-
@criuser said in Toyota Corolla 2019:
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
@storm said in Toyota Corolla 2019:
Να κάνω μία ερώτηση για αυτό το Corrola Hybrid;
Μην με παρεξηγήσετε όμως γιατί είναι κάτι που μου έχει τύχει αρκετές φορές τις τελευταίες βδομάδες.Όσες φορές έχω βρει μπροστά μου τέτοιο Corolla πάει απελπιστικά αργά. Και είναι πολλές οι φορές. Και έτυχε και χθες σε άδειο δρόμο.
Δηλαδή πάνε με ταχύτητες κάτω από 40km/h. Είτε αφορά κάποια λεωφόρο (π.χ. Λεωφόρος Πεντέλης, Λεωφόρος Παπανικολή) είτε αφορά δρόμους σε γειτονιές. Σαν να σέρνονται με το ζόρι.Υπάρχει κάποιος λόγος που τα οδηγούν με αυτό το τρόπο;
δε σερονται, απλά επιλέγουν οι οδηγοι να πανε οικοομικα και να αξιοποιησουν την οικονομια του αυτοκινητου και το βλεπουν σαν παιχνιδι ποσο "ηλεκτρικα" μπορω να κινηθουν.
ΥΓ: τα όρια ταχύτητας σε στενά από την άλλη ειναι κάτω των 40 οπότε πάνε και με το νόμο σωστά
Πεντέλης και Παπανικολή δεν είναι στενά. Λεωφόροι 2+2 λωρίδων είναι.
το 40 πάει σε δρόμους στις γειτονιές. πάντως ανέφερανν λόγους και οι άλλοι φίλοι και δεν είναι φαινόμενο μόνο οσων εχουν hybrid αν και εκει ισως ειναι εντονοτερο.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Ποιο πολύ ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος λόγος που να αφορά το τρόπο οδήγησης του αυτοκινήτου και όχι αν είναι θέμα οδηγού.
Οχι, δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο οδήγησης του αυτοκινήτου. Εαν δεις πως το οδηγεί η γυναίκα μου θα καταλάβεις, τελείως αντιοικονομικά και αντι-υβριδικά και δεν έχει κανέναν θέμα το αυτοκίνητο.
Όποτε θες πάμε βόλτα να το δεις.
Επειδή μου έτυχε το περιστατικό και χθες και το Σαββάτο το πρωί μου έκανε φοβερή εντύπωση.
Χθες με πήγαινε καρότσι περίπου για 600 μέτρα και ήμουν από πίσω με το δίκυκλο. Φυσικά κάποια στιγμή προσπέρασα εύκολα, οπότε δεν ασχολήθηκα περισσότερο.Το Σαββάτο όμως χαλάστηκα πολύ γιατί ήμουν με το αυτοκίνητο. Το δικό μου αν το πηγαίνω με 40km/h το σκίζω εντελώς. Και με πήγε καρότσι το Toyota περίπου 3 χιλιόμετρα. Από Σισμανόγλειο μέχρι σχεδόν στο κέντρο Χαλανδρίου. Ευτυχώς έστριψα κάποια στιγμή σε στενό.
Εγώ δεν έχω hybrid. Τουρμποβενζίνη και με το turbo lag θέλει γκάζι και όταν ανοίξει το τούρμπο φεύγει αέρα. Οπότε για να κινηθώ με 40Km/h πρέπει να πηγαίνω αγκομαχώντας με 2α κουμπωμένη. Σκίσιμο. Αν κουμπώσω 3η ανοίγει το τούρμπο και το αυτοκίνητο θέλει να φύγει αέρα. Είναι θέμα αυτό παιδιά.
-
Εγώ έκανα κάτι που κάνουν τα κωλοπαιδα. Συγνώμη προκαταβολικά.
Πήγαινε τόσο σιγά , σε επαρχιακό δρόμο που λέει με 80-90 αυτός πήγαινε με 55. Και είχε ενεργοποιήσει και το acc. Το κατάλαβα από την σταθερή απόσταση που είχε μέσα στον αστικό ιστό πριν ξεκινήσει ο επαρχιακός.
