-
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Έλα βρε συ Φανη, λες και δεν έχουν βγει υβριδικά σύστηματα από άλλες εταιρίες και με κανονικά αυτόματα και με τουρμπο κινητήρες με ίδια λειτουργία και οικονομία.
Απλά η Τογιότα αυτό ξέρει αυτό εμπιστεύεται.
Και γενικά τα cvt τα χρησιμοποεί κατά κόρον στα οχήματα της. Ακόμα και στα συμβατικα cvt βάζει.
Περίεργο αν αναλογιστείς ότι της ανήκει και η Aisin.-
Τα άλλα υβριδικά συστήματα ΔΕΝ λειτουργούν όπως της Τογιότα...είναι σαφώς κατώτερα σαν υλοποίηση και ιδέα, εξ' ου και PHEV τα περισσότερα (με διαφορετική συμπλεξη του κάθε κινητήρα), γιατι ως HEV δεν λειτουργούν σωστά. Και της Ρενώ λένε όλοι πόσο απότομο είναι. Εαν διαβάσεις πως δουλεύει έχει απίστευτη μηχανολογία και τεχνολογία από πίσω, κάνει τα άλλα να φαίνονται απαρχαιωμένα ήδη.
-
Τα χρησιμοποιεί γιατί τα έχει εξελίξει εδώ και 30 χρόνια σχεδόν, οι άλλοι δεν έχουν όρεξη να χαλάσουν τόσα χρήματα.
-
Ξαναλέω ΔΕΝ είναι CVT, πλανητικό είναι (όπως αυτά με τον μετατροπέα που αγαπάμε), ΔΕΝ έχει ιμάντες και τροχαλίες.
-
Και το κιβώτιο του υβριδικού συστήματος της AISIN είναι όπως και όλα τα cvt (τα κανονικά όχι τα ecvt).
-
-
Έλα βρε συ Φανη, λες και δεν έχουν βγει υβριδικά σύστηματα από άλλες εταιρίες και με κανονικά αυτόματα και με τουρμπο κινητήρες με ίδια λειτουργία και οικονομία.
Απλά η Τογιότα αυτό ξέρει αυτό εμπιστεύεται.
Και γενικά τα cvt τα χρησιμοποεί κατά κόρον στα οχήματα της. Ακόμα και στα συμβατικα cvt βάζει.
Περίεργο αν αναλογιστείς ότι της ανήκει και η Aisin.Το υβριδικο συστημα που χρησιμοποιει η BMW ειναι απο προμηθευτη, δεν ειναι δικο της. Η Τογιοτα εχει την δικη της τεχνολογια. Καμμια σχεση το κοστος του ενος αμαξιου με το αλλο. CVT βαζει στα φθηνα αμαξια της. Στα Lexus εχει κλασσικα αυτοματα.
-
Η Τουοτα πουλωντας 5-6 εκ οχηματα το χρονο εχει αποκτησει την δυνατοτητα να αποσβαινει το κοστος των πολυ ποιοτικων εξαρτηματων που τοποθετει ηδη απο τις entry level categories. Αυτο θα επρεπε να κανουν και οι αλλοι γιγαντες μα οπως διαπιστωνουμε (ειδικα στην περιπτωση του ομιλου vw) αυτο δε συμβαινει.
-
@spi_duster said in Toyota Corolla 2019:
Η Τουοτα πουλωντας 5-6 εκ οχηματα το χρονο εχει αποκτησει την δυνατοτητα να αποσβαινει το κοστος των πολυ ποιοτικων εξαρτηματων που τοποθετει ηδη απο τις entry level categories. Αυτο θα επρεπε να κανουν και οι αλλοι γιγαντες μα οπως διαπιστωνουμε (ειδικα στην περιπτωση του ομιλου vw) αυτο δε συμβαινει.
+100
Υπαρχει αλλος κατασκευαστης που να προσφερει affordable υβριδικο?
Νομιζω οποιαδηποτε συγκριση με τον ανταγωνισμο ειναι ανωφελη.
Μονοι τους παιζουν (η Toyota) στην κατηγορια -
@wantone said in Toyota Corolla 2019:
CVT βαζει στα φθηνα αμαξια της. Στα Lexus εχει κλασσικα αυτοματα.
Ιδιο υβριδικό σύστημα έχουν και τα Lexus με το eCVT, δεν έχουν άλλο αυτόματο. Τα ΜΗ-υβριδικά προφανώς ΔΕΝ έχουν CVT, αφού δεν μπορεί να αντέξει τόση ροπή το CVT. To eCVT δεν είναι CVT (δεν έχει ιμάντες και τρχαλίες) είναι κανονικό πλανητικό.
