-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Η θερμοκρασία κινητήρα είναι πάντα εκεί οση ωρα και να λειτουργεί ο κινητήρας. Είναι λίγο κατω ςπο τη μέση. Και σε εσάς έτσι ειναι, είναι φυσιολογικό;
Ναι.
-
Καλημερα και χρονια πολλα. Εδω και λιγες μερες ειμαι κατοχος ενος corolla Hybrid 1.8. Θα μπορουσε καποιος να μου πει πως κανω αναπαραγωγη video στην οθονη? Οσο και αν το εψαξα βρηκα επιλογες μονο για audio. ευχαριστω πολυ
-
Καλησπερα και από εμένα και χρόνια πολλά!
Για τα υβριδικά στο αυτόματο πλύσιμο βενζινάδικου τι κάνετε? Ολη την ώρα στο N?
Στα παλια μπορούσες να σβήσεις μηχανή και να ανεβάσεις χειρόφρενο. Τωρα με τα ηλεκτρικα τι γίνεται?Επισης αυτο πώς το διασφαλίζει κάποιος?
Drivers of hybrid cars are advised to make sure they have sufficient battery before entering the tunnel so that the electric engine can be used during the wash.Reference: https://int.istobal.com/inter/blog/how-to-wash-an-electric-or-hybrid-car/
-
Βάζεις το κιβώτιο στο Ν και το αφήνεις να τσουλάει. Πριν μπεις στο πλυντήριο πάτησε το κουμπί που λέει EV να κυλάει μόνο με μπαταρία. Αν δεν έχει έξω πάρα πολύ κρύο δεν παίρνει μπροστά
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Για τα υβριδικά στο αυτόματο πλύσιμο βενζινάδικου τι κάνετε? Ολη την ώρα στο N?Απλά δεν το πάω σε αυτόματο πλυντήριο!! αχαχαχα...αλήθεια δεν ξέρω, γιατί όντως δεν το έχω πάει σε αυτόματο πλυντήριο, το πλένω μόνος σου σε ένα self service δίπλα στο σπίτι μου.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Για τα υβριδικά στο αυτόματο πλύσιμο βενζινάδικου τι κάνετε? Ολη την ώρα στο N?Απλά δεν το πάω σε αυτόματο πλυντήριο!! αχαχαχα...αλήθεια δεν ξέρω, γιατί όντως δεν το έχω πάει σε αυτόματο πλυντήριο, το πλένω μόνος σου σε ένα self service δίπλα στο σπίτι μου.
Πάω το γιαρις σε εκείνο που μου ειχες συστήσει (πιτ στοπ).
Στο Ν και όσο διαρκεί το πλύσιμο δεν έχει θέμα. Δυο φορές έχει βγάλει ένδειξη για χαμηλή μπαταρία αλλά στο τέλος της πλύσης. -
Eχει βαλει κανεις μονωση στο καπο για να μειωσει τον θορυβο;
-
Παίδες, γνωρίζει κανείς από το εργοστάσιο της Τουρκίας πόσο καιρό κάνει να έρθει ένα αμάξι? Ξέρω ότι είναι σε transit
-
@giannis608 said in Toyota Corolla 2019:
Καλημερα και χρονια πολλα. Εδω και λιγες μερες ειμαι κατοχος ενος corolla Hybrid 1.8. Θα μπορουσε καποιος να μου πει πως κανω αναπαραγωγη video στην οθονη? Οσο και αν το εψαξα βρηκα επιλογες μονο για audio. ευχαριστω πολυ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, θα βρεις διάφορα.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΨΑΞΕΙ, ενώ έχω δει κορόλα εκτός Ελλάδας να έχει μόνωση στο καπώ,ΕΔΩ όταν το ζήτησα στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..!! Δεν προβλέπεται και δεν το εισάγουν για το κορόλα μας...!!!
Τογιότα Ελλάς...!!!
Όταν δε επέμενα και τους είπα μα υπάρχει, να δείτε το σε βίντεο,η απάντηση ήταν ότι αφού δεν το έχουμε σε κανέναν κωδικό δε μπορούμε να το παραγγείλουμε...!!!