Βρε να τουβκανω φώτα, βρε να του κάνω σήμα με τα χέρια του στυλ , πάμε πιο γρήγορα. Τίποτα με κοιτούσε από το καθρέφτη και δεν έκανε τίποτα. Έβγαλε και το χερι έξω από το παράθυρο και άραζε με 55 χλμ/ώρα σε επαρχιακό.Τον προσπερνω μολις μπορώ και μπαίνω απότομα μπροστά υπολογοζοντας το όριο που διαβάζει το acc, ούτε πολυ μπροστά του ούτε πολύ μακρυά και τότε το κορολλα το βλέπω στο καθρέφτη που πλάκωσε τα φρένα αυτόματα λόγω του acc. Τρόμαξε ο τύπος.
Μετά έφυγα.
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Πήγαινε τόσο σιγά , σε επαρχιακό δρόμο που λέει με 80-90 αυτός πήγαινε με 55. Και είχε ενεργοποιήσει και το acc. Το κατάλαβα από την σταθερή απόσταση που είχε μέσα στον αστικό ιστό πριν ξεκινήσει ο επαρχιακός.
Βρε να τουβκανω φώτα, βρε να του κάνω σήμα με τα χέρια του στυλ , πάμε πιο γρήγορα. Τίποτα με κοιτούσε από το καθρέφτη και δεν έκανε τίποτα. Έβγαλε και το χερι έξω από το παράθυρο και άραζε με 55 χλμ/ώρα σε επαρχιακό.Τον προσπερνω μολις μπορώ και μπαίνω απότομα μπροστά υπολογοζοντας το όριο που διαβάζει το acc, ούτε πολυ μπροστά του ούτε πολύ μακρυά και τότε το κορολλα το βλέπω στο καθρέφτη που πλάκωσε τα φρένα αυτόματα λόγω του acc. Τρόμαξε ο τύπος.
Μετά έφυγα.
βεβαια αν δεν επιανε το συστημα και δε παταγε φρενα και κανατε αγκαλιτσες ξερεις ποιος θα εφταιγε ομως
-
Μα δεν φρεναρα καθόλου. Δεν κάνω τέτοιες μαλακίες.. Εγώ επιταχυνα κανονικά. Απλά μπήκα στην λωρίδα στο οριο που διαβάζει το ραντάρ. Αυτό μόλις αισθάνθηκε αντικείμενο πιο κοντά από το όριο που του έθεσε αυτός πλακώνει τα φρένα. Είχα δει πως το είχε θέσει στο μέγιστο της απόστασης οπότε υπολόγισα με το μάτι και μπήκα ενδιάμεσα από το μέγιστο και το αυτοκίνητο.
Κάρφωσε τα φρένα το τογιοτα και αυτός γουρλωσε τα μάτια. Μετά δεν είδα, απομακρύνθηκα.
-
Μα δεν φρεναρα καθόλου. Δεν κάνω τέτοιες μαλακίες.. Εγώ επιταχυνα κανονικά. Απλά μπήκα στην λωρίδα στο οριο που διαβάζει το ραντάρ. Αυτό μόλις αισθάνθηκε αντικείμενο πιο κοντά από το όριο που του έθεσε αυτός πλακώνει τα φρένα. Είχα δει πως το είχε θέσει στο μέγιστο της απόστασης οπότε υπολόγισα με το μάτι και μπήκα ενδιάμεσα από το μέγιστο και το αυτοκίνητο
α οκ, καταλαβα τι εκανες! χαχα καλο!
-
Ασεσε και μλκιες...
