Τώρα θα γίνω κλασικός Έλληνας τζαμπατζής και θα σε ρωτήσω: είναι πιθανό να ξαναπάς στην Ιταλία με το αυτοκίνητο; Εάν ναι, θα σου έλεγα να την πληρώσεις. Σίγουρα δεν είναι το κράτος-φόβητρο όπως η Γερμανία και η Ελβετία, αλλά είναι κράτος και καλό θα ήταν να μην μπλέξεις για 120 ευρώ.
Είναι αρκετά συχνό να ισχύει απαγόρευση στο κέντρο μιας ιταλικής πόλης, ειδικά όταν μιλάμε για μια μεσαιωνική πόλη σαν τη Σιένα. Υπάρχουν πινακίδες, αλλά είναι απόλυτα λογικό που δεν τις αναγνώρισες. Το είχα πάθει κι εγώ αυτό στη Φλωρεντία πριν από χρόνια, αλλά με σταμάτησε αστυνομικός και αφού του εξήγησα ότι δεν το γνώριζα και ότι το ξενοδοχείο μου ήταν εντός της απαγορευμένης ζώνης, με άφησε να φύγω.
Αυτή είναι η χαζομάρα με τις κάμερες, όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν. Δεν μπορεί να γίνει μια λογική εξαίρεση για τον τουρίστα που στο κάτω κάτω δεν έκανε και καμία σοβαρή παράβαση που να έθεσε σε κίνδυνο ζωές.
Best posts made by trader
-
RE: Πληρωμή προστίμου λόγω παράβασης σε χώρα του εξωτερικού
-
RE: Εγγύηση και βλάβες Ford
Έλα μου ντε... Γι΄αυτό λέω ότι δεν είναι εντάξει, ψάχνουν να βρουν λόγους να σε βγάλουν λάθος. αυτό τους είπα κι εγώ, 30 ευρώ είναι η ετήσια οδική βοήθεια, αν δεν θες να την προσφέρεις μην το κάνεις. Μην προσπαθείς όμως να με βγάλεις λάθος όταν γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν έχω κάνει κάτι κακό.
-
RE: Αυτοκίνητα '90s και 2000s' με διαχρονικό design
Η ψήφος μου πάει στο IS200 που ακόμα και σήμερα δε δείχνει 25 ετών
-
RE: CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός
Ρε παιδιά, μήπως πρέπει να μετακινηθεί το θέμα στην ενότητα "Γελοιογραφίες και χιούμορ";
-
RE: Συμβουλές για νέο οδηγό αυτοκινήτου;
Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή. Εγώ θα σου προτείνω αυτό που πιστεύω ότι έκαναν οι περισσότεροι. Καλή παρέα και βόλτες καθημερινές το βράδυ που είναι πιο χαλαρή η κίνηση. Πολλές βόλτες, μέχρι να πάρεις τον αέρα της οδήγησης. Απέφυγε τα ΣΚ που κυκλοφορούν μεθυσμένοι. Εάν έχεις κάποια σχολή ή εργασία, κινήσου στη διαδρομή σπίτι προς γραφείο ή σχολή. Τα χέρια στο τιμόνι, άσε το κινητό στο ντουλαπάκι και βγάζε πάντα φλας για να προειδοποιείς τους άλλους. Δεν είναι κάτι το τρομερό, θα το μάθεις όπως το μάθαμε τόσοι άλλοι. Καλό σου ταξίδι στον κόσμο της οδήγησης
-
RE: Carspotting
Εγώ ψηφίζω Peugeot 406 Coupe και Fiat Coupe. Πανέμορφα και τα δύο
-
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
@k-m said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Πάντως θεωρώ ότι και σταματημένα να περνάνε ειναι το ιδιο επικίνδυνο.
Πόσες φορές λόγω κίνησης το 1ο αυτοκίνητο δίνει προτεραιότητα στον κάθετο δρόμο για να περάσει απέναντι και το μηχανάκι έρχεται σφήνα και πατητό, ενώ η προτεραιότητα "ήταν" του 1ου αυτοκινήτου που την "παραχώρησε".
Αν θέλουμε λιγότερο κυκλοφοριακό με 10-20 νεκρούς το χρόνο, ας το ζυγίσουμε δεν ξέρω (έμενα άσχημο μου ακούγετε).
Σωστό αυτό που λες, όπως και το γεγονός ότι μπορεί να περνάει πεζός ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα ή, ακόμα χειρότερα, παιδάκι που το ύψος του δεν ξεπερνά το καπό. Αυτό, δεν θα το δει καν ο μηχανόβιος...
