-
Το γκολφ θα υπαρχει οσο υπαρχουν αυτοκινητα. Εχει ονομα μεγαλυτερο και απο τον κατασκευαστη του.
-
@spi_duster said in Toyota Corolla 2019:
Το γκολφ θα υπαρχει οσο υπαρχουν αυτοκινητα. Εχει ονομα μεγαλυτερο και απο τον κατασκευαστη του.
Ακριβώς...
Ο αδελφός μου μέχρι πριν λίγα χρόνια, νόμιζε ότι golf είναι μάρκα αυτοκινήτου και όχι μοντέλο της VW
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Επειδή αναφέρθηκε παραπάνω να πω πως δεδομένου ότι αρχές 2023 έρχεται το f/l θεωρώ υπερβολή να περιμένουμε το 2025 νέα Corolla. Ok οι Ιάπωνες συνήθως εφαρμόζουν μικρότερο κύκλο ζωής οχημάτων από τους Ευρωπαίους αλλά όχι και σε σκάρτα δύο έτη νέο μοντέλο.
Καλό 2026 και βλέπουμε. Αφήστε που το επόμενο Corolla μπορεί και να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Θα μεσολαβήσει πολύ σκεπτικό για να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση κάθε επόμενου"βασικού" μοντέλου στις αυτοκινητοβιομηχανίες ένεκα των ρευστών οικονομικών δεδομένων.
Εδώ διαβάζουμε ότι ο VAG σκέφτεται σοβαρά να μην υπάρξει Golf 9. Πέρα από την καζούρα τώρα. Το φαντάζεστε ότι μάλλον θα ζήσουμε την επόμενη γενεά οχημάτων χωρίς Golf; Η Renault ήδη έκοψε το κανονικό Mégane...
Επειδή αναφέρθηκε παραπάνω να πω πως δεδομένου ότι αρχές 2023 έρχεται το f/l θεωρώ υπερβολή να περιμένουμε το 2025 νέα Corolla. Ok οι Ιάπωνες συνήθως εφαρμόζουν μικρότερο κύκλο ζωής οχημάτων από τους Ευρωπαίους αλλά όχι και σε σκάρτα δύο έτη νέο μοντέλο.
Καλό 2026 και βλέπουμε. Αφήστε που το επόμενο Corolla μπορεί και να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Θα μεσολαβήσει πολύ σκεπτικό για να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση κάθε επόμενου"βασικού" μοντέλου στις αυτοκινητοβιομηχανίες ένεκα των ρευστών οικονομικών δεδομένων.
Εδώ διαβάζουμε ότι ο VAG σκέφτεται σοβαρά να μην υπάρξει Golf 9. Πέρα από την καζούρα τώρα. Το φαντάζεστε ότι μάλλον θα ζήσουμε την επόμενη γενεά οχημάτων χωρίς Golf; Η Renault ήδη έκοψε το κανονικό Mégane...
Η Toyota κυκλοφορεί νέα Corolla κάθε 6 χρόνια. Αυτό έγινε και στις 3 τελευταίες γενιές. Η τωρινή Corolla κυκλοφόρησε τέλος του 2018. Είναι λογικότατο η επόμενη Corolla να εμφανιστεί το 2025 αν όχι το 2024 (6 χρόνια). https://en.m.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla
-
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
Εγώ το βλέπω σαν μια παραπάνω έκδοση. Πχ αρχικη με 122 αλόγατα και το facelift το κάτι παραπάνω πχ Volkswagen 1.0 110 άλογα με τον 1.5 150.
Δε λέω είναι πειρασμός το 140άρι, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι τα παραπάνω άλογα είναι στο ηλεκτροκινητήρα που για μένα ίσως να μην οφελήσει τόσο στον αυτοκινητόδρομο που σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα την λίγη παραπάνω δύναμη. Ίσως θα είναι λίγο καλύτερο σε ρεπρίζ αλλά με το υπάρχον 122άρι οι προσπεράσεις γινονται ΑΝΕΤΌΤΑΤΑ , ειδικά στο sport mode.
Το λέω προερχόμενος από αρκετά άλογα...
Συμφωνώ απολύτως.
Οδηγώντας το C-HR 1.8 Hybrid, που προφανώς λόγω μεγαλυτερου ύψους και όγκου δέχεται υψηλότερες αεροδυναμικές αντιστάσεις σε ταχυτητες αυτοκινητόδρομου από το Corolla, ποτέ δεν έχω αισθανθεί να μου λείπει δύναμη, ίσα-ισα όταν απαιτηθεί δυναμη στα πολλά, εμπλέκεται συνδυαστικά και ο ηλεκτροκινητήρας και γεμίζει όμορφα τον βενζινοκινητήρα.
