-
Για σταματα-ξεκινα μεσα στην πολη περα απο υβριδικο δεν αξιζει τιποτα αλλο αν δεν θελουμε καταναλωσεις υψηλες.
Αλλο να κινουμαι με 30-40-50 χλμ κ αλλο καθε 50 μετρα φαναρι κ σταματημα. Ειδικα μεσα στην Αθηνα στις κεντρικες λεωφορους ειναι δραμα.
Αν εχει eco ενεργοποιησε το μεσα στην πολη. Δεν νομιζω οτι θα κανει τρομακτικη διαφορα βεβαια. -
@chris__7 said in Renault Captur II:
@harisnikolop said in Renault Captur II:
Πρώτος ανεφοδιασμός καυσίμου με το Captur (140 ιπποι), κατανάλωση 12.07 λίτρα ανά 100 χλμ ( πραγματική κατανάλωση με google sheets. Το trip έγραφε 10.5) . Μου ήρθε το 1ο εγκεφαλικό. Η αλήθεια ήταν ότι ήταν όλα τα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη με πολύ σταμάτα ξεκίνα. Προέρχομαι από το τελευταίο i10 ( προ facelift), αυτόματο που για την κατηγορία του έκαιγε τα κέρατά του. Τα έχω γράψει στο αντίστοιχο topic. Ήμουν με 9.5 λιτρα και άνω κατανάλωση ανά 100 χλμ. Ίδωμεν.....
Edit. Είμαι ΜΟΝΙΜΑ στο sport mode.
Στην πολη θελει υβριδικο.Να παιρνετε αμαξι αναλογα με τις αναγκες σας.Οχι ειδαμε ενα ωραιο και φτηνο και το πηραμε
φθηνο???????
-
Πρώτος ανεφοδιασμός καυσίμου με το Captur (140 ιπποι), κατανάλωση 12.07 λίτρα ανά 100 χλμ ( πραγματική κατανάλωση με google sheets. Το trip έγραφε 10.5) . Μου ήρθε το 1ο εγκεφαλικό. Η αλήθεια ήταν ότι ήταν όλα τα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη με πολύ σταμάτα ξεκίνα. Προέρχομαι από το τελευταίο i10 ( προ facelift), αυτόματο που για την κατηγορία του έκαιγε τα κέρατά του. Τα έχω γράψει στο αντίστοιχο topic. Ήμουν με 9.5 λιτρα και άνω κατανάλωση ανά 100 χλμ. Ίδωμεν.....
Αν είναι σταματά - ξεκινά το 80% των διαδρομών σε κέντρο μιας πόλης χωρίς μεγάλες διαδρομές σε λεωφόρους με καλή ροή , το 10.5 που λέει το τρίπ για τουρμπάκι με 140 άλογα είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Το 12 είναι λίγο τσιμπημενο, αλλά και πάλι πρέπει να μας πεις την ακριβή διαδρομή που κανείς - δεν ξέρω αν το έχεις αναφέρει - για να βγει κάποιο σχετικά ασφαλές συμπέρασμα. -
Συνήθως κινούμαι Καλλιθέα-Παγκράτι-Μαρούσι.
-
Λογικά θα μείνεις στο 9-10 , με πολύ προσοχή μπορεί και κοντά στα 8.
-
μεσα σε κινηση και μικρες αποστάσεις είναι λογικές αυτες οι υψηλες καταναλώσεις
ακομα και sport πρόγραμμα να μην ήταν πάλι μεγαλη θα ήταν η κατανάλωση
ακομα και ελαφροπόδης να είσαι δεν κατεβαίνει πολύ οταν ο κινητήρας δεν έχει ζεσταθει (μικρες αποστάσεις) και σε κίνηση μέσα
είμαι σίγουρος ότι αν ο φίλος πάει σε δρόμο χωρίς κίνηση με νορμάλ ταχύτητες και με κινητήρα ζεστο θα γράφει πολύ πιο κάτω
-
@fanis75 αφού μόνη της πάει η συζήτηση στην απάντηση που όλοι σκεφτόμαστε.
