-
Τα καύσιμα των πλοίων, δεν είναι τα ίδια με το ντιζελάκι που βάζουμε εμείς, ούτε σαν καύσιμο, ούτε σαν φορολογία.
-
Ναι ρε συ, έχουν όμως την ίδια βάση. Οι τιμές βαρελιού έπεσαν ραγδαία
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Οι τιμές των εισιτηρίων για τα νησιά ήταν πάντα ακριβές, ιδίως για τις οικογένειες. Σε περιόδους ακριβών καυσίμων γίνονται και ακριβότερες.
Εχουμε και το πρόβλημα της εποχικότητας.
Από την άλλη η λογική ότι θα κάνω μπάνια γύρω από την Αττική δεν ισχύει, όταν έχεις την επιλογή της Ηπειρωτικής Ελλάδας και επιπλέον Ευβοίας, Λευκάδας και λοιπών Επτανήσων, όπως και Σποράδων, που τα εισιτήρια είναι σε λογικές τιμές.Μιλάμε για χιλιάδες χλμ ακτογραμμή, με εύκολη και φτηνή πρόσβαση.
Δεν είναι ακριβώς έτσι.Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί και το πρόσχημα των τιμών των καυσίμων φέτος δεν ισχύει.Φυσικά οι εταιρείες έχουν βρει αλλά τροπάρια για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους.Φυσικά και υπάρχει η ηπειρωτική Ελλάδα,αυτό κάνω και εγώ χρόνια από επιλογή με μοναδική εξαίρεση φέτος.Αν κάποιος όμως παρακολουθεί τις τιμές σε πολλές περιοχές πριν καταλήξει όπως κάνω εγώ που ταξιδεύω συχνά και όλο σχεδόν τον χρόνο ,θα διαπιστώσει ότι αυτό που γίνεται φέτος δεν έχει προηγούμενο..Αναφέρομαι στην διαμονή,ποτέ δεν ήταν δυσκολότερο να βρεις μια χρυσή τομή κάνοντας παραχωρήσεις.Στις Σποραδες αν και δεν έχω ψάξει τιμές εισιτηρίων τα τελευταία 4 χρόνια,πι λέξεις λογικές τιμές και ακτοπλοϊκά δύσκολα έμπαιναν στην ίδια πρόταση πλην ισως της Σκύρου!
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τα καύσιμα των πλοίων, δεν είναι τα ίδια με το ντιζελάκι που βάζουμε εμείς, ούτε σαν καύσιμο, ούτε σαν φορολογία.
Ναι, είναι προϊόν λιγότερης επεξεργασίας και αφορολογητα ή με πολύ λιγότερο φόρο από το πετρέλαιο κίνησης ... Άσε , μπαίνουν μέσα οι πλοιοκτήτες.
-
Για να μη μιλάμε γενικά.
Πλήρωσα 440€ ακτοπλοικά για Σύρο 3 άτομα και αυτοκίνητο πήγαινε-έλα. Ο αδερφός μου για Ιταλία από Ηγουμενίτσα, 4 άτομα και αυτοκίνητο πήγαινε-έλα περίπου 500€.Είναι αδικαιολόγητα ακριβές οι τιμές των ακτοπλοικών.
Όπως δεν κάνει πίσω όμως η κυβέρνηση στη φορολογία των καυσίμων και γενικά στη φορολογία. Και θέλει για δικούς της λόγους το μέγιστο δυνατό όφελος. Με το ίδιο σκεπτικό κινούνται και οι ιδιώτες και όποτε βρουν ευκαιρία δαγκώνουν.
Άκουγα στο ραδιόφωνο για την πλαζ της Βουλιαγμένης νομίζω. Πέρυσι το ενοίκιο από το Δήμο ήταν 500k. Φέτος το διπλασίασε στα 1.100k. Και φυσικά ο ιδιώτης εκμεταλευτής διπλασίασε τις τιμές στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Και ο κόσμος βρίζει τον ιδιώτη.
