-
@vast said in Toyota Corolla 2019:
@dirtybit said in Toyota Corolla 2019:
Ωραίος φίλε, στην Ξάνθη πάντως οι τιμές που δίνει η τοπική αντιπροσωπεία είναι αυτές του configurator ακατέβατες συν έξοδα προετοιμασίας και από δώρα ούτε λόγος. Όποτε σκέφτομαι να το κάνω το ταξιδάκι στην Θεσσαλονίκη
Πάνε και μια βόλτα στον Ιωαννιδη στη Κομοτηνή. Μου έκανε προσφορά για Toyota corolla hybrid περί των 700 ευρώ. Μόλις είναι να φτάσει Ελλάδα το αυτοκίνητο θα συζητήσουμε και για τα δώρα μου είπε.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να διαπραγματεύεται κάποιος τα δώρα κατόπιν εορτής αφού έχει βάλει την υπογραφή του,είναι λάθος..!!
Στο συμφωνητικό αγοράς,όταν αγόρασα το corolla ήταν γραμμένα και τα δώρα..!! Για να μην αμφισβητηθεί κατόπιν εορτής τίποτε που όντως συνέβη.Δεν μου έδωσαν αυτή τη μπανιέρα την πλαστική για τον πορτ μπαγκάζ για την προστασία από σκόνες κ.λ.π. Όταν τη ζήτησα μου είπαν είναι στα δώρα..?? Και τους έδειξα φυσικά το συμφωνητικό,εννοείται ήρθε αμέσως από τα αξεσουάρ..!! -
@leonidas26 said in Toyota Corolla 2019:
@izz said in Toyota Corolla 2019:
@gpip said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα σας.Ηθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανένας τι λάστιχα φοράει το Corolla Hybrid Sedan?Το περιμένω από μέρα σε μέρα.Και τι δωράκια έχετε πάρει από αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ , Θεσσαλονίκης
Η active 205/55/16 V μάρκας falken sincera
Δώρα: συναγερμός, πίσω αεροτομή + τοποθέτηση, έξοδα πινακίδων.
Θα το παλέψω και για πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος ή έστω στη χειρότερη το λάστιχο για το χώρο αποσκευών.
Toyota πόλις Θέρμης.Μπορείς να βάλεις πίσω (και μπρος) αισθητήρες παρκαρίσματος?
Εγώ πήρα τη Sytle στο Sedan και δεν υπήρχε σαν επιλογή στα αξεσουάρ. Εκτός αν δε θυμάμαι σωστά..
Το περιμένω τον Απρίλιο, από Toyota Παπαδιαμαντίου, Κηφισιά.
Ελαστικά για τη Style: 225/45R17 91WΝαι μπορείς άσχετα με το ποιά έκδοση πήρες έχει συζητηθεί το θέμα στο παρελθόν αν πας κάποιες σελίδες πιο πίσω...
Ευχαριστώ!
Έβαλα τελικά αισθητήρες παρκαρίσματος για πίσω!
Τη Style σε sedan πήρα.
Δώρα που μου έδωσαν :
1. Διακοσμητικά Χρωμίου πίσω
2. Διακοσμητικά Χρωμίου στα πλάγια
3.μπουλόνια ασφαλείας
4. φιμέ μεμβράνες μπροστά (η style έχει πίσω από μόνη της εργοστασιακό φιμέ τζάμι)
5. Αντιολισθητική επένδυση πορτπαγκάζ
6. Συναγερμό
7. Θήκη κλειδιού
5. 50€ έκπτωση στους αισθητήρες παρκαρίσματος
8. Επιπλέον 600 € έκπτωση συνολικά στο αμάξι.Όλα συτά στην Toyota Παπαδιαμαντίου Κηφισιά! Πολύ καλοί!! Συγκεκριμένα ο κ. Μπάμπης εξαιρετικός πωλητής και τρομερός άνθρωπος!!
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ πως το φιμέ εργοστασιακό τζάμι δεν προστατεύει όπως η ζελατίνα από την υπεριώδη ακτινοβολία και πως θα έπρεπε να βάλεις ζελατίνες και στα φιμέ τζάμια.
