Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    VW T-Roc
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. VW T-Roc
    • 1
    • 2
    • 135
    • 136
    • 137
    • 138
    • 139
    • 139 / 139
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    126
    2776
    104185
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • georgemit
      georgemit last edited by

Εγώ θα πήγαινα σε chr 1.8 c-ult στα 29+.

i30 1.5 160 N line!

V 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Chrisk6
        Chrisk6 last edited by

Όπως τα λες (γράφεις) Corolla Cross 1.8.
        Αξιοπιστία και πολλά χλμ εγγύησης… και όχι χειροκίνητο αν κινείσαι μέσα στην Αθήνα.
        Αν σου κάνει από εκδόσεις…

V 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • A
          andya3 @vangelis1 last edited by

@vangelis1 said in VW T-Roc:

Για να πω την αλήθεια είμαι ανάμεσα στο TROC 1.5 TSI (με τιμή Dream 30.500 (αυτόματο) και More 28.500 (χειροκίνητο) με τα έξτρα που θέλω περίπου) και στο Renault Captur 1.3 mild hybrid με 26.600 (έχει μόνο χειροκίνητο)
          Η τιμή είναι το λιγότερο... αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο (κίνηση κυρίως Αθήνα με 8000-10000 χλμ το χρόνο). Θα γίνουν βέβαια και ταξιδάκια εκτός Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι
          Κάτοχος τώρα ενός Alfa Romeo 146 (26 χρόνια χωρίς να έχει βγάλει απολύτως κανένα πρόβλημα μόνο γρύλο στα παράθυρο και 170000 χλμ)
          Γνώμες παρακαλώ....

Το Τ-Roc είναι μια κλάση πάνω σαν αυτοκίνητο από το Captur. Δική μου εκτίμηση που τα έκανα test drive και τα δύο πριν αγοράσω το T-Roc. Κάνε κι εσύ τις δοκιμές σου να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Αν κινείσαι κυρίως στην Αθήνα το dsg θα σου κάνει την καθημερινή οδήγηση πιο εύκολη και πιο ξεκούραστη. Δεν του αρέσουν τα πολλά σταμάτα-ξεκίνα με 1η-2α και φθείρεται πιο γρήγορα. Αλλά οκ κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.

Στο θέμα της αξιοπιστίας πάντως, αν και καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, καλύτερα να ρίξεις λίγο τις προσδοκίες σου, σ' όποιο αυτοκίνητο κι αν καταλήξεις. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλά ηλεκτρονικά, που κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθούν και πόσο θ' αντέξουν σε βάθος χρόνου. Και δεν είναι και φτηνά.

Ουίνστον Τσόρτσιλ: Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στα οποία θα “δουλέψει” ο σοσιαλισμός: στον παράδεισο, όπου δεν είναι απαραίτητος και στην κόλαση, όπου ήδη τον έχουν.

V 1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • V
            vangelis1 @georgemit last edited by

@georgemit said in VW T-Roc:

Εγώ θα πήγαινα σε chr 1.8 c-ult στα 29+.

Έχεις δίκιο αλλά δεν μου αρέσει εμφανισιακά (γούστα είναι αυτά)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • V
              vangelis1 @Chrisk6 last edited by

@chrisk6 said in VW T-Roc:

Όπως τα λες (γράφεις) Corolla Cross 1.8.
              Αξιοπιστία και πολλά χλμ εγγύησης… και όχι χειροκίνητο αν κινείσαι μέσα στην Αθήνα.
              Αν σου κάνει από εκδόσεις…

Έχεις και εσύ δίκιο αλλά είναι μεγάλο σε μήκος και εγώ παρκάρω συνήθως κέντρο Αθήνα, άρα..... ψάχνω κάτι μέχρι max 4,3 μήκος

• V
                vangelis1 @andya3 last edited by

@andya3 said in VW T-Roc:

Το Τ-Roc είναι μια κλάση πάνω σαν αυτοκίνητο από το Captur. Δική μου εκτίμηση που τα έκανα test drive και τα δύο πριν αγοράσω το T-Roc. Κάνε κι εσύ τις δοκιμές σου να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Έκανα test drive και εγώ και στα δύο και το TROC μου φάνηκε πιο... αυτοκίνητο. Βέβαια δυστυχώς στο Captur είχαν μόνο το χιλιάρι, ενώ στο TROC έκανα στο 1.5

