-
Δε νομίζω να τους συμφέρει να το περιορίσουν σε μια εταιρεία μόνο.
Σε αρκετές πόλεις υπάρχει car sharing, εδώ Βιέννη έχουμε τουλάχιστον τρεις εταιριες. Το έχω χρησιμοποιήσει περιστασιακά, π.χ. όταν πάμε αεροδρόμιο παίρνω ένα τέτοιο από το δρόμο και το αφήνω στο αεροδρόμιο, πιο φτηνά από ταξί έρχεται. Πληρώνεις με το λεπτό χρήσης, το χειρίζεσαι τελείως από το app (το βρίσκεις στο χάρτη, διαλέγεις μοντέλο, booking, ξεκλειδώνει όταν φτάσεις κοντά κτλ) . Άσε που οδηγείς και μερικά νέα αμάξια
Ξέρω άτομα που δεν έχουν καν αυτοκίνητο και παίζουν με τα ΜΜΜ και τετοια αμάξια αραιά και που όταν τα χρειάζονται. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Δε νομίζω να τους συμφέρει να το περιορίσουν σε μια εταιρεία μόνο.Σε αρκετές πόλεις υπάρχει car sharing, εδώ Βιέννη έχουμε τουλάχιστον τρεις εταιριες. Το έχω χρησιμοποιήσει περιστασιακά, π.χ. όταν πάμε αεροδρόμιο παίρνω ένα τέτοιο από το δρόμο και το αφήνω στο αεροδρόμιο, πιο φτηνά από ταξί έρχεται. Πληρώνεις με το λεπτό χρήσης, το χειρίζεσαι τελείως από το app (το βρίσκεις στο χάρτη, διαλέγεις μοντέλο, booking, ξεκλειδώνει όταν φτάσεις κοντά κτλ) . Άσε που οδηγείς και μερικά νέα αμάξια
Ξέρω άτομα που δεν έχουν καν αυτοκίνητο και παίζουν με τα ΜΜΜ και τετοια αμάξια αραιά και που όταν τα χρειάζονται.Πολυ καλο το χρησιμοποιω και εγω καμμια φορα γερμανια..ειδικα απο και προς το αεροδρομιο βολευει παρα πολυ..
Ειδικα αν ζεις σε μια μεγαλη πολη και δουλευεις στο κεντρο της αμαξι χρησιμοποιεις μονο για καμμια εκδρομη..
Βασικα και γω οσους ξερω στα κεντρα φρανκφουρτης μοναχου κλπ χρησιμοποιουν μονο ΜΜΜ αντε και κανα ποδηλατο.Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Υπήρχαν Δία, αλλά όχι ως σεντάν , αλλά ως στέισον . Ως σεντάν υπήρχαν μόνο τα εταιρικά . Κάνε μια αναζήτηση στο μόμπιλε να δεις αναλογία στέισον με σεντάν στην Γερμανία και στις άλλες δυτικές χώρες . Αυτό έγραψα , άλλο διάβασες .Αυτό που έγραψες διάβασα και απλά είσαι λάθος. Υπάρχουν επίσημα στατιστικά πωλήσεων, δεν θα παίζουμε με το κάθε mobile! Τα saloon έχουν την μερίδα του λέοντος σε όλες σχεδόν τις αγορές , σε σχέση με τα estate!
Ως συνήθως...
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...
δεν θα με πείραζε ως 2ο αυτοκίνητο 'υπηρέτη' να έχω ένα shared και να μου κοστίζει το 1/10 των χρημάτων.
Εγώ πάλι δεν θα ήθελα να μοιράζομαι ένα όχημα με τον οποιονδήποτε. Από την καθαριότητα των επιφανειών που πιάνω (τιμόνι κλπ), μέχρι την μηχανική κατάσταση του οχήματος!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ πάλι δεν θα ήθελα να μοιράζομαι ένα όχημα με τον οποιονδήποτε. Από την καθαριότητα των επιφανειών που πιάνω (τιμόνι κλπ), μέχρι την μηχανική κατάσταση του οχήματος!!!Μάλλον δεν χρησιμοποιείς ΜΜΜ!! Γιατί το shared αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα πιο καθαρό. Επίσης, εφόσον τα έχει αναλάβει εταιρεία (όπως τα ποδήλατα στην Βιέννη πχ), θα φροντίζει και για την συντήρηση και για την καθαριότητά τους.