Κι εγώ προέρχομαι από αυτοκίνητα με αρκετά μεγαλύτερες ονομαστικές ιπποδυνάμεις.Και μια ενδεικτική κατανάλωση από το C-HR μου (έκδοση GR Sport Ultimate με 19ρες ζάντες) σε αρκετά σβέλτο ρυθμό αυτοκινητοδρομου (μέση ταχύτητα 100 km/h με τέσσερις στάσεις σε διόδια, οπότε εν κινήσει ήμουν σταθερά με 130-140 km/h με μικρά ανοίγματα προς υψηλότερες ταχύτητες), με 4 άτομα, full φορτωμένο πορτ παγκαζ και A/C.
Εάν οδηγουσα με πιο χαλαρούς ρυθμούς, η κατανάλωση θα ήταν αρκετά χαμηλότερη.
-
@Stavrapt δεν διάγουμε "κανονικά" έτη. Δεν είναι τυχαίο ότι το midlife f/l θα λάβει χώρα το 23. Το όχημα δεν έχει συγκλονιστικό ανταγωνισμό, στον τομέα του δεν έχει αντίπαλο (full hybrids) και θα πάρει κανονικά τα υπόλοιπα 3 έτη που του αναλογούν στην αγορά. Ευρώπη το επόμενο το βλέπω άνοιξη του 2026. Θα είναι έκπληξη για εμένα να πάει σε νέο μοντέλο σε 1,5 χρόνο μετά το f/l όταν μάλιστα έχει αναμονή 10μηνες επίσημα για αυτό.
-
@antoniokon said in Toyota Corolla 2019:
@spi_duster said in Toyota Corolla 2019:
Ακριβώς...
Ο αδελφός μου μέχρι πριν λίγα χρόνια, νόμιζε ότι golf είναι μάρκα αυτοκινήτου και όχι μοντέλο της VW
Ακριβως και το γραφω διχως οπαδιλικι. Ειναι οπως τα windows για την microsoft ως προϊον της γκαμας της, μα εξισου αναγνωρισιμο.
-
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Σημερινή εκτενή συζήτηση με τον πωλητή της Toyota...
Η παραγγελία μου του Δεκεμβρίου '21 αναμένεται τον Γενάρη του' 23.
Οι παραγγελίες του ανανεωμένου θα ξεκινήσουν μάλλον τον Δεκέμβριο.
Οι πρώτες αφίξεις αναμένονται περίπου 10 μήνες μετά!!
Οι τιμές θα είναι αυξημένες κατά 2-3 χιλιάδες.
Σκεφτομενος τα παραπάνω μάλλον θα παραλάβω το υπάρχον και δεν θα περιμένω το ανανεωμένο λογω βασικά της μεγάλης αναμονής του F/L.
Μην ξεχνάμε ότι το 2025 θα έρθει η ολοκαίνουρια Corolla. Η όποια καθυστέρηση σε φέρνει στο κατώφλι της...
Βέβαια μέχρι τον Γενάρη θα έρχονται περισσότερες πληροφορίες...
Πώς το βλέπετε εσείς;Εγώ το βλέπω σαν μια παραπάνω έκδοση. Πχ αρχικη με 122 αλόγατα και το facelift το κάτι παραπάνω πχ Volkswagen 1.0 110 άλογα με τον 1.5 150.
Δε λέω είναι πειρασμός το 140άρι, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι τα παραπάνω άλογα είναι στο ηλεκτροκινητήρα που για μένα ίσως να μην οφελήσει τόσο στον αυτοκινητόδρομο που σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα την λίγη παραπάνω δύναμη. Ίσως θα είναι λίγο καλύτερο σε ρεπρίζ αλλά με το υπάρχον 122άρι οι προσπεράσεις γινονται ΑΝΕΤΌΤΑΤΑ , ειδικά στο sport mode.
Το λέω προερχόμενος από αρκετά άλογα...
Τα παραπάνω άλογα είναι και στους 2 κινητήρες και με μεγαλύτερη ροπή στον ηλεκτροκινητήρα αν θυμάμαι καλά. Οπότε στις υψηλές ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου θα έχει μια διαφορά. Τώρα και εγώ πιστεύω ότι είναι αρκετά καλό το σύνολο του 122 ίππων. Έχοντας το zafira 1.8 140hp η Corolla μου φαίνεται αγωνιστικό (που ζυγίζει 300 κιλά λιγότερο)!
