-
@elteo said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Υπάρχουν άνθρωποι που καπνίζουν ακόμα εν έτει 2024? !!!
Ευτυχώς έχουν λιγοστέψει, κάθε χρόνο στο σχολείο στους 30 συναδέλφους περίπου, καπνίζουν οι 3 με 5. Βέβαια βλέπεις πολλά πιτσιρίκια με ηλεκτρονικό.
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@nmsm2 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Με το ηλεκτρονικό επειδή δεν μυρίζει λαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νικοτίνης και εθίζονται ταχύτατα.
Μιλάς για άτμισμα με το υγρό ή για τα "τσιγάρα" στικς (τύπου iqos) που αντί να καίγονται ζεσταίνονται? Γιατί αυτά στηρίζουν οι καπνβιομηχανίες, αλλά αυτά έχουν μυρωδιά.
Τα τύπου iqos μυρίζουν ελάχιστα, σχεδόν καθόλου θα έλεγα, φίλοι το χρησιμοποιούν και εντός σπιτιού για αυτόν τον λόγο, κάνουν ωστόσο υπερβολικά πολλά που σημαίνει τεράστια ποσότητα νικοτίνης χωρίς να το καταλάβεις=εθισμός και φυσικά συμφέρει τις καπνοβιομηχανίες και γι' αυτό το προωθούν ως "υγιεινό" τρόπο πρόσληψης νικοτίνης, χωρίς τη πίσσα (τα χημικά του τσιγάρου υπάρχουν πάντα σε όλες τις μορφές).
-
@nmsm2 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
φυσικά συμφέρει τις καπνοβιομηχανίες και γι' αυτό το προωθούν ως "υγιεινό" τρόπο πρόσληψης νικοτίνης, χωρίς τη πίσσα (τα χημικά του τσιγάρου υπάρχουν πάντα σε όλες τις μορφές).
Σαφώς και συμφέρει, αφού έχουν ελάχιστο καπνό και κοστίζουν ακριβά. Βέβαια για να τα λέμε όλα, δεν είναι μόνο η πίσα που γλυτώνει κάποιος αλλά και όλα τα επιβλαβή αέρια από την καύση, αφού δεν υπάρχει καύση σε αυτά. Άρα, ναι είναι λιγότερο βλαβερά, αλλά μέχρι εκεί.
-
Τα iqos βρωμάνε κλανιά με κάλτσα φαντάρου, εμετος σκέτος.
Ηλεκτρονικό δεν έφτασα να κάνω, ειδικά αυτά με τα ζουμιά μεγάλος εθισμός, όσοι το έκοψαν και γύρισαν σε κανονικό τσιγάρο κάνουν περισσότερα από πριν.
2-3 τσιγάρα δεν είναι τίποτα, είχα φτάσει 2 πακέτα την μέρα prince Και μετά καπνό craven. Πριν από περίπου 6 χρόνια είπα θα καπνίσω αργότερα όχι τώρα και ακόμα να το ανάψω.Ποτέ δεν μου είχε περάσει η σκέψη να το κόψω απλά έκατσε.
Edit :και εγώ από μικρός full παθητικός καπνιστής. Οι γονείς σαν φουγαρα κάπνιζαν παντού, σε κάθε δωμάτιο σε κάθε μέρος
-
ο γατος δεν μιλαει να πει την ανατριχιαστικη δικη του ιστορια με καπνιζμα
οπως παντα στην υπερβολη και ηρθαν καταιγιδεςκοπηκε μαχαιρι ενα πρωινο
μην ξανακαπνισετε ποτε οτιδηποτε
-
@yem said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τα iqos βρωμάνε κλανιά με κάλτσα φαντάρου, εμετος σκέτος.
Σωστά!!! Βέβαια τα νέα τώρα (Luma) είναι πολύ καλύτερα - τα καπνίζει ο πατέρας μου και βλέπω διαφορά.
