-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Η ηθική λέει ότι δεν διαπράττουμε κι εμείς έγκλημα για να εκδικηθούμε το έγκλημα. Αυτό είναι ζούγκλα, όχι ηθική!!! Αν κάποιος είναι επικίνδυνος, τον κλείνουμε μέσα για πάντα. Όμως ακόμα και σκληροί εγκληματίες έχουν αναμορφωθεί.
Το προβλημα ειναι οτι "για παντα" σημαινει 5-7 χρονια στην ελλαδα.
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μα δεν είπα να διαπράξουμε έγκλημα. Δεν ειναι έγκλημα να σκοτώσεις έναν στυγνό εγκληματία, είναι κοινή λογική, ηθική και σωστή πρακτική.
Φυσικά και είναι. Δεν ζούμε στον Μεσαίωνα...
@dettol said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχει όριο στα ισόβια. Όμως συμφωνώ ότι αν κάποιος κρίνεται επικίνδυνος, δεν πρέπει να αποφυλακίζεται.
-
Ακόμα και το για πάντα να είναι ισόβια, ποιο το νόημα? Έχω έναν άνθρωπο κλεισμένο κάπου, που τον πληρώνει κάποιος άλλο για να μην κάνει τίποτα και απλά να περιμένει να πεθάνει? Ποιος ο λόγος? Ποια η χρησιμότητα?
-
Το πρόβλημα του πέραν πάσης αμφιβολίας είναι το δύσκολο. Όλοι εάν είναι κοντά στο να χάσουν την ελευθερία τους ή τη ζωή τους αντιστέκονται. Στις λίγες περιπτώσεις που δεν προβάλλεται καμμία αντίσταση από τον ένοχο και έχει διαπράξει κάτι πολύ κακό ναι εκεί θα έπρεπε να γίνει.
-
Δεν συμφωνώ. Ένας τέτοιος άνθρωπος για εμένα παύει να θωρείται άνθρωπος και ακόμα περισσότερο είναι επικίνδυνος και επιζήμιος για τους υπόλοιπους. οπότε δεν ειναι ηθικό για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Έγκλημα ειναι που μένουν εν ζωη και ακόμα χειρότερα ελεύθεροι.
-
@george-0 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Το πρόβλημα του πέραν πάσης αμφιβολίας είναι το δύσκολο.
Δεν θα το έλεγα. Πολλά εγκλήματα ειναι πέραν πάσης αμφιβολίας, π.χ. αυτός που σκότωσε την γυναίκα του στα Γλ. νερά ή η μητέρα πρόσφατα με το 3χρονο ή ο άλλος που μαχίαρωσε την κοπέλα έξω από το αστυνομικό τμήμα. Υπάρχει κάποια αμφιβολία σε αυτά? Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάω, που ειναι ηλίου φαεινότερες.
-
Ακόμα και το για πάντα να είναι ισόβια, ποιο το νόημα? Έχω έναν άνθρπωο κλεισμένο κάπου, που τον πληρώνει κάποιος άλλο για να μην κάνει τίποτα και απλά να περιμένει να πεθάνει? Ποιος ο λόγος? Ποια η χρησιμότητα?
προσωπικα, συμφωνω απολυτα μαζι σου. Αλλα θα δεχτω ομως και την πολυετη καθειρξη ως αποτρεπτικο μετρο. Αλλα αυτο το τραγελαφικο της ελλαδας που σκοτωνεις καποιον και σε μια 5ετια εισαι εξω ανετος να συνεχισεις τη ζωη σου, ε αυτο δεν το αντεχω, ποσο μαλλον οι συγγενεις των θυματων.
-
Δεν συμφωνώ. Ένας τέτοιος άνθρωπος για εμένα παύει να θωρείται άνθρωπος και ακόμα περισσότερο είναι επικίνδυνος και επιζήμιος για τους υπόλοιπους. οπότε δεν ειναι ηθικό για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Έγκλημα ειναι που μένουν εν ζωη και ακόμα χειρότερα ελεύθεροι.
Ευτυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν σκέφτεται έτσι και για αυτό η θανατική ποινή υπάρχει σε ελάχιστες χώρες. Γιατί με την ίδια λογική αύριο-μεθαύριο κάποιος μπορεί να θεωρεί έναν μαύρο, ή ομοφυλόφιλο, ότι δεν είναι άνθρωπος... Τέλος πάντων, το θέμα αυτό έχει λυθεί στα μέρη μας, οπότε δεν έχει σημασία το τι λέει ο καθένας μας.
