-
Το έκοψα τον Δεκέμβριο του 2018, μετά από 30 χρόνια.
Έκανα μια επέμβαση (άσχετη με το κάπνισμα) και έπρεπε να το κόψω για προληπτικούς λόγους που σχετιζόντουσαν με την επέμβαση.
Ήταν η ευκαιρία που έψαχνα, αλλά μου λείπει ακόμα (κάπως).
-
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
και γω εκεί είμαι ακόμα 1 πακετο ανα 3 με 5 μέρες
Μια χαρά. Εαν μπορούσα να καπνίζω 4-5 τσιγάρα την ημέρα (αυτά που πραγματικά ευχαριστιόμουν) δεν θα το έκοβα ποτέ. Αλλά ήμουν στο 1+ πακέτο, οπότε και πήρα την απόφαση. Άκαπνος από το καλοκαίρι του 2011, το σκέφτομαι μόνο κανα βράδυ με ένα ωραίο ποτό να είχα και ένα πούρο...μόνο τότε.
-
Καί εγώ κάπνιζα από τα σχολικά χρόνια... αλλά δεν είχα σταθερό πρόγραμμα...δηλ. άλλες φορές κάπνιζα και πακέτο την ημέρα άλλες μπορεί και 5 τσιγάρα την ημέρα για αρκετά χρόνια.
Πάντως θυμάμαι ότι ποτέ δεν ήθελα τσιγάρο το πρωί με το που ξυπνούσα... έπρεπε να μεσημεριασει για να το αναζητήσω.Μετά από χρόνια εργασίας σε περιβάλλον όπου το κάπνισμα απαγορευόταν ρητά (8ώρα ή και παραπάνω σε πίστες αεροδρομίων) σκέφτηκα ότι αφού μπορώ 8 ώρες χωρίς τσιγάρο γιατί να μην μπορώ και άλλες 8 έξω από την δουλειά.
Έτσι ξεκίνησε και μετά για 5 χρόνια περίπου έμεινα στο ένα δύο τσιγάρα (η πούρο) την μέρα συνήθως δανεικά...μετά από καφέ η κανένα γεύμα-ποτό.
Εδώ και 10 χρόνια δεν θέλω ούτε να το μυρίσω...
-
Εγώ το έκοψα εκεί γύρω στα 17 μου...
Είχαμε αρχίσει τις τράκες από τα 12-13 και το καρελάκι από τα 14-15.
Δεν μου άρεσε όμως ποτέ.
Προτιμούσα πάντα το φαγητό ως αμαρτία σε σχέση με το τσιγάρο...
-
Θα το κόψετε όταν μείνετε έγκυες μην αγχώνεστε.
-
Υπάρχουν άνθρωποι που καπνίζουν ακόμα εν έτει 2024? !!!
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
και γω εκεί είμαι ακόμα 1 πακετο ανα 3 με 5 μέρες
Μια χαρά. Εαν μπορούσα να καπνίζω 4-5 τσιγάρα την ημέρα (αυτά που πραγματικά ευχαριστιόμουν) δεν θα το έκοβα ποτέ. Αλλά ήμουν στο 1+ πακέτο, οπότε και πήρα την απόφαση. Άκαπνος από το καλοκαίρι του 2011, το σκέφτομαι μόνο κανα βράδυ με ένα ωραίο ποτό να είχα και ένα πούρο...μόνο τότε.
Ρούμι με πάγο και ένα πούρο Νικαράγουας.
-
Όταν έκοψα το τσιγάρο αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως βρομούσαμε ως καπνιστές..... Τι μπόχα είναι αυτή που αναδύουμε;;; Βρωμούν τα πάντα , ρούχα , γραφείο , αυτοκίνητο. Κρίμα στους γύρω μας....
Καλή δύναμη , προσωπικά άντεξα 6 μήνες άκαπνος, αλλά είναι άσχημο ναρκωτικό το άτιμο. Εγώ ξανακύλησα από την παρέα , όπως ένας ναρκομανής στον κόκκινο κύκλο ..... Άντε πάλι νεύρα και φαγοπότι για να το κόψω.....
-
@elteo said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Υπάρχουν άνθρωποι που καπνίζουν ακόμα εν έτει 2024? !!!
δυστηχως αδερφε, δυστηχως υπαρχουμε.
Δεν είμαι απιστευτος καπνιστης. βγαινουμε εξω για φαγητο και δεν το αναζητω. Μαρεσει που εχει απαγορευτει μαλιστα μεσα σε εστιατορια γιατι με ενοχλούσε. Ακομα και εκει που κακώς επιτρεπεται αν θελω τοσο πολύ θα βγω εξω για να μην ενοχλήσω. μεσα στο σπίτι ή στο αμαξι επισης δεν καπνιζω.
