-
Προσωπικά μεταξύ των 2 (t roc f/l και vitara) θα προτιμούσα ξεκάθαρα το vw αν ήταν πιο κοντά στην τιμή και έβγαινε έστω σαν ήπια υβριδικό. Ειλικρινά δε θα έριχνα δεύτερη ματιά στο suzuki.
4 χιλιάρικα διαφορά όμως είναι πολλά.
Το βιταρα μου αρέσει μόνο ως glx 4wd.Σχετικά με την αξιοπιστία που λένε κάποιοι, διαβάζω να τους έχουν συμβεί όλες οι καταστροφές του κόσμου και απορώ... ήταν τόσο άτυχοι; ήταν ελλιπής η συντήρηση; τους έπιναν το αίμα;
Έχω διανύσει από τα 18 μου περί τις 600.000 με 700.000 χλμ με τα διάφορα αυτοκίνητα που είχα και δε μου έχει συμβεί το παραμικρό ποτέ. Μόνο πταίσματα, βλάβες σε εξαρτήματα που λίγο πολύ θεωρούνται αναλώσιμα.
Και μιας και μιλάμε για vag, αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία καθώς δεν έκανα πολλά χλμ συνολικά, το scala μετά από 3 χρόνια και 30.000 χλμ δε ζήτησε κάτι ούτε παρουσίασε κάποιο θέμα σχετικό με την ποιότητα κατασκευής.
-
@georgemit said in Νέο VW Polo:
Προσωπικά μεταξύ των 2 (t roc f/l και vitara) θα προτιμούσα ξεκάθαρα το vw αν ήταν πιο κοντά στην τιμή και έβγαινε έστω σαν ήπια υβριδικό. Ειλικρινά δε θα έριχνα δεύτερη ματιά στο suzuki.
Το βιταρα μου αρέσει μόνο ως glx 4wd.ουτε το βιταρα θα σου εριχνε δευτερη ματια στον καθρεφτη....
-
@gatoz said in Νέο VW Polo:
Το βιταρα μου αρέσει μόνο ως glx 4wd.ουτε το βιταρα θα σου εριχνε δευτερη ματια στον καθρεφτη....
χαχαχαχα οπότε δε θα το πληγώσω....
-
Στο βαθμό που μπορώ να μιλήσω για τους υποψήφιους αγοραστές του T-Roc, εκτιμώ ότι θα αγνούν τελείως την ύπαρξή του vitara. Εσκεμμένα ή από αδιαφορία...
Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πληγώσει ο ένας τον άλλο. Από μακριά κι αγαπημένοι... -
το scala μετά από 3 χρόνια και 30.000 χλμ δε ζήτησε κάτι ούτε παρουσίασε κάποιο θέμα σχετικό με την ποιότητα κατασκευής.
Τι να προλάβει να βγάλει σε 3 χρόνια και 30.000χλμ!?!?! Εμένα το Μινι δεν έβγαλε τίποτα γιατι το είχα μόνο 2.5 χρόνια και περί τις 30.000χλμ. Η BMW έβγαλε (η μια, οι άλλες δεν πρόλαβαν!). Το Μίνι της συζύγου στα 237.000χλμ έβγαλε πολλά!!
Οδηγώ από το 1993 και ποτέ δεν είχα κανένα σοβαρό πρόβλημα ή ζημιά με κανένα μου αυτοκίνητο. Από την άλλη το μέγιστο που έχω κρατήσει αυτοκίνητο ήταν η 116i που την είχα 4 χρόνια.
-
Το είπα ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε vag, βέβαια το scala συνεχίζει στην ευρύτερη οικογένεια οπότε θα μαθαίνω νέα του.