-
Η ψηφος τους ειναι ποιο ισχυρη απο αυτο που εκαναν και μην ξεχνας εχουμε δημοκρατια.
-
Ευτυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν σκέφτεται έτσι και για αυτό η θανατική ποινή υπάρχει σε ελάχιστες χώρες. Γιατί με την ίδια λογική αύριο-μεθαύριο κάποιος μπορεί να θεωρεί έναν μαύρο, ή ομοφυλόφιλο, ότι δεν είναι άνθρωπος... Τέλος πάντων, το θέμα αυτό έχει λυθεί στα μέρη μας, οπότε δεν έχει νόημα το τι λέει ο καθένας μας.
Ενταξει τωρα Δια σε σεβομαι αλλα δεν μιλησε κανεις για ρατσισμο.
Ας παρουμε ενα παραδειγμα εχω εγω ενα μικρο παιδι (που δεν εχω γιαυτο παιρνω εμενα) και μου το βιαζει -σκοτωνει καποιος ,μπαινει μεσα και βγαινει μετα απο 10 χρονια ...τι θα πω οκ μωρε μου σκοτωσε το παιδι αλλα την εκανε την ποινη του και ολα καλα..ήήή θα παρω οτι βρω μπροστα μου και θα τον ξεκανω?
Το 2ο ΣΙΓΟΥΡΑ.
Τι θα κανει το κρατος μετα?Θα με κλεισει μεσα.
Καλοι οι νομοι αλλα να σκεφτομαστε και τις πονεμενες ψυχες -
@trader said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Καθαρισμός δημόσιων τουαλετών!
Υπαρχουν δημοσιες τουαλετες ;
-
Δεν μπορούν οι άνθρωποι να έχουν εξουσία ζωής και θανάτου επί άλλων ανθρώπων. Σε καμία περίπτωση.
Η φυλακή με την έννοια του σωφρονισμού έχει αποτύχει. Απλώς αποσύρουν ανθρώπους από την κοινωνία. Ας εφαρμόσουν με αυστηρότητα τα ισόβια για να μην απελευθερώνονται όσοι είναι επικίνδυνοι. Κι ας τους πληρώνουμε, είναι καλύτερη επιλογή απ' το να ζουν ανάμεσά μας.
-
Ευτυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν σκέφτεται έτσι και για αυτό η θανατική ποινή υπάρχει σε ελάχιστες χώρες. Γιατί με την ίδια λογική αύριο-μεθαύριο κάποιος μπορεί να θεωρεί έναν μαύρο, ή ομοφυλόφιλο, ότι δεν είναι άνθρωπος... Τέλος πάντων, το θέμα αυτό έχει λυθεί στα μέρη μας, οπότε δεν έχει σημασία το τι λέει ο καθένας μας.
Σωστα σκεψου πχ την ΕΣΣΔ
-
Δυστυχώς θα πω εγώ, για αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Και δεν μιλάω για θρησκεία, σεξουαλικές επιλογές κλπ. Μιλάω για πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα πράγματα: παιδεραστεία, φόνο εκ προμελέτης, βιασμό - γενικά ποινικά αδικήματα του χειρίστου είδους. Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Μιλάω για ακραία εγκλήματα, με απόδειξη.
@andya3 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Κι ας τους πληρώνουμε, είναι καλύτερη επιλογή απ' το να ζουν ανάμεσά μας.
Oύτε ανάμεσά μας ούτε να τους πληρώνουμε, δεν έχουμε λόγο να δυσκολεύουμε τους εαυτούς μας.
-
Δυστυχώς θα πω εγώ, για αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.
Οι ΗΠΑ που έχουν θανατική ποινή γιατί είναι σε τρεις χειρότερα χάλια από άποψη εγκληματικότητας; Αυτό που περιγράφεις είναι ουσιαστικά Σαρία. Το λήγω εδώ από την πλευρά μου, γιατί δεν θα αλλάξει γνώμη κανένας μας, οπότε τζάμπα κάνουμε κύκλους στην συζήτηση.
-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@a-d-p said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Διαφωνώ λίγο ως προς την θανατική ποινή γιατί είναι μη αναστρέψιμη. Έχουν πέσει αρκετοί κατά καιρούς θύματα δικαστικής πλάνης.