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Υπάρχει κάποιος λόγος που τα οδηγούν με αυτό το τρόπο;
Πολλοί λόγοι:
- Είναι ηλίθιοι
- Είναι τσιγκούνηδες
- Προσπαθούν να πετύχουν την μέγιστη οικονομία
- Είναι γέροι
- Δεν ξέρουν να οδηγούν
- Αδιαφορούν για τους άλλους οδηγούς
Βέβαια ΟΛΑ τα παραπάνω τα παρατηρώ καθημερινά ανεξαρτήτως αυτοκινήτων...μάλιστα τα πιο μεγάλα και γρήγορα πάνε απελπιστικά αργά γιατι καίνε τον πάτο τους μόλις πατήσεις λίγο γκάζι. Είναι σημάδι των καιρών, όλοι προσπαθούν για την μέγιστη οικονομία. Που να δεις τα ηλεκτρικά πως πάνε....χτες περασα Μαστανγκ Ε στην ΕΟ που πήγαινε με 70χαω, εγώ ACC στα 130.
Μα το θεό, κάθε μέρα ανεβοκατεβαίνοντας τη Κηφισίας βλέπω αρκετά Τεσλα, όλα να κινούνται αργά ανεξαρτήτως κίνησης, μόλις σήμερα είδα το πρώτο να επιταχύνει εντυπωσιακά-επιτέλους.(άδειος δρόμος μπροστά)
Ισχύει αυτό που γράφει ο fanis.
Είναι ταληροφωνιαδες μέχρι αηδιας.
Ξέρεις τι λάστιχο θα ζητά το 2τονο με τόσα άλογα; Φιστικοστραγαλο θα το πηγαίνει.
Και ποιός πληρώνει λάστιχα εκτός leasing.....
Μου θυμίζει ένα γνωστό, που κίνησε γη και ουρανό μπας και του αντικαταστήσει η pirelli
τα λάστιχα στο πισωκίνητο θηρίο των 500 ίππων που είχε.
Έλεγε ότι ήταν ελαττωματικά λόγω φθοράς στα μόλις 15000χλμ..... -
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
Το swace suzuki είναι το κορολα sport touring με σήμα Σουζούκι; Ακριβότερο βγαίνει ξεκινά από 25.500 το Σουζούκι...
Ακριβώς ίδιο αμάξι με μικρότερη εγγύηση. Όμως να πω ότι το Σουζούκι στα ίδα λεφτά έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό από όσο θυμάμαι. Το αντίστοιχο στην Τογιότα πάει περίπου +€2.000.
Μάλιστα. Το είδα αυτό με τον εξοπλισμό όντως το Σουζούκι από την πρώτη έκδοση στα 25.5Κ τα δίνει σχεδόν όλα. Άρα ίδιο αμάξι με χειρότερο service λιγότερη εγγύηση και χαμηλότερη εμπορικότητα.
-
Μην με παρεξηγήσετε όμως γιατί είναι κάτι που μου έχει τύχει αρκετές φορές τις τελευταίες βδομάδες.Όσες φορές έχω βρει μπροστά μου τέτοιο Corolla πάει απελπιστικά αργά. Και είναι πολλές οι φορές. Και έτυχε και χθες σε άδειο δρόμο.
Δηλαδή πάνε με ταχύτητες κάτω από 40km/h. Είτε αφορά κάποια λεωφόρο (π.χ. Λεωφόρος Πεντέλης, Λεωφόρος Παπανικολή) είτε αφορά δρόμους σε γειτονιές. Σαν να σέρνονται με το ζόρι.Υπάρχει κάποιος λόγος που τα οδηγούν με αυτό το τρόπο;
Συμφωνώ απόλυτα. Το έχω προσέξει και εγώ. Έχω μια άποψη του γιατί. Παλιότερα στα αυτοκίνητα μας δεν αντέχαμε να περιμένουμε να δούμε να ακουμπάει η βελόνα τα 100χλμ/ώρα. Τώρα πλέον βλέπουμε να γράφει κατανάλωση 3.4 και 4.5 και 4.1 και ερεθιζομαστε με αυτό...
Οι καιροί άλλαξαν και αλλάζουν συνεχώς πλέον...
-
Μετά έφυγα.
