-
ΟΚ, για το sport καμία αντίρρηση. Αλλά το γκάζι πως μπορείς να το πατήσεις διαφορετικά; Γκντουπ και πάτωμα! Τι άλλο μπορεί να γίνει;
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
ΟΚ, για το sport καμία αντίρρηση. Αλλά το γκάζι πως μπορείς να το πατήσεις διαφορετικά; Γκντουπ και πάτωμα! Τι άλλο μπορεί να γίνει;
Δεν μπορώ να στο εξηγήσω γραπτά, μόνο με βόλτα. Όταν το πατήσεις 3/4 τότε η μπαταρία δίνει περισσότερο από ότι στο τέρμα που δίνει πιο πολύ ο θερμικός. Θέλεις τον ηλεκτρικό να δώσει φουλ για μέγιστη επιτάχυνση. Για αυτό γράφω συχνά ότι τα υβρίδια της Τογιότα χρειάζεται λίγος χρόνος για να τα μάθεις.
-
απο βιντεο που ειχα δει πιο παλια, δεν θυμαμαι να εχει καμια διαφορα σε επιδοσεις μεταξυ normal-sport.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν μπορώ να στο εξηγήσω γραπτά, μόνο με βόλτα. Όταν το πατήσεις 3/4 τότε η μπαταρία δίνει περισσότερο από ότι στο τέρμα που δίνει πιο πολύ ο θερμικός. Θέλεις τον ηλεκτρικό να δώσει φουλ για μέγιστη επιτάχυνση. Για αυτό γράφω συχνά ότι τα υβρίδια της Τογιότα χρειάζεται λίγος χρόνος για να τα μάθεις.
μπορει να δινει περισσοτερο η μπαταρια με 3/4 γκαζι αλλα το συνολικο αποτελεσμα επιτυχυνσης δεν θα επρεπε να ειναι καλυτερο απο το 100% γκαζι. Αλλιως κατι εχουν ρυθμισει λαθος!
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
μπορει να δινει περισσοτερο η μπαταρια με 3/4 γκαζι αλλα το συνολικο αποτελεσμα επιτυχυνσης δεν θα επρεπε να ειναι καλυτερο απο το 100% γκαζι. Αλλιως κατι εχουν ρυθμισει λαθος!
Αυτό ακριβώς.
-
θυμιζω πως εχει kickdown στο γκαζι, το οποιο δεν καταλαβα να κανει καποια διαφορα στην επιταχυνση σε σχεση με το απλό "τερμα γκαζι".
-
Δηλαδή τι μπορείς να κάνεις εκτός από το να πατήσεις τέρμα γκάζι, βρε Φάνη;
Να βάλεις sport mode και να ξέρεις πως να πατήσεις το γκάζι ώστε να δώσει μέγιστη ισχύ ο ηλεκτροκινητήρας. Αυτή είναι η δικιά μου αίσθηση/εμπειρία και δεν μπορώ να την περιγράψω σωστά, μόνο με βόλτα μπορώ να την εξηγήσω.
ποτε να στησουμε κλειδι με κλειδι? με το gv εγω....
πριν λιγο μου με πηραν απο το ληζ οτι μου βρηκανε και 5ο chr. τα γυριζουν οι αλλοι πισω και τα παιρνω εγω. αλλα σουρνονται. -
@gatoz said in Toyota Corolla 2019:
Οποτε θες....είμαι ανοιχτός!
-
Δηλαδή τι μπορείς να κάνεις εκτός από το να πατήσεις τέρμα γκάζι, βρε Φάνη;
θετική σκέψη!
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Η δικη μου αισθηση για τις ρεπριζ ειναι πως δεν ειναι τοσο αργη σε πραγματικες συνθηκες
είχα δοκιμάσει dct και είχε μόνο θέματα, (συν οτι ο αντιπρόσωπος με απέτρεψε) άνετο και σπορ μεν αλλά:
- μέσα στην πόλη ανεβάζει ψηλές σχέσεις και οταν δινεις kick down τις περνάει όλες προς τα κάτω, συν οτι περιμένεις το spool, έχεις χάσει το φανάρι.
- πάλι μεσα στην πόλη δεν προβλέπει τι έρχεται πας με λιγο γκάζι σε ανηφόρα και ανεβάζει τρίτη ή και τετάρτη, ζορίζεται ο κινητήρας και αργεί να το καταλάβει και τελικά κατεβάζει δευτέρα
τα δύο παραπάνω βέβαια περιορίζονται αν είσαι σε manual mode. jerkiness δεν είδα καθόλου.
Ειδικά τα ev αλλά και τα phev,hev δεν εχουν τετοια θέματα, πας χαλαρά και έχεις (σχεδόν) άμεση δύναμη στο kick down.