Αν το κατέχει καλύτερα κάποιος το θέμα ,ας μας ενημερώσει.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ,καλά χλμ. με υγεία. -
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
@vast said in Toyota Corolla 2019:
@dirtybit said in Toyota Corolla 2019:
Ωραίος φίλε, στην Ξάνθη πάντως οι τιμές που δίνει η τοπική αντιπροσωπεία είναι αυτές του configurator ακατέβατες συν έξοδα προετοιμασίας και από δώρα ούτε λόγος. Όποτε σκέφτομαι να το κάνω το ταξιδάκι στην Θεσσαλονίκη
Πάνε και μια βόλτα στον Ιωαννιδη στη Κομοτηνή. Μου έκανε προσφορά για Toyota corolla hybrid περί των 700 ευρώ. Μόλις είναι να φτάσει Ελλάδα το αυτοκίνητο θα συζητήσουμε και για τα δώρα μου είπε.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να διαπραγματεύεται κάποιος τα δώρα κατόπιν εορτής αφού έχει βάλει την υπογραφή του,είναι λάθος..!!
Στο συμφωνητικό αγοράς,όταν αγόρασα το corolla ήταν γραμμένα και τα δώρα..!! Για να μην αμφισβητηθεί κατόπιν εορτής τίποτε που όντως συνέβη.Δεν μου έδωσαν αυτή τη μπανιέρα την πλαστική για τον πορτ μπαγκάζ για την προστασία από σκόνες κ.λ.π. Όταν τη ζήτησα μου είπαν είναι στα δώρα..?? Και τους έδειξα φυσικά το συμφωνητικό,εννοείται ήρθε αμέσως από τα αξεσουάρ..!!Είναι ακριβώς μα ακριβώς έτσι!! Όχι μόνο για αμάξια αλλά για τα πάντα τα οποία αφορούν εμπορική συμφωνία!!
-
Καλημέρα σας.Ηθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανένας τι λάστιχα φοράει το Corolla Hybrid Sedan?Το περιμένω από μέρα σε μέρα.Και τι δωράκια έχετε πάρει από αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ , Θεσσαλονίκης
Η active 205/55/16 V μάρκας falken sincera
Δώρα: συναγερμός, πίσω αεροτομή + τοποθέτηση, έξοδα πινακίδων.
Θα το παλέψω και για πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος ή έστω στη χειρότερη το λάστιχο για το χώρο αποσκευών.
Toyota πόλις Θέρμης.Μπορείς να βάλεις πίσω (και μπρος) αισθητήρες παρκαρίσματος?
Εγώ πήρα τη Sytle στο Sedan και δεν υπήρχε σαν επιλογή στα αξεσουάρ. Εκτός αν δε θυμάμαι σωστά..
Το περιμένω τον Απρίλιο, από Toyota Παπαδιαμαντίου, Κηφισιά.
Ελαστικά για τη Style: 225/45R17 91WΝαι μπορείς άσχετα με το ποιά έκδοση πήρες έχει συζητηθεί το θέμα στο παρελθόν αν πας κάποιες σελίδες πιο πίσω...
Ευχαριστώ!
Έβαλα τελικά αισθητήρες παρκαρίσματος για πίσω!
Τη Style σε sedan πήρα.
Δώρα που μου έδωσαν :
1. Διακοσμητικά Χρωμίου πίσω
2. Διακοσμητικά Χρωμίου στα πλάγια
3.μπουλόνια ασφαλείας
4. φιμέ μεμβράνες μπροστά (η style έχει πίσω από μόνη της εργοστασιακό φιμέ τζάμι)
5. Αντιολισθητική επένδυση πορτπαγκάζ
6. Συναγερμό
7. Θήκη κλειδιού
5. 50€ έκπτωση στους αισθητήρες παρκαρίσματος
8. Επιπλέον 600 € έκπτωση συνολικά στο αμάξι.Όλα συτά στην Toyota Παπαδιαμαντίου Κηφισιά! Πολύ καλοί!! Συγκεκριμένα ο κ. Μπάμπης εξαιρετικός πωλητής και τρομερός άνθρωπος!!
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ πως το φιμέ εργοστασιακό τζάμι δεν προστατεύει όπως η ζελατίνα από την υπεριώδη ακτινοβολία και πως θα έπρεπε να βάλεις ζελατίνες και στα φιμέ τζάμια.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ,καλά χλμ. με υγεία.Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!