Οπότε αν το θες παραγγελία από έξω ,μόνο πρόσεξε έρχεται και με κλιψάκια που πιάνουν στο καπώ,αν βρεις την άκρη,αλλιώς πατέντα από Ελλάδα..!!
Βέβαια δεν το βρίσκω απαραίτητο,αυτό είναι όμως άλλο θέμα για κουβέντα. -
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΨΑΞΕΙ, ενώ έχω δει κορόλα εκτός Ελλάδας να έχει μόνωση στο καπώ,ΕΔΩ όταν το ζήτησα στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..!! Δεν προβλέπεται και δεν το εισάγουν για το κορόλα μας...!!!
Τογιότα Ελλάς...!!!
Όταν δε επέμενα και τους είπα μα υπάρχει, να δείτε το σε βίντεο,η απάντηση ήταν ότι αφού δεν το έχουμε σε κανέναν κωδικό δε μπορούμε να το παραγγείλουμε...!!!
Οπότε αν το θες παραγγελία από έξω ,μόνο πρόσεξε έρχεται και με κλιψάκια που πιάνουν στο καπώ,αν βρεις την άκρη,αλλιώς πατέντα από Ελλάδα..!!
Βέβαια δεν το βρίσκω απαραίτητο,αυτό είναι όμως άλλο θέμα για κουβέντα.https://www.ebay.com/itm/For-toyota-corolla-sedan-19-21-Car-Hood-Engine-Sound-Insulation-Pad-Heat-Shield-/265236314627?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=711-127632-2357-0
Το παίρνεις από εδώ και το περνάς η τοποθέτηση είναι πανεύκολη. -
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Τογιότα Ελλάς...!!!
Βέβαια δεν το βρίσκω απαραίτητο,αυτό είναι όμως άλλο θέμα για κουβέντα.https://www.ebay.com/itm/For-toyota-corolla-sedan-19-21-Car-Hood-Engine-Sound-Insulation-Pad-Heat-Shield-/265236314627?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=711-127632-2357-0
Το παίρνεις από εδώ και το περνάς η τοποθέτηση είναι πανεύκολη.ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ εγώ έχω το ΗΒ και όχι το σεντάν..!!
Για το HATCHBACK υπάρχει..?? -
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Τογιότα Ελλάς...!!!
Το παίρνεις από εδώ και το περνάς η τοποθέτηση είναι πανεύκολη.ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ εγώ έχω το ΗΒ και όχι το σεντάν..!!
Για το HATCHBACK υπάρχει..??Και εδώ
https://www.oemgenuineparts.com/oem-parts/toyota-hood-insulation-pad-5334112380
-
Μέση 100kph και κατανάλωση 5.2 είναι πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πιστεύω το Corolla λόγω της μικρότερης οπισθέλκουσας σε αυτές τις ταχύτητες (100+) είναι ασυναγώνιστο σε σχέση με τα ομοσταβλα chr/yaris/cross
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Αυτή τη στιγμή, προσφέρεται στον μέσο Έλληνα οδηγό, το ποιο χαμηλής κατανάλωσης αυτοκίνητο της αγοράς, ΑΥΤΟΜΑΤΟ, με αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά, με εξοπλισμό κι εμφάνιση άνω του μετρίου, από εταιρεία που δίνει μεγάλη πραγματική εγγύηση κι έχει καλά οργανωμένο δίκτυο, σε ανταγωνιστική τιμή.
Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι πλέον δεν έχει απλά αξιοπρεπεή οδική συμπεριφορά αλλά πάρα πολύ καλή, ίδια με τα κορυφαία της κατηγορίας. Επίσης έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεση, κάτι εξαιρετικά σημαντικό σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Επίσης έχει αρκετά άνω του μετρίου εξοπλισμού, τουλάχιστον η έκδοση που πήρα στην -τότε- χαμηλή τιμή.
ΧΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,που επικαλείσαι..!!
Ήταν για μένα μεγάλη έκπληξη η αντίδραση του αυτοκινήτου σε μια δύσκολη στιγμή.
