-
@argi_89 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ναι για το ίδιο αυτοκίνητο μιλάμε. Λόγο του ότι μένω Αθήνα δεν μπορώ να το δοκιμάσω άνετα οπότε προσπαθώ να εξάφανισω ότι αμφιβολία εχω πριν ανέβω.
Το Σάββατο θα κάνω 2ο test drive ένα fr plus για να συγκρίνω. Αν μου αρέσει θα ανέβω να το δω από κοντά και να προχωρήσω εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις μου.
Επί τη ευκαιρία, είδες κάτι που σε σταμάτησε για την αγορά? Απάντησε μου σε πμ αν θες.
Τέλος, από ότι έχω ψάξει, βλέπω πως είναι με το κιβώτιο dq381(υγρού τύπου) και μόνο το mechatronic βγάζει βλάβη. Δεν με ενοχλεί αυτό μετά το πέρας της εγγύησης. Εν συνεχεία, είδα ότι του λείπουν οι εμπρός αισθητήρες στάθμευσης αλλά τους έχω βρει σαν oem Κιτ (καλωδίωση, module, αισθητήρες, μασκακια-βασεις στήριξης). Αυτό με κωδικοποίηση θα παίξει στην οθόνη του? Έχει την μικρή οθόνη.
Έχω βρει ήδη αγοραστή για το δικό μου (1.5 manual) και ήμουν έτοιμος να ανέβω να το πάρω. Έκατσε και αλλάζω δουλειά και θα μου παρέχουν αμάξι αλλιώς θα το είχα πάρει ήδη.
Ναι DQ381 φοράει και ευτυχώς το συγκεκριμένο έχει και την 8αρα οθόνη που έχει βγεί απροβληματιστη. -
Καλησπέρα, γνώμη για το leon excellence έκδοση 1.5 με τα 130 άλογα? Έχει μερικά ετοιμοπαραδοτα στα 24 χιλιάδες ευρώ. Με τις τιμές που όλο ανεβαίνουν μοιάζει vfm
-
Και είναι
-
@andreas-red-velvet said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλησπέρα, γνώμη για το leon excellence έκδοση 1.5 με τα 130 άλογα? Έχει μερικά ετοιμοπαραδοτα στα 24 χιλιάδες ευρώ. Με τις τιμές που όλο ανεβαίνουν μοιάζει vfm
Εδώ που φτάσαμε... Στο προηγούμενο λεον πρέπει να το έπαιρνες με κάτω από 20 τα 130.
-
Τη στιγμή που οι πωλήσεις δεν πέφτουν, η τιμολόγηση μάλλον είναι είναι σωστή… βασικά η λογική είναι `δώστε πόνο γιατί κυκλοφορεί ζεστό χρήμα’
-
@jamesd said in Seat Leon Mk4 (2020):
Τη στιγμή που οι πωλήσεις δεν πέφτουν, η τιμολόγηση μάλλον είναι είναι σωστή… βασικά η λογική είναι `δώστε πόνο γιατί κυκλοφορεί ζεστό χρήμα’
Συμφωνώ και επαυξάνω. Απλώς να θυμόμαστε πάντα ότι οι τιμές δεν καθορίζονται από την Ελληνική αγορά.
Πρέπει να φάνε κάνα χαστούκι πρώτα από Γερμανούς, Άγγλους, Γάλλους κλπ και μετά να επωφεληθούμε κι εμείς από των πτώση τιμών.
-
Εξαιρετική τιμή.
Εάν σου αρέσει το αυτοκίνητο, προχωρα και μην το σκέφτεσαι. -
δεν ξερω εαν συμφερει. εχει ιδια ροπη με τον 1.0 με τα 110 αλογα. ο χιλιαρης εαν κινεισαι πιο συχνα στην πολη,ειναι πιο συμφερον. και πιο οικονομικος. δεν ξερω τιμολογιακα πως ειναι.
-
Επειδή έχω 1000άρι 115ps στο Arona θεωρώ ότι ο 1.5 130 θα είναι καλύτερος (και) μέσα στην πόλη, ειδικά για ένα αρκετά βαρύτερο αμάξι όπως το νέο Leon. Ο 1000άρης έχει τα γνωστά θέματα των κινητήρων μικρού κυβισμού και όχι δεν είναι τόσο οικονομικός στην πόλη (περίπου 8lt/100km).
