-
@vast said in Toyota Corolla 2019:
Εγω πάντως για corolla hybrid hatchback, το έκλεισα 28 Σεπτεμβρίου και είναι my21. Έτσι γράφει το χαρτί, παραλαβή πρώτες 2 εβδομάδες του Γενάρη.Όσο αφορά το τι διαφορετικό θα έχει το my22, σε ξένα forum διαβάζω ότι η corolla θα έρχεται πλέον με το καινούργιο infotainment σύστημα Toyota smart connect, όπως αυτό του yaris cross. Πραγματικά λυπηρό που για 2 μήνες ουσιαστικά θα χάσω την αναβάθμιση απο my21 σε my22 αλλά τι να κάνεις.Θα ρωτήσω στην αντιπροσωπεία εαν γίνεται κάτι να αλλάξει αλλά χλωμό το βλέπω.
Κι εγω corolla hatchback hybrid 2.0 Style παραγγελία απο αρχές καλοκαιριού και με έχουν πάει μέσα Δεκέμβρη.. Κριμα που θα χασω οπως φαινεται το MY22
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
@izz said in Toyota Corolla 2019:
@s2000 said in Toyota Corolla 2019:
μην ξεχνατε οτι σε λιγο καιρο, μεσα στο μηνα, θα μιλαμε για ΜΥ22 δηλ καποιες αλλαγες/βελτιωσεις θα υπαρξουν.
πχ εχω διαβασει οτι το σηματακι hybrid παει περιπατο σε ολα τα μοντελα!!το ενδιαφέρον σε αυτό είναι, πως οσοι εχουμε ηδη παραγγείλει, εχουμε κλείσει το μοντέλο MY21 άσχετα που θα παραλάβουμε μέσα στο Μάρτιο/Απρίλιο 2022.
το λες και οξύμορο αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δε μπορείς να κάνεις κάτι, παρά μόνο ΑΝ η εταιρεία αναλάβει να το διαχειριστεί καταλλήλως (που αποκλείεται)Η δικιά μου παραγγελία έγινε 13/10 και με ενημέρωσε ο πωλητής οτι θα παραλάβω στις 14/4 MY22 αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν μπόρεσα να πάρω το χρώμα white pearl (070) που ήθελα επειδή καταργήθηκε για το MY22 και αναγκαστικά πήρα το platinum White pearl (089) επίσης ο πωλητής έκανε λόγο και για άλλες αλλαγές αλλά δεν είχε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα τέλος του έτους είπε θα έχει
Δηλαδή στη παραγγελία που έγινε, στο αποδεικτικό που σου έδωσε γράψει ΜΥ22?
Ναι
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Συμφωνα με το λινκ η παραγωγη των μοντελων 2021 σταματα τον Δεκεμβριο. Αρα λογικα αν το αυτοκινητο σας κατασκευαστει το 2022, θα παραλαβετε την νεα εκδοση. Δεν νομιζω πως το εργοσταστιο θα κατασκευαζει 2 εκδοσεις ταυτοχρονα.
7 Ιανουαρίου έρχεται το δικό μου Ελλάδα αν δεν αλλάξει κάτι, δύσκολα να παραλάβω το my22. Κοίτα να δεις τι κάνει ο 1 μήνας..
-
Πώς κρίνετε τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του sedan στα 471lt; Έχω το Auris του 2014 και σκέφτομαι πλέον τη μετάβαση σε αυτοκίνητο με μεγαλύτερους χώρους, λόγω τετραμελούς οικογένειας. Δε θέλω να βάλω μπαγκαζιέρα.
Είμαι μεταξύ του Corolla Sedan και του Octavia, το οποίο έχει χώρο αποσκευών 600lt και πιο μοντέρνα σχεδίαση αλλά διστάζω καθώς θα ήθελα πάλι Toyota. Αν υπήρχε το Avensis, δε θα το συζητούσα.
Δε με ενθουσιάζουν τα suv, διαπιστώνω όμως ότι τα sedan είναι πλέον ελάχιστα στην αγορά. Και όπου υπάρχουν, είναι πλέον ακριβά. Κάποτε ένας οικογενειάρχης θα κοίταζε το Avensis, το Passat, το Mondeo κ.τ.λ. Τώρα πια μόνο suv.