Το ψάρι βρωμάει πάντα απ' το κεφάλι, λέγε με Ελληνικό Δημόσιο. Κανείς δεν ασχολείται με το πανάκριβο Ελληνικό Δημόσιο, όλοι τα βάζουν με τον "κακό επιχειρηματία".
-
Ηγουμενίτσα Μπάρι , μόνο να πάς ,για 2 άτομα με δίκλινη καμπίνα και αυτοκίνητο , κοστίζει μέχρι τις 13 Αυγούστου 250€, μετά τις 15, καθώς επιστρέφουν οι Ευρωπαίοι , τρώει ένα καπέλο και σκαρφαλώνει στα 300€ . Αν βγάλεις και με επιστροφή κερδίζεις 25% έκπτωση. Στο Αιγαίο αυτές οι τιμές δεν υπάρχουν.
Οι Σποράδες , εκτός Σκύρου , δεν είχαν ποτέ φυσιολογικές τιμές ακτοπλοϊκών. Σε σχέση και με την απόσταση που κάνεις , τόσα χρόνια, φυσιολογικές τιμές για νησιά έχουν , τα νησιά του Ιονίου ( τουλάχιστον η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά) , τα Κύθηρα και η Σκύρος, για όλους τους άλλους προορισμούς βρίσκω τις τιμές στα ακτοπλοϊκά μέχρι και ληστρικές. Α ναι και η Θάσος.... Ίσως επειδή η απόσταση είναι συγκριτικά μικρή , δεν ξέρω , δεν έχω κάνει ποτέ το λόγο κόστος προς μίλια, ότι νιώθει η τσέπη μου γράφω.
Φέτος μου αρέσει που μέχρι στιγμής από Παρασκευή μεσημέρι , μεταφέρω όλο το ¨νοικοκυριό¨ ( επαγγελματικό και προσωπικό) , σε ορεινό χωριό και ζώ μέσα στη δροσιά ( σύνταξη από τα 40 yolo!) και έχω καταφέρει να πλατζουρίζω μόνο σε τρεχούμενο "γλυκό" νερό του ποταμού. Θα ήθελα να καταφέρω να μην βουτήξω σε αλμυρό νερό μέχρι τις διακοπές τουλάχιστον , αλλά , δε μου αρέσει που η σύζυγος έχει άλλη γνώμη και η κάθοδος στις πλαζ κάποια στιγμή θα μπεί ως προαπαιτούμενο για τη συνέχιση της σχέσης μας......
Υπέρ της κολύμβησης στο ποτάμι: Ι) δε χρειάζεσαι ομπρέλα ( συνήθως υπάρχουν δέντρα) , ΙΙ) είναι πολύ δροσερά, ΙΙΙ) αν δεν σου αρέσει η άμμος (στο αυτοκίνητο , στις πετσέτες, στα πόδια σου κ.λπ.) και η γενικότερη αλμύρα είναι ιδανικό ΙV) συνήθως ελάχιστος κόσμος.
Κατά: Ι) περιορισμένο οφθαλμόλουτρο ΙΙ) περιορισμένη κολύμβηση ( καμία βουτιά από το βράχο και απλωτές για δυό τρία μέτρα , εώς εκεί), στην πράξη τσαλαβουτάς , ΙΙΙ) υπάρχουν νερόφιδα ( ακίνδυνα) , καβουράκια , γυρίνοι και λοιπά είδη της ερπετοπανίδας της χώρας ( πιο πολύ αισθητικό το θέμα ,καθώς εμένα προσωπικά με τσιμπάνε και τα θαλασσινά ψάρια) IV) απουσία μπιτσόμπαρου καφέδων , αναψυκτικών και αλκοολούχων V) απουσία οφλαμόλουτρου ( το ξέρω ότι το έχω γράψει).Εν κατακλείδι για το 99% του κόσμου η θάλασσα και δη οι Ελληνικές , πάντα θα είναι καλύτερες επιλογές , απλά αν ποτέ σας τύχει , δοκιμάστε το.