-
Σωστό ότι τα σιβιτι έχουν περιορισμούς όσον αφορά την ροπή. Πάντως τα απλά σιβιτί έχουν και αυτά μετατροπέα ροπής. Δεν γίνεται χωρίς αυτόν.
-
@tjk said in Toyota Corolla 2019:
Σωστό ότι τα σιβιτι έχουν περιορισμούς όσον αφορά την ροπή. Πάντως τα απλά σιβιτί έχουν και αυτά μετατροπέα ροπής. Δεν γίνεται χωρίς αυτόν.
Σωστά για τον μετατροπέα αλλά κάποια (ειδικά παλιότερα τη Subaru) είχαν μαγνητικό συμπλέκτη. Το πρόβλημα δεν είναι ο μετατροπέας αλλά ο ιμάντας, ενώ το πλανητικό με τα τόσα γρανάζια (που είναι και θηρία συνήθως) αντέχει πολλή ροπή.
Ορισμένοι δεν ξέρουν ακριβώς πως λειτουργούν τα αυτόματα. Ο μετατροπέας είναι για την σύμπλεξη, το κιβώτιο αλλάζει τύπο και μπορεί να είναι CVT ή πλανητικό. Απλά όλα τα πλανητικά είναι με μετατροπέα και έχει επικρατήσει να τα λέμε έτσι εν συντομία. Το σωστό είναι το πλήρες όνομα: "πλανητικό αυτόματο με μετατροπέα", γιατί υπάρχει και CVT κιβώτιο με μετατροπέα.
-
Βρε σεις παιδιά, έχει χρονια τεχνογνωσία η Τογιότα στα υβριδικά και έτσι μπορεί να τα προσφέρει σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της. Αλλά και οι άλλοι - ειδικά bmw - που ξέρω και έχω οδηγήσει μια χαρά υλοποιήσεις είναι, πιο ήσυχες και η όλη αίσθηση σου κάνει κανονικού αυτοκινήτου, χωρίς το μουγκρητό. Έχω γιαρις υβριδικό ξέρω.
Και δεν νομίζω ότι τα plug in τα βγάζουν για να καλύψουν δηθεν αδυναμίες του υβριδικού αλλά για περισσότερη καθημερινή οικονομία και μείωση αποτυπώματος γιατί πρακτικά κοροϊδεύουν τις μετρήσεις με τους μηδενικούς ρύπους για τα πρώτα 40-60 χλμ της αποκλειστικα ηλεκτρικής κίνησης.
Η εμπειρία του οδηγού από τα διαφορετικά υβριδικά είναι η ίδια. Όλα μοιάζουν να δουλεύουν το ίδιο. Και στα μη Τογιότα είναι πιο ισχυρά γιατί οι άλλοι χρησιμοποιούν και τουρμπο κινητηρες και πιο ομαλά γιατί χρησιμοποιούν και κανονικά κιβώτια. Προφανώς αυτές είναι ακριβές λύσεις αλλά αν είναι να δώσω τα ίδια λεφτά για υβριδικό Lexus και Χ3 30e ή 530e θα προτιμήσω τις δεύτερες. Σαφως κανονικότερα αυτοκίνητα, δυνατά και οικονομικά (γράφω για μοντέλα που έχω δοκιμάσει) -
Αυτό που λέω Στέφανε είναι ότι είναι τελείως διαφορετική (μηχανολογικά και τεχνικά) υλοποίηση η μια με την άλλη με τα όποια θετικά και αρνητικά. Για αυτό και στα Τογιότα δεν αθροίζεται η ιπποδύναμη των μοτέρ ενώ σε όλα τα άλλα αθροίζεται!
Οι λόγοι που η Τογιότα έχει επιλέξει αυτό το σύστημα πολλοί, αλλά ο κυριότερος είναι ότι έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και είναι ότι πιο αποδοτικό κυκλοφορεί σήμερα σε υβρίδια. -
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Αυτό που λέω Στέφανε είναι ότι είναι τελείως διαφορετική (μηχανολογικά και τεχνικά) υλοποίηση η μια με την άλλη με τα όποια θετικά και αρνητικά. Για αυτό και στα Τογιότα δεν αθροίζεται η ιπποδύναμη των μοτέρ ενώ σε όλα τα άλλα αθροίζεται!
Οι λόγοι που η Τογιότα έχει επιλέξει αυτό το σύστημα πολλοί, αλλά ο κυριότερος είναι ότι έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και είναι ότι πιο αποδοτικό κυκλοφορεί σήμερα σε υβρίδια.Εξαρταται πως το εννοεί καθένας το αποδοτικό.