Αν κινείσαι κυρίως στην Αθήνα το dsg θα σου κάνει την καθημερινή οδήγηση πιο εύκολη και πιο ξεκούραστη. Δεν του αρέσουν τα πολλά σταμάτα-ξεκίνα με 1η-2α και φθείρεται πιο γρήγορα. Αλλά οκ κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου. Έχεις δίκιο

Στο θέμα της αξιοπιστίας πάντως, αν και καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, καλύτερα να ρίξεις λίγο τις προσδοκίες σου, σ' όποιο αυτοκίνητο κι αν καταλήξεις. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλά ηλεκτρονικά, που κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθούν και πόσο θ' αντέξουν σε βάθος χρόνου. Και δεν είναι και φτηνά.

Αυτό φοβάμαι περισσότερο απ΄ όλα, αλλά δεν έχω επιλογή (αν θέλω καινούργιο...)
                Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσες να απαντήσεις. Με βοήθησες αρκετά !!!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • V
                  vangelis1 last edited by

Επίσης ένα πράγμα που παρατήρησα στο test drive με το 1.5 TSI DSG είναι ότι όταν είχα λίγα χλμ 30-40 και έκανα kickdown για προσπέραση π.χ. υπήρχε ένα "lang" 1-2 δευτερόλεπτα πριν επιταχύνει. Είναι φυσιολογικό αυτό σε όλα τα νέα αυτοκίνητα? Έχω παλιό με ατμοσφαιρικό κινητήρα και δεν το έχει αυτό.

A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • A
                    anergos13 @andya3 last edited by

@a-d-p έγινες moderator? Θέλω να μου ρίξεις 3 μέρες αποβολή από το forum, έτσι επειδή έχεις T-ROC, από σένα δεκτή η ποινή, χα,χα,χα 😁 😀

Λοιπόν το T-Roc-άκι μου κλείνει 2 χρόνια και παραμένω πολύ ευχαριστημένος. Απροβλημάτιστο και απολαυστικό.

Εντωμεταξύ τα πιο καλά λόγια τα έχω ακούσει από τους παρκαδόρους στα διάφορα parking της πόλης. Την προηγούμενη βδομάδα ένας τέτοιος, μάλλον Ρωσικής καταγωγής, μου είπε ότι οδηγεί πολλά αυτοκίνητα στη δουλειά του αλλά το T-Roc έχει το καλύτερο πάτημα απ' όλα! Και είναι και πολύ αξιόπιστο!

Ν' ακούτε τους παρκαδόρους, αυτοί ξέρουν! 😛

Ήρθε η ώρα για το service του 2ου χρόνου και μου ζήτησαν στην αντιπροσωπεία περίπου 400€ για λάδια, φίλτρα και υγρό φρένων. Θα τα δώσω βέβαια αφού είναι εντός εγγύησης, αλλά σαν πολλά μου φάνηκαν.
                    Πόσο πληρώσατε αγαπητοί συμφορουμίτες για το 2ο service στο καινούργιο αυτοκίνητό σας? Ανεξαρτήτως μάρκας και μοντέλου. Έτσι για να έχω εικόνα αν η vw το παίζει Porsche, ή ανέβηκαν πολύ οι τιμές και δεν το έχω καταλάβει.

Στον Καψιωχα (Αγρίνιο) δέχονται να πας δικα σου αναλώσιμα . Εχω πάρει φίλτρο ελευθερας και φιλτρο καμπινας KN και τα καθαριζω μονος μου. Λαδια τα γνωστα 0-20 Castrol απο μαγαζι που αγοραζουν χρόνια πολλοι φιλοι με κόστος 50€ το 4lt και φίλτρο λαδιου 10€.
                    Ετσι συνηθως πληρωνω μονο την μεταλλικη ταπα του καρτερ 10€ και εργασια 45€ ...συνολο 55€
                    Φετος στο 3ο χρονο με αλλαγη υγρων φρενων έδωσα 120€ + 75€ (λαδια φιλτρο ) συνολο 195€ !
                    Σε επόμενο service θ αναζητησω και τα μπουζι και τ τακακια θ τ αγορασω και θα παω κυριος😊

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                    • A
                      andya3 last edited by

Εννοείται ότι πας με δικά σου αναλώσιμα. Και στην karenta τα δέχονται κσι στο Γρατσία στην Αθήνα. Αλλά όχι όσο είναι στην εγγύηση, δεν το ρισκάρω.