Φίλοι μου με vag έχουν ο ένας ibiza 2004 1.4 75 με 390.000 χλμ και ο άλλος octavia 2009 1.4 tsi 125 με 350.000 και δεν έχουν παράπονα. -
Ήταν το πρώτο μου καινούριο αμάξι το ibiza αλλά με τα 101 ps ,στο αγροτικό.Tο πήρα Σεπτέμβρη του 2004 καινούριο. Απο τα 25.000 km αρχισε να καίει λάδι. Εμεινε 3ή 4 φορές απο πολλάπλασιαστή ,ξεκόλλησε ο κεντρικός καθρέπτης και το check engine άναβε τουλάχιστον μια φορά κάθε εξάμηνο...
Το έδωσα στα 65.000 km οπού η κατανάλωση λαδιού είχε φτάσει 1lt στα 2500 km
Επίσης είχε τρομερά ευαίσθητο ABS σε επικίνδυνο βαθμό. -
@kostis20 said in Νέο VW Polo:
Ήταν το πρώτο μου καινούριο αμάξι το ibiza αλλά με τα 101 ps ,στο αγροτικό.Tο πήρα Σεπτέμβρη του 2004 καινούριο. Απο τα 25.000 km αρχισε να καίει λάδι. Εμεινε 3ή 4 φορές απο πολλάπλασιαστή ,ξεκόλλησε ο κεντρικός καθρέπτης και το check engine άναβε τουλάχιστον μια φορά κάθε εξάμηνο...
Το έδωσα στα 65.000 km οπού η κατανάλωση λαδιού είχε φτάσει 1lt στα 2500 km
Επίσης είχε τρομερά ευαίσθητο ABS σε επικίνδυνο βαθμό.εχει το ίδιο η γυναικα του 2007 μοντέλο με τα 101 άλογα
εκτός από το χρώμα που έχει ξεβαψει μηχανικά δεν έβγαλε τίποτα
140000 χλμ και δεν καιει τίποτα από λάδι
είναι όμως η εξαίρεση εχω ρωτήσει φίλους που το έχουν και τους καίει λάδι.
απλά ηταν τυχερη
νομίζω οι πιο τυχεροί είναι οι ανθρωποι που δεν ασχολούνται καθόλου
η γυναικα μου μόνο για service το πάει (και κει άλλους στέλνει προφανώς), ουτε καν το έχει πλύνει ποτέ.
παράδειγμα:
της έχω εξηγήσει επανηλημένα να μην περιμένει να ανάψει λαμπακι για να βάλει βενζίνη και με αγνοει επιδεικτικα. της εξηγώ ότι με αυτό που κάνει ζορίζει την αντλια βενζίνης. Λες και μιλάω σε κινέζο!!! Δεν της έχει κάει αντλια βενζίνης ποτέ. σε άλλους που δεν το κάνουν αυτο και βάζουν πριν αναψει το λαμπάκι εχει καει η αντλίατι να πω!!!!!
-
@cirus said in Νέο VW Polo:
της έχω εξηγήσει επανηλημένα να μην περιμένει να ανάψει λαμπακι για να βάλει βενζίνη και με αγνοει επιδεικτικα. της εξηγώ ότι με αυτό που κάνει ζορίζει την αντλια βενζίνης. Λες και μιλάω σε κινέζο!!! Δεν της έχει κάει αντλια βενζίνης ποτέ. σε άλλους που δεν το κάνουν αυτο και βάζουν πριν αναψει το λαμπάκι εχει καει η αντλία
τι να πω!!!!!Μύθος. Ακόμα και στο λαμπάκι, βυθισμένη είναι αντλία, καθώς είναι στο βαθύτερο σημείο του ρεζερβουάρ. Κάποια στιγμή στις 150.000 χλμ καίγονται όλες οι αντλίες.
-
@realzeus said in Νέο VW Polo:
Μύθος. Ακόμα και στο λαμπάκι, βυθισμένη είναι αντλία, καθώς είναι στο βαθύτερο σημείο του ρεζερβουάρ. Κάποια στιγμή στις 150.000 χλμ καίγονται όλες οι αντλίες.