-
Εμενα φανατικοι αντικαπνιστες οι γονεις.
-
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
ο γατος δεν μιλαει να πει την ανατριχιαστικη δικη του ιστορια με καπνιζμα
οπως παντα στην υπερβολη και ηρθαν καταιγιδεςκοπηκε μαχαιρι ενα πρωινο
μην ξανακαπνισετε ποτε οτιδηποτε
Οτιδήποτε;
-
Το θέμα είναι να μην καπνίζουν/ατμίζουν στον εργασιακό χώρο.
Δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση να ρουφάς όλη την ημέρα τον καπνό και το άτμισμα γιδοβοσκών που θεωρούν ότι είναι εξουσία. -
Μου άρεσε αυτό που διάβασα κάπου για κάποιον ...
"Κότα με μουστάκι πρώτη φορά βλέπω. Από το Τσερνομπίλ θα είναι..."
Τρελή ατάκα...
-
Μου άρεσε και το παρακάτω ίσως επειδή έχω την ίδια άποψη ...
Εγώ, να φέρω παιδιά σε αυτόν τον πλανήτη; Είστε τρελοί; Δεν βλέπετε τι γίνεται στον κόσμο; Για να λέω απλώς "το παιδί μου, δικό μου είναι αυτό!".
Να κάνω παιδιά για να ζω με το άγχος και το πιεσόμετρο για το αν θα γυρίσει το δεκάχρονο από το σχολείο;
Όχι, δεν μπορώ να του το κάνω αυτό του παιδιού. Όλοι αυτοί που κάνουν οικογένεια, θα έπρεπε να κάνουν οικογένεια;».
https://www.protothema.gr/life-style/article/1467009/giorgos-alkaios-ego-na-fero-paidia-se-auton-ton-planiti-eiste-oloi-treloi/ -
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου άρεσε και το παρακάτω ίσως επειδή έχω την ίδια άποψη ...
Εγώ, να φέρω παιδιά σε αυτόν τον πλανήτη; Είστε τρελοί; Δεν βλέπετε τι γίνεται στον κόσμο; Για να λέω απλώς "το παιδί μου, δικό μου είναι αυτό!".
Να κάνω παιδιά για να ζω με το άγχος και το πιεσόμετρο για το αν θα γυρίσει το δεκάχρονο από το σχολείο;
Όχι, δεν μπορώ να του το κάνω αυτό του παιδιού. Όλοι αυτοί που κάνουν οικογένεια, θα έπρεπε να κάνουν οικογένεια;».
https://www.protothema.gr/life-style/article/1467009/giorgos-alkaios-ego-na-fero-paidia-se-auton-ton-planiti-eiste-oloi-treloi/Οι επιλογές του καθενός είναι σεβαστές, η δική μου αντίληψη είναι ότι όσα γράφει ο κ. απέχουν απ την πραγματικότητα που βλέπω εγώ, κάθε εποχή έχεις τις δυσκολίες της και υπήρξαν πολύ δυσκολότερες εποχές με παγκόσμιους πολέμους/εξαθλίωση/κατάφορη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων/ρατσισμο/ανελευθερία/κτηνοδιες, ανεπαρκεια στην αντιμετώπιση ασθενειών που σήμερα θεωρούνται απλές κλπ.) δηλαδή εποχές πραγματικής κόλασης που κάνουν τη σημερινή εποχή να φαίνεται και λίγο ανέμελη. Απλά υπάρχει μερίδα κόσμου που θέλει να έχει τα πάντα λυμένα (συνήθως χωρίς να κάνει και πολλά), στάση μη ρεαλιστική όταν νομοτελειακά ο καθένας μας έχει να διανύσει ανηφόρα σε ένα περιβάλλον που δεν ελέγχει και τελικά το παιχνίδι είναι να ανέβεις την ανηφόρα και να στηρίξεις όσους μπορείς στην πορεία (προσωπική άποψη/αντιληψη των πραγμάτων).
