-
Εξαρτάται τι θες από τη ζωή σου. Αν δε σε νοιάζουν οι τεράστιες οθόνες, εσωτερικοί φωτισμοί και τέτοια πράγματα, τότε το Leaf είναι θαυμάσιο και πολύ ευρύχωρο.
Βεβαίως η μπαταρία είναι περιοριστικός παράγοντας, αλλά 270χμ για κάποιον που έχει φορτιστή και κυκλοφορεί στην πόλη δεν αποτελούν θέμα.
Όπως είπες, στα 21.000 τοπ έκδοση είναι ανταγωνιστική πρόταση ακόμα και σήμερα.
-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από όλα τα ηλεκτρικά είναι αυτό που μοιάζει περισσότερο σαν συμβατικό οδηγικά.
Αυτό, για εμένα δεν ειναι θετικό - αρνητικό θα το έλεγα! Το ηλεκτρικό θέλω να είναι και ηλεκτρικό στην οδήγηση και όχι σαν θερμικό - τότε θα αγόραζα θερμικό. Για αυτό εκεθιάω τα Τέσλα, γιατί προσφέρουν σαφώς ανώτερη εμπειρία οδήγησης.
-
Αν βγαίνει σε χρήματα Dacia Spring, εύκολα παραβλέπεις τα πολλά του μειονεκτήματα και το παίρνεις για να κάνεις τη δουλειά σου τσάμπα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, έχει ξεπεραστεί σε όλους τους τομείς.
-
Πορεία Προγράμματος ΚΗ2
Υποβολή αίτησης: 30/09/2023
5 Ενδιάμεσα στάδια ελέγχου και υποβολής δικαιολογητικών (σε καμία φάση δεν ζητήθηκε συμπληρωματικό δικαιολογητικό ή διορθωση αρχικά υποβληθέντων δικαιολογητικών)
Πληρωμή από ΔΙΑΣ: 27/06/2024Και στα δικά σας οι λεύτερες !
-
Κερνάς;;;;
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πορεία Προγράμματος ΚΗ2
5 Ενδιάμεσα στάδια ελέγχου και υποβολής δικαιολογητικών (σε καμία φάση δεν ζητήθηκε συμπληρωματικό δικαιολογητικό ή διορθωση αρχικά υποβληθέντων δικαιολογητικών)
επομενως εχω καιρο ακομα. Δεκεμβριο μπορεσα να κανω εγω αιτηση
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πορεία Προγράμματος ΚΗ2
Δεν ήσουν αρκετά επίμονος
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πορεία Προγράμματος ΚΗ2
Δεν ήσουν αρκετά επίμονος
οταν το παρελαβα δεν υπηρχε προβλημα με τις αιτησεις, αλλα ειπα να συγκεντρωσω τα χαρτια με την ησυχια μου. Ε και την εφαγα.... και μετα εμπαινα 2-3 φορες την ημερα μεχρι να πετυχω ανοιχτο το συστημα
-
Για να δούμε... ακούω πως η εταιρεία πήρε 200 εκατομμύρια επιδότηση ενώ, η τρέχουσα επί δεκαετίες νομοθεσία, δεν προβλέπει leasing για τα ταξί, κι ας το αναφέρουν συνεχώς.
Εν τω μεταξύ, σε ανθρώπους που κρατάνε ένα ντίζελ 20 χρόνια κι εκατομμύρια χλμ, προτείνουν 1500€ το μήνα δόση... -
Πληρωμή από ΔΙΑΣ: 27/06/2024
Δεν κατάλαβα, πρέπει να σταματήσεις ομάδα ΔΙΑΣ για να σε πληρώσουν;
Κρατάνε τόσα χρήματα πάνω τους; -
-
Καλησπέρα. Εκτιμάτε πως είναι ρίσκο η παραγγελία ηλεκτροκίνητου με προοπτική παραλαβής στο 3μηνο; Εννοώ ενόψει πιθανής εξάντλησης των κονδυλίων του ΚΗ3
-
Σε άλλο θέμα, πήγα σήμερα σε ένα ΑΒ και σε ΟΛΕΣ τις θέσεις για ηλεκτρικά (αφού είχαν φορτιστή) ήταν σταθμευμένα θερμικά - και είχε πάνω από 6 θέσεις για EVs. Ούτε ένα ηλεκτρικό και κανείς να μην πάει σε σωστή θέση. Αλλά αυτός ο κωλολαός είμαστε, οπότε δεν υπάρχει σωτηρία. Ξέρω, ειναι και για την πολιτική θέμα, αλλά και για εδώ. Εαν είχα ηελκτρικό και είχα πάει εκεί δεν θα είχα ούτε μια θέση να σταθμεύσω...μιλάμε για τόσους πολλούς μ@λάκες μαζεμένους σε ένα σουπερ μαρκετ. To ιδιο και στις θέσεις ΑΜΕΑ, όλες γεμάτες αλλά κανένας ΑΜΕΑ στο κατάστημα.