Δεν μιλάω για κοινή ιδιοκτησία, αλλα για κοινή χρήση. Όπως γίνεται με τα ΜΜΜ ή με τα ποδήλατα (τα οποία με είχαν εξυπηρετήσει αφάνταστα στην Βιέννη και με κόστος €2/ημέρα αντί για €50/ημέρα που κόστιζε η ενοικίαση ενός ποδηλάτου - μιλάμε για τεράστια διαφορά!)
-
Και παλι ομως να πιανεις το τιμονι οταν ο αλλος θα εχει πιασει τη μυξα η το π....ι του οταν πηγε για κατουρημα για ποια καθαριοτητα μιλαμε απο εταιριες?
-
Με κάποιο περίεργο τρόπο, συμφωνώ με όλους... !
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Και παλι ομως να πιανεις το τιμονι οταν ο αλλος θα εχει πιασει τη μυξα η το π....ι του οταν πηγε για κατουρημα για ποια καθαριοτητα μιλαμε απο εταιριες?Το ιδιο μπορει να συμβει:
- Στα ΜΜΜ
- Στο δικο μας αυτοκινητο οταν το αφηνουμε σε πάρκινγκ ή στο σερβις.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μάλλον δεν χρησιμοποιείς ΜΜΜ!!Ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να μπω σε κάτι τέτοιο. Αλλά άλλο πράγμα η περιστασιακή χρήση ενός ΜΜΜ προς 1-2 Ευρώ, και άλλο το να πληρώνω για ΙΧ (ιδιωτικής χρήσης) και να είναι η πτανα του Λόχου...
Επίσης, εφόσον τα έχει αναλάβει εταιρεία (όπως τα ποδήλατα στην Βιέννη πχ), θα φροντίζει και για την συντήρηση και για την καθαριότητά τους.
Εδώ παραλαμβάνεις αυτοκίνητο από το γραφείο ενοικιάσεων και δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι μηχανικά, το άλλο που το έχουν οδηγήσει 10 άνθρωποι πριν από σένα θα ξέρεις; Γιατί, μην μου πεις ότι θα το ελέγχει η εταιρεία μετά από κάθε διαδρομή...
Το ιδιο μπορει να συμβει:
- Στα ΜΜΜ
- Απολύμανση άμεσα με υγρομάντηλα.
- Σε παρκαδόρο εννοείται ότι δεν δίνω αυτοκίνητο. Μετά το σέρβις περνιούνται όλες οι επιφάνειες με υγρομάντηλα (με αλκοόλ) για καθαρισμό. Το χειρότερο μου είναι να πιάσω τιμόνι που κολλάει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Και παλι ομως να πιανεις το τιμονι οταν ο αλλος θα εχει πιασει τη μυξα η το π....ι του οταν πηγε για κατουρημα για ποια καθαριοτητα μιλαμε απο εταιριες?
Το ιδιο μπορει να συμβει:
- Στα ΜΜΜ
Φανη εγω στα μμμ σπανια μπαινω και οταν μπαινω τυχαινει πολλες φορες και δς πιανω τιποτα.
Παρκινγκ δε δινω το αμαξι ενω το σερβις ειναι μια φορα το χρονο και βαζουν καλλυματα.
Αυτο που εχει σημασια ειναι πως το καθαρισμα που κανω εγω δε το κανει το πληντυριο της χ ψ εταιριας -
Κρίμα που δεν ήταν και η Audi στην έκθεση να δούμε πως είναι από απτή ποιότητα το νέο Q3.
Γιατί ειλικρινά ότι αλλο είδαμε με ένα φίλο που πήγαμε στην κατηγορία υπολειποταν σαφώς σε ποιότητα.
Η GLA δεν μπαίνει καν σε σύγκριση. Ελάχιστοι χώροι, μέτρια ποιότητα, χαμηλό.
Το xc40 ωραίο μπροστά, χάλια από τη μέση και πίσω. Κονσόλα περίεργη με την ταμπλέτα και πίσω καλοι χώροι για τα πόδια. Μολις ομως πιάσεις πλαστικά και υλικά στις πορτες ξενερώνεις πολύ. -
Καλημέρα.
Πήγα και είδα και οδήγησα το q3 στον Γρατσια την Παρασκευή. Θα πω στα γρήγορα πως κάνα 2μηνο τώρα ψάχνω αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας (είχα ξεκινήσει και αντίστοιχο thread) και τον τελευταίο μήνα περίμενα να δοκιμάσω το q3.