-
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ,καλά χλμ. με υγεία.Δεν ξέρω γιατί έχει επικρατήσει αυτή η άποψη, και δεν έχω κάποια ειδίκευση ή όργανα να μετρήσω την ακτινοβολία, αλλά κρίνω εκ του αποτελέσματος.
Όσα αυτοκίνητα είχα τα τελευταία 15 χρόνια με εργοστασιακά φιμέ, μια χαρά προστατεύουν απ το να πάθεις έγκαυμα ή ερεθισμό λόγω ακτινοβολίας. Και το διαπίστωσα γιατί όταν άνοιγα πλήρως το τζάμι από Μάρτη και μετά σε ταξίδι στην εξοχή, μία μέρα αρκούσε για να αποκτήσω "χέρι ταξιτζή", ενώ αν το τζάμι ήταν μισοανεβασμένο, όχι. Στα μπροστινά παράθυρα που δεν είναι τόσο σκούρα όσο τα πίσω.
Ακόμη και αυτοκίνητο που δεν είχε φιμέ, αλλά μια ελαφρά πράσινη απόχρωση στα παράθυρα όταν το παρατηρούσα στο φώς, είχε την ίδια βασική προστασία.
Χωρίς καμία προστασία στην ακτινοβολία είναι ίσως μόνο παλιά αυτοκίνητα στις φθηνές εκδόσεις ή φθηνά τζάμια αντικατάστασης.
Δεν έχω Κορόλα αλλά δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν να μην έχει καμία προστασία το τζάμι της.Οι μεμβράνες ίσως προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία κοντά στο 100% που ίσως δεν είναι και άριστο από πλευράς υγείας.
Και κάνουν ακόμη πιο δροσερό το παρκαρισμένο αυτοκίνητο, αφού είναι ακόμη πιο σκούρες συνήθως. -
Να απαντήσω....ΟΛΑ τα τζάμια (ακόμα και τα διάφανα) προστατεύουν από την ακτινοβολία (UV) που προκαλεί έγκαυμα...για αυτό δεν καιγόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο ακόμα και χωρίς φυμέ και χωρίς μεμβράνες. Είναι νομική απαίτηση.
Όμως, κανένα τζάμι ακόμα και τα εργοστασιακά φυμέ ΔΕΝ προστατεύουν από την ζέστη ήτοι υπέρυθρη ακτινοβολία (για αυτό στα Αγγλικά τα λένε privacy glass και όχι heat absorbent glass). Οπότε ακόμα και στα φυμέ εργοστασιακά, για το θέμα της ζέτης θέλουμε μεμβράνη.
-
Το παρέλαβες??? Αν ναι, πες μας και σε εμάς (που είμαστε στην αναμονή ως τον Απρίλιο), συνολικά εντυπώσεις!!!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Να απαντήσω....ΟΛΑ τα τζάμια (ακόμα και τα διάφανα) προστατεύουν από την ακτινοβολία (UV) που προκαλεί έγκαυμα...για αυτό δεν καιγόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο ακόμα και χωρίς φυμέ και χωρίς μεμβράνες. Είναι νομική απαίτηση.
Όμως, κανένα τζάμι ακόμα και τα εργοστασιακά φυμέ ΔΕΝ προστατεύουν από την ζέστη ήτοι υπέρυθρη ακτινοβολία (για αυτό στα Αγγλικά τα λένε privacy glass και όχι heat absorbent glass). Οπότε ακόμα και στα φυμέ εργοστασιακά, για το θέμα της ζέτης θέλουμε μεμβράνη.
Απο ακτινοβολια οντως προστατευουν.Απο καψιμο ομως δε προστατευουν.Μονο με μεμβρανη αποφευγεις το καψιμο
-
Ήρθε χθες και πήγα να το δω.Δεν παρέλαβα φυσικά, κατέθεσα τις εξουσιοδοτήσεις και σε μια βδομάδα μου είπαν θα το έχω!!!!
