-
Τώρα πάντως στα κεντρικά της Blue Star στο λιμάνι,μεγάλη ουρά για ακυρώσεις εισιτηρίων!15 λεπτά αναμονή.
-
Τα πλοία της ακτοπλοΐας, τα συμβατικά πρέπει να δουλεύουν 10 μήνες τον χρόνο και τα ταχύπλοα 6 μήνες.
Πληρότητα έχουν το τριήμερο του Πάσχα, του Αγίου Πνεύματος και τα ΣΚ από 15-6, έως 15-9 και τις καθημερινές από 20/7 έως 20/8.
Πριν το Πάσχα και μετά τις 20/9 σε μερικά αργά πλοία, είναι περισσότερο το πλήρωμα από τους επιβάτες...
Βέβαια το πλήρωμα πληρώνεται 12 μήνες, το πετρέλαιο 10 ή 6 μήνες, τα δάνεια του πλοίου 12 μήνες και είχαν και 2 χρόνια με τον κόβιντ αστεία έσοδα.
Επίσης πάνε τόσο καλά στην ακτοπλοΐα, που οι Μινωικές ανήκουν στον Γκριμάλντι, ενώ η Ανεκ-Σουπερφάστ στην Πειραιώς και η Χελλένικ Σήγουέιζ και αυτή σε τράπεζα ανήκει...
Ιδιωτικά είναι προς το παρόν τα σητζέτ και κάποιες άλλες που έχουν 3-5 άντε 6 πλοία.
Επίσης πολλά είναι πολύ παλιά και επιβιώνουν με τις επιδοτήσεις και κάποια που τα είχαν σε χαμηλούς νηογνώμονες, όπως τον ρώσικο, έχουν θέμα να κυκλοφορήσουν όπως τα πλοία της Ανες.
Από την άλλη βέβαια, το να ζητάμε να πάμε τζάμπα στο νησί, αλλά να δεχόμαστε εκεί να πληρώνουμε μερίδες στο πιατάκι του γλυκού και δωμάτια αχούρια, σε τιμές μονακό, δεν στέκει.
Γενικά η ακτοπλοΐα στην Ελλάδα, λόγω της μεγάλης εποχικότητας, των αστείων υποδομών, των τοπικών πιέσεων και διάφορα άλλα θέματα, λειτουργεί με αρπαχτές μέχρι να σε πάρει η τράπεζα.
Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορα φόρουμ ναυτικών και καραβολατρών, που θα σας ανοίξουν τα μάτια, ώστε να μην "ενημερώνεστε" από τους ΑΡΔ.
-
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Σκουτάρι Λακωνια,τέρμα Θεού,πεντακάθαρα νερά,ένα ταβερνάκι μόνο, μετά πέλαγος,δεν έχει γαλάζια σημαία !!Την έχασε για τις υποδομές αλλα κάπου έλεος !
Σκουτάρι, ε; Δεξιά όπως κατεβαίνεις στην παραλία το ταβερνάκι της Αντωνίας. Ίδιο κι απαράλλαχτο τόσα χρόνια. Και αριστερά τα Καλαμάκια. Αυτά έχουν "αναβαθμιστεί" με τα χρόνια.
-
Εγώ από παραλία Σκουταρίου, θυμάμαι μια ψαροταβέρνα Δεμέστιχας και άλλη μία που βγάζει τραπεζάκια πάνω στην άμμο, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας...
-
@antoniokon said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ από παραλία Σκουταρίου, θυμάμαι μια ψαροταβέρνα Δεμέστιχας
Αντωνία Δεμέστιχα, η ιδιοκτήτρια.
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορα φόρουμ ναυτικών και καραβολατρών, που θα σας ανοίξουν τα μάτια, ώστε να μην "ενημερώνεστε" από τους ΑΡΔ.
Δεν ενημερώνομαι απο εκεί αλλά απο την τσέπη μου! 2021: €284 με το γρήγορο για το νησί 3 ατομα (1 παιδικό) + αμάξι. 2022: €452 για ακριβώς τα ίδια. Το αυτό και το 2023. Επίσης το 2021 ειχε καποια ειδη διατιμησης στο κυλικειο, πχ εσπρεσσο ή ελληνικός ή φραπε κατω απο €2. Πλεον τελος αυτα, ο πιο φτηνός καφές στα €4.
Συμφωνώ στα αλλα που λες, αλλά δεν ειναι δικό μου πρόβλημα!! Εγώ βλέπω απλα το 60% αυξηση.
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν ενημερώνομαι απο εκεί αλλά απο την τσέπη μου! 2021: €284 με το γρήγορο για το νησί 3 ατομα (1 παιδικό) + αμάξι. 2022: €452 για ακριβώς τα ίδια. Το αυτό και το 2023. Επίσης το 2021 ειχε καποια ειδη διατιμησης στο κυλικειο, πχ εσπρεσσο ή ελληνικός ή φραπε κατω απο €2. Πλεον τελος αυτα, ο πιο φτηνός καφές στα €4.