Το αυτοκίνητο είναι ακριβώς το μέγεθος που θέλω (αφού αποφάσισα να δοκιμάσω suv). Πιο όμορφο σαφώς από το xc40 και πιο ευρύχωρο από το X2. Πολύ όμορφο μέσα, πολύ ωραίο virtual cockpit και πολύ καλή θέση οδήγησης (κάποια στιγμή όμως θα επιστρέψω σίγουρα σε κάτι χαμηλό και γρήγορο).
Το θέμα ήταν πως το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν 2λιτρο στα 230 άλογα. Σημειώνω πως τα διλιτρα δεν υπάρχουν καν στον configurator. Ο τύπος το έβαλε και στο dynamic, οπότε καταλαβαίνετε πως η εμπειρία δε θα είχε καμία σχέση με το 1.5.
Οποτε δε μπορώ να πω και πολλά. Ναι είχε καλή απόκριση, το πάτησα τέρμα σε ένα σημείο που ήταν άδεια η μεσογείων αλλά γενικά προσπαθούσα να πηγαίνω ήρεμα γιατί δεν είχε νόημα. Πάντως μου άρεσε πάρα πολύ, τέλειο τιμόνι και ένα μικρό lag στην απόκριση όταν το πατούσες τέρμα.
Δεν είμαι ειδικός να σας το κάνω review, απλώς θα πω, πως μάλλον αυτό είναι το επόμενο αμάξι μου.
-
Ο χρήστης harpoon έγραψε:
Καλημέρα.Πήγα και είδα και οδήγησα το q3 στον Γρατσια την Παρασκευή. Θα πω στα γρήγορα πως κάνα 2μηνο τώρα ψάχνω αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας (είχα ξεκινήσει και αντίστοιχο thread) και τον τελευταίο μήνα περίμενα να δοκιμάσω το q3.
Το αυτοκίνητο είναι ακριβώς το μέγεθος που θέλω (αφού αποφάσισα να δοκιμάσω suv). Πιο όμορφο σαφώς από το xc40 και πιο ευρύχωρο από το X2. Πολύ όμορφο μέσα, πολύ ωραίο virtual cockpit και πολύ καλή θέση οδήγησης (κάποια στιγμή όμως θα επιστρέψω σίγουρα σε κάτι χαμηλό και γρήγορο).
Το θέμα ήταν πως το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν 2λιτρο στα 230 άλογα. Σημειώνω πως τα διλιτρα δεν υπάρχουν καν στον configurator. Ο τύπος το έβαλε και στο dynamic, οπότε καταλαβαίνετε πως η εμπειρία δε θα είχε καμία σχέση με το 1.5.
Οποτε δε μπορώ να πω και πολλά. Ναι είχε καλή απόκριση, το πάτησα τέρμα σε ένα σημείο που ήταν άδεια η μεσογείων αλλά γενικά προσπαθούσα να πηγαίνω ήρεμα γιατί δεν είχε νόημα. Πάντως μου άρεσε πάρα πολύ, τέλειο τιμόνι και ένα μικρό lag στην απόκριση όταν το πατούσες τέρμα.
Δεν είμαι ειδικός να σας το κάνω review, απλώς θα πω, πως μάλλον αυτό είναι το επόμενο αμάξι μου.
Για την ποιοτητα κατασκευης προσωπικα δεν εχω καμμια αμφιβολια. Δεν ξερω αν ειναι λιγο καλυτερη, λιγο χειροτερη ή στον μεσο ορος των εταιρειων premium σε αυτο το χρηματικο ποσο, αλλα σιγουρα κακη δεν θα ειναι.
Ενδιαφερεσαι για εναν σαφως πιο αδυναμο κινητηρα (φανταζομαι τον 1.5/150), αλλα αν δεν σε ενδιαφερουν τα πολλα γκαζια, δεν νομιζω οτι θα απογοητευτεις πολυ. Στην τελικη, πηγαινε οδηγησε ενα tiguan/karoq ωστε να παρεις μια αποψη για τον κινητηρα και τις αποδοσεις του.Αν οι χωροι και οι τιμη σε ικανοποιουν τοτε δεν πιστευω οτι θα μεινεις απογοητευμενος! Μονο, φροντισε να δεις πολυ καλα τι θελεις απο εξτρα και ποσο ανεβαζουν την τιμη του, διοτι εκει μπορει να βρεθεις προ εκπληξεων.