Βγήκε στο δρόμο από το πουθενά ένα σκυλί,πήγαινα με περίπου 100-110,και με ανάγκασε για να το αποφύγω από ένστικτο για να μη το χτυπήσω να κάνω μία σχετικά λάθος οδηγική κίνηση όσο καλύτερα μπορούσα αφήνοντας το φρένο κάποια στιγμή για να μην τουμπάρω.Διότι φρέναρα πολύ δυνατά και έπιασε το ΑΒS στρίβοντας παράλληλα το τιμόνι για να πάω αριστερά και να του δώσω χρόνο να περάσει το δρόμο,αφού μου βγήκε από αριστερή μεριά.Ήμουν σε έναν επαρχιακό δρόμο στα ορεινά προς Πολύγυρο από Θεσσαλονίκη λίγο πριν τον Άγιο Πρόδρομο. Οι ντόπιοι καταλαβαίνουν.
Νομίζω πως αν είχα το προηγούμενο μου αυτοκίνητο Κασκάι ίσως και να τουμπάριζε.Η ταχύτητα μου κόπηκε στα 50-60 περίπου,το σκυλάκι πέρασε αφού τα έχασε στην αρχή,περίπου 3-4 μέτρα μπροστά μου και εγώ συνέχισα το δρόμο μου.
Οδηγώ περίπου 50 χρόνια αυτοκίνητα και μηχανές,τόσο κοντά στο να χτυπήσω ζώο δεν έφθασα ποτέ.
Το αυτοκίνητο αντέδρασε ΑΨΟΓΑ στην πίεση και όσο ζω δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά αυτοκίνητο με σοβαρό κριτήριο παρά μόνο την ΟΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ σαν πρώτο και κορυφαίο στοιχείο..!!
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ για μένα η αντίδραση του.
Και φοράω ακόμα τα Μπρίτζεστοουν ,αυτά τα ecopia με 16άρα ζάντα...!!!Να προσθέσω στο παραπάνω ότι το αμάξι είναι πολύ καλό ακόμα και για άπειρο οδηγό... Πήρα ένα μεταχειρισμένο του 2020 για την γυναίκα μου που φοβάται τρελλα να οδηγάει.. και πήγαμε μια βολτιτσα προς Ωρωπό... Πηγαίναμε με 70 περίπου στον επαρχιακό και ο μπροστά της βγάζει φλας αριστερό και βγαίνει δεξιά και ψιλοσταματαει.. ε λογικά εμείς συνεχίσαμε για να τον περάσουμε.. και ο τύπος το κόβει απότομα αριστερά και βγαίνει φαρδύς πλατύς μπροστά της για να κάνει αναστροφή..απ'οτι μου είπε η γυναίκα μου αν και πάτησε φρένο το αμάξι είχε είδη πατήσει πιο δυνατά φρένο από αυτήν και έτσι της έδωσε άπλετο χρονο να κάνει μανούβρα να τον αποφύγει από δεξιά.. εγώ περίμενα μετά από αυτό να μη θέλει να οδηγήσει αλλά ίσα ίσα που ενθουσιάστηκε με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου..
Btw αυτά τα 16αρια ecopia που φοράει μου φαίνεται ότι κάνουν το αμάξι λίγο σκληρό.. τουλάχιστον σε σχέση με ένα τεστ drive που είχα κάνει σε αντιπροσωπεία. -
Καλησπέρα στην ομάδα!
Περίπου 3 εβδομάδες με την δίλιτρη Corolla style εχω να προσθέσω κάποια πράγματα μετα το αρχικό μου review.Το αμάξι είναι πραγματικά απόλαυση στην οδήγηση με κάθε τρόπο. Με βρίσκω ακόμη πολλές φορές να παίρνω την πιο μακρινή διαδρομή για το σπίτι ωστε να οδηγήσω λίγο παραπάνω.
