-
Συγνώμη, αλλά μπροστά γιατί; Σιγά το ρύγχος που έχει...
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Συγνώμη, αλλά μπροστά γιατί; Σιγά το ρύγχος που έχει...
γιατι εκει που παρκαρω δυστυχως δεν ειναι ευκολο.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Θελω να βαλω μπροστινους αισθητηρες παρκαρισματος στο μοντελο του 2022.
Εχετε κατι υποψην που να αξιζει τον κοπο;
Για after market σ' όποιον ηλεκτρολόγο και να πας θα σου βάλει. Και φαναρτζήδες βάζουν. Για να έχεις πιο ήσυχο το κεφάλι σου όμως, θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε μία πιο σοβαρή εταιρεία όπως π.χ. https://metasystem.gr/aesthitires-parkarismatos/
-
Πήγα το Corolla HB model year 2022 για service και μου είπαν ότι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο υβριδικού συστήματος, επειδή κάποια στιγμή λένε , μέσα στον χρόνο είχε αδειάσει η 12V μπαταρία!!!! Την μετρήσανε είπανε και την βρήκανε εντάξει την μέρα του σέρβις. Μου είπαν να ξαναπάω σε 2 μήνες για να κάνουν τότε τον έλεγχο υβριδικού συστήματος!
Διαμαρτυρήθηκα ότι το αμάξι δεν έμεινε ποτέ στάσιμο για να αδειάσει η μπαταρία , ούτε αντιλήφθηκα κάτι . Άσε που το αμάξι είναι 2 χρόνων με μόνο 13.000 χλμ άρα πρέπει να μου αλλάξουν προληπτικά την μπαταρία.Έφυγα , τους χαντάκωσα στο ερωτηματολόγιο που μου έστειλαν στο κινητό και περιμένω τώρα να με πάρουν τηλέφωνο για τα περαιτέρω.
Σας έχει τύχει κατι ανάλογο ;
-
Έχω μείνει από δωδεκάβολτη δύο ή τρεις φορές. Όλες τις φορές ήταν επειδή με κλειστό κινητήρα είχα αφήσει a/c, φώτα και ραδιόφωνο και πολλή ώρα ανοιχτά. Δεν μου είπαν τίποτα για αδυναμία ελέγχου του υβριδικού συστήματος.
Η δωδεκάβολτη έχει πολύ μικρή χωρητικότητα και αδειάζει εύκολα. Είμαι στον 6ο χρόνο και έχω ακόμα την εργοστασιακή. -
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Πήγα το Corolla HB model year 2022 για service και μου είπαν ότι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο υβριδικού συστήματος, επειδή κάποια στιγμή λένε , μέσα στον χρόνο είχε αδειάσει η 12V μπαταρία!!!! Την μετρήσανε είπανε και την βρήκανε εντάξει την μέρα του σέρβις. Μου είπαν να ξαναπάω σε 2 μήνες για να κάνουν τότε τον έλεγχο υβριδικού συστήματος!
Διαμαρτυρήθηκα ότι το αμάξι δεν έμεινε ποτέ στάσιμο για να αδειάσει η μπαταρία , ούτε αντιλήφθηκα κάτι . Άσε που το αμάξι είναι 2 χρόνων με μόνο 13.000 χλμ άρα πρέπει να μου αλλάξουν προληπτικά την μπαταρία.Έφυγα , τους χαντάκωσα στο ερωτηματολόγιο που μου έστειλαν στο κινητό και περιμένω τώρα να με πάρουν τηλέφωνο για τα περαιτέρω.
Σας έχει τύχει κατι ανάλογο ;
Έχω αλλάξει τη 12βολτη μπαταρία εντός εγγύησης στο C-HR μου, κατόπιν σχετικού battery testing της 12βολτης μπαταριας.
Η 12βολτη (όχι η υβριδική) μπαταρία καλύπτεται απο την τριετή και όχι την εξαετή εγγύηση, οπότε, εαν εχει θέμα, πιεσε να την αλλάξεις πριν παρέλθει η τριετία.
