-
Οι φοιτήτριες στην πολυκατοικία με προσφωνουν ως "κύριε" και οι 50αρες στον ενικό ως "παιδί"
Εμένα μου αρέσει το fabia. Βγάλτε ένα με υγραέριο γαμωτο μου ή το kamiq.
-
@lap said in Renault Captur II:
Οι φοιτήτριες στην πολυκατοικία με προσφωνουν ως "κύριε" και οι 50αρες στον ενικό ως "παιδί"
Εμένα μου αρέσει το fabia. Βγάλτε ένα με υγραέριο γαμωτο μου
Πάρτο και βάλε after market lpg.
Έχω ξαναπεί, π.χ. στη Βουλγαρία η Skoda τα πουλάει με after market lpg kit και 4ετή εργοστασιακή εγγύηση. Είναι επιλογή της Kosmocar να μην τα φέρνει έτσι και στην Ελλάδα.
Άμα το αποφασίσεις, θα ψάξω να σου βρω εγώ ποιό kit βάζει η Skoda.
-
@andya3 said in Renault Captur II:
Εμένα μου αρέσει το fabia. Βγάλτε ένα με υγραέριο γαμωτο μου
Πάρτο και βάλε after market lpg.
Έχω ξαναπεί, π.χ. στη Βουλγαρία η Skoda τα πουλάει με after market lpg kit και 4ετή εργοστασιακή εγγύηση. Είναι επιλογή της Kosmocar να μην τα φέρνει έτσι και στην Ελλάδα. Μάλλον για να μην κάνει εσωτερικό ανταγωνισμό στα cng.
Άμα το αποφασίσεις, θα ψάξω να σου βρω εγώ ποιό kit βάζει η Skoda.
-
Βρε λες;
Έβλεπα δοκιμή που έλεγε στα 130 χλμ/ώρα έχει 66db μετρημένο με σοβαρό μηχάνημα. Η τιμή αυτή είναι επιπέδου bmw 5-10 ετιας και μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης!!!
Συν οι πίσω αερογωγοι, συν το πολύ καλό κιβώτιο, συν ο καλός κινητήρας, συν οι 9 αερόσακοι, συν η πλατιά μεν αλλά καλή συμπεριφορά στις στροφές.
Χμμμμ
-
Βρε λες;
Έβλεπα δοκιμή που έλεγε στα 130 χλμ/ώρα έχει 66db μετρημένο με σοβαρό μηχάνημα. Η τιμή αυτή είναι επιπέδου bmw 5-10 ετιας και μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης!!!
Συν οι πίσω αερογωγοι, συν το πολύ καλό κιβώτιο, συν ο καλός κινητήρας, συν οι 9 αερόσακοι, συν η πλατιά μεν αλλά καλή συμπεριφορά στις στροφές.
Χμμμμ
Άσε μας ρε γύρε που θα πάρεις vag. Αφού είσαι δηλωμένος Suzuk-άκιας, αλλά στην πραγματικότητα κρυφο Toyota-κιας...
-
Εντάξει η suzuki είναι η καλύτερη εταιρία αλλά γιατί να μην πάρω. Έχω παει και το έχω δει πολλές φορές το Φαμπια. Είναι ήρεμη δύναμη, δεν του δίνουν σημασία αλλά έχει μια ουσία το αυτοκίνητο. Όπως το baleno
Στο σχετικό τοπικο πες ποιο σύστημα βάζουν για να διαβάσω τι λένε όσοι το έχουν βάλει.
Τις βαλβίδες και τα έδρανα αυτών φοβάμαι, όχι το ίδιο το σύστημα υγραερίου
Αν μπορώ να πάρω skoda με αξιοπιστία και υγραέριο αμέσως αλλαζει η λίστα μου. Αν όχι μένουμε σε toyota και dacia renault
-
@vagkirk said in Renault Captur II:
@creative said in Renault Captur II:
Τέλος το ότι έχει αυξημένη κατανάλωση 10-14 λίτρα σε συνθήκες κίνησης εντός Αθήνας (ακόμη και με το eco σε λειτουργία) το έχω αναφέρει εδώ κάμποσες φορές
οκ, ας πούμε τότε 13/100 μέση μέσα στην πόλη έχουμε 10,4€ κόστος στα 100χλμ εντός.
Και πάλι πάντως παραμένει πιο οικονομικό και απο τα diesel .
Μόνο τα toyota σε συνθηκές Πατησίων και Νικης-Μοναστηρίου να είναι πιο οικονομικά ίσως.13 μέση μέσα στην πόλη δεν καιει ούτε το δικό μου 1.8 13 ετών σχεδόν 1500 κιλά με 18αρες.Δεν ξέρω γιατί καιει τόσο το captur όμως μου φαίνονται πολλά!Σιγουρα οι κάτοχοι ξέρουν καλύτερα βέβαια!
-
Δεν ξέρω, τα έχουμε ξαναπεί με τον @creative οτι καίει πολύ.
Εγώ πλέον πόλη κλειδωμένος στα 9λ, βέβαια με 20% Κηφισό αλλά και πολλά στενά και σταμάτα / ξεκίνα.Και όπως λέει ο @criuser και 13αρια έχω δει αλλά και 6 άρια.
Σε ταξίδι διακοπών φορτωμένος με ταχύτητες οικογένειας είμαι στα 8λ.
Βρηκα φίλο με Captur καινούριο με το 6αρι σασμάν ένα Rive Gauche και είδα με τα μάτια μου 7.1 το τριπ μέσα στην πόλη... Τι σκατα μόνο κατηφόρα το πήγαινε?
Ίσως μια επισκέψη στην αντιπροσωπεία να σου δώσουν μια λύση για την καταναλωση.
Γυρε πήγαμε πρόσφατα 1-2 εκδρομές με αυτοκίνητο Παρέα και έκαψα σε όλες τις εκδρομές λιγότερο καύσιμο απότι έδωσα στα διόδια.
@andya3 Δεν μπαίνω σε συγκρίσεις μιας και ο καθένας αγοράζει ότι γουστάρει, πιθανών ούτε εγώ να αγόραζα τώρα το Captur στα 27κ και φυσικά δεν μπαίνω στα οικονομικά του καθενός αλλά αν εξοκονομησω 6κ στην 10ετια θα είναι τέρμα επιτυχημένη η επιλογή μου γιατί εκτός από την "επιδότηση" του επόμενου έχει και την καλαισθησία κσι προσφέρει νορμάλ επιδόσεις και όλη την ομπρέλα ADAS.
@criuser και το C3 και δοχεία ουριάς όπως καλά τα λες και καδενες ή κάτι τέτοιο εδώ όμως πρέπει να βάλουμε και την αξία μεταπώλησης που θα χάσεις και τις μέρες στο συνεργείο, εμένα πχ το. captur είναι το μοναδικό αμάξι στο σπίτι.
Ασε που είναι Diesel και κάποιος που κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη θα την πατήσει σίγουρα με pdf κτλ και μετά η οποία εξοικονόμηση θα πάει περίπατο. -
Παντως εγώ μέσα στη πόλη με το clio lpg καίω 8.5 - 9. Πάνω από αυτά ποτέ, ταξίδι με ταχύτητες 140 - 150 καίει 7.5 - 7.7. Με 17€ κάνω το ταξίδι Αθήνα - Πύργος 300χλμ, απίστευτη οικονομία
-
Φαγωθήκατε με τα τουρμπάκια βενζίνης. Ορίστε αυτό έχω πρόχειρο από το T-Roc. Σε καινούργιο άστρωτο αυτοκίνητο με ταχύτητα γύρω στα 110km/h.
Με τιμή βενζίνης 1.99 x 5.2 = 10.35€ / 100 Km.
Πόσα λεφτά θα γλύτωνε κάποιος με το Captur? Για να δούμε για τι οικονομία μιλαμε. Διόδια όλοι τα ίδια πληρώνουμε.
Μέση ταχύτητα 64 είναι πολύ χαμηλή νομίζω.
Σε Ε.Ο 120 παντού όπως λέει ο creative νομίζω αντιστοιχεί σε 80 -85 μέση ταχύτητα.
Δεν παίρνω και όρκο , ίσως έχει σημασία και πόσα διόδια έχει στη διαδρομή, αλλά δεν έχω πέσει ποτέ κάτω από 85 μέση στην ΕΟ
-
@vagkirk said in Renault Captur II:
Φαγωθήκατε με τα τουρμπάκια βενζίνης. Ορίστε αυτό έχω πρόχειρο από το T-Roc. Σε καινούργιο άστρωτο αυτοκίνητο με ταχύτητα γύρω στα 110km/h.
Με τιμή βενζίνης 1.99 x 5.2 = 10.35€ / 100 Km.
Πόσα λεφτά θα γλύτωνε κάποιος με το Captur? Για να δούμε για τι οικονομία μιλαμε. Διόδια όλοι τα ίδια πληρώνουμε.
Μέση ταχύτητα 64 είναι πολύ χαμηλή νομίζω.
Σε Ε.Ο 120 παντού όπως λέει ο creative νομίζω αντιστοιχεί σε 80 -85 μέση ταχύτητα.
Δεν παίρνω και όρκο , ίσως έχει σημασία και πόσα διόδια έχει στη διαδρομή, αλλά δεν έχω πέσει ποτέ κάτω από 85 μέση στην ΕΟ
Θα σου απαντήσω στο νήμα του T-Roc, άπιστε Vag-Κίρκη...
-
@yem said in Renault Captur II:
Εγώ πλέον πόλη κλειδωμένος στα 9λ, βέβαια με 20% Κηφισό αλλά και πολλά στενά και σταμάτα / ξεκίνα.Και όπως λέει ο @criuser και 13αρια έχω δει αλλά και 6 άρια.
Βρηκα φίλο με Captur καινούριο με το 6αρι σασμάν ένα Rive Gauche και είδα με τα μάτια μου 7.1 το τριπ μέσα στην πόλη... Τι σκατα μόνο κατηφόρα το πήγαινε?
Γυρε πήγαμε πρόσφατα 1-2 εκδρομές με αυτοκίνητο Παρέα και έκαψα σε όλες τις εκδρομές λιγότερο καύσιμο απότι έδωσα στα διόδια.
@andya3 Δεν μπαίνω σε συγκρίσεις μιας και ο καθένας αγοράζει ότι γουστάρει, πιθανών ούτε εγώ να αγόραζα τώρα το Captur στα 27κ και φυσικά δεν μπαίνω στα οικονομικά του καθενός αλλά αν εξοκονομησω 6κ στην 10ετια θα είναι τέρμα επιτυχημένη η επιλογή μου γιατί εκτός από την "επιδότηση" του επόμενου έχει και την καλαισθησία κσι προσφέρει νορμάλ επιδόσεις και όλη την ομπρέλα ADAS.
@criuser και το C3 και δοχεία ουριάς όπως καλά τα λες και καδενες ή κάτι τέτοιο εδώ όμως πρέπει να βάλουμε και την αξία μεταπώλησης που θα χάσεις και τις μέρες στο συνεργείο, εμένα πχ το. captur είναι το μοναδικό αμάξι στο σπίτι.
Ασε που είναι Diesel και κάποιος που κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη θα την πατήσει σίγουρα με pdf κτλ και μετά η οποία εξοικονόμηση θα πάει περίπατο.Μέρες σε συνεργείο έχει μόνο ο γάτος και τα αμάξια του. Επίσης γιατί να χάσω σε μεταπώληση ; Μέχρι τώρα πουλάω πιο ακριβά από όσο αγόρασα
-
@criuser said in Renault Captur II:
Μέχρι τώρα πουλάω πιο ακριβά από όσο αγόρασα
Η αλήθεια είναι σε πήγε καλά αλλά πούλαγες βενζίνες, τώρα με τα βρωμοντιζελ και τον πόλεμο του λαπ θα χάσεις και κανένα 5€
-
Καν'τα 500, τουλάχιστον
https://www.bbc.com/news/science-environment-38170794
The leaders of four major global cities say they will stop the use of all diesel-powered cars and trucks by the middle of the next decade.
The mayors of Paris, Mexico City, Madrid and Athens say they are implementing the ban to improve air quality.
Τώρα με καταστροφές, πυρκαγιές, κτλ ίσως πάει πιο μακριά η υπόθεση, αλλά η πρόθεση είναι δηλωμένη.
Μουχαχαχα -
Στα μέσα της επόμενη 10ετιας ο κρίου θα έχει αλλάξει και το C3 e-cross ή όπως αλλιώς θα το λένε
-
Πάντως για το 2025 λέει το άρθρο
-
1070 χιλιόμετρα συνολικά
110-150 χλμ / ώρα περίπου με aircondition, 2 ατομα, με πραματα
Κατανάλωση: 58€
7,2λιτρα τα 100 χλμ
κοστος ανα 100χλμ: 5,8€Αυτά για ταξίδι εθνικη
Για την πολη μου βγαινει καταναλωση στην δικη μου περιπτωση Κηφισος και νοτια προαστια
6,7-6,9 λιτρα τα 100 χλμ
κοστος ανα 100 χλμ 4,2€Προσωπικα το χρονο γλυτωνω 2500€ με τα χιλιομετρα που κανω σε σχεση με την κατασταση που ημουν πριν την αγορα του συγκεκριμενου αυτοκινητου
Τι πιπες πατε κ γραφετε περι βενζινης οτι ενταξει σιγα την οικονομια εν τελη ερχεται με μικρη διαφορα το lpg, μονο εσεις το ξερετε.
Πρεπει να σας πείραξε η καπνα απο την Παρνηθα
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Για την πολη μου βγαινει καταναλωση στην δικη μου περιπτωση Κηφισος και νοτια προαστια
6,7-6,9 λιτρα τα 100 χλμ
κοστος ανα 100 χλμ 4,2€Εσύ θα φας BAN , θα πάμε μια μέρα Σφακιανάκη να μου γράψει την χαρτογράφηση του εγκεφάλου σου .
-
@yem said in Renault Captur II:
Ασε που είναι Diesel και κάποιος που κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη θα την πατήσει σίγουρα με pdf κτλ και μετά η οποία εξοικονόμηση θα πάει περίπατο.Θα περιμένω μέχρι το 1ο service αλλαγής λαδιών γύρω στον Ιανουάριο 2024 και θα τους ρωτήσω στο συνεργείο της αντιπροσωπείας αν κάνω κάτι λάθος ή αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση από εκείνους.
Δεν μπορεί όλοι εσείς να έχετε τέτοιες καταναλώσεις και εγώ με τόσο αμυντική οδήγηση που κάνω να καίω 30%-40% παραπάνω... -
Δεν ξέρω που κάνεις τα χιλιόμετρα , αν δεν βγώ καθόλου Κηφισό και μείνω να πηγαινοέρχομαι μόνο απο στενά και συνεχόμενα στοπ και φανάρια και έχω μ.ο. 15χαω τότε και εγώ 10-12 θα γράψω σίγουρα .
Μετράς με δική σου μέτρηση ή με το τριπ? Kατέβασε καμία εφαρμογή να καταγράφεις όπως είναι το Drivvo ή το spritmonitor
Renault Captur II