@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Πήγα το Corolla HB model year 2022 για service και μου είπαν ότι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο υβριδικού συστήματος, επειδή κάποια στιγμή λένε , μέσα στον χρόνο είχε αδειάσει η 12V μπαταρία!!!! Την μετρήσανε είπανε και την βρήκανε εντάξει την μέρα του σέρβις. Μου είπαν να ξαναπάω σε 2 μήνες για να κάνουν τότε τον έλεγχο υβριδικού συστήματος!
Διαμαρτυρήθηκα ότι το αμάξι δεν έμεινε ποτέ στάσιμο για να αδειάσει η μπαταρία , ούτε αντιλήφθηκα κάτι . Άσε που το αμάξι είναι 2 χρόνων με μόνο 13.000 χλμ άρα πρέπει να μου αλλάξουν προληπτικά την μπαταρία.
Έφυγα , τους χαντάκωσα στο ερωτηματολόγιο που μου έστειλαν στο κινητό και περιμένω τώρα να με πάρουν τηλέφωνο για τα περαιτέρω.
Σας έχει τύχει κατι ανάλογο ;
Έχω αλλάξει τη 12βολτη μπαταρία εντός εγγύησης στο C-HR μου, κατόπιν σχετικού battery testing της 12βολτης μπαταριας.
Η 12βολτη (όχι η υβριδική) μπαταρία καλύπτεται απο την τριετή και όχι την εξαετή εγγύηση, οπότε, εαν εχει θέμα, πιεσε να την αλλάξεις πριν παρέλθει η τριετία.
Έχω την εντύπωση ότι ο έλεγχος του υβριδικού συστήματος (Hybrid Health Check) δεν σχετίζεται με τη 12βολτη μπαταρία, αλλά το λέω με επιφύλαξη.
Σε καθε περίπτωση, μην καθυστερήσεις τον υβριδικό έλεγχο, εν ανάγκη κανε τον σε άλλο αντιπρόσωπο.