Συμφωνώ στα αλλα που λες, αλλά δεν ειναι δικό μου πρόβλημα!! Εγώ βλέπω απλα το 60% αυξηση.
Το 2021 ήταν χρόνια κορονοιου.
Έψαχναν πελάτες και για το δρομολόγιο και για το κυλικείο.Από το 2022 μάλλον βγάζουν και τα σπασμένα 2 χρόνων περιορισμών
-
Από την άλλη βέβαια, το να ζητάμε να πάμε τζάμπα στο νησί, αλλά να δεχόμαστε εκεί να πληρώνουμε μερίδες στο πιατάκι του γλυκού και δωμάτια αχούρια, σε τιμές μονακό, δεν στέκει.
Ειδικές τιμές στα εισιτήρια θα έπρεπε να είχαν οι μόνιμοι κάτοικοι δηλ. οι δημότες. Αυτοί έχουν ανάγκες για πέρα/δώθε σε μεγάλα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας π.χ. για νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, τραπεζικές υπηρεσίες κλπ...
Όλοι οι υπόλοιποι να βάζουν το χέρι βαθειά στη τσέπη.
Άλλωστε οι διακοπές στα νησιά είναι για φραγκάτους.Εξαιτίας των νεόπλουτων ούγκανων, που κάθε χρόνο κατακλύζουν τα δύο νησιά καταγωγής μου και τα δύο νησιά έχουν καταστραφεί εντελώς. Ολική διάλυση.
Ευτυχώς έδιωξα από την κατοχή μου το σπίτι στο νησί και ησύχασα από αυτό το σκατοβραχνά. Τελευταία φορά που πήγα, το 2009, πήγα για ένα μπάνιο στην παραλία που μεγάλωσα και ήταν σαν την παραλία της Λούτσας. Μαύρο χάλι. Και αναγκάστηκα να πηγαίνω για μπάνια σε βραχώδη περιοχή για να έχω λίγη ηρεμία.Καλύτερες διακοπές μόνο ηπειρωτική Ελλάδα και αίσθημα ελευθερίας. Ούτε πλοία, ούτε ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε νεοπλουτισμός με τα smartphones στα χέρια και επίδειξη και αναρτήσεις στα social media.
-
@harisma23 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@antoniokon said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ από παραλία Σκουταρίου, θυμάμαι μια ψαροταβέρνα Δεμέστιχας
Αντωνία Δεμέστιχα, η ιδιοκτήτρια.
Εχει απο λιμενικους μεχρι ιδιοκτητες ταβερνας η οικογενεια.
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Καλύτερες διακοπές μόνο ηπειρωτική Ελλάδα και αίσθημα ελευθερίας. Ούτε πλοία, ούτε ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε νεοπλουτισμός με τα smartphones στα χέρια και επίδειξη και αναρτήσεις στα social media.
Αν μείνεις μακριά από προορισμούς που μαζεύουν πολλούς ξένους, ίσως. Αλλιώς είτε νησί, είτε ηπειρωτική χώρα same shit.
-
Kανενας ΑΡΔ και κανενα φορουμ καραβολατρων η εφοπλιστολαγνων δεν χρειαζεται ,οσοι ταξιδευουν εχουν ιδια αποψη εδω και πολλα χρονια.Ειδικα παλαιοτερα με ρομιλντες,νταλιανες, αγαπητους,αγουδημους και δεν συμμαζευεται.Απο τα ταξιδια στις Σποραδες με τα πανακριβα αναλογικα με αλλοθς προορισμους, εισητηρια πανακριβα ,που ταξιδευαν με ταχυτητες ταινιας Αγγελοπουλου και εφταναν Αλλονησο σε μια αιωνιοτητα και μια μερα.Απο τα 20ωρα για Ροδο και αλλα πολλα.Εδω και χρονια ειναι πανακριβες οι τιμες και το παζλ συμπληρωνεται απο το γδαρσιμο που συνεχιζεται σε διαμονη ,φαγητο κλπ στα νησια .Ο ιδιος ο εκπροσωπος των ιδιοκτητων μιλησε για χομπι!!! και οτι μπαινουν μεσα οι καημενοι.Ας σταματησουν την επιδοτιυμενη φιλανθρωπια τοτε και ασ το ριξουν στο τενις η σε αλλα πιο ευχαριστα χομπι ,μηπως βγει καμμια ακρη του τι πολιτικη πρεπει να εφαρμοσει μια χωρα με ιδιαιτερο γεωγραφικο αναγλυφο και τεραστια ακτογραμμη.