Όσον αναφορα την κατανάλωση έχω να πω πως -τουλάχιστον για τη δίλιτρη έκδοση γιατι η 1800 δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρεται- είναι καθαρά θέμα οδήγησης και συνήθειας. Ομολογώ πως στην αρχή αντί να οδηγώ απολαυστικά και ξένοιαστα, με όλα αυτα τα ηλεκτρονικά που έχουμε πλέον στα αμάξια, το μάτι μου πήγαινε διαρκώς στη κατανάλωση και κατέληγα να οδηγώ με ενα μικρό στρές σχετικά με το πως θα πηγαίνω, γιατί η κατανάλωση είναι πιο μεγάλη, γιατι πιο μικρή κτλ. Όταν σταμάτησα να δίνω τόση σημασία σε αυτό, παρατήρησα πως εκτός το οτι οδηγούσα με πολύ μεγαλύτερη απόλαυση πλέον, έκανα και μικρότερες καταναλώσεις.
Μερικές παρατηρήσεις που έχω κάνει ειναι οι εξής:
Όταν ξεκινάω το αμάξι εαν η μπαταρία ειναι περίπου στις 3 μπάρες ή λιγότερο, ανάβει ο κινητήρας ωστε να τη φορτίσει, και ζεστένεται κιολας. Ωστόσο, εχω παρατηρήσει πως οταν η μπαταρία ειναι ήδη αρκετά φορτισμένη, ο κινητήρας δεν ανάβει καθόλου! Με αποτελέσμα να μένει κρύος και να ανάβει αφού έχεις ξεκινήσει οταν χρειαστεί ισχύς. Δεν γνωρίζω κατα ποσο ειναι καλό ή κακο στο συγκεκριμένο αμαξι αλλα νομίζω πως το βέλτιστο θα ηταν να ο κινητήρας να ζεστένεται πριν ξεκινήσεις. Η δική μου λύση σε αυτό, οταν δεν ανάβει ο κινητήρας ειναι να βάζω το AC στη ζέστη με αποτέλεσμα να ανάβει και να θερμένεται ο κινητήρας πριν ξεκινήσω.
Τώρα οσον αφορά την οδήγηση κάτι αλλο που μου έχει κανει εντύπωση είναι πως σχεδόν σε όλες τις στιγμές που ξεκινήσει ο κινητήρας σε ο,τι ταχύτητα και να κινούμαι, η μπάρα της κατανάλωσης ειναι σχεδόν μόνιμα πάνω απο 10 και συνήθως στο 15 (Δηλαδή ειναι όλη η μπάρα γεμάτη), ακόμη και δίνοντας ελάχιστη ισχύ στο γκάζι. Ωστόσο μέσα σε πόλη και φορές που έχω οδηγήσει για αρκετές ώρες, έχω καταφέρει κατανάλωση ακομη και 4.7 / 100 χλμ. Όλα εξαρτώνται απο την οδήγηση που θα κάνεις και σίγουρα εαν δώσεις γκάζι στο δίλιτρο θα κάψει και πολύ μάλιστα, βέβαια δε παύει να μου κανει εντύπωση πως ακόμη και σε μικρές ταχύτητες αν ανάψει ο κινητήρας καίει τόσο πολύ. Αυτο συμβαίνει ακόμη και σταματημένος.
Εν κατακλείδι θα έλεγα πως αν κάποιος κάθετε να οδηγάει κοιτώντας διαρκώς τις καταναλώσεις και κάνοντας "ειδική οδήγηση" ωστε να κάψει λιγότερο, θα έλεγε κανείς οτι θα μπορούσε να πετύχει κατι αντίστοιχο και σε ενα συμβατικό κανονικό βενζινοκίνητο. Επομένως για εμένα το καλύτερο ειναι να απολαμβάνεις την οδήγηση σου και η μειωμένη κατανάλωση θα έρθει απο μόνη της, αλλες φορες 4.7 άλλες 5.3, δεν έχει σημασία.Και κάτι ακόμη που αφορά καθαρά δική μου επιλογή, και σιγουρα κατι που οι περισσοτεροι γνωρίζετε ήδη, μεγάλη προσοχή αν επιλέξετε μαύρο χρώμα! Θα πλένετε διαρκώς. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο ήμουν προετοιμασμένος, αλλα η κεραμική επίστρωση που έβαλα για πρώτη φορά το έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Λόγω της υδροφοβίας της κεραμικής, το νερό που μένει πάνω όσο καλο στέγνωμα και να κανεις, στεγνώνοντας αφήνει σε παρα πολλα σημεία στάμπες απο τα μέταλλα και τα άλατα του νερού, ειδικά στην πίσω μεριά εχω βρει τον μπελά μου. Το επόμενο μου βήμα είναι να πάρω φίλτρο για το λάστιχο νερού και αρκετά έξτρα πανιά για παρα πολυ καλό στέγνωμα. Πραγματικα μου έχει βγάλει τη ψυχή το συγκεκριμένο θέμα, σχεδόν καθε μέρα πλένω το αμάξι.
