-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άσχετο έχεις καμία σχέση με τον Νίο από το Μάτριξ;;;
Αχαχα καλά θα ήταν αλλά όχι
-
Σήμερα επιστροφή από Καρδίτσα για Αθήνα με ηλεκτρικό. Ήμουν χαλαρά στο 15-20% ταχύτερο τμήμα των ΙΧ στην εθνική. Χωρίς στάση για φόρτιση. Τα ηλεκτρικά που έχουν πάνω από 550 km WLTP είναι απόλαυση στο ταξίδι έως 300 km.
-
@niou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άσχετο έχεις καμία σχέση με τον Νίο από το Μάτριξ;;;
Αχαχα καλά θα ήταν αλλά όχι
Αϊ Niou it
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σήμερα επιστροφή από Καρδίτσα για Αθήνα με ηλεκτρικό. Ήμουν χαλαρά στο 15-20% ταχύτερο τμήμα των ΙΧ στην εθνική. Χωρίς στάση για φόρτιση. Τα ηλεκτρικά που έχουν πάνω από 550 km WLTP είναι απόλαυση στο ταξίδι έως 300 km.
Τι εννοείς; Δεν πήγαινες στη δεξιά λωρίδα με ταχύτητα ΚΤΕΛ;
-
Ε γράψε και κάνα νούμερο να καταλάβουμε...
Χλμ, χρόνος, κατανάλωση. -
ε αμα είναι αμάξι με τοσο μεγάλη αυτονομία και το ταξίδι είναι μετριας απόστασης (μεχρι 300km) οπως σωστα λες είμαι σίγουρος ότι έχεις δικιο θα είναι πολύ ωραίο
βεβαια με την προυποθεση ότι μολις φτασεις εχεις να φορτίσεις και να μην χρειαστείς εκτακτως το αμάξι
-
Τα χιλιόμετρα είναι σχεδόν 300. Έφυγα από εκεί με 93% κι έφτασα στον Σαρακάκη στο Ποτάμι με 12%. Συνήθως πήγαινα με σταθερά 130, αλλά ενίοτε χτυπούσα 150άρες. Δεν είναι ιδιαίτερα νούμερα, τα κάνει ακόμα κι ένα i10. Αυτό που σχολιάζω είναι ότι ελάχιστοι πάνε πιο γρήγορα από αυτό.
-
Αυτό που σχολιάζω είναι ότι ελάχιστοι πάνε πιο γρήγορα από αυτό.
τα εχουμε πει πολλες φορες και εχουμε καταντησει γραφικοι. Αλλα οχι, εδω (και σε αλλες online κοινοτητες) νομιζουν οτι ολοι πηγαινουν με σταθερα 180 στην ΕΟ
-
Πιο πολύ μού έκανε εντύπωση ένα Cupra Formentor με τέσσερις χάλκινες εξατμίσεις. Πρέπει να πήγαινε το πολύ 110.
-
Πιο πολύ μού έκανε εντύπωση ένα Cupra Formentor με τέσσερις χάλκινες εξατμίσεις. Πρέπει να πήγαινε το πολύ 110.
ισως δοκιμαζε μεχρι ποσο μπορει να παει με την μπαταρια. Για να λες 4 χαλκινες εξατμισεις υποθετω οτι ηταν η ισχυρη εκδοση που ειναι το phev
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι εννοείς; Δεν πήγαινες στη δεξιά λωρίδα με ταχύτητα ΚΤΕΛ;
Μόνο ο Κρούζερ τους πετυχαίνει αυτούς - εεε δεν ταξίδευε χτες οπότε δεν είχε τέτοιους στον δρόμο...χαχα!!
-
@dimgeo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ειχα επισημάνει και σε προηγούμενη ανάρτηση αλλα τα fanboys της μπαταρίας πέσανε να με φάνε. Πάρτε το τώρα και από τους 4τροχους. Το ολο εγχείρημα της ηλεκτροκίνησης έχει σοβαρά προβλήματα, και τα ευρωπαϊκά κράτη με πρώτη την Γερμανία ψάχνουν τρόπους να παραμείνουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέσω εναλλακτικών καυσίμων.
Προφανως και θελει να παραμεινει, γιατι η γερμανια ηταν ανικανη να καινοτομησει και να κατασκευασει ηλεκτρικο της προκοπης.