Αυτο εννοω να ειναι περα για περα ενοχος βαση αποδεικτικων στοιχειων .Εκει ειλικρινα δεν θα ειχα κανενα μα κανενα θεμα ακομα και κρεμασμενο να τον-την ειχαν στην γεφυρα Ριου Αντιριου για παραδειγματισμο.
Επισης το θεμα φυλακες κολεγια για να βγουν καλυτεροι ανθρωποι ειδαμε πως απετυχε ας γινει λιγο πιο σκληρη.
Και....να αλλαξουν επιτελους οι ποινες ισοβια = βγαινεις σε κουτι οριζοντιωςΚαταλαβαίνω τι εννοείς, απλώς είναι δύσκολο να συμβεί αυτό στα περισσότερα εγκλήματα. Υπήρξαν και περιπτώσεις καθ' ομολογία δραστών που τελικά ήταν αθώοι. Μόνο σε περιπτώσεις live μετάδοσης, με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες ή αν εγώ σαν δικαστής το είδα να τελείται μπροστά μου θα ήμουν απόλυτα σίγουρος .
Πάντα υπάρχει αμφιβολία, γιατί και αυτοί που συλλέγουν τα αποδεικτικά στοιχεία είναι άνθρωποι. Και στις ΗΠΑ που εφαρμόζεται σε μερικές πολιτείες, αυτό γίνεται μετά από πολλά χρόνια και αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα. Πριν λίγες μέρες είδα μια ταινία, με βάση πραγματικά γεγονότα, όπου ο θανατοποινίτης είχε ομολογήσει γιατί ήταν μαστουρομενος και νόμιζε ότι όντως είχε σκοτώσει κάποιον. Τελικά μετά από χρόνια και αφού ξαναείδαν τα στοιχεία άλλοι ντετέκτιβ... αθωώθηκε. Σε άλλη ταινία, αθωώθηκε μετά θάνατον... -
Δυστυχώς θα πω εγώ, για αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.
Οι ΗΠΑ που έχουν θανατική ποινή γιατί είναι σε τρεις χειρότερα χάλια από άποψη εγκληματικότητας; Αυτό που περιγράφεις είναι ουσιαστικά Σαρία. Το λήγω εδώ από την πλευρά μου, γιατί δεν θα αλλάξει γνώμη κανένας μας, οπότε τζάμπα κάνουμε κύκλους στην συζήτηση.
Και έχουν και τους περισσότερους κρατούμενους νομίζω....
Ναι δεν είναι πανάκεια και εγώ το έχω σκεφτεί.
Απλώς δεν ξέρουμε πως θα ήταν τα πράγματα αν ήταν πιο χαλαροί στην εφαρμογή του νόμου...θα είχαν λιγότερα εγκλήματα ή ακόμα περισσότερα;;
Κανείς δεν ξέρει...
Θα πρέπει να εξετάσουμε αρχικά τις κοινωνίες με χαμηλή παραβατικότητα - εγκληματικότητα...τι κάνουν σωστά; -
Δεν ξέρω αν θα προτιμούσα θανατική ποινή ή σκληρή φυλάκιση.
-
Οπως είπα και πριν κάμια θανατικη ποινη δεν χρειάζεται
απλα να αρρουν την προστασια τους και να μην εχουμε ειδικές φυλακες γιαυτούς
σιγα που πρεπει να ξοδευουμε και εξτρα χρηματα για εξτρα εγκαταστάσεις για δαύτους
Μαζι με τους υπόλοιπους κρατούμενους, ΚΑΜΙΑ εξτρα προστασία και το πως θα επιβιώσουν προβλημα τους. Ουτε τα θυματα τους είχαν καμία προστασία από αυτούς
Και τα πραγματα θα πάρουν το δρομο τους μονα τους
-
@a-d-p said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Θα πρέπει να εξετάσουμε αρχικά τις κοινωνίες με χαμηλή παραβατικότητα - εγκληματικότητα...τι κάνουν σωστά;
Απλό ειναι, 2 πράγματα ταυτόχρονα: 1) φροντίζουν να εξαλείψουν (όσο γίνεται) τους λόγους κάποιος να τελέσει ένα έγκλημα και 2) έχουν πολύ αυστηρές ποινές που εφαρμόζονται.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]