-
Φίλε μου Καλλιθέα-Παγκράτι-Μαρούσι που είναι ανηφορικός ο δρόμος, σε ώρες με κίνηση κάτω από 10 δύσκολo να πέσεις. Δε φταίει το Captur, τόσο καίνε τα turbo σε τέτοιες συνθήκες. Επειδή είναι καινούργιο το αυτοκίνητο, όταν δουλευτεί λίγο παραπάνω το μοτέρ, μπορεί να πέσει 0,5-1lt το πολύ.
Στην αντίθετη διαδρομή που είναι κατηφορική, με eco, ελαφρύ πόδι στο γκάζι, start-stop και λίγο coasting στα φανάρια και όπου βρεις κατηφόρα, μπορεί να πέσεις και στο 6,5-7 lt.
Μην ελπίζεις κάτι καλύτερο, θα απογοητευτείς.
-
Ε μια χαρά τότε έιναι ,όπως τα λέει ο @andya3,
δύσκολές διαδρομές , σε ώρες αιχμής ειδικά.Και λογικά δεν προσέχεις το απολαμβάνεις και λιγάκι το μοτεράκι του που είναι πολύ αποδοτικό , και καλά κάνεις.
Για να αποκαλύψω τον ... ελέφαντα στο δωμάτιο που κάθεται στην γωνίτσα του , δυστυχώς μόνο Toyota Hybrid σε τέτοιες διαδρομές.
-
@vagkirk said in Renault Captur II:
δύσκολές διαδρομές , σε ώρες αιχμής ειδικά.Και λογικά δεν προσέχεις το απολαμβάνεις και λιγάκι το μοτεράκι του που είναι πολύ αποδοτικό , και καλά κάνεις.
Για να αποκαλύψω τον ... ελέφαντα στο δωμάτιο που κάθεται στην γωνίτσα του , δυστυχώς μόνο Toyota Hybrid σε τέτοιες διαδρομές.
Yaris Cross Hybrid, στο configurator το είχα φτάσει με κάτι έξτρα που ήθελα 34Κ. Οι χώροι δεν με κάλυπταν, επιδόσεις θα ήταν χειρότερες και λογικά θα είχα 1μιση χρόνο αναμονή.
Corolla Cross, αν είχα χώρο στο parking της πυλωτής θα το σκεφτόμουν σοβαρά, αν και έβγαινε ακριβότερο από Captur. Αν και για τα δικά μου γούστα. το CC, αν και σαφώς καλύτερο όχημα, δεν βλέπεται σε σχέση με το captur...
Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες, συμφωνώ ότι με Yaris Cross θα είχα λιγότερη από την μισή κατανάλωση.
-
Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες, συμφωνώ ότι με Yaris Cross θα είχα λιγότερη από την μισή κατανάλωση.
Δεν θα έκανες κέφι να μπεις μέσα να το πάρεις για δουλειά , ΜΜΜ καλύτερα .
-
@yem said in Renault Captur II:
Δεν θα έκανες κέφι να μπεις μέσα να το πάρεις για δουλειά , ΜΜΜ καλύτερα .
Γάτε, εσύ?
Μπήκες στον λογαριασμό του yem?
-
@vagkirk said in Renault Captur II:
Yaris Cross Hybrid, στο configurator το είχα φτάσει με κάτι έξτρα που ήθελα 34Κ. Οι χώροι δεν με κάλυπταν, επιδόσεις θα ήταν χειρότερες και λογικά θα είχα 1μιση χρόνο αναμονή.
Corolla Cross, αν είχα χώρο στο parking της πυλωτής θα το σκεφτόμουν σοβαρά, αν και έβγαινε ακριβότερο από Captur. Αν και για τα δικά μου γούστα. το CC, αν και σαφώς καλύτερο όχημα, δεν βλέπεται σε σχέση με το captur...
Για την κατανάλωση και μόνο αναφέρθηκαστα Toyota.
Εννοείται πως το Captur σου είναι καλύτερη επιλογή σε όλα εκτός κατανάλωσης.
-
Έχω το Captur LPG, μόνιμα στο eco και χωρίς start-stop και σε ίδιες με εσάς συνθήκες οδήγησης η κατανάλωση υγραερίου είναι 10,9-11,5 (σε καποιες ακραίες περιπτώσεις φτάνει στο 12,5) ενώ η κατανάλωση βενζίνης είναι περίπου 9,7.
Οπότε θα πρότεινα αλλαγή του τρόπου που οδηγείτε, μετάβαση στο eco ή έστω στο normal και αμύντικη οδήγηση.
Είναι πολλά τα 12,7 πάντως σε βενζίνη....
-
@chrisk6 said in Renault Captur II:
Για σταματα-ξεκινα μεσα στην πολη περα απο υβριδικο δεν αξιζει τιποτα αλλο αν δεν θελουμε καταναλωσεις υψηλες.
Αλλο να κινουμαι με 30-40-50 χλμ κ αλλο καθε 50 μετρα φαναρι κ σταματημα. Ειδικα μεσα στην Αθηνα στις κεντρικες λεωφορους ειναι δραμα.
Αν εχει eco ενεργοποιησε το μεσα στην πολη. Δεν νομιζω οτι θα κανει τρομακτικη διαφορα βεβαια.Υβριδικό "κανονικό" full hybrid όχι τα mild hybrid.
Αν είναι να δώσω ΠΟΛΛΑ χρήματα για να πάρω υβριδικό ας είναι τουλάχιστον το κανονικό διότι τα mild καίνε σχεδόν όσο τα μη υβριδικά.
Η εναλλακτική και φθηνότερη είναι το εργοστασιακό υγραέριο όπου στη δική μου περίπτωση ήταν η καλύτερη επιλογή για τα χρήματα που διέθετα και τη χρήση που κάνω.
-
@andya3 said in Renault Captur II:
Και του παραμυθά του fenta-πως τον λένε...
σου προκαλώ πολυ πονο, αν θες κανα αλγκοφρεν πες μου να σε κερασω κριμα ειναι
επειδη εγραψες για την καταναλωση θα σου βαλω ενα βιντεο απο ολα τα γεμισματα μεχρι στιγμης. θα παρατηρησεις οτι μεχρι να στρωσει ηταν ψηλα οι καταναλώσεις μετα ομως μιλαμε για αλλο αμαξι
εισαι λαθος που λες οτι ειναι η καλυτερη επιλογη σε ολα εκτος της κατανάλωσης γιατι η καταναλωση ειναι ενα απο τα καλυτερα σημεια του
εμενα μου βγαζει με 4,9€ 100 χλμ....τι κοστος μετακινησης βγαζει το υβριδικό που λες; προφανως αν εισαι 2-3 ωρες σταματα ξεκινα θα καψεις παραπανω, αλλα θα καψεις ουτε ευρω
και το αλλο μετα.... αν θες να πας ταξιδι παλι βενζινη θα καψεις
Τα φιλια μου σε ολους. Ο παραμυθας σας
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Δεν ξέρω αν θες να συναγωνιστείς τον Πινόκιο ή το Βαρώνο Μινχάουζεν. Πάντως κάτι για να σταματήσω το γέλιο χρειάζομαι μ' αυτά που παρουσιάζεις, όχι παυσίπονο.
Η επίσημη combined fuel consumption wltp lpg για το Captur είναι 7,7lt/100km. Και κατά κανόνα είναι η πιο αισιόδοξη.
Οι καταναλώσεις που παρουσιάζεις είναι σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερες από το wltp. Άρα είναι είτε ψεύτικες, ή αφορούν κάποιο δικό σου συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης και διαδρομές. Που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν σε γενικά συμπεράσματα για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.
Οι καταναλώσεις που έβαλες είναι οι ενδείξεις του αυτοκινήτου, ή στοιχεία μαγειρεμένα που τα περνάς μόνος σου σε άλλη εφαρμογή για να φτιάξεις αφήγημα?
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Δεν ξέρω αν θες να συναγωνιστείς τον Πινόκιο ή το Βαρώνο Μινχάουζεν. Πάντως κάτι για να σταματήσω το γέλιο χρειάζομαι μ' αυτά που παρουσιάζεις, όχι παυσίπονο.
Η επίσημη combined fuel consumption wltp lpg για το Captur είναι 7,7lt/100km. Και κατά κανόνα είναι η πιο αισιόδοξη.