-
@nikos-golf said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Απο ακτινοβολια οντως προστατευουν.Απο καψιμο ομως δε προστατευουν.Μονο με μεμβρανη αποφευγεις το καψιμο
Όχι, δεν μπορείς να πάθεις ηλιακό έγκαυμα γιατί αυτό προκαλείται από την UV ακτινοβολία. Το γυαλί την φιλτράρει σε τεράστιο ποσοστό. Ακόμα και ένα απλό τζάμι σπιτιού. Φυσική Γυμνασίου, θυμάμαι την καθηγήτρια να μας το λέει και να επιμένει να έχουν κλειστά τα παράθυρα όσοι κάθονται κοντά σε αυτά όταν έχει ήλιο.
-
το lane trace assist κανει καλη δουλεια να σε κραταει στο κεντρο της λωριδας ή σε παει απο την μια ακρη στην αλλη;
-
Ήρθε χθες και πήγα να το δω.Δεν παρέλαβα φυσικά, κατέθεσα τις εξουσιοδοτήσεις και σε μια βδομάδα μου είπαν θα το έχω!!!!
Με το καλό φίλε μου!! Στείλε αναλυτικά τις εντυπώσεις!!
Εγώ έχω δρόμο ακόμα μπροστά μου ως τον Απρίλιο!! -
Μια ερώτηση για τα υβριδικά. Όταν δουλεύει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, αυτός φορτίζει και τη μπαταρία? Από βιντεάκια βλέπω το διάγραμμα ροής στην οθόνη και δείχνει περιπτώσεις όπου η κόκκινη ροή φτάνει σε ένα module και από εκεί συνεχίζει η πράσινη γραμμή με ροή προς τη μπαταρία
-
Ε για να φορτίσει την μπαταρία πρέπει να γυρίζει την γεννήτρια και το ρεύμα να περάσει από τα διάφορα ηλεκτρονικά για να φορτίσει την μπαταρία.
-
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
Ε για να φορτίσει την μπαταρία πρέπει να γυρίζει την γεννήτρια και το ρεύμα να περάσει από τα διάφορα ηλεκτρονικά για να φορτίσει την μπαταρία.
Συνεπώς και ο εσωτερικης καύσης φορτίζει τη μπαταρία όταν αυτή δε συνεισφέρει στη κίνηση του αυτοκινήτου.
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
Συνεπώς και ο εσωτερικης καύσης φορτίζει τη μπαταρία όταν αυτή δε συνεισφέρει στη κίνηση του αυτοκινήτου.
Προφανώς. Δεν γίνεται αλλιώς. Τι νόμιζες ότι γίνεται;
-
Διακρίνω ειρωνεία αλλά το προσπερνω.
Με βάση όσα γράφονται η μπαταρία φορτίζει κατά το φρενάρισμα ή όταν δε πατάμε το γκάζι. Δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά ότι φορτίζει και με τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν αυτή δεν συνεισφέρει στη κίνηση.
-
Για να κατανοήσουμε καλύτερα την λειτουργία του συστήματος σκεφτείτε το ανάλογο του υδραυλικού μετατροπέα ροπής, εκεί υπάρχουν απώλειες θερμικής ενέργειας όταν δεν είναι κλειδωμένη μια σχέση μετάδοσης.
Τα hev δεν έχουν τίποτα περισσότερο από έναν ηλεκτρικο μετατροπέα ροπής όπου οι απωλειες είναι "ηλεκτρικές" και αποθηκεύονται σε μια μπαταρία.
Η Toyota συνδυάζει τους δύο ηλεκτροκινητήρες με ένα πλανητικό κιβώτιο στην Corolla, αλλά και με συμβατικό κιβώτιο σε άλλες εφαρμογές. -
Έχουν απώλειες και θερμικές και μηχανικές αλλά κινούνται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.
-
Διακρίνω ειρωνεία αλλά το προσπερνω.
Με βάση όσα γράφονται η μπαταρία φορτίζει κατά το φρενάρισμα ή όταν δε πατάμε το γκάζι. Δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά ότι φορτίζει και με τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν αυτή δεν συνεισφέρει στη κίνηση.
μπα όχι καμιά ειρωνία. μόνο με το φρενάρισμα είναι τα mild hybrid με εναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Τα κανονικά σαν της τογιοτα έχουν 2 ηλεκτροκινητήρες ένας είναι μόνο σαν γεννήτρια από τον κινητήρα για την μπαταρία.
Toyota Corolla 2019