Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    H
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 1
    • Topics 4
    • Posts 488
    • Best 25
    • Groups 0

harisnikolop

@harisnikolop

57
    Profile views
    488
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

harisnikolop Unfollow Follow

Best posts made by harisnikolop

• RE: Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας. Κατέληξα στο Captur.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      H
      harisnikolop
    • RE: ΑΤΥΧΗΜΑ-ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ.

Να ρωτήσω και εγώ κάποια πράγματα και ελπίζω να μην φάω δούλεμα:

α) Σε ποιό βαθμό ισχύει το ότι από πίσω πάντα φταίει? Αν πηγαίνω εγώ και μου έρθει να πατήσω απότομα και χωρίς λόγο ξαφνικά φρένο και μου κολλήσει ο άλλος από πίσω, ποιός φταίει?

β) Αν ελαττώσω ταχύτητα για να στρίψω, χωρίς να έχω ανάψει φλας και με χτυπήσει ο άλλος από πίσω, ποιός φταίει?

γ) Τελικά τα μηχανάκια, επιτέπεται να κυκλοφορούν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα στους δρόμους?

posted in Περί αυτοκίνησης
      H
      harisnikolop
    • RE: Renault Captur II

Έφτασα αισίως τα 3.3Κ χλμ (το χρησιμοποιώ πολύ λίγο το όχημα καθώς δουλέυω remote). Έκδοση 140 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο.

Κατανάλωση έχει ηρεμήσει κάπως. Στο σταμάτα ξεκίνα μέσα στη πόλη είμαι γύρω στα 11 λίτρα ανά 100χλ, ΠΑΝΤΑ στο Sport. ποτέ eco. Ταξίδι είμαι γύρω στα 6.6 με 7 λίτρα.

Κάτι που μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση είναι το adaptive cruise control, που αν μειώσει ταχ΄υτητα λόγω εμποδίου μπροστα, για να την ξαναφτάσει, αντί να επιτυχύνει χαλαρά, γκαζώνει φουλ, κάτι που αρκετές φορές με τρομάζει λίγο.

Σχετικά με τις τιμές του καινούριου πιο πάνω, αν είναι και στην Ελλάδα έτσι, μου φαίνονται μια χαρά. Το δικό μου που το είχα κλείσει Απρίλιο του 2023, μαζί με το πακέτο με το acc, είχε πάει 33Κ+ με το κλειδί στο χέρι.

H
      harisnikolop

Κάνω ένα μικρό recap μετά από 1μιση χρόνο κτήσης και μετά από 7.5Κ χλμ για το 2023 140ps EDC.

Βασικά θα σταθώ ΜΟΝΟ στα αρνητικά (για εμένα) καθώς τα θετικά, πάνω κάτω όλοι τα ξέρουμε.

-Σπαστικό που η ρύθμιση Sport χάνεται όταν σβήνει η μηχανή οπότε κάθε φορά πρέπει να την ξαναεπιλέξεις.
      -Για τα δικά μου γούστα, η ανάρτηση είναι σκληρή ( επιβεβαιώνει και ο father μου με Kona του 2019. Το 1ο που είχε βγει, το προ facelift).

-Για τα δικά μου γούστα, η ηχομόνωση είναι μέτρια. Την ήθελα καλύτερη.

-4 με 5 φορές, οι μπροστά και πίσω αισθητήρες έχουν κλατάρει και βαράνε συνεχώς (είναι στο κόκκινο λες και είναι στα 10 εκατοστά κάποιο αντικείμενο). Για να σταματήσουν να βαράνε, πρέπει να κλείσεις τη μηχανή και να την ξαναανοίξεις.

-η κεντρική οθόνη αφής (δεξιά από τον οδηγό) είναι αρκετά αργή στη απόκριση.

-Η κατανάλωση μέσα στη πόλη (οδηγάω ΜΟΝΙΜΑ στο Sport) είναι τραγική. Στο σταμάτα ξεκίνα μέσα στη πόλη, συνεχίζω να βλέπω 13.5+ λίτρα ανά 100χλμ. Αυτή η κατανάλωση είναι μέσω excel με δικές μου μετρήσεις (το sprintmonitor έχει ακριβώς τα ίδια νούμερα οπότε δεν κάνω λάθος μετρήσεις). Τις προάλλες, είδα 14.5 λίτρα κατανάλωση. Σε ταξίδι με μέση ταχύτητα τα 115χλμ/ώρα, η κατανάλωση μου (πάλι με τη ρύθμιση στο Sport) είναι γύρω στα 6.5 με 6.7 λίτρα ανά 100χλμ.

Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα κάνω edit το post.

H
      harisnikolop
    • RE: Hyundai i10 2020

@lap said in Hyundai i10 2020:

Για τι συνθήκες μιλάς; Μποτιλιάρισμα;

Έχω την αίσθηση ότι ζητάς πολλά από ένα αυτοκίνητο που κάνει συνεχώς 1η-2α. Αν δεν ανοιγει λίγο ο δρόμος και να ρολλαρει πως να σου δωσει χαμηλή κατναλωση;

Ναι μποτιλιάρισμα, που δυστυχώς στη διαδρομή που κάνω, ήταν καθημερινό φαινόμενο. Δεν ζήτησα χαμηλή κατανάλωση, απλά μία διαπίστωση έκανα. Ό,τι όταν γίνεται χαμός από κίνηση, έχω διαπιστώσει αρκετές φορές ότι η κατανάλωση κυμαίνεται από 9.5 λτ / 100 χλμ μέχρι 9.9 λτ / 100 χλμ. Φυσικά από υπολογισμούς μέσω google sheets, όχι ότι γράφει το trip computer.

Σε ποιο χαλαρή διαδρομή σίγουρα η κατανάλωση είναι πιο χαμηλή, αλλά εγώ οφείλω να ενημερώσω τυχόν μελλοντικούς κατόχους που πήζουν στη κίνηση, ότι σε τέτοιες συνθήκες ( που δεν νομίζω να μπορεί να τις χαρακτηρίσει κάποιος ακραίες) η κατανάλωση είναι υψηλή.

H
      harisnikolop

To trip γράφει average speed γύρω στα 10 με 11 χλμ/ώρα, όταν έχω 13.5+ κατανάλωση, οπότε μιλάμε για φοβερό σταμάτα ξεκίνα.

Θα συμφωνήσω όμως, η κατανάλωση είναι εξωφρενική.

H
      harisnikolop
    • RE: Hyundai i10 2020

Επανέρχομαι μετά από περίπου ένα χρόνο για να κάνω ένα μίνι update σχετικά με το 1.2 αυτόματο premium και συγκεκριμένα για την κατανάλωση. Επειδή μέσα στον χρόνο που μας πέρασε, είχα πάνω - κάτω την Κηφισίας κάθε μέρα, σε συνθήκες υψηλής κίνησης ( 1η-2α συνεχώς), πιστεύω ότι το μοντέλο έχει αρκετά υψηλή κατανάλωση. Κρατάω excel με γεμίσματα, καταναλώσεις κτλ και τους μήνες που έπηζα στην κίνηση, οι υπολογισμοί μου βγαίνουν από 9.5 lt ανά 100 χλμ μέχρι 9.9.

Την θεωρώ αρκετά υψηλή την κατανάλωση.

Έχοντας οδηγήσει άλλη μία φορά αυτόματο ( ένα παλιό honda civic hubrid, αυτό που έβγαινε από το 2005 και μετά ) και μη έχοντας εμπειρία, το κιβώτιο του i10 θα το χαρακτήριζα μέτριο. Από 1η σε 2α η αλλαγή είναι αρκετά ασιθητή, το ίδιο και το κατέβασμα από 2α σε 1η. Κατά τα άλλα, πολύ βολικό μέσα στην πόλη και απόλαυση στα ταξίδια σε συνδυασμό με το cruise control.

H
      harisnikolop
    • RE: Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K

Καλημέρα. Είδα το Jazz από κοντά. Οι χώροι εντός της καμπίνας φοβεροί. Πολύ φοβάμαι όμως ότι τα 300 λίτρα του πορτμπαγκάζ είναι θέμα ( μεγάλο θέμα ). Επίσης, τώρα πια, μόνο παραγγελία για το επόμενο με τους 122 ίππους. Το crosstrack που κοιτούσα τσιμπάει μία αύξηση στην τιμή γύρω στα 2Κ ( σε σχέση με το τωρινό) και πάει στα 31.700€.

H
      harisnikolop

Πρώτος ανεφοδιασμός καυσίμου με το Captur (140 ιπποι), κατανάλωση 12.07 λίτρα ανά 100 χλμ ( πραγματική κατανάλωση με google sheets. Το trip έγραφε 10.5) . Μου ήρθε το 1ο εγκεφαλικό. Η αλήθεια ήταν ότι ήταν όλα τα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη με πολύ σταμάτα ξεκίνα. Προέρχομαι από το τελευταίο i10 ( προ facelift), αυτόματο που για την κατηγορία του έκαιγε τα κέρατά του. Τα έχω γράψει στο αντίστοιχο topic. Ήμουν με 9.5 λιτρα και άνω κατανάλωση ανά 100 χλμ. Ίδωμεν.....

Edit. Είμαι ΜΟΝΙΜΑ στο sport mode.

H
      harisnikolop

@chris__7 said in Renault Captur II:

@harisnikolop said in Renault Captur II:

Πρώτος ανεφοδιασμός καυσίμου με το Captur (140 ιπποι), κατανάλωση 12.07 λίτρα ανά 100 χλμ ( πραγματική κατανάλωση με google sheets. Το trip έγραφε 10.5) . Μου ήρθε το 1ο εγκεφαλικό. Η αλήθεια ήταν ότι ήταν όλα τα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη με πολύ σταμάτα ξεκίνα. Προέρχομαι από το τελευταίο i10 ( προ facelift), αυτόματο που για την κατηγορία του έκαιγε τα κέρατά του. Τα έχω γράψει στο αντίστοιχο topic. Ήμουν με 9.5 λιτρα και άνω κατανάλωση ανά 100 χλμ. Ίδωμεν.....

Edit. Είμαι ΜΟΝΙΜΑ στο sport mode.

Στην πολη θελει υβριδικο.Να παιρνετε αμαξι αναλογα με τις αναγκες σας.Οχι ειδαμε ενα ωραιο και φτηνο και το πηραμε

φθηνο???????

H
      harisnikolop

Latest posts made by harisnikolop

@fanis75 said in Renault Captur II:

Εγώ μαζί σας παιδιά. Το θέμα είναι που βρίσκεις έμπιστο μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο να σου κάνει τόσο εξειδικευμένη εργασία.

Υπάρχουν αρκετά συνεργεία που ειδικεύονται μόνο στο σέρβις και επισκευή αυτόματων κιβωτίων. Επίσης, υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα VAG (δεν ξέρω για άλλες εταιρίες) που κάνουν πολύ καλή δουλειά σε συντήρηση και επισκευή των DSG.

άρα λες μου κάνει και κάποιο συνεργείο που επισκευάζει dsg ή πρέπει να κοιτάξω μόνο για εξειδίκευση σε renault κιβώτια;

H
      harisnikolop

Εγώ μαζί σας παιδιά. Το θέμα είναι που βρίσκεις έμπιστο μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο να σου κάνει τόσο εξειδικευμένη εργασία.

Τα λάδια του κιβωτίου και τα specs του να υποθέσω τα γράφει το manual;

H
      harisnikolop

@ilias-a said in Renault Captur II:

Μου κάνατε την καρδια περιβόλι με την Ρενήλ. Με βλέπω του χρόνου να αλλάζω αντιπροσωπεία. Πρέπει να ρωτήσω και Σφακιανάκη να δω τι θα μου πει.

Η ερώτηση μου είναι στη δική μου περίπτωση πότε να κοιτάξω για αλλαγή λαδιών του EDC; Φανταστείτε έκλεισα 2 χρόνια με το Captur και έχω κάνει 11Κ χλμ. Το 95% της χρήσης είναι στη πόλη και άντε 2 φορές το χρόνο ταξίδια.

Χωρις να πω περισσοτερα ψαξε για μια 3η επιλογη.

Εννοείς να αποφύγω Σφακιανάκη και Ρενήλ;

H
      harisnikolop

Μου κάνατε την καρδια περιβόλι με την Ρενήλ. Με βλέπω του χρόνου να αλλάζω αντιπροσωπεία. Πρέπει να ρωτήσω και Σφακιανάκη να δω τι θα μου πει.

Η ερώτηση μου είναι στη δική μου περίπτωση πότε να κοιτάξω για αλλαγή λαδιών του EDC; Φανταστείτε έκλεισα 2 χρόνια με το Captur και έχω κάνει 11Κ χλμ. Το 95% της χρήσης είναι στη πόλη και άντε 2 φορές το χρόνο ταξίδια.

H
      harisnikolop

@tkin73 said in Renault Captur II:

Σε λίγα χρόνια οι "μηχανικοί" θα λένε σηκώνουμε καπό μόνο για λάδια και το ξανακλεινουμε άμα συμβεί κάτι άλλο απλά το πετάς και παίρνεις νέο!
      Ήπια υβριδικό έχεις ;

Έχω το mild hybrid με τους 140 ίππους όχι το ηλεκτρικό με τους 160. έχει 12v μπαταρία.

H
      harisnikolop

καλησπέρα παιδιά.

Σας απαντάω με καθυστέρηση. Αυτά που περιέγραψα στο προηγούμενο post μου τα είπε ένας κύριος που υποδέχεται άτομα για το service. Ίσως να είναι αρχιμηχανικός, ίσως και όχι. Δεν είμαι σίγουρος. Ήταν σχετικά μεγάλος σε ηλικία, γύρω στα 60. Μου έβγαζε το vibe ότι ήταν υπέυθυνος του service. Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος.

H
      harisnikolop

2o Ετήσιο service σήμερα στη Ρενήλ στη Βουλιαγμένης

Κόστος 238.26€.

Εργασίες:
      -Αλλαγή λαδιών (έβαλαν εκείνοι Castrol)
      -Φίλτρο λαδιού
      -Φίλτρο καμπίνας
      -Κάρτα καυσαερίου
      -Ροδέλα κάρτερ

Οι παρατηρήσεις μου

1. Ενώ πέρσι τους είχα πάει δικά μου λάδια Elf, φέτος,όταν τους είπα ότι θα φέρω πάλι τα δικά μου, μάρκα Ravenol, μου είπαν ότι σε περίπτωση που γίνει στραβή, η εταιρεία μπορεί να πατήσει στο ότι δεν έχω βάλει από αυτούς λάδια ( τα Ravenol έχουν spec RN17 δηλάδή ότι προτείνει η Renault) και να μην με καλύψει η εγγύηση. Εκεί κώλωσα και έβαλα τα δικά τους.

2. Εγκεφαλικό
        Είπα να ρωτήσω πόσο πάει η μπαταρία των 12V που θέλει αλλαγή κάθε 5 χρόνια και μου είπαν ότι η τρέχουσα τιμή είναι 2Κ. Βλέπω να μαζεύω από τώρα λεφτά...

3. Αφού έγινε το service μίλησα με τον μηχανικό σχετικά με την αλλαγή του υγρού του αυτόματου κιβωτίου. Μου είπε τα ακόλουθα τα οποία μου έκαναν τεράστια εντύπωση.

α) Το κιβώτιο είναι "κλειστό" και δεν γίνεται καμία συντήρηση. Σε κανένα ετήσιο σέρβις, όσα χρόνια και να περάσουν. Ούτε υγρά ούτε τίποτα.
      β) Μόνο όταν πάθει κάτι, τότε κοιτάνε να το φτιάξουν. Προληπτικά δεν γίνεται κάτι.

Σας φαίνονται λογικά αυτά; Δεν ξέρω γι αυτό ρωτάω.

H
      harisnikolop

Κάνω ένα μικρό recap μετά από 1μιση χρόνο κτήσης και μετά από 7.5Κ χλμ για το 2023 140ps EDC.

Βασικά θα σταθώ ΜΟΝΟ στα αρνητικά (για εμένα) καθώς τα θετικά, πάνω κάτω όλοι τα ξέρουμε.

-Σπαστικό που η ρύθμιση Sport χάνεται όταν σβήνει η μηχανή οπότε κάθε φορά πρέπει να την ξαναεπιλέξεις.
      -Για τα δικά μου γούστα, η ανάρτηση είναι σκληρή ( επιβεβαιώνει και ο father μου με Kona του 2019. Το 1ο που είχε βγει, το προ facelift).

-4 με 5 φορές, οι μπροστά και πίσω αισθητήρες έχουν κλατάρει και βαράνε συνεχώς (είναι στο κόκκινο λες και είναι στα 10 εκατοστά κάποιο αντικείμενο). Για να σταματήσουν να βαράνε, πρέπει να κλείσεις τη μηχανή και να την ξαναανοίξεις.

-Η κατανάλωση μέσα στη πόλη (οδηγάω ΜΟΝΙΜΑ στο Sport) είναι τραγική. Στο σταμάτα ξεκίνα μέσα στη πόλη, συνεχίζω να βλέπω 13.5+ λίτρα ανά 100χλμ. Αυτή η κατανάλωση είναι μέσω excel με δικές μου μετρήσεις (το sprintmonitor έχει ακριβώς τα ίδια νούμερα οπότε δεν κάνω λάθος μετρήσεις). Τις προάλλες, είδα 14.5 λίτρα κατανάλωση. Σε ταξίδι με μέση ταχύτητα τα 115χλμ/ώρα, η κατανάλωση μου (πάλι με τη ρύθμιση στο Sport) είναι γύρω στα 6.5 με 6.7 λίτρα ανά 100χλμ.

Στα αρνητικά προσθέτω τη γελοιοτητα που ονομάζουν start stop.

1.5 με 2 δευτερόλεπτα κάθε φορά στο φανάρι για να ξεκινήσει το όχημα κάθε φορά που πατάς γκάζι.

Το είδα διαβάσει στα reviews αλλά δεν πίστευα ότι θα είναι τέτοιο χάλι.

Εδώ και καιρό το έχω μόνιμα απενεργοποιημένο.

H
      harisnikolop

To trip γράφει average speed γύρω στα 10 με 11 χλμ/ώρα, όταν έχω 13.5+ κατανάλωση, οπότε μιλάμε για φοβερό σταμάτα ξεκίνα.

Θα συμφωνήσω όμως, η κατανάλωση είναι εξωφρενική.

H
      harisnikolop

H
      harisnikolop
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