Ο 1000άρης στην εθνική και στους επαρχιακούς είναι πολύ καλός (με κατανάλωση 5,5-6 λίτρα) αλλά στην πόλη όχι τόσο. Νομίζω ότι αν είχε το DSG η λειτουργία του θα βελτιωνόταν εντός πόλης.
Η Xcellence είναι η καλύτερη έκδοση του Leon κατά τη γνώμη μου. Η FR είναι πιο όμορφη βέβαια.
-
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Επειδή έχω 1000άρι 115ps στο Arona θεωρώ ότι ο 1.5 130 θα είναι καλύτερος (και) μέσα στην πόλη, ειδικά για ένα αρκετά βαρύτερο αμάξι όπως το νέο Leon. Ο 1000άρης έχει τα γνωστά θέματα των κινητήρων μικρού κυβισμού και όχι δεν είναι τόσο οικονομικός στην πόλη (περίπου 8lt/100km).
Ο 1000άρης στην εθνική και στους επαρχιακούς είναι πολύ καλός (με κατανάλωση 5,5-6 λίτρα) αλλά στην πόλη όχι τόσο. Νομίζω ότι αν είχε το DSG η λειτουργία του θα βελτιωνόταν εντός πόλης.
Η Xcellence είναι η καλύτερη έκδοση του Leon κατά τη γνώμη μου. Η FR είναι πιο όμορφη βέβαια.
Ο 1000 αν δεν κάνω λάθος είναι ο TSI όποτε δεν είναι καν Mhev.
-
@atari70 said in Seat Leon Mk4 (2020):
δεν ξερω εαν συμφερει. εχει ιδια ροπη με τον 1.0 με τα 110 αλογα. ο χιλιαρης εαν κινεισαι πιο συχνα στην πολη,ειναι πιο συμφερον. και πιο οικονομικος. δεν ξερω τιμολογιακα πως ειναι.
Η ίδια τιμή ροπής δεν λέει την απόλυτη αλήθεια.
Βασική είναι η καμπύλη της. Κι αν κρίνουμε το εύρος που δίνει η εταιρεία (1400-4000 για τον 1.5 και 2000-3000 για τον 1.0), ο μεγάλος κινητήρας έχει επίπεδη καμπύλη και για μεγαλύτερο εύρος στροφών. Άρα δείχνει στα χαρτιά αρκετά καλύτερος για την πόλη -
@jamesd said in Seat Leon Mk4 (2020):
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ο 1000 αν δεν κάνω λάθος είναι ο TSI όποτε δεν είναι καν Mhev.
Ούτε ο 1.5 των 130 ιππων είναι mhev
-
Με το δικό μου 1.5 tsi 150 hp (μετά από 11.000 χλμ) βλέπω γύρω στο 7,0 - 7,5 μέσα στην πόλη και 5,8 - 6,5 εκτός.
-
Το golf με το 1.0 tsi πάει καλύτερα από αξιοπρεπώς. Για όποιον κινείται κυρίως πόλη και πάει που και που καμιά εκδρομούλα είναι μια χαρά.
Αντίστοιχα φαντάζομαι θα ισχύει και για το Leon.
Ο 1.5 tsi 130 είναι σαφώς καλύτερο μοτέρ. 4κύλινδρο αντί 3κύλινδρου, με μεγαλύτερη ισχύ, άλλη τουρμπίνα, δουλεύει πιο ξεκούραστα. Έχει και το σύστημα απενεργοποίησης των 2 κυλίνδρων σε χαμηλές στροφές για οικονομία.Ασυζητητί είναι το προτιμητέο μοτέρ για το σκαρί και το βάρος του Leon, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.
-
Η Seat προχωρά στην ανανέωση του Leon, με το μοντέλο να αποκτά νέους κινητήρες και νέο εσωτερικό. Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο δεν θα προσφέρεται πλέον με τον τρικύλινδρο 1.0 TSI, με τον 1.5 TSI 115 ίππων και 220 Nm ροπής να γίνεται ο βασικός κινητήρας και να συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.