Προτιμω τουρμπο διλιτρο και ηλεκτροκινητηρα με 292 αλογα και τετρακινηση από αποδοτικούς ατμοσφαιρικους 2500 κυβικών -
Εξαρταται πως το εννοεί καθένας το αποδοτικό.
Προτιμω τουρμπο διλιτρο και ηλεκτροκινητηρα με 292 αλογα και τετρακινηση από αποδοτικούς ατμοσφαιρικους 2500 κυβικώνΔεν εξαρτάται! Η αποδοτικότητα (efficiency) είναι μετρήσιμη. Να έχεις την ίδια απόδοση με λιγότερη ενέργεια. Η προσωπική προτίμηση είναι σεβαστή αλλά είναι άλλο πράγμα. Η Τογιότα υλοποιεί με βάση τι μεγιστοποιεί την απόδοση και σήμερα πιο αποδοτικό υβριδικό σύστημα δεν υπάρχει...πιο γρήγορο ναι φυσικά!
ΥΓ: Εαν ένας τούρμπο κινητήρας αναβοσβήνει 100 φορές την ημέρα και λειτουργεί για 10-20" την φορά, θα τον πάρεις στο χέρι πολύ σύντομα.
-
Προτιμω τουρμπο διλιτρο και ηλεκτροκινητηρα με 292 αλογα και τετρακινηση από αποδοτικούς ατμοσφαιρικους 2500 κυβικώνΔεν εξαρτάται! Η αποδοτικότητα (efficiency) είναι μετρήσιμη. Να έχεις την ίδια απόδοση με λιγότερη ενέργεια. Η προσωπική προτίμηση είναι σεβαστή αλλά είναι άλλο πράγμα. Η Τογιότα υλοποιεί με βάση τι μεγιστοποιεί την απόδοση και σήμερα πιο αποδοτικό υβριδικό σύστημα δεν υπάρχει...πιο γρήγορο ναι φυσικά!
ΥΓ: Εαν ένας τούρμπο κινητήρας αναβοσβήνει 100 φορές την ημέρα και λειτουργεί για 10-20" την φορά, θα τον πάρεις στο χέρι πολύ σύντομα.
ΟΚ, αν και η εμμονή στην ecvt μετάδοση ειναι απαράδεκτη... κουράζει πραγματικά
-
Το σωστό είναι το πλήρες όνομα: "πλανητικό αυτόματο με μετατροπέα", γιατί υπάρχει και CVT κιβώτιο με μετατροπέα.
Επίσης υπάρχουν dct με μετατροπέα και hev dct (Honda & Honda+Luc) και είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχουν διαδοθεί καθώς θα βελτίωναν τα μειονεκτήματα των dct σε συνθήκες πόλης.
Το QQ θα είναι turbo και hev θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάει.
-
Τι να σου πω Στέφανε. Εμένα δεν με κουράζει καθόλου και ξέρεις τι αυτόματα είχα. Μου φαίνεται εξαιρετικό (βέβαια σε Αουρις ήθελα να το σπάσω!!! ίσως έχει βελτιωθεί αρκετά στη νεότερη γενιά που έχω εγώ) και σαν υλοποίηση και σαν ιδέα.
Αλλά όπως είπα η τεχνολογία της Τογιότα δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς, θέλει τέτοια πλανητική σύνδεση. -
Τι να σου πω Στέφανε. Εμένα δεν με κουράζει καθόλου και ξέρεις τι αυτόματα είχα. Μου φαίνεται εξαιρετικό (βέβαια σε Αουρις ήθελα να το σπάσω!!! ίσως έχει βελτιωθεί αρκετά στη νεότερη γενιά που έχω εγώ) και σαν υλοποίηση και σαν ιδέα.
Αλλά όπως είπα η τεχνολογία της Τογιότα δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς, θέλει τέτοια πλανητική σύνδεση.Επειδή ξερω τι αυτόματα είχες, για αυτό απορώ.. και περα από το γιαρις που εχω, εχω δοκιμάσει εκτενώς και το κορόλλα που έχεις τώρα και η φιλοσοφία της λειτουργίας ειναι η ίδια..στο δικό σου απλά ειναι πιο απαλός ο θορυβος ψηλά και πιο μεγαλη η ισχύς..
Αλλα αυτή την αίσθηση πατιναρισματος την εχεις σε καθε υλοποίηση.
Τελωπάντων μην κουράζουμε αλλο τα υπόλοιπα μέλη.
Μια χαρά ειναι οι υλοποιήσεις της Τογιοτα και προφανως μελετημένες επί χρονια.