-
Γενικά στην Ελλάδα δεν φέρονται καθόλου σωστά, για να το θέσω πολύ κόσμια. Εγώ έφαγα "πέναλτι" από τη Nissan επειδή έκανα το ετήσιο σέρβις 1,5 μήνα νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Ουσιαστικά μου έκοψαν τη δωρεάν οδική βοήθεια, αλλά μόλις ανέφερα ότι θα τους κάνω ρόμπα στα περιοδικά, το πήραν πίσω. Θέλουν φοβέρα οι άτιμοι για να κάνουν το αυτονόητο, αυτό που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν...
-
RE: FORUM Γονεων και Κηδεμονων...
Σου εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα ευτυχισμένε πατέρα. Και κάτι για να γελάσεις:
https://www.instagram.com/reel/CqQQGzNuLDX/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D -
RE: MERCEDES-BENZ FORUM
Καλοτάξιδη. Μου θύμισες τις ιστορικές εποχές που είχα τη GLA 45. Εάν θες να βρεις πληροφορίες, δοκίμασε σε αγγλικές σελίδες ιδιοκτητών. Ή, ακόμα καλύτερα, στο AMG Private Lounge, την επίσημη σελίδα.
Με την ευκαιρία της ερώτησής σου, κοίταξα και ότι σχετικό ελληνικό forum υπήρχε, πλέον δεν υφίσταται. Αλλα γενικά, στα ελληνικά, οι συνομιλίες ήταν του τύπου "ρωτάς κάτι σήμερα" και παίρνεις απάντηση σε 2-3 μήνες, εάν πάρεις. Στο Private Lounge από την άλλη, υπάρχει ζωή.
Latest posts made by trader
-
Έλα μου ντε... Γι΄αυτό λέω ότι δεν είναι εντάξει, ψάχνουν να βρουν λόγους να σε βγάλουν λάθος. αυτό τους είπα κι εγώ, 30 ευρώ είναι η ετήσια οδική βοήθεια, αν δεν θες να την προσφέρεις μην το κάνεις. Μην προσπαθείς όμως να με βγάλεις λάθος όταν γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν έχω κάνει κάτι κακό.
-
Γενικά στην Ελλάδα δεν φέρονται καθόλου σωστά, για να το θέσω πολύ κόσμια. Εγώ έφαγα "πέναλτι" από τη Nissan επειδή έκανα το ετήσιο σέρβις 1,5 μήνα νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Ουσιαστικά μου έκοψαν τη δωρεάν οδική βοήθεια, αλλά μόλις ανέφερα ότι θα τους κάνω ρόμπα στα περιοδικά, το πήραν πίσω. Θέλουν φοβέρα οι άτιμοι για να κάνουν το αυτονόητο, αυτό που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν...
-
RE: Formula 1, Γενικά Νέα!!!
@realzeus said in Formula 1, Γενικά Νέα!!!:
@panos2171 said in Formula 1, Γενικά Νέα!!!:
Βασικά ο Hamilton είναι αυτός που θα βοηθήσει να φτιάξουν νέο μονοθέσιο. Άλλωστε γι'αυτό τον πήραν.
Κανένας οδηγός δεν μπορεί να βοηθήσει να φτιαχτεί καλό μονοθέσιο. Μπορούν να ζητήσουν κάποια πράγματα στα οδηγικά χαρακτηριστικά, αλλά η δύναμη του κινητήρα ή οι μονάδες downforce είναι καθαρά θέμα των μηχανικών.
@trader said in Formula 1, Γενικά Νέα!!!:
Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά σήμερα ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να βάλει σήριαλ σε επανάληψη, αντί να δείξει ζωντανά τον αγώνα στο Όστιν. Εντελώς σιχαμένοι...
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εξαρτάται από το πακέτο δικαιωμάτων που έχουν αγοράσει από την FOM.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις. Δηλαδή αγόρασε δικαιώματα που του επιτρέπει να το δείχνει ζωντανά μόνο στο συνδρομητικό; Και όχι στο ελεύθερο; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι το κάνουν επίτηδες, για να μας αναγκάσουν να μπούμε στο συνδρομητικό. Και όλοι οι άλλοι στο παρελθόν δεν είχαν αυτό το "πρόβλημα" (ΕΡΤ, Alpha, Cosmote) και το έχει μόνο ο ΑΝΤ1; Αν ισχύει αυτό, είναι ακόμα πιο χαζοί απ' ότι πίστευα
-
RE: Formula 1, Γενικά Νέα!!!
Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά σήμερα ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να βάλει σήριαλ σε επανάληψη, αντί να δείξει ζωντανά τον αγώνα στο Όστιν. Εντελώς σιχαμένοι...
-
RE: Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;
@fanis75 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Και υποχρεωτική να μην ήταν, ειναι το λογικό και αναμενόμενο να κάνει κάθε ιδιοκτήτης για την περιουσία του.