Έχω την εντύπωση ότι ο έλεγχος του υβριδικού συστήματος (Hybrid Health Check) δεν σχετίζεται με τη 12βολτη μπαταρία, αλλά το λέω με επιφύλαξη.
Σε καθε περίπτωση, μην καθυστερήσεις τον υβριδικό έλεγχο, εν ανάγκη κανε τον σε άλλο αντιπρόσωπο. -
Δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό που θα πω.
Όταν κάνουν τις αναβαθμίσεις και ενημερώσεις στα καινούργια αυτοκίνητα, βγάζουν τους πόλους της μπαταρίας και συνδέουν μηχάνημα, μη γίνει καμιά στραβή και αποφορτιστει η 12βολτη.
Μήπως ο έλεγχος του υβριδικού συστήματος προϋποθέτει κάτι τέτοιο και δεν είχαν διαθέσιμο μηχάνημα εκείνη τη στιγμή και σου είπανε παπατζες για να πας κάποια άλλη μέρα.
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla 2019:
Όταν κάνουν τις αναβαθμίσεις και ενημερώσεις στα καινούργια αυτοκίνητα, βγάζουν τους πόλους της μπαταρίας και συνδέουν μηχάνημα, μη γίνει καμιά στραβή και αποφορτιστει η 12βολτη.
Μήπως ο έλεγχος του υβριδικού συστήματος προϋποθέτει κάτι τέτοιο και δεν είχαν διαθέσιμο μηχάνημα εκείνη τη στιγμή και σου είπανε παπατζες για να πας κάποια άλλη μέρα.
Παντα οι ενημερωσεις λογισμικου γινονται με φορτιστη πανω στην μπαταρια και προυποθετουν υγεια μπαταριας 70% και πανω.
-
@ilias-a said in Toyota Corolla 2019:
@gtsartsal said in Toyota Corolla 2019:
Παντα οι ενημερωσεις λογισμικου γινονται με φορτιστη πανω στην μπαταρια και προυποθετουν υγεια μπαταριας 70% και πανω.
Μου είπαν ότι την μέρα του σέρβις μετρήσανε την μπαταρία και ήταν ΟΚ για αυτό δεν την αλλάζουν! Τον υβριδικό έλεγχο όμως δεν τον κανανε επειδή είπαν ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν η μπαταρία άδειασε με δικιά μου υπαιτιότητα , ότι άφησα το αμάξι ακίνητο για μεγάλη περίοδο κλπ!!!!!!!
Το αμάξι όμως εγώ το χρησιμοποιώ σχεδόν καθε μέρα και ούτε μου έμεινε ποτέ από μπαταρία ,οπότε λενε παπάτζες. Άσε που το αμάξι δεν έκλεισε ούτε 2 χρόνια με μόνο 13.000 χλμ. -
Να ρωτήσω κάτι, σήμερα έλεγξα τα λάδια τα οποία έχω αλλάξει πριν 1.500χλμ και παρατήρησα πως στο χαρτί που σκούπισα το μαρκούτσι, είχε εκτός του λαδιού (χρυσαφένιο χρώμα) και κάτι μαύρα σαν λεκέδες. Ξέρετε αν είναι φυσιολογικό;
Επίσης το μοντέλο που έχω είναι το σενταν του 2023 και στους χάρτες μου βγάζει καταστήματα που έχουν κλείσει εδώ και 2-3 χρόνια. Βρήκα στο estore ένα αρχείο TOYOTA SMART CONNECT-spring 2024 speedlimit database update. Πρέπει να το κατεβάσω για να γίνειι ενημέρωση χαρτών; -
Έχει κανένας τη κορολα με ζάντες 17" ή 18" να μου πει εντυπώσεις;
Κατά προτίμηση Σεντάν.
Έχω 16" και το ψάχνω για αλλαγή σε μεγαλύτερες με θερινά και τις μικρές για χειμερινά -
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Κατά προτίμηση Σεντάν.
