλλά η παραγωγή είναι η ίδια και δεν φτάνει για απόθεμα και του χειμώνα
-
Εξαρταται απο τις ενεργειακες αναγκες του σπιτιου και για αυτο μιλας με εγκαταστατη και σου κανει μελετη. Επισης, εξαρταται απο το σημειο που θα μπει αν εχει σκιαση καποιες ωρες (πχ δεντρα, διπλανο κτιριο, απεναντι βουνο κτλπ). Εγω εδωσα σχεδον τα τριπλασια απο τον cirus και ειμαι παλι πολυ οριακα. Πιστευω οτι θα πληρωνω ρευμα, απλα πολυ λιγοτερο.
Τελος, το "δεν ξαναπληρωνεις ρευμα" ειναι πολυ σχετικο. Ρυθμιζομενες χρεωσεις θα πληρωνεις, τελη δημου θα πληρωνεις, ερτ θα πληρωνεις.
Ρυθμιζομενες χρεωσεις ειναι το τελος που πληρωνεις στον δεδδιε για να μεταφερεις ενεργεια απο τα καλωδια τους. -
@chrisk6 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βέβαια cruiser παρέλειψες να αναφέρεις πως (?) θα ταξιδεύεις με ένα μεγάλο ηλεκτρικό (Μ3/Υ) στην εθνική με 130-140 και ακόμα θα καταναλώνει 2-3λτ/100 (αντίστοιχο κόστος βενζίνης) απ' ότι το υβριδικό που θα είναι τουλάχιστον 2λτ πάνω.
Όποιος έχει δυνατότητα φόρτισης σπίτι (τουλάχιστον) προχωράει εύκολα σε αγορά ηλεκτρικου.
Αυτό είναι παραμύθι γιατί ενώ κάνω πολλά χλμ σε εθνική δεν έχω δει κανένα, ή έχω δει 1-2 να πηγαίνουν με 140.
Βασικά βλέπω λίγα στις εθνικές και όλα από την περιφερειακή όραση του δεξιού ματιού...
-
Αν δε ξεφτιλισει την καταναλωση, θα πληρωνει για παντα μονο τα παγια, και ενιοτε και το κοστος του ΔΕΔΔΗΕ.
-
Αυτό είναι παραμύθι γιατί ενώ κάνω πολλά χλμ σε εθνική δεν έχω δει κανένα, ή έχω δει 1-2 να πηγαίνουν με 140.
Βασικά βλέπω λίγα στις εθνικές και όλα από την περιφερειακή όραση του δεξιού ματιού...
μην ξεχασεις να αλλαξεις πλευρα την κασσετα οταν φτασει στο τελος.
-
Δεν μιλαμε για φωτοβολταϊκο παρκο που η επενδυση εξαρταται απο την τιμη που θα πουλησεις σε εναν και μοναδικο αγοραστη, αλλα στην απομειωση ή και (σχεδον) μηδενισμο των εξοδων ενεργειας σου!Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι με τα Η/Μ δεν ασχολούμαι καθόλου.
Εχω εδώ και δεκαετίες συνεργάτες Η/Μ για μελέτες και για κατασκευές που τους εμπιστεύομαι και με βγάζουν ασπροπρόσωπο σε κάθε έργο, ακόμα και σε ξενοδοχεία και σε ΕΕΔΔ, που ειδικά όταν γίνονται σε υπάρχοντα κτίρια έχουν μεγάλες δυσκολίες και πολλές ιδιαιτερότητες, αφού μπορεί να γίνονται πάνω από ιδιοκτησίες που λειτουργούν.
Τα φωτοβολταϊκά ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια, με τιμές γύρω στα 40000 τα κβ και τότε όλοι έλεγαν ότι θα κονομήσουν γιατί η κυρία γυμνάστρια του Ηλιθίου, έδινε κάπου 20-30 λεπτά ή και παραπάνω για την αγορά του ρεύματος.
Ετσι έπεσε παραμύθι, ότι θα τα αποσβέσεις σε 5 χρόνια, ότι 15 χρόνια θα κονομάς χοντρά μέχρι τα 20 τους και μετά μέχρι τα 25 τους θα πέσει η απόδοση τους.