-
Αν θυμάμαι καλά η ΜΕΚ δεν έχει καμία αλλαγή, παραμένει στους 98ps καθώς έχει φτάσει στο τέρμα της εξέλιξής της. Ότι gain υπάρχει είναι στον ηλεκτροκινητήρα και στα περιφερειακά αυτού.
Τέλος επειδή επίσης αναφέρθηκε παραπάνω νομίζω πλέον ότι πρέπει να είναι προφανές σε όλους πως αυτός που κάνει συχνά ταξίδια και μάλιστα θέλει υψηλές μέσες ταχύτητες αν μη τι άλλο ΔΕΝ παίρνει full hybrid. Τουλάχιστον όχι το 1.8 της Toyota, ακόμα και μετά το f/l. Τώρα για δύο μεγάλα ταξίδια τον χρόνο και όλα τα υπόλοιπα χιλιόμετρα αστικά/περιαστικά το 1.8 hybrid πλέον θα αποτελεί ιδανική λύση στα 140ps.
-
Και το προηγούμενο Auris hybrid 136hp είχε αλλά δεν έβαζε και φωτιά 1380 κιλά 10,9 0-100 δοκιμή drive.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/toyota-auris-hybridΟπότε μην τρελαίνεστε και τόσο...
-
Τέλος επειδή επίσης αναφέρθηκε παραπάνω νομίζω πλέον ότι πρέπει να είναι προφανές σε όλους πως αυτός που κάνει συχνά ταξίδια και μάλιστα θέλει υψηλές μέσες ταχύτητες αν μη τι άλλο ΔΕΝ παίρνει full hybrid. Τουλάχιστον όχι το 1.8 της Toyota, ακόμα και μετά το f/l. Τώρα για δύο μεγάλα ταξίδια τον χρόνο και όλα τα υπόλοιπα χιλιόμετρα αστικά/περιαστικά το 1.8 hybrid πλέον θα αποτελεί ιδανική λύση στα 140ps.
Πάντως και το 1.8 Hybrid δεν έχει πρόβλημα να διατηρήσει υψηλές μέσες ταχύτητες σε ταξίδι και μάλιστα, με το full εξελιγμένο ACC, το κάνει ανετότατα με ένα απλό αγγιγμα του τιμονιού, εξασφαλίζοντας ημιαυτονομη οδήγηση, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες σήμανσης του δρόμου, με αυτόματη ρύθμιση απόστασης από τον προπορευόμενο και αυτόματη διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας, και με ένα όφελος στην κατανάλωση και σε αυτές τις συνθηκες, τουλάχιστον 1,5-2 lt/100 km σε σχέση με ένα συμβατικό θερμικό βενζίνης (με τα diesel δεν ασχολουμαι καν, αφού για πολλους και διαφορους λόγους ποτέ δεν τα συμπάθησα), δεδομενου οτι, ως προανέφερα, ο ηλεκτροκινητήρας και σε αυτές τις ταχύτητες συμμετέχει ενεργά (παρακολουθώ real time τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος μέσω Hybrid assistant app).
Σίγουρα σε (περι)αστικές διαδρομές ένα αυτοφορτιζομενο full hybrid Toyota δεν έχει αντίπαλο στην κατανάλωση, όσο και αν κάποιοι κατασκευαστές τώρα τελευταία το προσπαθούν με τις (ακριβές) υβριδικές υλοποιησεις τους (Honda,Renault,Nissan κλπ.), αλλά αυτό δεν λειτουργεί περιοριστικά ως προς τη χρήση τους και σε συνθήκες ταξιδιού, όπως συμβαίνει (τουλαχιστον προς το παρόν) με τα full ηλεκτρικά (BEV).
Θεωρώ ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν προσωπικες απόψεις μου, αλλά μπορούν να τα επιβεβαιώσουν και άλλοι ιδιοκτήτες υβριδικών Toyota - μέλη του forum. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
Πάντως και το 1.8 Hybrid δεν έχει πρόβλημα να διατηρήσει υψηλές μέσες ταχύτητες σε ταξίδι και μάλιστα, με το full εξελιγμένο ACC, το κάνει ανετότατα με ένα απλό αγγιγμα του τιμονιού, εξασφαλίζοντας ημιαυτονομη οδήγηση, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες σήμανσης του δρόμου, με αυτόματη ρύθμιση απόστασης από τον προπορευόμενο και αυτόματη διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας, και με ένα όφελος στην κατανάλωση και σε αυτές τις συνθηκες, τουλάχιστον 1,5-2 lt/100 km σε σχέση με ένα συμβατικό θερμικό βενζίνης (με τα diesel δεν ασχολουμαι καν, αφού για πολλους και διαφορους λόγους ποτέ δεν τα συμπάθησα), δεδομενου οτι, ως προανέφερα, ο ηλεκτροκινητήρας και σε αυτές τις ταχύτητες συμμετέχει ενεργά (παρακολουθώ real time τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος μέσω Hybrid assistant app).