αλλα με τον καφέ ή το βραδυ με ποτο είμαι κανονικό junkie, μου είναι αδυνατο να ευχαριστηθω αυτες τις μικρες απολαύσεις χωρις τσιγάρο. Δεν είμαι περηφανος γιαυτο αλλά δεν καταφερα ποτε να το κόψω. Το μειώσα φυσικά πολύ, εκανα 1 πακετο κάθε μέρα κάποια χρόνια. Εκοψα αυτα που δεν ευχαριστιομουν αλλά δεν καταφερνω να το κόψω σε αυτες τις πάνω περιπτωσεις. ολα αυτα γιατι μικρος στα 17-18 το θεωρησα μαγκια να το αρχισω. Δεν το λέω περηφανα αλλά αυτη είναι η αλήθεια.
-
αλλα με τον καφέ ή το βραδυ με ποτο είμαι κανονικό junkie, μου είναι αδυνατο να ευχαριστηθω αυτες τις μικρες απολαύσεις χωρις τσιγάρο.
Ήμουν ακριβώς το ίδιο!! Και πλέον εδώ και πολλά χρόνια τα ευχαριστιέμαι όλα αυτά περισσότερο χωρίς τσιγάρο. Το μυστικό ειναι να μην κόψεις όλες τις άλλες απολαύσεις επειδή κόβεις το τσιγάρο - αυτός ο συσχετισμός που όλοι κάνουμε ειναι που μας δυσκολεύει να το κόψουμε!
-
αλλα με τον καφέ ή το βραδυ με ποτο είμαι κανονικό junkie, μου είναι αδυνατο να ευχαριστηθω αυτες τις μικρες απολαύσεις χωρις τσιγάρο.
Ήμουν ακριβώς το ίδιο!! Και πλέον εδώ και πολλά χρόνια τα ευχαριστιέμαι όλα αυτά περισσότερο χωρίς τσιγάρο. Το μυστικό ειναι να μην κόψεις όλες τις άλλες απολαύσεις επειδή κόβεις το τσιγάρο - αυτός ο συσχετισμός που όλοι κάνουμε ειναι που μας δυσκολεύει να το κόψουμε!
Μπορει αλλά όποτε το δοκίμασα να το κόψω τελειως και έφτασα μεχρι τους 2 μήνες χωρις τσιγαρο ποτέ δεν ευχαριστηθηκα καφέ και ποτο. παντα μου έλειπε. Εχει και σχέση ποσο δυνατος είναι ο καθένας μας, δεν είμαστε ίδιοι. Καποια στιγμη ελπίζω ότι θα ξαναπροσπαθησω και θα τα καταφέρω. Προς το παρόν δεν είμαι αποφασισμένος
-
Μπορει αλλά όποτε το δοκίμασα να το κόψω τελειως και έφτασα μεχρι τους 2 μήνες χωρις τσιγαρο ποτέ δεν ευχαριστηθηκα καφέ και ποτο. παντα μου έλειπε. Εχει και σχέση ποσο δυνατος είναι ο καθένας μας, δεν είμαστε ίδιοι. Καποια στιγμη ελπίζω ότι θα ξαναπροσπαθησω και θα τα καταφέρω. Προς το παρόν δεν είμαι αποφασισμένος
Άπαξ και μπορείς να μείνεις σταθερός στα 2 τσιγάρα την ημέρα (ένα με τον καφέ, ένα με το κρασί το βράδυ) είσαι μια χαρά, μην σκοτίζεσαι.
Το είχα κόψει από το 2014 μέχρι το 2022. Το καλοκαίρι του 2022 ένας φίλος στην παρέα κάπνισε μετά το φαγητό (είναι το μοναδικό τσιγάρο που απολαμβάνω πραγματικά συνοδεία κρασιού) και έκανα και εγώ ένα. Έκτοτε, ξανακύλησα και κάνω ένα μετά το φαγητό και 1 αν πιώ ένα ποτήρι κρασί το βράδυ.
Μικροαπολαύσεις...εφόσον τηρείται το μέτρο (1 ή 2 ημερησίως)
Απαράβατοι κανόνες: ποτέ σε εσωτερικό χώρο (δεν αντέχεται πλέον η μυρωδιά στα ρούχα), ποτέ μέσα σε αυτοκίνητο και όχι ηλεκτρονικό διότι κάνεις άπειρα ημερησίως (νικοτίνη στο κόκκινο) και ποτέ μπροστά τα παιδιά. -
@nmsm2 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Απαράβατοι κανόνες: ποτέ σε εσωτερικό χώρο (δεν αντέχεται πλέον η μυρωδιά στα ρούχα), ποτέ μέσα σε αυτοκίνητο και όχι ηλεκτρονικό διότι κάνεις άπειρα ημερησίως (νικοτίνη στο κόκκινο) και ποτέ μπροστά τα παιδιά.Συμφωνώ 100%!!! Εαν μπορούσα και εγώ να καπνίζω 2-3 τσιγάρα την ημέρα (και μόνο αυτά!), δεν θα το είχα κόψει ποτέ. Συμφωνώ και για όλα τα υπόλοιπα που λές, ειδικά ποτέ μπροστά στα παιδιά. Μεγάλωσα ως παθητικός καπνιστής, κάπνιζαν απίστευτα οι γονείς μου! Ααα και όταν κάπνιζα, εννοείται κάπνιζα μέσα στο αυτοκίνητο....απλά όχι πολύ και όχι συχνά. Αλλά το πρωί με την κίνηση προς το γραφείο και με τονκαφέ, έκανα 1-2 τσιγάρα. Στο ταξίδι πάντα έκανα στάση για να καπνίσω.