Δεν είναι, γιατί είναι βυθισμένο το κατώτερο σημείο της και πάνω από την μισή είναι εκτός. Μου το έχουν πει 2 τεχνικοί της BMW και μου το έχουν δείξει. Ο Νο.1 λόγος που καίγονται αντλίες και έχουν πρόβλημα τα μπεκ.
-
Στα 150.000 Φάνη θα καεί έτσι κι αλλιώς. Δεν λέμε να βάζεις 3 Ευρώ κάθε φορά, αλλά και να σου ανάψει το λαμπάκι σε κάθε ανεφοδιασμό δεν έγινε και τίποτα.
-
Στα 150.000 Φάνη θα καεί έτσι κι αλλιώς. Δεν λέμε να βάζεις 3 Ευρώ κάθε φορά, αλλά και να σου ανάψει το λαμπάκι σε κάθε ανεφοδιασμό δεν έγινε και τίποτα.
Δεν το ξερω....εμένα άλλα μου είχε πει τόσο ο τεχνικός δντης του Σπανού όχι και ένας τεχνικός της BMW Hellas. Εγώ πάντα έβαζα μόλις ήταν στην μέση. Στου πατέρα μου, 267.000χλμ, και δεν έχει καεί ακόμα...!
-
Δεν ισχύει αυτό. Με τι κριτήρια καθορίζεις τα χλμ;;;
-
Ένας γενικός μπούσουλας, βάσει προσωπικής εμπειρίας από διάφορα αυτοκίνητα, αλλά και από ότι λένε στα συνεργεία.
-
@cirus said in Νέο VW Polo:
της έχω εξηγήσει επανηλημένα να μην περιμένει να ανάψει λαμπακι για να βάλει βενζίνη και με αγνοει επιδεικτικα. της εξηγώ ότι με αυτό που κάνει ζορίζει την αντλια βενζίνης. Λες και μιλάω σε κινέζο!!! Δεν της έχει κάει αντλια βενζίνης ποτέ. σε άλλους που δεν το κάνουν αυτο και βάζουν πριν αναψει το λαμπάκι εχει καει η αντλία
τι να πω!!!!!Μύθος. Ακόμα και στο λαμπάκι, βυθισμένη είναι αντλία, καθώς είναι στο βαθύτερο σημείο του ρεζερβουάρ. Κάποια στιγμή στις 150.000 χλμ καίγονται όλες οι αντλίες.
βυθισμένη ως ενα βαθμό και με ότι σημαίνει αυτό αν εχει τίποτα κατακάθια εκεί θα είναι.
δεν ξέρω εμένα δεν μου φαίνεται σώφρον.
παντως εκ του αποτελέσματος 140Κχιλμ και δεν έχει πάθει τίποτα μεχρι στιγμής βγαίνεις σωτός εσυ όχι εγώ.
πάω στοιχηματάκι ότι αν το είχα κάνει εγω αυτό όμως στα 40Κ θα πήγαινα για αντλία
-
Ένας γενικός μπούσουλας, βάσει προσωπικής εμπειρίας από διάφορα αυτοκίνητα, αλλά και από ότι λένε στα συνεργεία.
Πολύ αυθαίρετο. Το ατος που είχα,τώρα έχει 210Κ χλμ και συνεχίζει. Συνάδελφος άλλαξε αντλία στο κορσα του στις 45Κ και ξανά στις 70Κ που το σούταρε. Ο πατέρας μου στο elantra στις 185Κ.Δεν υπάρχει κανόνας ούτε μπούσουλας.
-
Αντλίες κλπ συνήθως σκάνε μεταξύ 150-200k χιλ. Αλλά ούτε αυτό είναι κανόνας.