βεβαια αν δεν επιανε το συστημα και δε παταγε φρενα και κανατε αγκαλιτσες ξερεις ποιος θα εφταιγε ομως
Ο πίσω φταίει πάντα.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
Συμφωνώ απόλυτα. Το έχω προσέξει και εγώ. Έχω μια άποψη του γιατί. Παλιότερα στα αυτοκίνητα μας δεν αντέχαμε να περιμένουμε να δούμε να ακουμπάει η βελόνα τα 100χλμ/ώρα. Τώρα πλέον βλέπουμε να γράφει κατανάλωση 3.4 και 4.5 και 4.1 και ερεθιζομαστε με αυτό...
Είναι γεγονός ότι έχουν αναπληρώσει επάξια το κενό που αφήσαν τα Corolla Xli και Starlet του 1988 στους ελληνικούς δρόμους…όσα έχω δει ακόμα και σε αυτοκινητόδρομο πάνε με το δικό τους χαλαρό (εκνευριστικό) ρυθμό…
Μήπως για αυτό μανουριασαν και οι αλλοι στο Μυλοπόταμο με το λευκό Corolla των Γερμανών....
-
Μετά έφυγα.
Ο πίσω φταίει πάντα.
"H μοναδική περίπτωση που δεν ευθύνεται αυτός που ακολουθεί (και τηρεί αρκετή απόσταση ασφαλείας), αλλά ο προπορευόμενος, είναι όταν ο τελευταίος προβεί αιφνιδιαστικά σε μείωση ή διακοπή της ταχύτητάς του, χωρίς λόγο, ή παρεμβληθεί στην πορεία αυτού που ακολουθεί, αλλάζοντας αιφνιδιαστικά λωρίδα κυκλοφορίας."
-
Να συμπληρώσω πως η λαπαινα που ήταν μαζί μου όταν της είπα το ότι ανάγκασα το acc να φρενάρει απότομα, για δέκα λεπτά δεν είχε καταλάβει τι εκανα, το εξηγούσα πόσες φορες, όταν κατάλαβε μου είπε ότι τελικά οι άντρες είναι μικρά αγόρια.
Χάρηκες με ρώτησε, ναι είπα, μπράβο απάντησε ....οδηγα τώρα.
-
Ισχύει το έχω τονίσει και εγώ και στις εθνικές άπειρα chr μεσαία λωρίδα άδειος δρόμος νέος σε ηλικία οδηγός και ταχύτητα 100-105 χλμ cc. Τους προσπερναω με το πετρέλαιο δίπλα με 130 (ταχύτητα από gps, κοντέρ 137-138) και παίζει να έχω και χαμηλότερη κατανάλωση (καλά από κόστος δεν το συζητώ εννοείται πολύ πιο κάτω λόγω τιμής). Αν είναι να με προσπερνάνε και οι γριές στον δρόμο για να έχω οικονομία ας το κλειδώσω να πάω με το ΚΤΕΛ να πατάω και κανέναν ύπνο...είπαμε υβριδικός άμα λιώνεις στα φανάρια Αθήνας Θεσσαλονίκης αλλιώς σε βάζει σε απίστευτο τριπακι αργοπορίας/μιζέριας/βαρεμάρας στην Εθνική.
-
Ισχύει το έχω τονίσει και εγώ και στις εθνικές άπειρα chr μεσαία λωρίδα άδειος δρόμος νέος σε ηλικία οδηγός και ταχύτητα 100-105 χλμ cc. Τους προσπερναω με το πετρέλαιο δίπλα με 130 (ταχύτητα από gps, κοντέρ 137-138) και παίζει να έχω και χαμηλότερη κατανάλωση (καλά από κόστος δεν το συζητώ εννοείται πολύ πιο κάτω λόγω τιμής). Αν είναι να με προσπερνάνε και οι γριές στον δρόμο για να έχω οικονομία ας το κλειδώσω να πάω με το ΚΤΕΛ να πατάω και κανέναν ύπνο...
δεν έχουν ολοι την ιδια τρελα με τη ταχύτητα, ο καθενας ευχαριστιέται το οχημα οπως επιθυμεί αρκεί να μην σπάει τα νεύρα των άλλων.