@niou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλησπέρα. Εκτιμάτε πως είναι ρίσκο η παραγγελία ηλεκτροκίνητου με προοπτική παραλαβής στο 3μηνο; Εννοώ ενόψει πιθανής εξάντλησης των κονδυλίων του ΚΗ3
Δεν πιστεύω ότι θα εξαντληθούν τόσο σύντομα.
-
@niou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
συμφωνω με τον φανη και ουτε εγω νομιζω οτι θα εξαντληθουν τοσο αμεσα. Ετσι και αλλιως, ποσες εισαγωγες/εκτελωνισμοι νομιζεις οτι θα γινουν μεσα στον αυγουστο; ο ελληνας διακοπαρει τοτε
Παντως, απο τη στιγμη που η επιδοτηση θα ερθει μετα, μην την υπολογιζεις μεσα στην τιμη. Εσυ θα κανεις το οικονομικο πλανο σου βασει της κανονικης τιμης του αυτοκινητου και οταν με το καλο ερθει η επιδοτηση, δες την ως ενα ωραιο μπονους. Επισης, να εχεις υποψιν σου οτι θα σου ζητηθει φορολογικη ενημεροτητα εισπραξης απο κεντρικη διοικηση, το οποιο σημαινει οτι δεν πρεπει να εχεις ΚΑΜΜΙΑ φορολογικη υποχρεωση, διοτι διαφορετικα θα βγει ενημεροτητα με παρακρατηση. Αυτο θα γινει οταν ερθει η ωρα να εισπραξεις και οχι οταν καταθεσεις την αιτηση. Δεν θα αρκει να εισαι φορολογικα ενημερος (να μην εχεις ληξιπροθεσμες οφειλες), θα πρεπει να μην εχεις ΚΑΜΜΙΑ οφειλη.
Εχε το στα υποψιν σου και αυτο. Εκανα αιτηση ως νομικο προσωπο, αλλα νομιζω οτι και στα φυσικα προσωπα ισχυει το ιδιο. -
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε άλλο θέμα, πήγα σήμερα σε ένα ΑΒ και σε ΟΛΕΣ τις θέσεις για ηλεκτρικά (αφού είχαν φορτιστή) ήταν σταθμευμένα θερμικά - και είχε πάνω από 6 θέσεις για EVs. Ούτε ένα ηλεκτρικό και κανείς να μην πάει σε σωστή θέση. Αλλά αυτός ο κωλολαός είμαστε, οπότε δεν υπάρχει σωτηρία. Ξέρω, ειναι και για την πολιτική θέμα, αλλά και για εδώ. Εαν είχα ηελκτρικό και είχα πάει εκεί δεν θα είχα ούτε μια θέση να σταθμεύσω...μιλάμε για τόσους πολλούς μ@λάκες μαζεμένους σε ένα σουπερ μαρκετ. To ιδιο και στις θέσεις ΑΜΕΑ, όλες γεμάτες αλλά κανένας ΑΜΕΑ στο κατάστημα.
εχει συζητηθει το θεμα πολλες φορες και στα γκρουπακια στο fb. Δυστυχως ειναι προβλημα, οχι μονο σε σουπερμαρκετ, αλλα ακομα και σε πιο "κυριλε" χωρους οπως το νιαρχος. Βεβαιως, και να τα λεμε αυτα, βλεπουμε στις θεσεις αυτες και ηλεκτρικα παρκαρισμενα χωρις να φορτιζουν. Αλλη καφριλα αυτη.
Ηταν λαθος να μπουν οι φορτιστες κοντα στις εισοδους των σουπερ, διοτι ο ελληνας θελει να βολευτει και ειναι και τεμπελαρος. Αν τις ειχαν βαλει πιο απομακρυσμενα, δεν θα υπηρχε τοσο σοβαρο προβλημα, αλλα μπηκαν κοντα ωστε, υποθετω, να ελαχιστοποιηθουν τα εξοδα (καλωδια κτλπ).
Προσωπικα τις θεσεις ac δεν τις υπολογιζω καθολου. Φορτιστες στους οποιους πονταρω ειναι οι superchargers, οι μεσα σε ΣΕΑ, βενζιναδικα και αντε και σε κανενα τεραστιο παρκινγκ (πχ λαρισσα, ιωαννινα, θεσσαλονικη) οπου πρεπει να ειναι και πολυ ζωο ο θερμικος για να παει να την καταλαβει αυτην. -
Απ τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίπτωση και αποκλείεται να φάει κλήση το αυτοκίνητο που παρκάρει χωρίς να φορτίζει, είτε θερμικό είτε ηλεκτρικό, είναι δεδομένο ότι σε ώρες αιχμής θα καταλαμβανουν τη θέση φόρτισης.