-
Τα κοιτάω ένα ένα τα extras και εκνευρίζομαι. Δίνουν το πακέτο comfort με τη μισή τιμή. Το comfort έχει το interface με Android (το θεωρώ Must καθώς έτσι δε χρειάζεσαι nav), led εσωτερικού χώρου, καθρέπτες αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους (έλεος τα έχω το leon του 2004), ηχητική υποβοήθηση παρκαρίσματος, cruise control (εννοούμε αυτό που κρατάει σταθερή απόσταση από τον μπροστινό - δε με ενδιαφέρει και τόσο). Αυτό το δίνουν 1.7K (50% έκπτωση), ίσα ίσα για να πάνε την τιμή στο 24994 με το χρώμα (κατά τα γνωστά μια ανάσα από τα 25Κ). Αυτά, βγαίνουν 37 και κάτι σύμφωνα με την προσφορά που μου έκαναν.
Θα ήθελα όμως και το κοφτό τιμόνι από κάτω με τα αυτάκια για αλλαγές ταχυτήτων όταν το πας στο manual και κάτι άλλα πράγματα ακόμα. Δεν έχω αποφασίσει αν το πάω στο 39.5Κ βάζοντας 3-4 πραγματάκια ακόμα. Φυσικά θα καταπιώ τον κινητήρα (αντικαθιστώ το Α3, κρατάω και το leon που πάει στη σύζυγο και ορκίστηκα πως το επόμενο αμάξι που θα αντικαταστήσει το leon κάποια στιγμή θα είναι πολύ γρήγορο). Το 1.5 μου χει κάτσει λίγο στο λαιμό αλλά για τα λεφτά που διαθέτω (μαξ 41-42Κ) δε βρίσκω premium και γρήγορο compact suv, τελεία και παύλα.
Δεν αμφιβάλω όμως πως είναι καλό αμάξι.
-
Το adaptive cruise control τα σπάει. Όταν το δεις εν κίνηση θα πάθεις πλάκα. Αξίζει τα λεφτά του
-
Πηγα και εγω εχτες στην καρεντα και το οδηγησα. Γενικα πολυ καλες οι εντυπωσεις βεβαια και εγω το διλιτρο οδηγησα. Δεν εντυπωσιαστηστα βεβαια απο τους χωρους. Τα 530 λιτρα χωρου αποσκευων που λενε δεν φαινονται. Ειχα παει και την Παρασκευη και οδηγησα το CRV επομενως η συγκριση στους χωρους απλα δεν υπαρχει. Οπως βεβαια και η συγκριση σε ποιοτητα κυλησης και ποιοτητα εσωτερικου
-
Κατά τη γνώμη μου, σε καινούργιο αμάξι βάλε όλα τα βοηθήματα ασφαλείας. 99.9% άχρηστα να σου είναι τη μια φορά που μπορεί να χρειαστούν , αυτό που σώζουν δεν έχει τιμή
-
Έτσι ακριβώς. Στο κάτω-κάτω, αυτά είναι η τελευταία εξέλιξη στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ούτε η παθητική ασφάλεια προχώρησε τόσο τα πρόσφατα χρόνια, ούτε τίποτα άλλο.
-
Ωραίο το πακετακι στα 37. Τα μόνα που θα ήθελα ακόμα είναι led και ηλεκτρικό πορτ μπαγαζ, άφησα θα εκτοξεύσουν την τιμή αφού αλλάζει κλίμακα τέλους ταξινόμησης.
Οι αισθητήρες παρκαρίσματος που δίνουν στο πακέτο είναι περιμετρικοί ή μόνο πίσω; -
Είναι μόνο πίσω. Υπάρχει εξτρα 'οπτικοί' που καλύπτουν και μπρος.
-
Ο χρήστης harpoon έγραψε:
Είναι μόνο πίσω. Υπάρχει εξτρα 'οπτικοί' που καλύπτουν και μπρος.Αυτές τις γυφτιες ρε γαμωτο να μην έκαναν. Πόσο να κοστίζουν άλλοι 4 αισθητήρες μπροστά; Ένα 20αρικο; Βάλτους ρε άνθρωπε. Τα ίδια και στο x1...
Audi Q3 2018