-
@antonakis said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Καλύτερες διακοπές μόνο ηπειρωτική Ελλάδα και αίσθημα ελευθερίας. Ούτε πλοία, ούτε ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε νεοπλουτισμός με τα smartphones στα χέρια και επίδειξη και αναρτήσεις στα social media.
Αν μείνεις μακριά από προορισμούς που μαζεύουν πολλούς ξένους, ίσως. Αλλιώς είτε νησί, είτε ηπειρωτική χώρα same shit.
Λόγω δουλειάς έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Οι δυνατότητες που προσφέρει η ηπειρωτική Ελλάδα δεν βρίσκονται σε κανένα νησί. Ούτε καν στην Κρήτη που θεωρητικά είναι τεράστιο νησί.
Εγώ δεν τα πάω καλά και με τα πλοία, γιατί βαριέμαι τα πέρα/δώθε και τα θεωρώ μεταφορικό μέσο με αρκετά ρίσκα.
Και το 2009 που πήγα τελευταία φορά σε νησί, πήγα με το σκούτερ για να έχω μία κάποια αίσθηση άνεσης και ελευθερίας.
Τα νησιά δεν παλεύονται με τίποτα. Μαύρο χάλι.
Αν θα ξαναπήγαινα σε νησί θα το έκανα λόγω παρέας, χατιρικά.
Αλλά όχι με το δικό μου αυτοκίνητο. Αυτοκίνητο σε νησί; Σκότωμα...Βασανιστήριο. -
Τα νησια Στορμυ δε τα κατεστρεψε ο Τουρισμος αλλα η ασυδοσια των κατοικων και τοπικων αρχοντων.
-
@spi_duster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τα νησια Στορμυ δε τα κατεστρεψε ο Τουρισμος αλλα η ασυδοσια των κατοικων και τοπικων αρχοντων.
Η απληστία των κατοίκων και το εύκολο και γρήγορο χρήμα επισης.
-
Εμένα μου αρέσει η Λ. Πλαστήρα, μπορείς να περάσεις καλά χειμώνα-καλοκαίρι.
Θερμοκρασίες καύσωνα στην Αθήνα 30-40 ενώ εκεί ανθρώπινες 20-30c, καλό φαγητό με 30-40 ευρώ 2 άτομα+μπύρες.
Δραστηριότητες κολύμπι, ιππασία, τοξοβολία κλπ.
Και δεν θα πήγαινα στη Μύκονο να φάω καλαμαράκια με μιλκσεικ, καλύτερα τα ντόπια αρνάκια/μοσχαράκια. -
Και το σημαντικότερο αράζεις στο μπαλκόνι σου με θέα τη λίμνη σε 4 αστερο (με λιγότερα από 50 ευραίους) με πισίνα και φορτιστή για ηλεκτρικά. Και ζείς το zen χωρίς να ξεπαραδιαστείς
-
@a65 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Και το σημαντικότερο αράζεις στο μπαλκόνι σου με θέα τη λίμνη σε 4 αστερο (με λιγότερα από 50 ευραίους) με πισίνα και φορτιστή για ηλεκτρικά. Και ζείς το zen χωρίς να ξεπαραδιαστείς
Οντως πολυ ωραια εχω παει.Και ριχ περασει και απο το οινοποιειο Μεσενικολας
-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Οντως πολυ ωραια εχω παει
Άσε τους άλλους να τραβιούνται στα καράβια και να τρώνε ότι τους σερβίρουν.
Η ηπειρωτική Ελλάδα έχει πολλές ομορφιές χειμώνα-καλοκαίρι. -
Εμένα μου αρέσει η Λ. Πλαστήρα, μπορείς να περάσεις καλά χειμώνα-καλοκαίρι.
Θερμοκρασίες καύσωνα στην Αθήνα 30-40 ενώ εκεί ανθρώπινες 20-30c, καλό φαγητό με 30-40 ευρώ 2 άτομα+μπύρες.
Δραστηριότητες κολύμπι, ιππασία, τοξοβολία κλπ.
Και δεν θα πήγαινα στη Μύκονο να φάω καλαμαράκια με μιλκσεικ, καλύτερα τα ντόπια αρνάκια/μοσχαράκια.Είχα πάει εκεί Ιούλιο του 2019 για διακοπές. Όπως τα λες δροσιά, όμορφο τοπίο, ησυχία και καλές τιμές. κάθε μέρα σχδόν μόνος στο ξενοδοχείο και μετά μπάνιο στη λίμνη.
-
Καλό είναι εμείς που ξέρουμε και έχουμε ψαχτεί να πηγαίνουμε σε μέρη που περνάμε καλά και οικονομικά.
Ας πάνε οι τουρίσται αμερικανοί/γερμανοί και γενικά να ενισχύσουν τους νησιώτες επιχειρηματίες.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]