-
Στο 1.8λτ CHR, ανάβει σε κάθε πρώτη εκκίνηση το μοτερ, ακριβώς για να είναι ζεστό. Μήπως δεν γίνεται αντιληπτό; εχει άλλη ρύθμιση το δίλιτρο;
-
Στο 1.8λτ CHR, ανάβει σε κάθε πρώτη εκκίνηση το μοτερ, ακριβώς για να είναι ζεστό. Μήπως δεν γίνεται αντιληπτό; εχει άλλη ρύθμιση το δίλιτρο;
Απο τη δική μου εμπειρία μέχρι στιγμής το μοτέρ ανάβει μόνο οταν είναι η μπαταρία χαμηλά ~3 μπάρες. Σε διαφορετική περίπτωση, αν όχι σε όλες, στις περισσοτερες φορές δεν ανάβει καθόλου ο κινητήρας και παραμένει τέρμα κρύος.
Ανάβω το AC στη ζέστη προκειμενου να ανάψει και να ζεσταθεί -
Και στο 1.8 επίσης ξεκινά με μπαταρία και, αν είναι επαρκώς φορτισμένη, μπορεί να κινηθεί για λίγο χωρίς να ανάψει ο θερμικός.
-
@stred said in Toyota Corolla 2019:
Αυτή τη στιγμή, προσφέρεται στον μέσο Έλληνα οδηγό, το ποιο χαμηλής κατανάλωσης αυτοκίνητο της αγοράς, ΑΥΤΟΜΑΤΟ, με αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά, με εξοπλισμό κι εμφάνιση άνω του μετρίου, από εταιρεία που δίνει μεγάλη πραγματική εγγύηση κι έχει καλά οργανωμένο δίκτυο, σε ανταγωνιστική τιμή.
Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι πλέον δεν έχει απλά αξιοπρεπεή οδική συμπεριφορά αλλά πάρα πολύ καλή, ίδια με τα κορυφαία της κατηγορίας. Επίσης έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεση, κάτι εξαιρετικά σημαντικό σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Επίσης έχει αρκετά άνω του μετρίου εξοπλισμού, τουλάχιστον η έκδοση που πήρα στην -τότε- χαμηλή τιμή.
ΧΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,που επικαλείσαι..!!
Ήταν για μένα μεγάλη έκπληξη η αντίδραση του αυτοκινήτου σε μια δύσκολη στιγμή.
Βγήκε στο δρόμο από το πουθενά ένα σκυλί,πήγαινα με περίπου 100-110,και με ανάγκασε για να το αποφύγω από ένστικτο για να μη το χτυπήσω να κάνω μία σχετικά λάθος οδηγική κίνηση όσο καλύτερα μπορούσα αφήνοντας το φρένο κάποια στιγμή για να μην τουμπάρω.Διότι φρέναρα πολύ δυνατά και έπιασε το ΑΒS στρίβοντας παράλληλα το τιμόνι για να πάω αριστερά και να του δώσω χρόνο να περάσει το δρόμο,αφού μου βγήκε από αριστερή μεριά.Ήμουν σε έναν επαρχιακό δρόμο στα ορεινά προς Πολύγυρο από Θεσσαλονίκη λίγο πριν τον Άγιο Πρόδρομο. Οι ντόπιοι καταλαβαίνουν.