Η αντλία βενζίνης ρουφάει πάντα από το ίδιο σημείο στο κάτω μέρος. Αν υπάρχουν επικαθήσεις στο ντεπόζιτο στον ύψος που ρουφάει, θα τις τραβήξει. Δεν παίζει ρόλο πόση βενζίνη έχει το ντεπόζιτο.Όπως όμως όλες οι υποβρύχιες αντλίες, όταν είναι βυθισμένη μέσα στη βενζίνη ψύχεται καλύτερα. Άρα μικρότερες φθορές, μεγαλύτερη μακροζωία. Γι' αυτό δεν πρέπει ν' αφήνουμε συνέχεια το ντεπόζιτο με λίγη βενζίνη ή ακόμα χειρότερα λαμπάκι.
-
Ήρθε η ώρα για το πρώτο πρόβλημα….θυμίζω έχω ένα 115 DSG 3,5 ετών με 52χιλ χλμ. Το πρωί πήγα να το ποτίσω με το σύνηθες ρόφημα (v-power 98), αλλά αυτό δεν άνοιγε το στοματάκι του. Όσο και να πατούσα το κάλυμμα της τάπας του ρεζερβουάρ ενώ έπαιζα και με το κεντρικό κλείδωμα είχε μουλαρώσει και δεν άνοιγε. Ο προφανής ύποπτος ήταν το μοτεράκι που ασφαλίζει το πορτάκι, όποτε το μεσημεράκι βουρ στην αντιπροσωπεία στα δυτικά της Θεσσαλονίκης όπου και γίνεται η συντήρησή του. Για καλή μου τύχη υπήρχε μοτεράκι διαθέσιμο και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε αμέσως. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει μηχανισμός έκτακτης ανάγκης όπως σε άλλα μοντέλα του γκρουπ, ώστε να ανοίξει τραβώντας κάποιο κρίκο. Στο συνεργείο ισχυρίζονται πως με συνεχή χτυπηματάκια, όταν το αυτοκίνητο είναι ξεκλείδωτο το καπάκι θα ανοίξει, ελπίζω να μη χρειαστεί στο μέλλον να το διαπιστώσω. Εννοείται πως δε χρεώθηκα κάτι, μιας και ισχύει ακόμη η επέκταση εγγύησης. Στα θετικά η άμεση επέμβαση του τεχνικού παρά το φόρτο εργασίας που υπήρχε και ο μικρός χρόνος αναμονής.
Επόμενο βήμα η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών, έκλεισα ραντεβού σε καμιά εικοσαριά μέρες σε κατάστημα στα ανατολικά. Θα βάλω Xpel xr plus μιας και είδα πως αρκετοί συμφορουμίτες είναι ευχαριστημένοι με αυτές.
Του ετοιμάζω κι ένα ταξιδάκι προς τον Έβρο το τριήμερο, μιας και δε προβλέπεται εξόρμηση σε βουνά και λαγκάδια το πιστό Santa Fe θα ξεκουραστεί.
Ελπίζω να έφυγε από το τοπικ λίγη σκόνη….. -
@que2 said in Νέο VW Polo:
Επόμενο βήμα η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών, έκλεισα ραντεβού σε καμιά εικοσαριά μέρες σε κατάστημα στα ανατολικά. Θα βάλω Xpel xr plus μιας και είδα πως αρκετοί συμφορουμίτες είναι ευχαριστημένοι με αυτές.
Θα βάλεις και στο παρμπρίζ ;
-
@famas said in Νέο VW Polo:
@que2 said in Νέο VW Polo:
Θα βάλεις και στο παρμπρίζ ;
Όχι, μόνο περιμετρικά, η αλήθεια είναι πως διστάζω να βάλω στο παρμπρίζ, φοβάμαι για τυχόν διαθλάσεις, άσε που τα πετραδάκια πάνε κι έρχονται στο δρόμο προς τη βιομηχανική που πάω καθημερινά και σε περίπτωση επισκευής ή αλλαγής του παρμπρίζ θα χρειάζεται και αλλαγή της μεμβράνης.
Νέο VW Polo