Θα διαφωνήσω μαζί σου ότι είναι λογικό και αναμενόμενο για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό που γράφεις προϋποθέτει ότι η ασφάλεια θα σε πληρώσει. Μόνο που αυτό δεν είναι ο κανόνας. Εάν όλοι ήταν ασφαλισμένοι στη Θεσσαλία πέρσι, πολύ απλά οι ασφαλιστικές δεν θα είχαν χρήματα να αποζημιώσουν και θα έκλειναν (Νέα Ιντεραμέρικαν, Νέος Πανιώνιος κτλ). Όπως είδαμε να γίνεται και στην Αμερική με την Κατρίνα πριν από περίπου 20 χρόνια. Προτιμώ να ρισκάρω και αν γίνει η στραβή να πληρώσω τα πάντα από την τσέπη μου, παρά να τα δίνω στους απατεώνες και όταν γίνει η στραβή, πάλι να αναγκαστώ να πληρώσω (ίσως όχι όλο το ποσό).
-
RE: VOLVO FORUM
Υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο να γίνω για πρώτη φορά κάτοχος Volvo. Έχει κανείς να προτείνει κάποιο συνεργείο για XC60 στα Βόρεια Προάστια; Και εξουσιοδοτημένο, αλλά κατά προτίμηση εκτός επίσημου δικτύου γιατί το αυτοκίνητο θα είναι 5ετιας
-
RE: νόμος περι πινακίδας "no parking"
Ρόλο στο σήκωμα των πολυκατοικιών έπαιξε και η μεταφορά του αεροδρομίου. Όσο λειτουργούσε το Ελληνικό, μέχρι πέντε ορόφους. Όταν άνοιξε το Ελ. Βεν. άρχισαν να χτίζονται τα 8όροφα
-
RE: Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
@stefan147 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Αυτό δεν είναι το νόημα? Παλιό μεν αλλά "γυαλιστερο"? Οι πινακίδες δε λένε τίποτα. Και το δικό μου έχει αλλάξει γιατί ο προηγούμενος είχε μαγαζί απέναντι από το κοτέτσι της Τούμπας και θα του το σπάγανε με της Αθηναϊκές κι εγώ θέλω να τις ξανααλλάξω αλλά βαριέμαι ν' ασχοληθώ. Κατά τα άλλα ο έλεγχος είναι αυτονόητος και προφανής. Γιατί το επαναλαμβάνουμε?
Πινακίδες ασχολιαστο επειδή έχουν αλλάξει τι σημαίνει ; Και εγώ είχα αλλάξει επειδή ήταν χτυπημένες(οι πινακίδες). Ερώτηση η full extra ή μια γεμάτη έκδοση τι διαθέτει ; Και η τέλειος βασική έκδοση σε τι ύστερη από μια πιο γεμάτη
Από πλευράς επιδόσεων, ειδικά με PDK, μεγάλη διαφορά κάνει το sports chrono που σου δίνει τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (απόκριση γκαζιού και κιβωτίου). Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση εμένα δεν μου έλειψε. Το αυτοκίνητο είναι άψογο και χωρίς αυτή. Επίσης, οι μικρότερες ζάντες μπορεί να μην είναι εξίσου εντυπωσιακές, αλλά στην πράξη έχουν θετική επίδραση σε συμπεριφορά και άνεση. Σούπερ είναι και τα φώτα που στρίβουν, τα οποία είναι έξτρα. Τα υπόλοιπα αφορούν την άνεση
-
RE: Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€
Είχα ένα Cayman 2.9 για έξι χρόνια. Δεν ζήτησε το παραμικρό, πέρα από έναν αισθητήρα. Δε νομίζω ότι πρέπει να σε φοβίζει το γεγονός ότι δεν έχεις συνεργείο Porsche στην πόλη σου. Λάδια, φίλτρα και λοιπά υγρά ζητάει μόνο. Ανταλλακτικά εύκαιρα δε θα βρεις για κανένα από τα αυτοκίνητα που σου προτείνουμε. Ακόμα κι αν έχεις συνεργείο Ford στην πόλη σου, δε νομίζω να έχει ανταλλακτικά για Mustang να περιμένουν εσένα. Ή κουκούλα Ζ4 αν στη σκίσουν ή οτιδήποτε άλλο για σπορ αυτοκίνητο που δεν κυκλοφορεί πια. Εφόσον μιλάς για δεύτερο αυτοκίνητο περιορισμένης χρήσης, εάν κάτσει κάποια στραβή, έχεις την πολυτέλεια του χρόνου αναμνονής. Εάν το σκέφτεσαι σοβαρά για Porsche, πάρε κάτι από το 2009 και μετά για να μην έχεις το φόβο του κινητήρα που σου ανέφεραν οι συμφορουμίτες.