Ακολουθεί ο 1.5 eTSI απόδοσης 115 ίππων και 150 ίππων που συνδυάζονται με 7-τάχυτο DSG κιβώτιο, ενώ υπάρχει και ένας plug-in κινητήρας που συνδυάζει τον 1.500άρη TSI απόδοσης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 115 ίππων.
Το σύνολο παράγει συνδυαστικά 204 άλογα με 350 Nm ροπής και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 19,7 kWh, η οποία χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 χιλιομέτρων.
Η μπαταρία φορτίζει είτε με χρήση ταχυφορτιστή 50 kW που επιτρέπει τη φόρτιση από το 10% στο 80% σε 25 λεπτά, είτε με οικιακό φορτιστή 11 kW.
Εξωτερικά υπάρχουν νέοι LED matrix προβολείς και στο εσωτερικό του συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″ και οθόνη αφής 10,4″ ή 12,9″.
-
@vdx said in Seat Leon Mk4 (2020):
Η Seat προχωρά στην ανανέωση του Leon, με το μοντέλο να αποκτά νέους κινητήρες και νέο εσωτερικό. Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο δεν θα προσφέρεται πλέον με τον τρικύλινδρο 1.0 TSI, με τον 1.5 TSI 115 ίππων και 220 Nm ροπής να γίνεται ο βασικός κινητήρας και να συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.
Ακολουθεί ο 1.5 eTSI απόδοσης 115 ίππων και 150 ίππων που συνδυάζονται με 7-τάχυτο DSG κιβώτιο, ενώ υπάρχει και ένας plug-in κινητήρας που συνδυάζει τον 1.500άρη TSI απόδοσης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 115 ίππων.
Το σύνολο παράγει συνδυαστικά 204 άλογα με 350 Nm ροπής και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 19,7 kWh, η οποία χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 χιλιομέτρων.
Η μπαταρία φορτίζει είτε με χρήση ταχυφορτιστή 50 kW που επιτρέπει τη φόρτιση από το 10% στο 80% σε 25 λεπτά, είτε με οικιακό φορτιστή 11 kW.
Εξωτερικά υπάρχουν νέοι LED matrix προβολείς και στο εσωτερικό του συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″ και οθόνη αφής 10,4″ ή 12,9″.
Ο ίδιος κινητήρας θα υπάρχει και στο ανανεωμένο Audi A3. 1500 με 116 άλογα. Θα υπάρξει άμα λίστα μια εισαγωγική έκδοση, με βασικό εξοπλισμό και χαμηλή τιμή σχετικά!
-
Ο 1.000άρης γιατί κόβεται; απέτυχε το downsizing και παίρνουμε τα ίδια άλογα από 1.500 κυβικά ή παράγουμε έναν μόνο κινητήρα για οικονομία;
-
@georgemit said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ο 1.000άρης γιατί κόβεται; απέτυχε το downsizing και παίρνουμε τα ίδια άλογα από 1.500 κυβικά ή παράγουμε έναν μόνο κινητήρα για οικονομία;
Το δεύτερο, φαντάζομαι.
-
@atari70 said in Seat Leon Mk4 (2020):
@vdx said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ο ίδιος κινητήρας θα υπάρχει και στο ανανεωμένο Audi A3. 1500 με 116 άλογα. Θα υπάρξει άμα λίστα μια εισαγωγική έκδοση, με βασικό εξοπλισμό και χαμηλή τιμή σχετικά!
Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι δεν πουλάνε και προσπαθούν να προσεγγίσουν αυτούς που αρκούνται σε ένα σήμα και ας έχει τασια🫢
@georgemit said in Seat Leon Mk4 (2020):
Χωρίς να το έχω ψάξει λογικά δεν πλήρη ρύπους. Για τον καταναλωτή είναι συμφέρουσα κίνηση γιατί με ένα remap πας στα 150-170. Αν δεν υπάρχει αλλαγή στην τουρμπίνα.
-
Ναι λογικά είναι απλά detuned οπότε με ένα 500ρικάκι θα πηγαίνει στα 150 τουλάχιστον για πλάκα.
Seat Leon Mk4 (2020)