-
Συμφωνω απόλυτα civil.Θασο έχω πάει αρκετές φορές ήταν εν απόλυτα φθηνό και πανέμορφο νησί.Το 20 και ειδικά το 22 που ξαναπήγα οι τιμές έχουν ανεβεί αισθητά και εκεί!Για το ποτάμι τα είπες όλα.Κατάφερα με μικρή δυσκολία τα τρία πρώτα παιδιά να προτιμούν τον Αχέροντα και βουτιές από τα βράχια παρά τις πολυ ωραίες θαλασσες Θεσπρωτίας και Πρεβεζας!Τωρα θα προσπαθήσω με τα νέα μωρά,αν και πέρυσι που μπηκα πάλι μετά από 4χρονια καταλαβα ότι γερνάω και κρυώνω!!!
Σχετικά με τα Κυθηρα είναι χρόνια που για την απόσταση που διανύεις τα εισιτήρια τα θεωρώ ακριβά και εκεί! -
offtopic @antonmone πόσα παιδιά έχεις και λες τα 3 πρώτα??
-
Συμφωνώ για τον Αχέροντα...
Αντεξα το πολύ ένα λεπτό...
Και να φανταστείς πριν 30 χρόνια, έφτασα σχεδόν στις πηγές...
Με σχετικό κολύμπι...
@elteo 5 παιδιά έχει ο συμφορουμίτης!
-
@elteo said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
5 σίγουρα περιμενω κάνα δυο ακόμα από όταν ήμουν φαντάρος στην Κω!
-
@andya3 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Όπως δεν κάνει πίσω όμως η κυβέρνηση στη φορολογία των καυσίμων και γενικά στη φορολογία. Και θέλει για δικούς της λόγους το μέγιστο δυνατό όφελος. Με το ίδιο σκεπτικό κινούνται και οι ιδιώτες και όποτε βρουν ευκαιρία δαγκώνουν.
Πέρσι τα καύσιμα για τα πλοία ήταν €1.100 ο τόνος, φέτος είναι €600. Αλλά δεν είδαμε καμία μείωση τιμών στα εισητήρια.
-
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
-
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
-
Είναι άλλο ένα παράδειγμα πως ο ιδιωτικός τομέας, τουλάχιστον στην Ελλάδα, εάν του δωθεί η ευκαιρία λειτουργεί με όρους υπερκερδους χωρίς σεβασμό στον πελάτη τους.
Συνεπώς το κράτος με διάφορα εργαλεία παρεμβάσεων ρυθμίζει την αγορά με σκοπό να διατηρηθεί μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρήσεων αλλά και κοινωνίας.
Όπως ακριβώς συνέβη και στην ηλεκτρική ενέργεια, το κράτος παρεμβαίνει και αλλάζει την αγορά.
Άλλο ένα παράδειγμα αποτυχίας των απόψεων περί μη ρύθμισης της αγοράς και αυτόματης ισορροπίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων.
-
Δεν το κατέχω το θέμα με την αύξηση των ακτοπλοϊκών,όμως απ'όσο γνωρίζω για να βρεις θέση σε πλοίο για νησί αυτό το δίμηνο, ούτε με σφαίρες! Ο.κ., δεν είμαστε εμείς,οι ντόπιοι, που αγοράζουμε τα ακριβά τους εισητήρια,αλλά αν καλύπτονται με αυτές τις τιμές από τους ξένους τουρίστες,για ποιο λόγο οι πλοιοκτήτες να τις κατεβάσουν; Αφού φεύγουν με 100% πληρότητα.. Μόνο ο φόβος αν τους σκίσει μετέπειτα στη φορολογία για τα υπερκέρδη που έχουν,αν έχουν.. Για κανένα άλλο λόγο δεν καίγονται να μειώσουν τις τιμές,δεν κάνουν φιλανθρωπία..