Έχω 16" και το ψάχνω για αλλαγή σε μεγαλύτερες με θερινά και τις μικρές για χειμερινάΔεν έχω, αλλά εαν μπορώ να βοηθήσω την έχω οδηγήσει (την Η/Β) με 17" και με 18" (την έχω με 16"). Με 17αρες ειναι μια χαρά, ελάχιστη διαφορά από τις 16", το καταλαβαίνεις σε μεγάλες λακούβες μόνο. Προτίμησα τις 16" κυρίως γιατί αυτές είχε η Active+ αλλά και γιατί έδινα φουλ προτεραιότητα στην άνεση.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Κατά προτίμηση Σεντάν.
Έχω 16" και το ψάχνω για αλλαγή σε μεγαλύτερες με θερινά και τις μικρές για χειμερινάΔεν έχω, αλλά εαν μπορώ να βοηθήσω την έχω οδηγήσει (την Η/Β) με 17" και με 18" (την έχω με 16"). Με 17αρες ειναι μια χαρά, ελάχιστη διαφορά από τις 16", το καταλαβαίνεις σε μεγάλες λακούβες μόνο. Προτίμησα τις 16" κυρίως γιατί αυτές είχε η Active+ αλλά και γιατί έδινα φουλ προτεραιότητα στην άνεση.
Εγώ λέω να αξιοποιήσω τις υφιστάμενες για χρήση χειμερινών αφού χειμωνιάζει σιγά σιγά και οι επισκέψεις σε χιονοδρομικά είναι τακτικές και να βάλω 17 η 18 με θερινά αντί 4 εποχών.
Οι 18 είναι χορταστικές στο μάτι πόσο ενοχλητικές μπορεί να είναι όμως στο δρόμο;
Επίσης πόσο καλύτερη αίσθηση σε τιμόνι - κράτημα δίνουν; -
Κατά προτίμηση Σεντάν.
Εγώ λέω να αξιοποιήσω τις υφιστάμενες για χρήση χειμερινών αφού χειμωνιάζει σιγά σιγά και οι επισκέψεις σε χιονοδρομικά είναι τακτικές και να βάλω 17 η 18 με θερινά αντί 4 εποχών.
Οι 18 είναι χορταστικές στο μάτι πόσο ενοχλητικές μπορεί να είναι όμως στο δρόμο;
Επίσης πόσο καλύτερη αίσθηση σε τιμόνι - κράτημα δίνουν;Αν βοηθάει, σε C-HR (ίδιο πάτωμα και ανάρτηση με Corolla H/B) με 18" και με 19" ζάντες, δεν έχω κανένα θέμα με άνεση και ποιότητα κύλισης.
Σίγουρα σε 17" και 18" θα βρεις και πιο "ψαγμενα" ελαστικά, σε σχέση με 16".
Πρόσεχε να μην αλλάξει πολύ (μέχρι 2-3%) η συνολική διάμετρος ζαντας-ελαστικού (το λεγόμενο και "βήμα"). -
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
Κατά προτίμηση Σεντάν.
Επίσης πόσο καλύτερη αίσθηση σε τιμόνι - κράτημα δίνουν;Αν βοηθάει, σε C-HR (ίδιο πάτωμα και ανάρτηση με Corolla H/B) με 18" και με 19" ζάντες, δεν έχω κανένα θέμα με άνεση και ποιότητα κύλισης.
Πρόσεχε να μην αλλάξει πολύ (μέχρι 2-3%) η συνολική διάμετρος ζαντας-ελαστικού (το λεγόμενο και "βήμα").Θα βάλω τις εργοστασιακές διαστάσεις και στις 2 περιπτώσεις απλά στις 18αρες με προβληματίζει λίγο το 40αρι προφίλ.