-
Άπαξ και μπορείς να μείνεις σταθερός στα 2 τσιγάρα την ημέρα (ένα με τον καφέ, ένα με το κρασί το βράδυ) είσαι μια χαρά, μην σκοτίζεσαι.
Το είχα κόψει από το 2014 μέχρι το 2022. Το καλοκαίρι του 2022 ένας φίλος στην παρέα κάπνισε μετά το φαγητό (είναι το μοναδικό τσιγάρο που απολαμβάνω πραγματικά συνοδεία κρασιού) και έκανα και εγώ ένα. Έκτοτε, ξανακύλησα και κάνω ένα μετά το φαγητό και 1 αν πιώ ένα ποτήρι κρασί το βράδυ.
Απαράβατοι κανόνες: ποτέ σε εσωτερικό χώρο (δεν αντέχεται πλέον η μυρωδιά στα ρούχα), ποτέ μέσα σε αυτοκίνητο και όχι ηλεκτρονικό διότι κάνεις άπειρα ημερησίως (νικοτίνη στο κόκκινο) και ποτέ μπροστά τα παιδιά.θα ήταν ψεματα να πω οτι το εχω καταφέρει αυτό. Είμαι στα 5 τσιγαρα και καποιες φορες 7 ημερησιως. Αλλα ναι εκεί θα ήθελα να πάω στα 2-3 για αρχη
-
Είστε σίγουροι ότι τα λίγα τσιγάρα είναι τόσο αθώα;
https://www.enikos.gr/society/erevna-sok-akoma-ki-ena-tsigaro-tin-imera-skotonei/1103441/
-
@dimsabas said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Είστε σίγουροι ότι τα λίγα τσιγάρα είναι τόσο αθώα;
https://www.enikos.gr/society/erevna-sok-akoma-ki-ena-tsigaro-tin-imera-skotonei/1103441/
Εννοείται πως δεν είναι αβλαβές ακόμη και με 2 τσιγάρα την ημέρα, όπως φυσικά και οι περισσότερες μικροαπολαύσεις...(αλκοόλ, γλυκά κλπ). Μερικές φορές ωστόσο η ζημιά από την καταπίεση μη υποτροπής είναι μεγαλύτερη (λόγω στρες και λοιπών παραγόντων). Είναι η λεγόμενη βαλβίδα καθημερινής αποσυμπίεσης, η οποία στον καθένα αντιστοιχεί σε κάτι (άλλος φαγητό, άλλος τζανκ φουντ, άλλος αλκοολ, άλλος γλυκά, άλλος εκτόνωση στον σύντροφο-σύζυγο-παιδιά)
-
Προσωπικά δεν μου αρέσει που διαβάζω για πολύ μεγάλη αύξηση ατμίσματος σε παιδιά κάτων των 16.
Οι ενήλικες καπνιστές, νομίζω/ελπίζω έχουν το μυαλό να το κόψουν αν χρειαστεί. -
Το παραδοσιακό τσιγάρο όλοι το γνωρίζουν ότι είναι επιβλαβές, και γίνεται αμέσως αντιληπτό λόγω καπνού. Αντιθέτως το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα έχει πλασαριστεί ως υγιεινή συνήθεια έναντι του παραδοσιακού τσιγάρου με αποτέλεσμα τα πιτσιρίκια να έχουν απομυθοποιήσει τις συνέπειες του καπνίσματος. Με το ηλεκτρονικό επειδή δεν μυρίζει λαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νικοτίνης και εθίζονται ταχύτατα. Αυτός είναι ο λόγος που οι παραδοσιακές καπνοβιομηχανίες υποστηρίζουν πλέον ανοιχτά μόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο (πιο ακριβό, κρατά ελάχιστα, κάνεις άπειρα την ημέρα διότι δεν μυρίζει, εθίζεσαι ταχύτατα λόγω της υπερβολικής πρόσληψης νικοτίνης γλυτώνοντας φυσικά την πίσσα του παραδοσιακού).
-
Με το ηλεκτρονικό επειδή δεν μυρίζει λαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νικοτίνης και εθίζονται ταχύτατα.
Μιλάς για άτμισμα με το υγρό ή για τα "τσιγάρα" στικς (τύπου iqos) που αντί να καίγονται ζεσταίνονται? Γιατί αυτά στηρίζουν οι καπνβιομηχανίες, αλλά αυτά έχουν μυρωδιά.
-
Παντως παιδια δεν ξερω μακαρι να κρατηθω αλλα πιστεψτε με αφου καταφερα εγω να το κοψω μπορειται ολοι.Μιλαμε για 2μιση σιγουρα με 3 πακετα την ημερα.
Παντως δεν ξερω αν οντως βοηθησε ή ηταν ψυχολογικο ,εγω πιστευω πως εκανε δουλεια ο βελονισμος.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]