Οι καταναλώσεις που παρουσιάζεις είναι σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερες από το wltp. Άρα είναι είτε ψεύτικες, ή αφορούν κάποιο δικό σου συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης και διαδρομές. Που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν σε γενικά συμπεράσματα για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.
Οι καταναλώσεις που έβαλες είναι οι ενδείξεις του αυτοκινήτου, ή στοιχεία μαγειρεμένα που τα περνάς μόνος σου σε άλλη εφαρμογή για να φτιάξεις αφήγημα?
Ναι αλλη ορεξη δεν εχω να γραφω εδω και να περναω λαθος τιμες στο spritmonitor.
Σε καθε γεμισμα που κανω περναω το trip computer, δλδ ποσα χιλιομετρα εκανα μεχρι τοτε, τα λιτρα που γεμιζω και το κοστος
Επισης ενα αλλο που δεν ξερουν πολλοι, ειναι οτι στο LPG το trip computer δειχνει παραπανω στο καντραν ενω στην πραγματικοτητα ειναι λιγοτερο.
Απο την εμπειρια μου μεχρι στιγμης διαπιστωσα οτι η αποκλιση αυτη μεγαλωνει (δλδ δειχνει παραπανω στο καντραν +0.5 εως και ισως μοναδα) οσο εισαι σε κινηση ενω οταν εισαι σε ανοιχτο δρομο το υπολογιζει σωστα κ ειναι σχεδον το ιδιο. Η αποκλιση την διαπιστωνεις οταν πας να γεμισεις
Στο τελευταιο γεμισμα στο καντραν μου εδειχνε 7,8 ενω πραγματικα ηταν 6,9 και σε αυτο το γεμισμα εφαγα αρκετη κινηση στο Ελληνικο/Αλιμο και στο κεντρο
Σε αλλα γεμισματα που ετυχε να κανω 6,3-6,4 το καντραν εδειχνε 6,5
-
μη λαμβανετε υποψιν το trip computer, εμενα παντα εβγαζε μικροτερη κατανσλωση απο τη πραγματικη. ο σωστος τροπος ειναι να φουλαρουμε στο ιδιο εταιρικο πρατηριο 2-3 φορες και να βγαλουμε τον μεσο ορο
-
@creative said in Renault Captur II:
Έχω το Captur LPG, μόνιμα στο eco και χωρίς start-stop και σε ίδιες με εσάς συνθήκες οδήγησης η κατανάλωση υγραερίου είναι 10,9-11,5 (σε καποιες ακραίες περιπτώσεις φτάνει στο 12,5) ενώ η κατανάλωση βενζίνης είναι περίπου 9,7.
Είχα περίπου 3 "νταμάκια" βενζίνη από τον Φλεβάρη και είπα να κάψω την περισσότερη που έφαγε όλη την ζέστη το καλοκαίρι και να βάλω "φρέσκια" για να μείνει εκεί για τον χειμώνα .
Με εύκολα σχετικά δρομολόγια χωρίς ιδιαίτερη κίνηση με φανάρια και στοπ όμως και στην βενζίνη έγραψε ας πούμε στρογγυλά 7/100 , θα μπορούσε και πιο κάτω μιας και ήμουν χωρίς s&s και χωρίς eco .
Στο έχω ξαναπέι ότι και εγώ μπορώ να φτάσω εύκολα τα 10-12 λίτρα στο αέριο αλλά συνήθως είμαι στα 9 .
Αν φτάνεις όμως και σχεδόν 10λ στην βενζίνη τότε σίγουρα κάτι κάνεις λάθος , ξεκίνα να ψάχνεις βιντεο σχετικά με αμυντική οδήγηση / coasting /ρολλάρισμα κτλ .
ίσως το eco να μην σε βοηθάει , να νομίζεις ότι θες κι άλλη δύναμη και να βυθίζεις το πόδι στο πετάλ.
Κρίμα είναι να μην χαρείς στο 100% την οικονομία του αερίου , οκ δεν μιλάμε για τον @fentagin που έχω δει με τα μάτια μου το τριπ του 2-3 φορές και ήθελα να του σπάσω την οθόνη , αλλά ένα 9άρι πρέπει να το έχεις μαξ.
Renault Captur II