Οι διαστάσεις είναι στις υφιστάμενες 205/55/16 και οι εναλλακτικές 225/45/17 ή 225/40/18 με τις οποίες πωλείται και εργοστασιακά το αυτοκίνητο. -
18" σε ένα όχημα το οποίο είναι κατασκευασμένο όσο πιο ελαφρύ γίνεται για να βγάλει τις θεωρητικές του καταναλώσεις (και ρύπους) ενώ παράλληλα υστερεί σε ηχομόνωση, μόνο και μόνο για το μάτι;
Άποψή μου να μείνεις στις 16" και να βάλεις τα καλύτερα δυνατά ελαστικά που σηκώνει η τσέπη σου. Τα λάστιχα είναι χρήσιμα λεφτά, στις ζάντες είναι πεταμένα....
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
Κατά προτίμηση Σεντάν.
Πρόσεχε να μην αλλάξει πολύ (μέχρι 2-3%) η συνολική διάμετρος ζαντας-ελαστικού (το λεγόμενο και "βήμα").Θα βάλω τις εργοστασιακές διαστάσεις και στις 2 περιπτώσεις απλά στις 18αρες με προβληματίζει λίγο το 40αρι προφίλ.
Οι διαστάσεις είναι στις υφιστάμενες 205/55/16 και οι εναλλακτικές 225/45/17 ή 225/40/18 με τις οποίες πωλείται και εργοστασιακά το αυτοκίνητο.Πρόσφατα μπήκα σε Corolla H/B με γνησιες 18άρες και δεν αισθανθηκα τρελό κοπάνημα, παρα το 40ρι προφίλ.
Εάν το αποφασίσεις, καλύτερα να επιλέξεις ένα touring και όχι sport ελαστικό, που λογικά θα έχει και χαμηλότερο δείκτη οικονομίας καυσίμου.
Το μονο σιγουρο ειναι ότι θα έχεις ένα αγνώριστο οπτικά (του πανε πολύ) και οδηγικα αυτοκίνητο. -
Για το θέμα της εμφάνισης έχω πολλάκις δηλώσει δημόσια πόσο όμορφη θεωρώ τη sdn, ακόμα και ως "active". Με ένα καλό φιμε και την αεροτομούλα της μαμάς είναι κούκλα, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
Βέβαια εγώ είμαι η λάτρης των τριών όγκων, σε αυτοκίνητα και γυναίκες (η γυναίκα και το αυτοκίνητο πρέπει να έχουν κ@λο), οπότε δεν είμαι μέτρο σύγκρισης. Οι περισσότεροι (αδαείς) θεωρούν τα sdn γεροντίστικα...
-
18" σε ένα όχημα το οποίο είναι κατασκευασμένο όσο πιο ελαφρύ γίνεται για να βγάλει τις θεωρητικές του καταναλώσεις (και ρύπους) ενώ παράλληλα υστερεί σε ηχομόνωση, μόνο και μόνο για το μάτι;
Άποψή μου να μείνεις στις 16" και να βάλεις τα καλύτερα δυνατά ελαστικά που σηκώνει η τσέπη σου. Τα λάστιχα είναι χρήσιμα λεφτά, στις ζάντες είναι πεταμένα....
Τα καλύτερα δυνατά ελαστικά θα μπουν και στις 18αρες επίσης δεν μου φαίνεται θορυβώδες όσο για τη κατανάλωση αν το 4 γίνει 4,5-5 δεν έγινε και τίποτα
-
Για το θέμα της εμφάνισης έχω πολλάκις δηλώσει δημόσια πόσο όμορφη θεωρώ τη sdn, ακόμα και ως "active". Με ένα καλό φιμε και την αεροτομούλα της μαμάς είναι κούκλα, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
Βέβαια εγώ είμαι η λάτρης των τριών όγκων, σε αυτοκίνητα και γυναίκες (η γυναίκα και το αυτοκίνητο πρέπει να έχουν κ@λο), οπότε δεν είμαι μέτρο σύγκρισης. Οι περισσότεροι (αδαείς) θεωρούν τα sdn γεροντίστικα...
Φιμε και αεροτομή+ κάποια έξτρα ακόμα έχουν μπει εξ αρχής η 16αρες τις Σεντάν δεν βλέπονται όμως
Toyota Corolla 2019