Ακριβώς όπως το διπλοπαρκάρισμα κι άλλες τόσες παραβάσεις, πόσο μάλλον στα πάρκινγκ καταστημάτων, που είναι ιδιωτικοί χώροι και δεν υπόκεινται στους κανόνες και την (ανύπαρκτη) αστυνόμευση των δημόσιων δρόμων. -
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε άλλο θέμα, πήγα σήμερα σε ένα ΑΒ και σε ΟΛΕΣ τις θέσεις για ηλεκτρικά (αφού είχαν φορτιστή) ήταν σταθμευμένα θερμικά - και είχε πάνω από 6 θέσεις για EVs.
Σάββατο δεν πάμε σε σουπερ μάρκετ
Σάββατο δεν πάμε για μπάνιο μένουμε πόλη
Τα ηλεκτρικά είναι για συν/χους κάθε μέρα είναι Κυριακή! -
Σε άλλο θέμα, πήγα σήμερα σε ένα ΑΒ και σε ΟΛΕΣ τις θέσεις για ηλεκτρικά (αφού είχαν φορτιστή) ήταν σταθμευμένα θερμικά - και είχε πάνω από 6 θέσεις για EVs.
Το έγραψα προβλέποντάς το πέρισυ για τον ΑΒ Ωρωπού. Το σούπερ μάρκετ φταίει. Γιατί, ενώ γνωρίζοντας ότι τα ηλεκτρικά είναι αυτή τη στιγμή ισχνότατη μειοψηφία, πήγε και μπλόκαρε τις προνομιούχες θέσεις πάρκρινγκ, αυτές που είναι κοντά στην είσοδο του μαγαζιού, για τα, ανύπαρκτα προς ώρας, ηλεκτρικά.
Έπρεπε να τους διαθέσει αρχικώς μερικές απομακρυζμένες θέσεις, και μετά από 'α' χρόνια, όταν αυξηθούν σαν ποσοστό επί των ιχ, τότε να διαθέσει σταδιακά και άλλες θέσεις, πιο κεντρικές.
Αλλά όχι, ήθελε ΚΑΙ πολλές θέσεις ΚΑΙ τις καλύτερες να μπλοκάρει. Ε, ο κοζμάκης, ο οποίος έβλεπε μερικές φορές ηλεκτρικά ή φευ να παρκάρουν στις προνομιούχες αυτές θέσεις και να μην φορτίζουν καν (άλλο καφριλήκι και αυτό...), αντέδρασε με το ίδιο νόμιζμα καταλαμβάνοντας αδιάκριτα τις θέσεις αυτές. -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απ τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίπτωση και αποκλείεται να φάει κλήση το αυτοκίνητο που παρκάρει χωρίς να φορτίζει, είτε θερμικό είτε ηλεκτρικό, είναι δεδομένο ότι σε ώρες αιχμής θα καταλαμβανουν τη θέση φόρτισης.
Ακριβώς όπως το διπλοπαρκάρισμα κι άλλες τόσες παραβάσεις, πόσο μάλλον στα πάρκινγκ καταστημάτων, που είναι ιδιωτικοί χώροι και δεν υπόκεινται στους κανόνες και την (ανύπαρκτη) αστυνόμευση των δημόσιων δρόμων.Το καλό τουλάχιστον είναι, ότι τα σουπερμάρκετ που έχουν ταχυφορτιστες φαίνεται ότι δεν κλείνουν τα πάρκινγκ τους όταν το κατάστημα είναι κλειστό. Τουλάχιστον αυτό λέει η εμπειρία μου από τον ΑΒ τριπολεως. Ελπίζω να μην είναι μεμονωμένη περίπτωση.
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το έγραψα προβλέποντάς το πέρισυ για τον ΑΒ Ωρωπού. Το σούπερ μάρκετ φταίει. Γιατί, ενώ γνωρίζοντας ότι τα ηλεκτρικά είναι αυτή τη στιγμή ισχνότατη μειοψηφία, πήγε και μπλόκαρε τις προνομιούχες θέσεις πάρκρινγκ, αυτές που είναι κοντά στην είσοδο του μαγαζιού, για τα, ανύπαρκτα προς ώρας, ηλεκτρικά.
Έπρεπε να τους διαθέσει αρχικώς μερικές απομακρυζμένες θέσεις, και μετά από 'α' χρόνια, όταν αυξηθούν σαν ποσοστό επί των ιχ, τότε να διαθέσει σταδιακά και άλλες θέσεις, πιο κεντρικές.
Αλλά όχι, ήθελε ΚΑΙ πολλές θέσεις ΚΑΙ τις καλύτερες να μπλοκάρει. Ε, ο κοζμάκης, ο οποίος έβλεπε μερικές φορές ηλεκτρικά ή φευ να παρκάρουν στις προνομιούχες αυτές θέσεις και να μην φορτίζουν καν (άλλο καφριλήκι και αυτό...), αντέδρασε με το ίδιο νόμιζμα καταλαμβάνοντας αδιάκριτα τις θέσεις αυτές.Καλά, ας μην αναγουμε το καφριλικι του έλληνα σε επανάσταση
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης