-
Το ίδιο προβληματιζει και εμένα. Με τόσο μικρό χώρο αποσκευών θα σου πει κάποιος το θέλω μόνο για πόλη premium εκτός και αν δεν υπάρχουν παιδιά. Επειδή μιλάμε για περιοχή 40Κ αν το θέλεις μόνο για πόλη πρέπει να κοιτάξεις σε ηλεκτρικό πιστεύω, αν είναι για ταξίδια, οικογένεια, χώροι το kodiaq είτε σε 2 λίτρο τετρακίνητο, είτε σε sportline αν θες ομορφιές κερδίζουν πόντους
-
Κάποιος που θέλει premium για πόλη, δε θα κοιτάξει τέτοιους όγκους, έχει άλλες επιλογές. Από την άλλη μιλάμε για 4.5 μέτρα αυτοκίνητο, SUV στα 35Κ++, περιμένεις να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει οικογένεια με 2 παιδιά. Τα 410 λίτρα είναι αστείο νούμερο. Εμένα με ενδιαφέρει καθαρά για οικογενειακό και το σκέφτηκα σοβαρά τις προηγούμενες μέρες μέχρι που βρήκα τις πληροφορίες για το χώρο αποσκευών (για τα πρόσφατα MHEV μοντέλα μιλάω πάντα, με αυτόματο 7αρι κιβώτιο). Εντωμεταξύ στα διάφορα βίντεο-review του 2021 για το αυτόματο Q3, δε φαίνεται να έχει αλλάξει ο χώρος αποσκευών! κι ούτε αναφέρουν τη μείωση. Δε μπορώ να καταλάβω τι ισχύει...
ΟΚ, πρέπει να πάω να δω απο κοντά, και θα το κάνω, αλλά και τα νούμερα είναι νούμερα, δε μιλάμε για μείωση από τα 530 στα 500... αλλά από τα 530 στα 410.. θα περίμενα να φαίνεται στα reviews αλλά και να το αναφέρουν. -
μην βλεπετε τα νουμερα και πηγαιντε να δειτε το οποιοδηποτε αμαξι που σας ενδιαφερει, απο κοντα. Στο tiguan μου (μοντελο 2019) εχω δει να αναφερονται νουμερα απο 420 εως 615 λιτρα.
Πατε, δειτε αν σας βολευει ο χωρος αποσκευων και αποφασιζετε. Αυτο που οντως συμβαινει με τα υβριδικα (το εχω δει στο tucson και απο οτι μου εχουν πει συμβαινει και στο q3) ειναι οτι λογω της μπαταριας, δεν υπαρχει η δυνατοτητα να κατεβασεις το πατωμα του πορτμπαγαζ σε "κατω θεση", οπως γινεται σε πολλα αλλα αυτοκινητα -
Συζητάμε για mikd hybrid q3?
-
Και κάπως έτσι εξηγείται η μείωση του χώρου αποσκευών:
Η μπαταρία στο βάθος δεξιά και μια μονάδα ελέγχου δίπλα της...
Αλλά ακόμα κι έτσι, πολύς χαμένος χώρος χωρίς λόγο. Τι νόημα έχει όλη αυτή η σκληρή κατασκευή με κουτάκια και θέσεις για να βολέψεις όλο κι όλο κάτι χαρτιά και κάποια εργαλεία που θα μπορούσαν να συμμαζευτούν σε μια μικρή εργαλειοθήκη ώστε να μείνει ο υπόλοιπος χώρος διαθέσιμος για αποσκευές και πράματα των επιβατών. Προστάτεψε την μπαταρία και άσε τον υπόλοιπο χώρο διαθέσιμο. -
@limited_one said in Audi Q3 2018:
Συζητάμε για mikd hybrid q3?
Ναι, αφορά και το απλό και το sportback.
-
Καλησπέρα,
θα ήθελα την άποψη/γνώση της παρέας σχετικά με τον 1.5 TFSI 150HP της Audi (και γενικότερα του VAG φυσικά) και επίσης για το 7-speed S Tronic που φοράει το τελευταίο Q3. -
@ntou said in Audi Q3 2018:
Καλησπέρα,
θα ήθελα την άποψη/γνώση της παρέας σχετικά με τον 1.5 TFSI 150HP της Audi (και γενικότερα του VAG φυσικά) και επίσης για το 7-speed S Tronic που φοράει το τελευταίο Q3.Το μόνο που θα πω είναι ότι δεν έχει ανταγωνισμό στην κατηγορία του, σε επιδόσεις, κατανάλωση κλπ. Για ιστορικούς λόγους αναφέρω ότι ο 1.5tfsi 150 είναι ο "original". Με την έννοια ότι τον έφτιαξε η audi και μετά τον έδωσε στην vw που τον ονόμασε tsi. Να είναι ακριβώς ίδιοι άραγε, ή να κράτησε η audi τίποτα για τον εαυτό της ως εφευρέτης, ποιος ξέρει.
Το αυτόματο κιβώτιο δεν έχει την καλύτερη φήμη από αξιοπιστία και μακροζωία. Τα τελευταία χρόνια πάντως δε διαβάζω ούτε ακούω αρνητικά, η vw λέει ότι το βελτίωσε. -
Δεν γνώριζα την πορεία εξέλιξης του 1.5, νόμιζα ότι αποτελεί εξέλιξη της VW του 1.4 με τα 150 PS (παλαιότερα και 140/160 PS) που πολυφορέθηκε στο VAG. Κι εγώ από όσους γνωστούς μου τον χρησιμοποιούν (σε Skoda και VW όμως) έχω πάρει πολύ θετικό feedback. Και δεν έχω δει κάπου να τον κατηγορούν για κάτι όπως συνέβαινε με τους παλαιότερους κινητήρες του group. Είναι και κάποια χρόνια στην αγορά πλέον, θεωρείται δοκιμασμένος.
Σε ότι αφορά το κιβώτιο... ΟΚ, ακούμε DSG και σηκώνεται η τρίχα μας, δικαίως. Προσωπικά γνωρίζω 2 περιπτώσεις που με 6άρι DSG, σε Golf 6 αν θυμαμαι καλά και οι δύο, ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ. Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν ακούω αυτά που άκουγα κάποτε.. Αλλά έχει μείνει ο φόβος.
Το συγκεκριμένο 7άρι είναι ξηρού τύπου. Δεν εχω εμπειρίες απο γνωστούς μου με αυτό το κιβώτιο για να διαμορφώσω μια πρώτη άποψη. Κινούμαι 80% σε ΕΟ και επαρχιακό δίκτυο, δεν κατεβαίνω στο κέντρο (Θεσσκη) με αυτοκίνητο ή αν το κάνω πάω κυρίως ώρες ήσυχες. Συνεπώς το προφίλ οδήγησης μου είναι "συμβατό" με το συγκεκριμένο τύπο κιβωτιου, και μένει να μάθω πληροφορίες για αξιοπιστία και επιδόσεις.
-
Δεν γνώριζα την πορεία εξέλιξης του 1.5, νόμιζα ότι αποτελεί εξέλιξη της VW του 1.4 με τα 150 PS (παλαιότερα και 140/160 PS) που πολυφορέθηκε στο VAG. Κι εγώ από όσους γνωστούς μου τον χρησιμοποιούν (σε Skoda και VW όμως) έχω πάρει πολύ θετικό feedback. Και δεν έχω δει κάπου να τον κατηγορούν για κάτι όπως συνέβαινε με τους παλαιότερους κινητήρες του group. Είναι και κάποια χρόνια στην αγορά πλέον, θεωρείται δοκιμασμένος.
Για να καταλάβεις, ο προηγούμενος 1,4 ήταν της γενιάς EA211, o καινούργιος 1,5 είναι της γενιάς EA 211evo ...
-
Σε ότι αφορά το κιβώτιο... ΟΚ, ακούμε DSG και σηκώνεται η τρίχα μας, δικαίως. Προσωπικά γνωρίζω 2 περιπτώσεις που με 6άρι DSG, σε Golf 6 αν θυμαμαι καλά και οι δύο, ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ. Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν ακούω αυτά που άκουγα κάποτε.. Αλλά έχει μείνει ο φόβος.
Το συγκεκριμένο 7άρι είναι ξηρού τύπου. Δεν εχω εμπειρίες απο γνωστούς μου με αυτό το κιβώτιο για να διαμορφώσω μια πρώτη άποψη. Κινούμαι 80% σε ΕΟ και επαρχιακό δίκτυο, δεν κατεβαίνω στο κέντρο (Θεσσκη) με αυτοκίνητο ή αν το κάνω πάω κυρίως ώρες ήσυχες. Συνεπώς το προφίλ οδήγησης μου είναι "συμβατό" με το συγκεκριμένο τύπο κιβωτιου, και μένει να μάθω πληροφορίες για αξιοπιστία και επιδόσεις.
Σωστα ο 1.5 ειναι εξελιξη του 1.4 και γι αυτο εχουν και σχεδον ιδιο κωδικο.
Γενικα ειναι αξιολογο μοτερ, οικονομικο οσο το πας οικονομικα και αρκετα αποδοτικο. Εχοντας το σε διαφορες καροτσες (Octavia, Golf, Karoq, Ateca, Q3, καποια manual καποια dsg) εχει 2 κλασικα "θεματα" που μου τα εβγαλαν ολα. Πρωτον και λιγοτερο σημαντικο ειναι το γεγονος οτι μεχρι τα 20Κ χλμ ρουφαει αρκετο λαδι κι αυτο μπορει να σε τρομαξει ειδικα εαν προερχεσαι απο παλαιοτερο vag με τα γνωστα αντιστοιχα θεματα. Δευτερον και σημαντικοτερο ειναι το λεγομενο kangarooing για το οποιο ξερω οτι βγηκαν καποια updates αλλα δεν το λυνουν 100%. Με λιγο ιντερνετικο ψαξιμο νομιζω μπορουν να βρεθουν σχετικες πληροφοριες.
-
Το Kangarooing απ' όσο ξέρω είχε εμφανιστεί μόνο στο T-Roc. Σε άλλα μοντέλα με τον 1.5 π.χ. golf, Α3 ή Q3 δεν είχε αναφερθεί κάτι.
Για το stronic ή dsg κατά vw, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ή κάτι που μπορεί να σε βεβαιώσει ότι δεν θα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Η πιο σωστή προσέγγιση κατά τη γνώμη μου, είναι να λάβεις υπόψη σου τη χειρότερη περίπτωση. Ότι δηλαδή μπορεί μετά από μερικά χρόνια να χρειαστεί αντικατάσταση του mechatronic ή στα δισκάκια και αυτό έχει ένα κόστος περίπου 1.500€ (επιβεβαιώνεις το ποσό στην αντιπροσωπία ή σε κάποιο συνεργείο που κάνει επισκευές dsg). Αν δε σε προβληματίζει το ποσό προχωράς, αλλιώς πας σε χειροκίνητο.
-
Τα ξηρου τυπου DSG ειναι που παρουσιαζουν θεματα. Οι μεγαλυτεροι κινητηρες εχουν τα υγρου τυπου.
-
Όλα έχουν παρουσιασει και τα υγρού και τα ξηρού. Απλώς τα ξηρού πολύ συχνότερα.
-
το "καγκουρο" εμφανιστηκε σε χειροκινητα κιβωτια. Σε αυτοματα δεν εχω δει καποια αναφορα.
Ο κινητηρας ειναι φοβερα ελαστικος, τραβαει απο χαμηλα και εχει εξαιρετικη καταναλωση σε ταξιδι σε εθνικη οδο (7-8 l/100km με 4 ατομα και ταχυτητα 120-140km/h) Εντος πολης, με σταματα ξεκινα, χτυπαει ανετα 10αρια και φτανει και 12 l/100km. Το dsg7, απο προσωπικη μου εμπειρια σε tiguan 1.5, εχει μια μικρη καθυστερηση, η οποια ομως βελτιωνεται καπως οταν μπει το κιβωτιο σε sport mode. Το κιβωτιο κανει βελουδινες αλλαγες τοσο προς το πανω οσο προς το κατω. Ακομα και σε ελιγμους με πολη χαμηλη ταχυτητα (2α, 3η) ειναι πολυ ομαλο. Πιθανως να συμβαινει επειδη πατιναρει, αλλα εγω ξερω οτι δεν προβληματιζει στην λειτουργια του.
Οντως πινει λαδι. Ειχα τρομαξει λιγο στην αρχη και οντως ηταν πιο εντονο στα πρωτα χιλιομετρα. Νομιζω οτι το εχω "ταισει" 2 μπουκαλια λαδι στα 36.000χλμ που εχω το αμαξι στην κατοχη μου. -
2 λίτρα λάδι στα 36.000 χλμ δεν είναι τίποτα.
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/334017834-audi-q3
Θεωρείτε ότι αξίζει στην τιμή; Σιγά σιγά θα βγουν και άλλα επειδή τελειώνει το leasing.
Τιμή καινούργιου (βενζίνης) έχει φτάσει 40χιλ.
-
@john1987 said in Audi Q3 2018:
Θεωρείτε ότι αξίζει στην τιμή; Σιγά σιγά θα βγουν και άλλα επειδή τελειώνει το leasing.
Όχι γιατί ειναι Άουδι!!
-
καλό αμάξι, καλός κινητήρας diesel.
Δεν θα το έπαιρνα γιατι δεν μαρέσει. αλλά αν αρέσει σε σενα και είναι σε καλή κατάσταση γιατί όχι.
-
Η τιμή είναι καλή σε σχέση με την αγορά.
Θα έλεγα όχι όμως σε DSG με τόσα χιλιόμετρα γιατί δεν ξέρεις τι χρήση έχει κάνει ο προηγούμενος (μιλάω για την σωστή χρήση του DSG)
Audi Q3 2018