-
Αυτό γενικά συμβαίνει στα αυτόματα κιβώτια. Είναι αυτό που περιγράφω πως δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Είναι πολύ ξεκούραστα αλλά δεν είναι πανάκεια για την οδήγηση. Δεν μπορούν να προβλέψουν καταστάσεις που βλέπει ο οδηγός μπροστα του.
Θετικό που στα e cvt λόγω ηλεκτροκινητήρα δεν έχεις τέτοια θέματα.
-
ataim, δοκίμασες dct hev; (βασικά το Kona υπάρχει μόνο).
-
@panormus772 said in Toyota Corolla 2019:
A1 30 dct, πήρα μανουαλ, φαντάζομαι και στα hev dct τα ίδια με το απλό dct θα ισχύουν, δεν έχω προσωπική εμπειρία.
-
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
@panormus772 said in Toyota Corolla 2019:
A1 30 dct, πήρα μανουαλ, φαντάζομαι και στα hev dct τα ίδια με το απλό dct θα ισχύουν, δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Ο.κ. Εγώ είχα οδηγήσει για λίγο ένα dct Leon πριν 15 χρόνια και δε θυμάμαι και πολλά..
Αναμένω από αντιπροσωπεία ένα kona hev dct τον άλλο μήνα για test drive.Για να δούμε.. -
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Αυτό γενικά συμβαίνει στα αυτόματα κιβώτια. Είναι αυτό που περιγράφω πως δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Είναι πολύ ξεκούραστα αλλά δεν είναι πανάκεια για την οδήγηση. Δεν μπορούν να προβλέψουν καταστάσεις που βλέπει ο οδηγός μπροστα του.
Για αυτό υπάρχει η χειροκίνητη λειτουργία που σου δίνει τον πλήρη έλεγχο.
-
Σύμφωνα με το κάτωθι link αναφέρεται πτώση κατά μιας θέσης στην αξιοπιστία της Toyota (απο 2η σε τρίτη) λόγω κάποιων θεμάτων στο Corolla Hatch.
Γνωρίζει κανείς ποια είναι αυτά τα θέματα; Αφορούν μηχανικά / ηλεκτρονικά ή άλλα προβλήματα;https://www.drive.gr/news/agora/consumer-reports-oi-pio-axiopistes-markes
-
-
@spiros75 said in Toyota Corolla 2019:
Σύμφωνα με το κάτωθι link αναφέρεται πτώση κατά μιας θέσης στην αξιοπιστία της Toyota (απο 2η σε τρίτη) λόγω κάποιων θεμάτων στο Corolla Hatch.
Γνωρίζει κανείς ποια είναι αυτά τα θέματα; Αφορούν μηχανικά / ηλεκτρονικά ή άλλα προβλήματα;https://www.drive.gr/news/agora/consumer-reports-oi-pio-axiopistes-markes
Βρήκα αυτό και νομίζω πως σε αυτά αναφέρεται. Το consumerreport είναι επί πληρωμή και δεν έχω διάθεση να πληρώσω για να το διαβάσω. Βλέπω πως αναφέρεται στο cvt (όχι στο e-cvt των υβριδικών) και σε πρόβλημα με τον αερόσακο. Επίσης, στο NHTSA βλέπω 78 αναφορές προβλημάτων.
-
@gatoz said in Toyota Corolla 2019:
Οποτε θες....είμαι ανοιχτός!
Έρχομαι να κρατάω τσίλιες στα φανάρια
-
Καλησπέρα στην ομάδα και πάλι!
Σύντομα παραλαμβάνω επιτελους τη δίλιτρη HB Style.
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει λάβει κάποια ικανοποιητική προσφορά ή κάποιο δώρο αντιπροσωπείας σχετικά με ασφάλεια αυτοκινητου και αν έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο που να μην είναι κοροϊδία και με νομικά παραθυράκια υπέρ της εταιρείας.
Ευχαριστω! -
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα στην ομάδα και πάλι!
Σύντομα παραλαμβάνω επιτελους τη δίλιτρη HB Style.
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει λάβει κάποια ικανοποιητική προσφορά ή κάποιο δώρο αντιπροσωπείας σχετικά με ασφάλεια αυτοκινητου και αν έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο που να μην είναι κοροϊδία και με νομικά παραθυράκια υπέρ της εταιρείας.
Ευχαριστω!Με το καλό να παραλάβεις ,δώρο ασφάλεια αυτοκινήτου αν δεν είχε συμφωνηθεί κατά την προσφορά -πριν τις υπογραφές δεν πρόκειται να σου δώσουν , καλή προσφορά από την εμπορία δύσκολα θα βρεις , εμένα ο Σφακ μου είχε δώσει "φιλική" προσφορά 30% ακριβότερα . Αν έχεις ασφαλιστή πας σε αυτόν αλλιώς μέτριες-καλές ασφαλιστικές είναι οι anytime - hellas direct που τις κάνεις on line εύκολα και γρήγορα .
Toyota Corolla 2019