Μην νομίζεις ότι δεν μου ανέβηκε η πίεση όταν μου χρέωσαν 59€ φίλτρο αέρα και 53€ φίλτρο κλιματισμού. Αλλά κάνω το μακάκα, δεν έχω επιλογή.

Για τα τακάκια μόνο θ' αποφασίσω τι θα κάνω ανάλογα πόσο θ' αντέξουν τα εργοστασιακά. Γιατί μου λένε διάφορα εκεί στη vw. Ότι τα εργοστασιακά είναι ειδικές παραγγελίες της vw που δεν υπάρχουν στο εμπόριο και περιέχουν περισσότερο χαλκό για φρενάρει καλύτερα τ' αμάξι κι έχουν μεγαλύτερη αντοχή και λοιπές ιστορίες για δικαιολογήσουν ότι τα χρεώνουν πανάκριβα. Ίδωμεν.

Ουίνστον Τσόρτσιλ: Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στα οποία θα “δουλέψει” ο σοσιαλισμός: στον παράδεισο, όπου δεν είναι απαραίτητος και στην κόλαση, όπου ήδη τον έχουν.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • A
                        andya3 @vangelis1 last edited by

Επίσης ένα πράγμα που παρατήρησα στο test drive με το 1.5 TSI DSG είναι ότι όταν είχα λίγα χλμ 30-40 και έκανα kickdown για προσπέραση π.χ. υπήρχε ένα "lang" 1-2 δευτερόλεπτα πριν επιταχύνει. Είναι φυσιολογικό αυτό σε όλα τα νέα αυτοκίνητα? Έχω παλιό με ατμοσφαιρικό κινητήρα και δεν το έχει αυτό.

Θα τα συνηθίσεις τα χούγια του dsg και του turbo. Το dsg βάζει τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στο κιβώτιο για οικονομία καυσίμου. Κι αν με χαμηλή ταχύτητα κίνησης και χαμηλές στροφές κάνεις kickdown θέλει το χρόνο του για ν΄ανεβάσει.

Όποτε θέλεις να είναι πιο σβέλτο το αυτοκίνητο το βάζεις σε sport ή κατεβάζεις ταχύτητες χειροκίνητα με τ' αυτάκια στο τιμόνι.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • piliourits
                          piliourits last edited by

Πάντως για τον φίλο που ζητάει γνώμες, ΔΕΝ είναι το ατού της μαρκας η αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.
                          Μπορεί σε κάποιους να αρέσει τόσο (κι εμένα μου αρέσει) που να κάνουν παραδοχές και συμβιβασμός στα πιθανά μελλοντικά έξοδα κι επισκέψεις για επισκευές, αλλά αυτές δεν είναι σπάνιες στα VW, σπάνιο είναι να μην χρειαστούν.

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

• A
                            andya3 last edited by

Η vw στην Ευρώπη θεωρείται ότι φτιάχνει πολύ καλά και αξιόπιστα αυτοκίνητα και ο κόσμος την εμπιστεύεται και τη σέβεται.

Μη συγχέετε την αξιοπιστία με το vfm. Η vw και τα Γερμανικά αυτοκίνητα γενικά δεν είναι vfm, ούτε στο κόστος αγοράς, ούτε στη συντήρηση, ούτε στις επισκευές. Και δεν απευθύνονται σ' αυτή την κατηγορία αγοραστών.

• V
                              vagkirk @vangelis1 last edited by

Καλησπέρα σε όλους. Πρώτη φορά εδώ και ενημερώνω ότι σκέφτομαι να αγοράσω ένα καινούργιο TROC. Είμαι ανάμεσα στην έκδοση Dream και τη More. Η διαφορά χρημάτων είναι μικρή και δεν είναι πρόβλημα. Απλά με προβληματίζει το γεγονός του αυτόματου κιβωτίου 1.5 TSI DSG σε σχέση με το χειροκίνητο πάλι 1.5 TSI. Επειδή έχω σκοπό να το κρατήσω (πρώτα ο θεός) αρκετά χρόνια 15+ σε περίπτωση που χαλάσει το αυτόματο θα χρειαστούν πολύ πολύ περισσότερα χρήματα για επισκευή σε σχέση με το χειροκίνητο. Κάνω περίπου 8000 χλμ το χρόνο. Θα ήθελα την εμπειρία σας παρακαλώ δηλαδή αν σας έχει χαλάσει ποτέ το αυτόματο κιβώτιο και γενικότερα τη γνώμη σας πάνω σε αυτόν τον προβληματισμό μου. Σας ευχαριστώ πολύ

Καλοταξιδο το νέο σου CHR.