Σίγουρα σε (περι)αστικές διαδρομές ένα αυτοφορτιζομενο full hybrid Toyota δεν έχει αντίπαλο στην κατανάλωση, όσο και αν κάποιοι κατασκευαστές τώρα τελευταία το προσπαθούν με τις (ακριβές) υβριδικές υλοποιησεις τους (Honda,Renault,Nissan κλπ.), αλλά αυτό δεν λειτουργεί περιοριστικά ως προς τη χρήση τους και σε συνθήκες ταξιδιού, όπως συμβαίνει (τουλαχιστον προς το παρόν) με τα full ηλεκτρικά (BEV).
Θεωρώ ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν προσωπικες απόψεις μου, αλλά μπορούν να τα επιβεβαιώσουν και άλλοι ιδιοκτήτες υβριδικών Toyota - μέλη του forum.Προσυπογράφω.
-
Μη ξεχνάτε το ένα και σημαντικό. Μέχρι να βγείτε από την πόλη σε αυτοκινητόδρομο και όταν μπαίνετε σε πόλη στον προορισμό σας, η μειωμένη κατανάλωση ισοσκελιζει τη διαφορά του diesel σε ανοιχτό δρόμο. Εκτός αν κάνετε ταξίδια των 800 χλμ συχνά.
-
Γεια σας παιδια, σκεφτομαι την παραγγελια του corolla hatchback με τον 1.2 τ στην εκδοση style, για χρηση καθαρα σε επαρχιακους δρομους. Θα θελα την γνωμη σας σχετικα με την αξιοπιστια του μοτερ, την καταναλωση του . Σας ευχαριστω πολυ.
-
Δεν δέχονται παραγγελίες τώρα. Αναμένεις το facelift.
(εκτός αν είχε κάποια ακύρωση ο αντιπρόσωπος) -
@billaras777 said in Toyota Corolla 2019:
Γεια σας παιδια, σκεφτομαι την παραγγελια του corolla hatchback με τον 1.2 τ στην εκδοση style, για χρηση καθαρα σε επαρχιακους δρομους. Θα θελα την γνωμη σας σχετικα με την αξιοπιστια του μοτερ, την καταναλωση του . Σας ευχαριστω πολυ.
**** προσοχη, θα αρνηθω το ποστ στο μελλον ****
η 1.2t ειναι η μονη κορολα που θα επαιρνα. -
@gatoz said in Toyota Corolla 2019:
η 1.2t ειναι η μονη κορολα που θα επαιρνα.
Αχαχαχα.....πάντα ανάποδος!!!
-
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
(εκτός αν είχε κάποια ακύρωση ο αντιπρόσωπος)κριμα φιλε μου γιατι με το facelift θα ακριβυνει , θα ακολουθησει λογικα την ακριβεια της εποχης,
-
(εκτός αν είχε κάποια ακύρωση ο αντιπρόσωπος)κριμα φιλε μου γιατι με το facelift θα ακριβυνει , θα ακολουθησει λογικα την ακριβεια της εποχης,
Το facelift θα ακριβύνει 2-3 χιλιάρικα και δεν εχει κλειδωμένη τιμή. Οι παραγγελίες ξεκινούν τον Δεκέμβριο και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται από Οκτώβριο.
-
Το facelift θα ακριβύνει 2-3 χιλιάρικα και δεν εχει κλειδωμένη τιμή. Οι παραγγελίες ξεκινούν τον Δεκέμβριο και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται από Οκτώβριο.
μη χειροτερα δηλαδη, η χειροτερη περιοδος για καινουργιο αυτοκινητο
-
μη χειροτερα δηλαδη, η χειροτερη περιοδος για καινουργιο αυτοκινητο
Αναλογα πως θα το παρεις.Καθε μερα ακριβαινουν.Αρα αν το δεις αναποδα,ειναι καλυτερα να αγορασεις αυτοκινητο σημερα,παρα αυριο.
Toyota Corolla 2019