-
@panormus772 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν το κατέχω το θέμα με την αύξηση των ακτοπλοϊκών,όμως απ'όσο γνωρίζω για να βρεις θέση σε πλοίο για νησί αυτό το δίμηνο, ούτε με σφαίρες! Ο.κ., δεν είμαστε εμείς,οι ντόπιοι, που αγοράζουμε τα ακριβά τους εισητήρια,αλλά αν καλύπτονται με αυτές τις τιμές από τους ξένους τουρίστες,για ποιο λόγο οι πλοιοκτήτες να τις κατεβάσουν; Αφού φεύγουν με 100% πληρότητα.. Μόνο ο φόβος αν τους σκίσει μετέπειτα στη φορολογία για τα υπερκέρδη που έχουν,αν έχουν.. Για κανένα άλλο λόγο δεν καίγονται να μειώσουν τις τιμές,δεν κάνουν φιλανθρωπία..
Δεν ξέρω για αλλά νησιά αλλά σε τοπ τουριστικό προορισμό οπως η Παρος βρίσκεις άνετα εισιτήριο για επιβατες ,μόνο στα αυτοκίνητα είναι λίγες οι θεσεις ,ακομα βρίσκεις όμως.Μιλαω για την πιο δύσκολη εβδομάδα αυτή του 15Αυγουστου.Μένει η πεθερά εκεί όποτε έχω εικόνα.
-
Μα αυτό συμβαίνει όταν ένας κλάδος παίζει κομβικό ρόλο στην οικονομία, κάθε υπερκέρδος του επηρεάζει συνήθως αρνητικά διαφόρους άλλους κλάδους.
Δεν είναι ο κλάδος αυτός ένας απλός ε.ε οπου μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πλαφόν ζητώντας ότι θέλει και όποιος θέλει να τον πληρώσει, τον επιλέγει.
Μιλάμε για έναν κλάδο που εξυπηρετεί την οικονομία της χώρας και την επηρεάζει χωρίς να υπάρχει εναλλακτική
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Πέρσι τα καύσιμα για τα πλοία ήταν €1.100 ο τόνος, φέτος είναι €600. Αλλά δεν είδαμε καμία μείωση τιμών στα εισητήρια.
Για να το κάνουμε λίγο πιο λιανα, με μια τυπική πυκνότητα για το πετρέλαιο 0,85-0,9 κιλά/λίτρο, 1 τόνος είναι περίπου 1150 λίτρα ας πούμε, οπότε το πετρέλαιο για τα πλοία πέρσι είχε 0,96€/λίτρο και φέτο 0,52€/ λίτρο.
Δεν βγαίνουν σου λέω δεν βγαίνουν.. -
Ίσθμια ,Αλμυρη ,σε απόσταση αναπνοής από τα διυλιστήρια,πολλά πλέον μπιτσομπαρα,μαγαζιά ,σπίτια κλπ.Γαλάζια σημαία σε ένα μέρος που σίγουρα δεν σε εμπνέει να κολυμπήσεις.
Σκουτάρι Λακωνια,τέρμα Θεού,πεντακάθαρα νερά,ένα ταβερνάκι μόνο, μετά πέλαγος,δεν έχει γαλάζια σημαία !!Την έχασε για τις υποδομές αλλα κάπου έλεος !
-
@vagnar said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Για να το κάνουμε λίγο πιο λιανα, με μια τυπική πυκνότητα για το πετρέλαιο 0,85-0,9 κιλά/λίτρο, 1 τόνος είναι περίπου 1150 λίτρα ας πούμε, οπότε το πετρέλαιο για τα πλοία πέρσι είχε 0,96€/λίτρο και φέτο 0,52€/ λίτρο.
Δεν βγαίνουν σου λέω δεν βγαίνουν..Μετα με τιμες και παράτες θα δωρισουν 10 ασθενοφορα και ολα καλα. Θα δωσουμε κι ενα ονομα δρομου προς τιμη τους. Αυτοι ειναι οι εφοπλιστες.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]