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Η παραπάνω πρόταση, αν και απόσπασμα, μου βγάζει το σχόλιο ότι αν κάποιος σκέφτεται τον εαυτό του πριν από το υποθετικό παιδί, καλύτερα να μην κάνει.
Συμφωνώ ότι οι συνθήκες σήμερα είναι πιο παράξενες και λιγότερο αθώες από όταν μεγαλώσαμε εμείς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να μην κάνεις παιδιά.Όσοι είμαστε εδώ σήμερα, μεγαλώσαμε όλοι σε σωστές οικογένειες, με ιδανικές συνθήκες; Δε νομίζω.
-
Σε αυτά τα θέματα γίνομαι ιδιαίτερα καυστικός και χυδαίος και προσπαθώ/επιδιώκω να μην εκφράζομαι ελεύθερα.
Κατά τα άλλα σκέφτομαι ότι αν κάποιος άνθρωπος δεν μπορεί να φροντίσει ούτε τον εαυτό του στα βασικά πράγματα και συνειδητά απέχει από οικογένειες και παιδιά, έχει λάβει μία σωστή απόφαση.
-
Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να σκεφτεί και να αποφασίσει αν θέλει να κάνει παιδιά...
Από την άλλη βλέπω τώρα γυναίκες που το έπαιζαν καριέρα και μαγκιά δεν γουστάρω κανένα, στα 45 - 50 τους, λίγο πριν την τελευταία περίοδο, πάνε σε τράπεζες σπέρματος για να κάνουν μόνες τους παιδί, ερχόμενες σε πλήρη αντίθεση με τις ίδιες τους τις απόψεις, χωρίς βέβαια να λαμβάνουν υπ΄ όψη ότι στην ηλικία τους μπορεί να έχουν φύγει, ή να είναι πολύ ηλικιωμένοι οι γονείς τους και αν πάθουν κάτι, που επίσης είναι πιο πιθανό να τους συμβεί στα 60-65 τους, παρά στα 30-35 τους, αυτά τα παιδιά μπορεί να βρεθούν ολομόναχα στην ζωή τους.
Βέβαια η λογική ότι δεν αντέχω το ρίσκο του παιδιού, που αναφέρθηκε πιο πάνω από τον τραγουδιστή, αν υπήρχε στους προγόνους του, που πέρασαν πολέμους, αρρώστιες και βρεφική θνησιμότητα μεγάλη, τότε ο τραγουδιστής δεν θα είχε γεννηθεί και ο ίδιος, οπότε μάλλον πολύ εγωιστικό το βλέπω.
Σέβομαι όμως πολύ την άποψη, για τους άνδρες που δεν έχουν βιολογικό φράγμα, ότι αν κάποιος μεγαλώσει φτάσει 50 χρονών, θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ, πόσο μάλλον στα 60 του, ή στα 70 του που βλέπουμε περιπτώσεις.
-
Χίλιες φορές να μην κάνει κάποιος παιδί, από το να έχει ένα παιδί που δεν ήθελε, είτε από στιγμιαίο λάθος η από πίεση εταίρου ημίσεως.
-
Τα παιδιά αποτελούν μια πύλη προς την αιωνιότητα. Τέτοια γονίδιά δεν είναι κρίμα να μην διαιωνιστούν ;
-
@antonakis said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Χίλιες φορές να μην κάνει κάποιος παιδί, από το να έχει ένα παιδί που δεν ήθελε, είτε από στιγμιαίο λάθος η από πίεση εταίρου ημίσεως.
Και όπως βλέπουμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν τηρείται αυτό. Τα καημένα τα παιδάκια τυρανιούνται γιατί ήρθαν στον κόσμο από ανεύθυνα δίποδα.
-
-
@antonakis said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
αυτή είναι η light κατηγορία.
μάνα και πατέρας αράδιαζαν αβέρτα παιδιά.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]