-
Ισχύει το έχω τονίσει και εγώ και στις εθνικές άπειρα chr μεσαία λωρίδα άδειος δρόμος νέος σε ηλικία οδηγός και ταχύτητα 100-105 χλμ cc. Τους προσπερναω με το πετρέλαιο δίπλα με 130 (ταχύτητα από gps, κοντέρ 137-138) και παίζει να έχω και χαμηλότερη κατανάλωση (καλά από κόστος δεν το συζητώ εννοείται πολύ πιο κάτω λόγω τιμής). Αν είναι να με προσπερνάνε και οι γριές στον δρόμο για να έχω οικονομία ας το κλειδώσω να πάω με το ΚΤΕΛ να πατάω και κανέναν ύπνο...
δεν έχουν ολοι την ιδια τρελα με τη ταχύτητα, ο καθενας ευχαριστιέται το οχημα οπως επιθυμεί αρκεί να μην σπάει τα νεύρα των άλλων.
Ούτε εγώ έχω τρέλα με την ταχύτητα αλλά όταν είμαι στα ατελείωτα ανιαρά χλμ της Εθνικής που δεν βλέπεις τπτ θέλω να ξεμπερδευω. Με 100 χλμ το Αθήνα Θεσσαλονίκη θέλει 1.5 ώρα παραπάνω χώρια την κούραση από την ακινησία στο κάθισμα. Οι υβριδικοί να μην περάσουν τα 105 οι ηλεκτρικοί 3 ώρες αν θα βρουν φορτιστή να φορτίσουν ....
-
είπαμε υβριδικός άμα λιώνεις στα φανάρια Αθήνας Θεσσαλονίκης αλλιώς σε βάζει σε απίστευτο τριπακι αργοπορίας/μιζέριας/βαρεμάρας στην Εθνική.
Δεν συμφωνώ, θέμα χαρακτήρα είναι και ιδιοσυγκρασίας. Εγώ μόνιμα πάω με ACC στα 120-130 (χτές π.χ φώναζε η γυναίκα ότι τρέχω και πήγαινα με 125...αχαχαχα!!) και μια χαρά οικονομικά είναι (για εμένα) σε σχέση με ένα αμιγώς βενζίνης. Στα 100 δεν μπορώ να ταξιδέψω, με τίποτα βαριέμαι. Και ηλεκτρικό να είχα, πάλι θα πήγαινα με 120-130.
-
είπαμε υβριδικός άμα λιώνεις στα φανάρια Αθήνας Θεσσαλονίκης αλλιώς σε βάζει σε απίστευτο τριπακι αργοπορίας/μιζέριας/βαρεμάρας στην Εθνική.
Δεν συμφωνώ, θέμα χαρακτήρα είναι και ιδιοσυγκρασίας. Εγώ μόνιμα πάω με ACC στα 120-130 (χτές π.χ φώναζε η γυναίκα ότι τρέχω και πήγαινα με 125...αχαχαχα!!) και μια χαρά οικονομικά είναι (για εμένα) σε σχέση με ένα αμιγώς βενζίνης. Στα 100 δεν μπορώ να ταξιδέψω, με τίποτα βαριέμαι. Και ηλεκτρικό να είχα, πάλι θα πήγαινα με 120-130.
Πόσο καίει με 125 σταθερά το κορολα εθνική;
-
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη οτι είναι θέμα χαρακτήρα.
Βέβαια με τις αυξήσεις και τις τιμές που υπάρχουν , πολλοί σκέφτονται ότι αν πάνε 100 και όχι με 130 , στα 300 χιλιόμετρα του ταξιδιού θα γλιτώσουν περίπου 6 - 7 ευρώ (θα βγάλουν τον καφέ που θα πιουν) και θα αργήσουν να φτάσουν 20-30λεπτά. Δεν έγινε και τίποτα.
Ούτε εγώ δεν μπορώ να πηγαίνω με 100 στην εθνική....
Το μαζντα μου με 125 είναι στα 6 λίτρα.
Toyota Corolla 2019