-
@libitas said in Toyota Corolla 2019:
Πώς κρίνετε τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του sedan στα 471lt; Έχω το Auris του 2014 και σκέφτομαι πλέον τη μετάβαση σε αυτοκίνητο με μεγαλύτερους χώρους, λόγω τετραμελούς οικογένειας. Δε θέλω να βάλω μπαγκαζιέρα.
Είμαι μεταξύ του Corolla Sedan και του Octavia, το οποίο έχει χώρο αποσκευών 600lt και πιο μοντέρνα σχεδίαση αλλά διστάζω καθώς θα ήθελα πάλι Toyota. Αν υπήρχε το Avensis, δε θα το συζητούσα.
Δε με ενθουσιάζουν τα suv, διαπιστώνω όμως ότι τα sedan είναι πλέον ελάχιστα στην αγορά. Και όπου υπάρχουν, είναι πλέον ακριβά. Κάποτε ένας οικογενειάρχης θα κοίταζε το Avensis, το Passat, το Mondeo κ.τ.λ. Τώρα πια μόνο suv.
Station wagon; Το touring sports είναι πανέμορφο και με άπλετο χώρο!
-
@dimitriscsd said in Toyota Corolla 2019:
Δε με ενθουσιάζει η σχεδίασή του (δε μου πολυαρέσει δηλαδή). Εντάξει, θέλω χώρους αλλά νομίζω ότι τα sw απευθύνονται σε πιο "ειδική" κατηγορία, π.χ. να φορτώνουν ογκώδη αντικείμενα συχνά, μακρινά ταξίδια κ.ά. Εδώ η χρήση που προορίζεται είναι η βασική, εντός πόλης και 2-3 ταξίδια το χρόνο.
-
Δε με ενθουσιάζει η σχεδίασή του (δε μου πολυαρέσει δηλαδή). Εντάξει, θέλω χώρους αλλά νομίζω ότι τα sw απευθύνονται σε πιο "ειδική" κατηγορία, π.χ. να φορτώνουν ογκώδη αντικείμενα συχνά, μακρινά ταξίδια κ.ά. Εδώ η χρήση που προορίζεται είναι η βασική, εντός πόλης και 2-3 ταξίδια το χρόνο.
ΟΚ δεκτό... Γούστα είναι αυτά. Πάντως στην κορόλλα η σχεδίαση του station είναι πολύ πιο προσεγμένη από το σεντάν! Φοβερό σχήμα! Και από μήκος είναι πολύ κοντά και τα 2
-
αυτό είναιένα ενδιαφέρον site με τις αλλαγές στο νέο μοντέλο MY22
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/202681-my22-corolla-announced/
όπου icon tech για Ελλάδα πρέπει να ειναι απο style και πανωεγω οπως το βλεπω το icon tech στο αγγλικο site ταιριαζει με το active plus. υπαρχει και icon-σκετο οπως το σκετο active, δεν εχει τα led φωτα των ακριβων, και μαλλιστα το δινουν με τις 16αρες που εδιναν παλια εδω το active plus πριν το αναβαθμισουν
-
@vast said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Συμφωνα με το λινκ η παραγωγη των μοντελων 2021 σταματα τον Δεκεμβριο. Αρα λογικα αν το αυτοκινητο σας κατασκευαστει το 2022, θα παραλαβετε την νεα εκδοση. Δεν νομιζω πως το εργοσταστιο θα κατασκευαζει 2 εκδοσεις ταυτοχρονα.
7 Ιανουαρίου έρχεται το δικό μου Ελλάδα αν δεν αλλάξει κάτι, δύσκολα να παραλάβω το my22. Κοίτα να δεις τι κάνει ο 1 μήνας..
δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις στην αντιπροσωπια. Οχι βεβαια πως το Μ2022 εχει σοβαρες αλλαγες.
επισης δεν ξερω αν μπορεις να τους πεις να παραλαβεις 1 μηνα πιο μετα για να παρεις Μ2022
-
υπάρχει εικόνα πότε θα βγουν οι νέοι κατάλογοι για το corolla και τι αλλαγές θα υπάρχουν στα μοντέλα MY22 ?
Γιατί το μόνο που άκουσα ειναι πως μονο το style (sedan) θα πάρει τη νέα οθόνη και το smart connect ενώ για το active δε θα υπάρξει αλλαγή -
ΟΚ δεκτό... Γούστα είναι αυτά. Πάντως στην κορόλλα η σχεδίαση του station είναι πολύ πιο προσεγμένη από το σεντάν! Φοβερό σχήμα! Και από μήκος είναι πολύ κοντά και τα 2
Από ποιά άποψη θεωρείς ότι η σχεδίαση του ts είναι πιο προσεγμένη σε σχέση με του sedan?
-
@leonidas26 said in Toyota Corolla 2019:
Από ποιά άποψη θεωρείς ότι η σχεδίαση του ts είναι πιο προσεγμένη σε σχέση με του sedan?
Υποκειμενικά πάντα μου φαίνεται πολύ πιο αρμονικό και ομοιόμορφο, με πιο ωραίες γραμμές και συμμετρία. Το σεντάν πίσω 3/4 μου φαίνεται χοντροκομμένο, σαν να μη δένει με το εμπρός μέρος.
Αν δε κάνω λαθος κατασκευάζονται και σε διαφορετικό εργοστάσιο.
-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
@gpip said in Toyota Corolla 2019:
Πότε σου είχαν πει ότι θα έρθει το αμάξι και σε πήγαν ένα μήνα πίσω? Εγώ πέρασα την προηγούμενη βδομάδα από την αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ POLIS ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ Ανατολικά και μου είπαν δεν έχω καθυστέρηση και το σύστημα το δείχνει ότι έρχεται και 5μερς πιο νωρίς.Οσο για τον συναγερμό δεν μου το πρότειναν για δώρο, πήρα άλλα δωράκια που τα διάλεξα εγώ, είμαι και εγώ λίγο επιφυλακτικός μ'αυτα που ακούω εδώ μέσα.Ο συναγερμός που βάζουν είναι ο απλός?Μου είπαν ότι στοιχίζει 200-250€
Εχω παραγγήλει απο αρχες καλοκαιριού και με είχαν για αρχές Νοεμβρίου και το πήγαν αρχές Δεκέμβρη.
Corolla hatchback hybrid 2.0lΠαράγγειλα το Style 1.8L Hatchback μέσα Ιούλη και ήταν και εμένα για Νοέμβρη αλλά ήρθε νωρίτερα (δεν έχω ιδέα πως) και πλέον είμαι στο στάδιο του εκτελωνισμού. Μου κάνει εντύπωση που η αντιπροσωπεία που πήγα δεν μου προσέφερε κάποιο δώρο πέρα απο την προσφορά που προυπήρχε στο site της τάξης των 600-700ε που πλέον δεν υπάρχει (υπήρχε όταν το παράγγειλα). Ευτυχώς η style εκδοση τα έχει σχεδόν όλα και με το carplay δεν χρειάζεσαι τους χάρτες με το χάλια UI της Toyota. .Ο συναγερμός ήταν +210ε.
Γνωρίζει κανείς κάποιος πόσο κάνει ο εκτελωνισμός (Αττική);
-
Σε αυτό το προβληματισμό βρισκόμουν κι εγώ για πολλούς μήνες και μετά από ψάξιμο πήρα ΑΦΟΒΑ το sedan. Το περιμένω τον Απρίλιο.
Ένας λόγος παραπάνω για εμένα καθώς είμαι στη φάση ακόμα με καρότσια και καθίσματα μωρού κλπ...
Το Οctavia το έψαξα εις βάθος και έχασε κατά κράτος από το Corolla. Η κατανάλωση δεν συγκρίνεται καθώς επίσης και η ασφάλεια (Νο1 κριτήριο για εμένα) του Corolla είναι απλά ανώτερη του Octavia..
Όταν το Corolla είναι κατασκευασμένο υπό την πλατφόρμα TNGA-C που προσφέρει 60% μεγαλύτερη ακαμψία στο αμάξωμα και έχει πίσω αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων καταλαβαίνεις ότι έχεις ένα τανξ ασφάλειας!! Δεν ξεκολλάει από το έδαφος, έχει πολύ μεγάλη στιβαρότητα και στο μέλλον δεν θα αρχίσουν να τρίζουν πράγματα...
Από την άλλη πλευρά το Octavia παρ όλο που μιλάμε για 2022 συνεχίζει να προσφέρει τον φτωχό ημιάκαμπτο άξονα στις πίσω αναρτήσεις που υστερεί τόσο σε αίσθηση και άνεση των επιβατών όσο και σε ασφάλεια και οδηγική συμπεριφορά σε σχέση με των ακριβότερων πολλαπλών συνδέσμων του Corolla...
Δεν είπα ότι δεν είναι καλό αυτοκίνητο το Octavia... Είναι καλό...και έχει καλύτερους χώρους...Απλά είναι ανώτερο το Corolla από άποψη τεχνολογίας, ασφάλειας και κατανάλωσης.. Άρα δηλαδή είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο που το παίρνεις και σε καλύτερη τιμή!Σε ότι αφορά το Touring Sports (Station Wagon) που προτείνουν οι φίλοι στο forum, δεν το συζητώ είναι αμαξάρα και θα σου λύσει το θέμα χώρων εφάπαξ!
Αλλά όπως λες κι εσύ έτσι κι εγώ, δεν το πολύ γουστάρω εμφανισιακά (εξωτερικά). Είναι πολύ υποκειμενικό αυτό και σεβαστό αυτό... Συν του ότι το sedan είναι πλέον πανέμορφο με πολύ σπορ γραμμές και πολύ elegant ύφος αν πας και στις προς τα επάνω εκδόσεις... Εγώ προσωπικά το πήρα στην Style.Το sedan το είδα πριν το παραγγείλω και έχει πάρα πολύ καλούς χώρους. Δεν θα έχεις κανένα θέμα και εφόσον μιλάς για 2-3 ταξίδια το χρόνο θα είσαι σούπερ.. Ε...οκ...αν χρειαστεί τα παιδιά να στριμωχτούν λίγο πίσω σε αυτά τα 2-3 ταξίδια (αν και εφόσον πάρετε πολλά πράγματα μαζί σας) με σακούλες στα πόδια και 1-2 σακβαγιάζ ανάμεσά τους δε πρόκειται να πάθουν τίποτα ούτε να παραπονεθούν...παιδιά είναι δεν νιώθουν...εμείς δηλαδή πως μεγαλώσαμε..?? Αν και εφόσον δεν έχεις καρότσια (όπως εγώ) τα οποία σου κόβουν πολύ χώρο από το πορτπαγκάζ...Μια χαρά θα τα χωρέσεις όλα πίσω στο πορτπαγκαζ και δε θα στριμωχτούν ούτε τα παιδιά.
Φαντάσουν ότι μιλάμε για 471lt όταν το Tiguan (SUV) έχει 450lt........Όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου άποψη μετά από 13 μήνες εις βάθος ψαξίματος της αγοράς... Από SUV σε Sedan και Station Wagon... με μωρό (καρότσια καθίσματα και όλα τα σκατά μαζί από άποψη όγκου) και κατέληξα στο Corolla Sedan με μεγάλη χαρά καθώς το πακέτο όλων αυτών που δίνει είναι για εμένα το καλύτερο που παίζει στην αγορά στα λεφτά αυτά...
Εύχομαι να βοήθησα!! Εύχομαι ότι πάρεις να το χαρείς πραγματικά εσύ και η οικογένεια και πρώτα απ όλα να σου αρέσει εσένα!!
-
@leonidas26 said in Toyota Corolla 2019:
Υποκειμενικά πάντα μου φαίνεται πολύ πιο αρμονικό και ομοιόμορφο, με πιο ωραίες γραμμές και συμμετρία. Το σεντάν πίσω 3/4 μου φαίνεται χοντροκομμένο, σαν να μη δένει με το εμπρός μέρος.
Αν δε κάνω λαθος κατασκευάζονται και σε διαφορετικό εργοστάσιο.
Οκ, σεβαστό δε το συζητώ εφόσον το θέτεις υποκειμενικά.
Από την άλλη σε εμένα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο σε σχέση με το ts
Αν και το ts είναι αστέρι από άποψη χώρων τελικά προχώρησα στο sedan καθαρά για αισθητικούς (υποκειμενικά) λόγους.
Σωστά το Sedan κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Τουρκίας ενώ τα hatchback και touring sports στο εργοστάσιο της Αγγλίας.
Ο μόνος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι στρατηγική απόφαση. Το έχει εξηγήσει επίσημα η Toyota.
Τα sedan κατά βάση έχουν ζήτηση (στα πλαίσια της Ευρώπης) μόνο στην Ανατολική Ευρώπη (Βαλκάνια, Ρωσσία κλπ).
Από την άλλη τα Station Wagon πωλούνται κατά βάση με τεράστια διαφορά στη Δυτική Ευρώπη, ενώ στην Ανατολική δεν έχουν ζήτηση (βλέπε Ελλάδα...).
Είναι ξεκάθαρα, θέμα μεταφορικών εξόδων, εκτελωνισμών και τέτοιου είδους εξόδων της Toyota..... -
Δεν το αγόρασα το αυτοκίνητο αλλά είναι από τα λίγα που "ζηλεύω".
Τα σεντάν ανακοινώνουν πολλά λίτρα, αλλά είναι τα λιγότερο πρακτικά στη φόρτωση, γιατί ο χώρος τους έχει λάθος διαστάσεις.
Δηλαδή αν βάλεις ένα καρότσι ή μια μεγάλη βαλίτσα ή σάκο, ο "πλακέ" μακρόστενος χώρος που περισσεύει από πάνω του ΔΕΝ είναι χρησιμοποιήσιμός. Αν έχουν και καμιά σχεδιαστική αστοχία, όπως μπράτσα που κατεβαίνουν μέσα στον χώρο, άστα να πάνε...
Έχω διαπιστώσει πως ένα χατσμπακ με 300 κυβισμένα λίτρα, μεταφέρει περισσότερες αποσκευές από ένα σεντάν 400 ονομαστικά λίτρα.
Αν βάλεις μία μία σακουλίτσες απ' το σούπερ μάρκετ, θα χωρέσει πολλά πράγματα το σεντάν, αλλά είναι αυτό που θα απαιτεί περισσότερο σκύψιμο και τέντωμα και τράβηγμα και δρομολόγια απ' το αμάξι μέχρι το σπίτι.
Ενώ το να μεταφέρεις μια κούτα απ' το ΙΚΕΑ ή μια τηλεόραση, ή κάτι άλλο ογκώδες, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατον στο σεντάν. Κι όταν βάζεις αντικείμενα στην καμπίνα χύμα πίσω ανάμεσα σε παιδιά, μειώνεις την ασφάλειά τους σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου συμβάντος. Εμείς κάποτε ταξιδεύαμε κι όρθιοι σε καρότσες από φορτηγάκια, "δεν πάθαμε και τίποτα" εκτός απ' όσους δεν είναι εδώ για να μας πουν τί έπαθαν...
Μόνο φθηνότερο είναι το σεντάν της Κορόλα, δεν υπάρχει άλλος λόγος να το προτιμήσει κανείς, ακόμη και στην υποκειμενική "ομορφιά" πιστεύω οι περισσότεροι θα αναγνώριζαν πως το TS είναι πιο μοντέρνο και φαίνεται "αμαξάρα".Καλορίζικο πάντως σε όσους αγοράσετε.
-
Γνωρίζει κανείς κάποιος πόσο κάνει ο εκτελωνισμός (Αττική); Μου είπαν 10 με 12 εργάσιμες. Περιμένω 1.8L Hybrid Style HB.
-
@pashalisgergis said in Toyota Corolla 2019:
Γνωρίζει κανείς κάποιος πόσο κάνει ο εκτελωνισμός (Αττική); Μου είπαν 10 με 12 εργάσιμες. Περιμένω 1.8L Hybrid Style HB.
Εμένα έκανε 3 ημέρες, τον Ιούνιο. Από την ημέρα που εξόφλησα, παρέλαβα σε 5 ημέρες (Δευτέρα με Παρασκευή).
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@pashalisgergis said in Toyota Corolla 2019:
Εμένα έκανε 3 ημέρες, τον Ιούνιο. Από την ημέρα που εξόφλησα, παρέλαβα σε 5 ημέρες (Δευτέρα με Παρασκευή).
Ευχαριστώ πολύ, την Πέμπτη έκανα την κατάθεση της προκαταβολής και έγινε και η εκταμίευση του δανείου απο πλευράς τους οπότε ευελπιστώ να γίνει αυτή την εβδομάδα!
-
Το Σεντάν συνεχίζει να παράγεται Τουρκία; Ή άλλαξε κάτι ;
Toyota Corolla 2019