Νομίζω πως αν είχα το προηγούμενο μου αυτοκίνητο Κασκάι ίσως και να τουμπάριζε.Η ταχύτητα μου κόπηκε στα 50-60 περίπου,το σκυλάκι πέρασε αφού τα έχασε στην αρχή,περίπου 3-4 μέτρα μπροστά μου και εγώ συνέχισα το δρόμο μου.
Οδηγώ περίπου 50 χρόνια αυτοκίνητα και μηχανές,τόσο κοντά στο να χτυπήσω ζώο δεν έφθασα ποτέ.
Το αυτοκίνητο αντέδρασε ΑΨΟΓΑ στην πίεση και όσο ζω δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά αυτοκίνητο με σοβαρό κριτήριο παρά μόνο την ΟΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ σαν πρώτο και κορυφαίο στοιχείο..!!
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ για μένα η αντίδραση του.
Και φοράω ακόμα τα Μπρίτζεστοουν ,αυτά τα ecopia με 16άρα ζάντα...!!!Να προσθέσω στο παραπάνω ότι το αμάξι είναι πολύ καλό ακόμα και για άπειρο οδηγό... Πήρα ένα μεταχειρισμένο του 2020 για την γυναίκα μου που φοβάται τρελλα να οδηγάει.. και πήγαμε μια βολτιτσα προς Ωρωπό... Πηγαίναμε με 70 περίπου στον επαρχιακό και ο μπροστά της βγάζει φλας αριστερό και βγαίνει δεξιά και ψιλοσταματαει.. ε λογικά εμείς συνεχίσαμε για να τον περάσουμε.. και ο τύπος το κόβει απότομα αριστερά και βγαίνει φαρδύς πλατύς μπροστά της για να κάνει αναστροφή..απ'οτι μου είπε η γυναίκα μου αν και πάτησε φρένο το αμάξι είχε είδη πατήσει πιο δυνατά φρένο από αυτήν και έτσι της έδωσε άπλετο χρονο να κάνει μανούβρα να τον αποφύγει από δεξιά.. εγώ περίμενα μετά από αυτό να μη θέλει να οδηγήσει αλλά ίσα ίσα που ενθουσιάστηκε με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου..
Btw αυτά τα 16αρια ecopia που φοράει μου φαίνεται ότι κάνουν το αμάξι λίγο σκληρό.. τουλάχιστον σε σχέση με ένα τεστ drive που είχα κάνει σε αντιπροσωπεία.ΧΘΕΣ είχα τη δεύτερη εμπειρία μου.Γυρνώντας από ταξίδι το βράδυ πέρασα από τον δρόμο Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή βλέποντας το gps έχασα 1-2 δεύτερα. Ήταν αρκετά για να μη δω έγκαιρα το πεζοδρόμιο στη μέση του δρόμου που φάρδαινε άσχημα και επικίνδυνα μέσα στο σκοτάδι...!!
Τελευταία στιγμή με 50-60 περίπου έκανα απότομη κίνηση του τιμονιού δεξιά για να το αποφύγω.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ήταν η αντίδραση του αυτοκινήτου που δεν την έχω δει ούτε στο slk των 3500 κυβικών με τα 300 άλογα..!!
Ποτέ δεν περίμενα από Τογιότα κορόλα παρόμοια οδική συμπεριφορά...!!!
Δεν ξέρω αν έχει παρόμοια συμπεριφορά το σεντάν λόγω
όγκου του πίσω μέρους του.
Τα λάστιχα ήθελα να τα αλλάξω,τα λυπήθηκα καινούργια είναι,έβγαλαν 10000 χλμ. και ένα χρόνο και κάτι.Τέλος καλοκαιριού τα βλέπω να πηγαίνουν για πέταμα,όσο κάνουν,δεν είναι και τα καλύτερα,σκληρά και θορυβώδη.
Προτείνω Μισελέν αυτό
https://www.michelin.gr/auto/tyres/michelin-primacy-4?matchingArticleCAI=029594
Toyota Corolla 2019