Απλά πιο συμβατικές λυσεις είναι πιο fun to drive.. σου μενει η οικονομία και κατά τα λοιπά δεν εχεις διαφορετική αίσθηση στην απόκριση.
Το οτι απαιτούν όλα τα υβριδικά να αλλαξεις καπως τον τρόπο οδήγησης αυτό είναι εκ των ων ουκ ανευ.
Περισσότερα ρολαρίσματα, καλύτερη προβλεψη του δρόμου..
Η οδηγηση ενός υβριδικού σε κάνει πιο καλό και ήρεμο οδηγό.
Με τη γυναίκα γι αυτό "τσακωνόμαστε" καθε φορά στο γιάρις. Παντα εγώ το οδηγώ σωστότερα και πετυχαινω καταναλώσεις ρεκόρ. Η γυναίκα μου 5,5 χρόνια μετά δεν μπορεί να το οδηγήσει πολύ διαφορετικά από ένα συμβατικό αμαξι .. γι αυτό και της λείπει η "κουτάλα" ενίοτε και το ζορίζει και άρα μουγκρίζει.
Την ίδια φιλοσοφία οδήγησης βγαζω και στα αλλα - συμβατικά - οχήματα που οδηγώ και γενικά πετυχαίνω καλές καταναλώσεις.
Οπως και να το κάνεις όμως με ένα πιο απλό υβρισικό σύστημα αν θελήσεις μπορείς να το πας και ινδιάνικα και μάλιστα με πολύ γκαζι μιας και βοηθά η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα.
Στην υλοποίηση της Τογιότα όλα είναι ρυθμισμένα γυρω από την οικονομία και απολαυστικά ινδιάνικα δεν πας. -
Στέφανε ασ συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε (εαν ποτέ πάμε βόλτα θα σου εξηγήσω)...το πατινάρισμα είναι ενγενές του μετατροπέα ροπής επίσης.
-
Αλλά όπως είπα η τεχνολογία της Τογιότα δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς, θέλει τέτοια πλανητική σύνδεση.Μια χαρά ειναι οι υλοποιήσεις της Τογιοτα και προφανως μελετημένες επί χρονια.
Απλά πιο συμβατικές λυσεις είναι πιο fun to drive.. σου μενει η οικονομία και κατά τα λοιπά δεν εχεις διαφορετική αίσθηση στην απόκριση.Μα αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της TOYOTA, στην οικονομία κατουράει πάνω σε όλους τους άλλους. Δεν παιζεται και είναι το ποιο καλομελετημενο συστημα και ποιο αποδοτικό.
Ε δεν θα έχει και αυτο κάποιο μειονέκτημα? τιποτα δεν είναι τέλειο. μικρο το τιμημα του cvt και του θορύβου του προς το μεγαλο πλεονεκτημα της οικονομίας που δίνει.
Fun to drive? really? μα είναι TOYOTA, αν θες πραγματικό Fun to drive και δεν δέχεσαι να πάρεις άλλη μάρκα περιμένεις για την GR COROLLA ή παίρνεις το GR YARIS. οτιδήπωτε αλλο με αυτό το σήμα μπροστά απλά δεν είναι fun to drive έτσι και αλλιώς.
-
Εγώ από το chr και μετά είδα αισθητή διαφορά στο ecvt.
Στο προηγούμενο yaris πραγματικά ήταν σαν να οδηγούσες σε σαπουναδα. Άσε που γινοσουν και ρεζίλι. Νόμιζε ο διπλανός στα φανάρια ότι δεν ξέρεις να οδηγείς με τον ήχο πατιναρισματος. Ο λόγος που το απεριψα ήταν αυτός και ότι δεν είχε με τίποτα ως εξοπλισμό android auto κάτω από τα 20.000 ευρώ. .....ΕΛΕΟΣ
Στα νέα υπάρχει πάρα πολύ πιο γραμμική αίσθηση -
Ποια υβριδικά έχει με dct η Honda;
-
ΒΑ μετριεται με το θερμοδυναμικη αποδοση του κινητηρα πανω απο αυτη του καυσιμου. Δηλ αν καψεις καψιμο θα εχεις τοση ενεργεια την οποια στους βενζινης την χανεις στο ψυκτικο κατα 35% (αφου ζεσταινεται) μετα εχεις και αλλες μηχανικες απωλειες και τελος σου μενει πρπ 45-50% εργο. Αρα χανεις σχεδον την μιση ενεργεια.
Τουρμπο ανεβαζει τον βαθμο αποδοσης αφου χρησιμοποιει δωρεαν ενεργεια απο τα καυσαερια που θα πηγαινε χαμενη.
Toyota Corolla 2019