Με το που ακουγόταν αυτό, μπήκαν στην αγορά μεγάλες αλυσίδες Κωτσόβολος, eshop και πολλοί ακόμα, η αγορά έγινε σούπα, το τι ερχόταν από υλικά κανείς δεν ήξερε και μετά άλλαξαν οι κυβερνήσεις και άρχισε το κατέβασμα της τιμής,
Τα 40000 της αρχικής επένδυσης είχαν ξεπεραστεί, μετά ξανακατέβηκαν, είδαμε "ομορφιές" πάνω σε ταράτσες και σκεπές και μετά φτάσαμε στο Μεγάλο Δούλεμα.
Αυτό ήταν τα πάρκα, που κάποιοι παράτησαν τα χωράφια, μπήκαν στην διαδικασία, τους υπόσχονταν πολλά λεφτά και όταν άλλαξε η κυβέρνηση και προφανώς είχε κονομήσει ο γιος της γυμνάστριας όπως ακουγόταν τότε στην αγορά, η νέα κυβέρνηση λοιπόν τους έβαλε ένα φόρο 35 % στα λεφτά που έπαιρναν, με αποτέλεσμα η επένδυση που είχε γίνει και με δανεισμό να μην βγαίνει.
Από Η/Μ λοιπόν δεν σκαμπάζω, αλλά από ακούσματα της αγοράς και μνήμη είμαι πολύ δυνατός.
Προσωπικά με 500 κβω στο σπίτι τον μήνα δεν νομίζω ότι θα έμπαινα σε διαδικασία γιατί αν μιλάμε για 20 λεπτά, θέλουμε 1200 τον χρόνο.
Βασικά μόλις κοίταξα τους λογαριασμούς του τελευταίου έτους στην εφαρμογή και είδα σύνολο κάπου 1400 ευρώ.
Εχω όμως γύρω στα 500 ευρώ δημοτικά τέλη, ερτ κλπ, οπότε έχω 900 τον χρόνο. Θερμοσίφωνο δεν ανάβω σχεδόν ποτέ, γιατί έχω ηλιακό τριπλής. Με 900 τον χρόνο, ρεύμα πείτε μου ένα φωτοβολταϊκό που το έχετε ψάξει και τι απόσβεση θα κάνω και αν αξίζει ο κόπος να το κάνω ?
Τώρα αν το όφελος είναι 5 μπουγάτσες τον μήνα δεν θα το συζητήσω να μπω στον κόπο.
Τώρα ως προς τα αυτοκίνητα.
Εχω αυτή την στιγμή 3 παλιά αυτοκίνητα.
Ενα Πόνυ φόρντ ΦΙΧ 35 ετών, που θέλω να δω αν παίρνει ιστορικές πινακίδες που προς το παρόν δεν παίρνει και είτε το πουλάω, είτε το κάνω αγροτικό, αφού θέλω να κλείσω την ατομική, την ΧΑΝΤΙΑ που είναι 26 ετών και το C4 που είναι 19 ετών όλα έχουν κάπου 110000 χλμ και όλα είναι πρώτα χέρια.
Με την πώληση των 3 θα είμαι κοντά στο να αγοράσω το θερμικό 3 ή το Πάντα, στις βασικές εκδόσεις και θα θέλω κάτι λίγα για τις μεσαίες, ή τις βασικές υβριδικές, αλλά και τις μεσαίες ηλεκτρικές μετά την επιδότηση.
Το αιρκρος θα παραμείνει κυρίως για ταξίδια και το άλλο για λιγότερα χλμ και στις μικρές διαδρομές της πόλης και περιαστικά.
Αρα τα ερωτήματα που βάζω δεν είναι τρολάρισμα.
Δεν έχω όμως διάθεση να μπω σε μεμψιμοιρίες του τύπου 3 το λάδι, 3 το ξύδι και 6 το λαδόξυδο.
Οπότε επειδή το δεύτερο θα κάνει κάτω από 10000 χλμ τον χρόνο και τις διαδρομές που είπα παραπάνω, είναι σημαντικό να ξέρω αν αξίζει να μπω στην διαδικασία του ηλεκτρικού, αφού ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με το πλήρως αναξιόπιστο δημόσιο, που όπως είδαμε με τον άλλο φίλο, δεν παίρνει την επιδότηση για το ΚΗ2.
Προφανώς χωρίς την επιδότηση, δεν συμφέρει το ηλεκτρικό σε καμία περίπτωση.
-
μην ξεχασεις να αλλαξεις πλευρα την κασσετα οταν φτασει στο τελος.
θα αλλάξω όταν δω από την περιφερειακή όραση του αριστερού ματιού...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης