Καλησπερα στην παρεα κ Χρονια πολλα,
Αυτο το post γινεται σαν review απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου σε νανοκεραμικη επιστρωση ως πελατης, μιας και ειμαι νεος κατοχος Captur 2 – Rive Gauche LPG 100. Θεωρησα οτι ενα απο τα πραγματα που επρεπε να γινουν σε πρωτη φαση ειναι η κεραμικη επιστρωση για την προστασια του αμαξωματος.
Δεν εψαχνα θαυματα, αυτο που εψαχνα ηταν
• Προστασια του χρωματος απο τον ηλιο
• Καποια προστασια απο κουτσουλιες σε περιπτωση που την φαμε, τουλαχιστον να εχω ενα χρονο περισσοτερο να την αφαιρεσω
• Υδροφοβια και οσο γινεται να μην ποτιζεται το αμαξι με λασποβροχες που ειναι συνηθες στην Αθηνα
• Μια τυπικη προστασια απο γρατζουνιες πχ απο κανα κλαδι
Γενικοτερα ημουν επιφυλακτικος, επειδη σε αυτη τη δουλεια μπορουν ευκολα να σε κοροιδεψουν και να σε κανουν οτι θελουν, οπως και να σε χρεωσουν οπως θελουν, αλλα κατεληξα σε εναν μαστορα μεσω κοινου γνωστου.
Οι εργασιες που εγιναν ειναι οι παρακατω. Χρονος δουλειας 4 μερες (ναι μην γκρινιαζεται για τις μερες και μην πιεζεται κανεναν αν θελετε καλη και σωστη δουλεια!):
• Νανοκεραμικη σε ολο το αμαξωμα
• Νανοκεραμικη στις ζαντες
• Επιστρωση σε θολους
• Προστασια σε ολα τα πλαστικα της μηχανης
• Ειδικη νανοκεραμικη για τα παρμπριζ μπρος πισω
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι δεν περιμενα να υπαρχει τοσο λεπτομερη δουλεια. Το αμαξωμα αφου πλυθηκε σωστα και καλα ελενχθηκε ενδελεχως για τυχον γρατζουνιες. Σε αυτο το σημειο εχω να πω οτι ηταν καινουργιο αμαξι (15 ημερων) και ομως υπηρχαν πολλες γρατζουνιες που δεν φαινοντουσαν. Οποτε διορθωθηκαν και εγινε και αφαιρεση των τυχων επικαθησεων με πηλο. Δεν θελω να ζαλιζω με τα τεχνικου θεματος, αυτο τα ξερει καλυτερα ο μαστορας που θα εμπιστευτειτε. Τις ζαντες τις εκανα γιατι αφου 18αρες ηθελα να υπαρχει μια τυπικη προστασια και να πλενονται και πιο ευκολα απο τις βρωμιες. Τα υπολοιπα μου τα εκανε δωρο ο μαστορας στον οποιο πηγα, ο οποιος ηταν πιστοποιημενος απο την NASIOL. Επισης τα προιοντα που βαλαμε, ειχαν τα αντιστοιχα πιστοποιητικα και εγγυησεις.
Χρησιμοποιηθηκαν τα παρακατω.
• NASIOL NL272 για αμαξωμα
• NASIOL ZR53 για ζαντες θολους κτλπ
• Nasiol GlassShield για παρμπριζ
Εκ του αποτελεσματος αυτο που εχω να πω ειναι οτι το αμαξωμα πηρε ενα βαθος στο χρωμα του, σαν να ειναι 3D. Η υφη του ειναι βελουδινη. Ειναι παρα πολυ υδροφοβικο, ειδικα τωρα σε ταξιδι που εκανα για το Πασχα το παρατηρησα και στα τζαμια. Επισης οτιδηποτε βρωμα καθοταν, με λιγο νερο και πανακι εφευγε αμεσως για παραδειγμα τα μυγακια απο το ταξιδι εξαφανιστηκαν σε χρονο dt. Ενα καλο ακομα που μου εκανε ηταν να μειωσει το φαινομενο του orange peel απο το βερνικι που ειχα στον ουρανο (απο το εργαστασιο ηταν αυτο). Το μονο που μενει ειναι να δω σε τιποτα μικρο γρατζουνιες ποσο αντεχει. Οι ζαντες πλενονται αμεσως χωρις να θελει παρα πολυ δουλεια. Γενικα σου κανει την ζωη πολυ πιο ευκολη αφου σου μειωνει τον χρονο που ασχολησε στο πλυσιμο.
Τελος, αυριο μεθαυριο θα κοιταξω να δω απο το ταξιδι αν απεκτησα καποια σημαδακια απο πετραδακια και γενικα ενα γενικο ελενχο του αμαξωματος.
Το μονο που μενει να κανεις για να το διατηρησεις ειναι να πλενεται με σωστα υλικα (σφουγγαρι, πετσετα κτλπ) και οχι σε βενζιναδικα και αλλες μπουρδες
Για το θεμα των ζαντων, εχω να πω προσοχη σε οσους πανε για πλυσιμο το αυτοκινητο τους σε διαφορα μαγαζια. Αυτη η παπαρια που βαζουν στα λαστιχα εχει βαση κατι σαν σιλικονη κ καθεται στις ζαντες.
Θα σας βαλω παρακατω φωτογραφιες/βιντεο για να δειτε τα αποτελεσματα. Στις ζαντες την φωτογραφια την τραβηξα οταν η μια ειχε γινει και η αλλη οχι ωστε να φανει η διαφορα.
Για οποιον θελει να ρωτησει περισσοτερες λεπτομερειες μπορει να μου στειλει ενα μηνυμα να τον παραπεμψω στο παιδι τον οποιο εμπιστευτηκα προσωπικα να του εξηγησει περισσοτερες λεπτομερειες επι του θεματος για το δικο του αμαξι