Δυστυχώς όταν έρθει η ώρα να σκεφτείς που μπορείς να τοποθετήσεις τα πολύτιμα ευρώ σου ειδικά με τις παραμέτρους που θέτεις, για 15 χρόνια και αυτόματο κιβώτιο δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

10 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχει πιο ιδανικό αυτοκίνητο για αστικές και περιαστικές διαδρομές και είναι καλύτερο οδηγικά , και σε άνεση από το Troc με πολύ καλύτερες αναρτήσεις και τιμόνι.

Και με τα νέα πρόστιμα για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, με το ACC του θα είσαι ο βασιλιάς της Εθνικής οδού.

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε την έκδοση με τα 33-34κ για να έχεις όλα όσα χρειάζεται σε εξοπλισμό και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τα επόμενα 15 χρόνια.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • G
                                Green Power last edited by Green Power

Μια χαρά αυτοκίνητο είναι το T-Roc και πολύ καλός κινητήρας ο 1500αρης του γκρουπ. Έχεις ένα μικρότερο Tiguan προηγούμενης γενιάς χωρίς τις πολλές οθόνες αν δεν είσαι φαν. Θα σε ικανοποιήσει απόλυτα αν το επιλέξεις.

Να οδηγήσεις και το χειροκίνητο για να έχεις σφαιρική άποψη.

Αν οι χώροι δεν είναι προτεραιότητα θα σου πρότεινα να δεις το LBX καθώς σε αξιοπιστία και ποιότητα είναι ανώτερο όλων στην κατηγορία!

• D
                                  dimitrioskosmas @andya3 last edited by

Για τα τακάκια μόνο θ' αποφασίσω τι θα κάνω ανάλογα πόσο θ' αντέξουν τα εργοστασιακά. Γιατί μου λένε διάφορα εκεί στη vw. Ότι τα εργοστασιακά είναι ειδικές παραγγελίες της vw που δεν υπάρχουν στο εμπόριο και περιέχουν περισσότερο χαλκό για φρενάρει καλύτερα τ' αμάξι κι έχουν μεγαλύτερη αντοχή και λοιπές ιστορίες για δικαιολογήσουν ότι τα χρεώνουν πανάκριβα. Ίδωμεν.

παπαριές....πηγαινε στο μοράρη για τακακια, δισκοπλακες

• D
                                    dimitrioskosmas @vangelis1 last edited by

Για να πω την αλήθεια είμαι ανάμεσα στο TROC 1.5 TSI (με τιμή Dream 30.500 (αυτόματο) και More 28.500 (χειροκίνητο) με τα έξτρα που θέλω περίπου) και στο Renault Captur 1.3 mild hybrid με 26.600 (έχει μόνο χειροκίνητο)
                                    Η τιμή είναι το λιγότερο... αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο (κίνηση κυρίως Αθήνα με 8000-10000 χλμ το χρόνο). Θα γίνουν βέβαια και ταξιδάκια εκτός Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι
                                    Κάτοχος τώρα ενός Alfa Romeo 146 (26 χρόνια χωρίς να έχει βγάλει απολύτως κανένα πρόβλημα μόνο γρύλο στα παράθυρο και 170000 χλμ)
                                    Γνώμες παρακαλώ....

λαχείο

• limited_one
                                      limited_one moderator last edited by

Ένας φίλος μηχανικός μου είπε οτι σε κάποια αυτοκίνητα του group δεν βρίσκουν τακάκια εκτός δικτύου και αν τους φέρουν τέτοιο αυτοκίνητο τα παίρνουν στην αντιπροσωπεία για αλλαγή.

• First post
                                        Last post
                                      • 1
                                      • 2
                                      • 135
                                      • 136
                                      • 137
                                      • 138
                                      • 139
                                      • 139 / 139
                                      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