Την εχουν ξεφτιλισει τεσλα και κινεζοι, και ψαχνουν απεγνωσμενα τροπους να φρεναρουν την μεταβαση στην ηλεκτροκινηση.
Τοσα χρονια ειχαν βολευτει να πουλανε τις υπερκοστολογημενες μαλακιες τους σε μια κλειστη αγορα που ρυθμιζαν οι ιδιοι, και τωρα τον ηπιαν.
Μακαρι να κλεισουν μπας και γινουν ανθρωποι. -
Πλαστικες?
-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μακαρι να κλεισουν μπας και γινουν ανθρωποι.
Αμήν και πότε, ειδικά η κατάπτυστη που έπρεπε να έχει κλείσει δεκαετίες τώρα! Μόνο η Πόρσε να μείνει.
-
Δεν είναι το ποσο κοστίζει εκεί αλλα το τι μπορούν να φτιάξουν με αυτό το κόστος έστω και αν η έκδοση που δείχνουν είναι η πλούσια.
Είναι απλά αδύνατον να τους ακολουθήσουν οι ευρωπαίοι στην παρούσα φάση.
Υ.γ ούτε η καλύτερη μερσεντές δεν προσφέρει τέτοιο εσωτερικό, ασφάλεια και τεχνολογία.
-
Δεν είναι το ποσο κοστίζει εκεί αλλα το τι μπορούν να φτιάξουν με αυτό το κόστος έστω και αν η έκδοση που δείχνουν είναι η πλούσια.
Είναι απλά αδύνατον να τους ακολουθήσουν οι ευρωπαίοι στην παρούσα φάση.
Υ.γ ούτε η καλύτερη μερσεντές δεν προσφέρει τέτοιο εσωτερικό, ασφάλεια και τεχνολογία.
ισχύει, εγω τα έχω δει και απο κοντά και είναι οπως το λες. Και μιλάω ακόμα και για χειρότερα από τουτο που έβαλες!!!!!! ακόμα και εκείνα κάνουν τα γερμανικα γνωστα μαγαζια γωνία να κοκκινίσουν από ντροπή
-
Ωραια όσα λετε αλλά τα ηλεκτρικά που γενικά είναι σε αλλο επίπεδο εξοπλισμού:
- επιδοτούνται με καθε τρόπο (όχι μόνο με -8/9 χιλιάρικα, αλλά και με ΤΤ κλπ)
- φτιαχνονται Κίνα που πληρωνει εργατες με ενα πιατο ρύζι και δεν τους νοιαζει καμια περιβαλλοντική επιβάρυνση
- η Κινα κανει γενικώς νταμπινγκ
Οταν ως ευρωπαίοι εργαζόμενοι δεχτουμε να αμοιβόμαστε και εμείς με ενα πιτόγυρο, τότε θα ανταγωνιστούμε την Κίνα !
-
Οι δικοί μας οι κατασκευαστές έψαχναν να βρουν ceo που να αυξάνουν τα ετήσια κέρδη των μετόχων μέσω τραπεζικών επενδύσεων και ασώματων παγίων. Οι ceo που ήθελαν να επενδύσουν σε τεχνολογία με αβέβαιο μέλλον δεν είχαν τύχη.
Σήμερα δεν διαθέτουν το know how και την απόσβεση τεχνολογίας για να παράξουν ανταγωνιστικά.
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ωραια όσα λετε αλλά τα ηλεκτρικά που γενικά είναι σε αλλο επίπεδο εξοπλισμού:
- επιδοτούνται με καθε τρόπο (όχι μόνο με -8/9 χιλιάρικα, αλλά και με ΤΤ κλπ)
- φτιαχνονται Κίνα που πληρωνει εργατες με ενα πιατο ρύζι και δεν τους νοιαζει καμια περιβαλλοντική επιβάρυνση
- η Κινα κανει γενικώς νταμπινγκ
Οταν ως ευρωπαίοι εργαζόενοι δεχτουμε να αμοιβόμαστε και εμείς με ενα πιτόγυρο, τότε θα ανταγωνιστούμε την Κίνα !
ΙΣΧΥΕΙ
αλλα εγώ απλά σχολίασα για το τι βλέπω εκεί σε σχέση με τα ευρωπαικά.
-
Οι επιδοτήσεις τους είναι παρόμοιες με εμάς απο ότι διάβασα. Ίσως και μικρότερες από εμάς.
Τώρα για το dabbing μεγάλη συζήτηση.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης