-
Zusammen oder getrennt? Θα πληρώσετε μαζί ή χώρια?
Υποχρεωτική ερώτηση του σερβιτόρου στη Γερμανία, όταν κάποια παρέα ζητάει λογαριασμό. Συνήθως οι Γερμανοί πληρώνουν getrennt (χωριστά). Οπότε ο σερβιτόρος είναι υποχρεωμένος να βγάλει λογαριασμό κατ' άτομο ή κατά παρέα και να εισπράξει αναλόγως.
Απ' ότι βλέπω ο εξ-Ευρωπαισμός της χώρας προχωράει ακάθεκτος, χα,χα,χα.
Καλά να περάσετε, θα παρακολουθώ τις συναντήσεις κι αν σε κάποια μπορέσω θα έρθω με χαρά να σας γνωρίσω από κοντά.
-
Και βλέπω σε πιτσαρία στο Μόναχο παρέα 12 ατόμων να έχουν φάει 8 πίτσες και να θέλουν να πληρώσουν ο καθένας τα κομμάτια που έφαγε…μισή ώρα έκανε η σερβιτόρα να βγάλει άκρη και φυσικά δεν άφησαν τίποτα στην κοπέλα….να χέσω και τα φράγκα σας και τον «πολιτισμό» σας….
-
Μπορειτε για να χωρισετε εύκολα τον λογαριασμό να πατε για πιτσα με το μετρο.
Αν γινει αλλη φορά πιο δυτικά η συναντηση θα join κι εγω. Θα σελωσω το N line και θα ρθω.
-
Ή να γινει η συναντηση σε περιπτερο και να παρετε απο μια σακουλα πατατακια και μια μπυρα
-
Δεν μπορώ να διαβάζω αλλο για το πως θα πληρώσουμε. Φιλικα θα γίνουν όλα και δεν θα αδικήσουμε κανέναν
Οποιος πάρει μια μπυρίτσα θα την κεράσουμε εμείς που θα φάμε.
Μην ποσταρετε αλλο σας παρακαλώ για πως θα πληρώσουμε.
Μια συνάντηση είπαμε να κάνουμε και το έχουμε αναγει σε μεσανατολικο
Τα παιδια στην Θεσσαλονίκη συναντιούνται κάθε παρασκευή και δεν έχουν κανενα θέμα, ας τους μιμιθούμε. (Ευχαριστω και για το κέρασμα του καφε, παρεπιμπτώντος )
Βαλτε από κάτω τις συμμετοχες και ας σταματήσει αυτό με το φάγωμα μεταξύ μας. Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι και δεν θα αδικηθεί κανένας
-
Εεε γιαυτο το γραφω και γω πηγε ο iceman7 να κανει κατι καλο και το μονο που δεν συζητησατε ειναι ποσο καψει ο καθενας.
Σεβαστη η καθε αποψη αλλα οκ οποιος θελει να πληρωσει τα δικα του μολις κατσει λεει σε μενα ξεχωριστο λογαριασμο απο τους υπολοιπους και εληξε.
Παντως καλα να περασετε οπως κσι να χει. -
Που λέτε κάποτε το φόρουμ οργάνωνε συχνά πυκνά συναντήσεις (σχεδόν κάθε μήνα), αρχικά στην Καλυψώ (γωνστό "κουτούκι" πίσω από τον Σπανό) και μετά στο τρίγωνο και στον Κισσό. Εαν ψάξετε στις συναντήσεις έχει πάρα πολλά θέματα, μερικά:
https://forum.4troxoi.gr/topic/65405/node-65405/8
https://forum.4troxoi.gr/topic/61910/node-61910/2
https://forum.4troxoi.gr/topic/77656/node-77656/18
https://forum.4troxoi.gr/topic/63493/node-63493Μάλιστα είχα γίνει και μια "επική" συνάντηση στο "Ψαρονέφρι" στην Κύμης, όπου είχαν έρθει πάνω από 30 μέλη και επίσης είχε έρθει τόσο ο ΣΧ όσο και ο γνωστός ΕΛ ΕΜ (Λώρης Μελετόπουλος) και είχαμε περάσει φανταστικά. Μάλιστα τότε χαλβάδιαζα το Mini Cooper S, το οποίο μόλις είχε αγοράσει ο ΕΛ ΕΜ, και με πήγε μια γρήγορη βόλτα.
Για να μην τα πολυλογώ, πάντα σε κάθε συνάντηση διαιρούσαμε το σύνολο του λογαριασμού με τα άτομα στο τραπέζε - και πάντα εξαιρόντουσαν όσοι απλά ήπιαν ένα κρασί/μπύρα/αναψυκτικό. Φυσικά ποτέ δεν μετρήσαμε πόσες πατάτες έφαγε ο καθένας, εαν έφαγε 2 μπριζολάκια παραπάνω ή μισό λουκάνικο. Δεν είναι ούτε πρακτικό (πως θα χωρίσεις τα ορεκτικά που είναι στην μέση?) αλλά ούτε και ταιριάζει στην Ελληνική φύση....δεν είμαστε Γερμανοί ή Ελβετοί, να τρώμε μισό μήλο!!
Οπότε τα πράγματα είναι απλά: όποιος έρθει και φάει, συμμετέχει στον λογαριασμό όποιος απλά πιει μια μπύρα, εξαιρείται από την συμμετοχή. Να κάτσουμε να μετράμε στο τέλος ποιος έφαγε τι και να ταλαιπωρούμε τον/την σερβιτόρο είναι γυφτιά - εκτός εαν κάποιος πάρει χαβιάρι ή κανα ribeye των €60.
-
@cirus said in Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ:
Δεν μπορώ να διαβάζω αλλο για το πως θα πληρώσουμε. Φιλικα θα γίνουν όλα και δεν θα αδικήσουμε κανέναν
Οποιος πάρει μια μπυρίτσα θα την κεράσουμε εμείς που θα φάμε.
Μην ποσταρετε αλλο σας παρακαλώ για πως θα πληρώσουμε.
Μια συνάντηση είπαμε να κάνουμε και το έχουμε αναγει σε μεσανατολικο
Τα παιδια στην Θεσσαλονίκη συναντιούνται κάθε παρασκευή και δεν έχουν κανενα θέμα, ας τους μιμιθούμε. (Ευχαριστω και για το κέρασμα του καφε, παρεπιμπτώντος )
Βαλτε από κάτω τις συμμετοχες και ας σταματήσει αυτό με το φάγωμα μεταξύ μας. Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι και δεν θα αδικηθεί κανένας
Θεσσαλονικεις παιδι μου κυμπαρηδες.
-
This post is deleted! -
Οταν είμαστε παιδιά, έφηβοι, νέοι, ένα από τα παιδιά, είχε την μανία να βγάζει λογαριασμό για το τι πήρε ο καθένας πριν φωνάξουμε για λογαριασμό...
Ετσι ξέραμε από πριν τα είχαμε μαζέψει ο καθένας και όταν φώναζε για λογαριασμό, αν είχε κάνει λάθος υπέρ μας ο μαγαζάτορας, πληρώναμε στα γρήγορα και την κάναμε αμέσως...
Αν είχε βάλει παραπάνω, ο φίλος αναλάμβανε τις διαπραγματεύσεις για να έλθει σωστά ο λογαριασμός και να πάρουμε και καμία αποζημίωση του τύπου λουκουμάδες ή άλλο γλυκό...
-
@criuser said in Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ:
Οταν είμαστε παιδιά
Γιατί μας πάς τόσο πίσω, αγέννητοι είμασταν οι περισσότεροι για τότε που μιλάς!!! χαχαχαχα
-
Αγέννητοι όχι, μωρά ίσως...
-
Καλό μηνα!
Φανηκε δυστυχώς από την αρχή ότι η απόπειρα να βρεθούμε δεν θα κατέληγε σε αποτέλεσμα!
Από τη μία το μπέρδεμα με τη μέρα, μετά οι ατελείωτες συζητήσεις για τη μοιρασιά του λογαριασμού που να πω την αλήθεια με ξενέρωσαν αφάνταστα, ήρθε ως αποκορύφωμα το σημερινό νέο, ότι πρέπει Παρασκευή πρωί να είμαι Θεσσαλονίκη για μια έκτακτη δουλειά που μόλις τώρα έμαθα, άρα θα χρειαστεί να φύγω από Αθήνα Πέμπτη απόγευμα.Ενόψει αυτού δυστυχώς η συνάντηση από εμένα τουλάχιστον δεν ισχύει.
Αν θέλετε οι υπόλοιποι να βρεθείτε ευχαρίστως...Ζητώ συγνώμη!
-
Κρίμα, θα κάνουμε κι άλλες και θα έρθεις.
Εγώ έχω προγραμματίσει να έρθω. Να κάνουμε νέα λίστα;- Dimsabas
- ......
-
Λέω να την ακυρώσουμε…κυκλοφορούν μαυρόγατες!!
-
Εγώ θα έλεγα να μην την ακυρώσουμε, γιατί πάντα θα υπάρχουν κωλύματα.
Στη βράση κολλάει το σίδερο, οπότε τώρα που ορίστηκε μια ημερομηνία, ας το κάνουμε!
Εγώ μάλιστα, επειδή θα επιστρέφω από αυθημερόν ταξίδι στην Κέρκυρα, είμαι διατεθειμένος να έρθω κατευθείαν από το αεροδρόμιο (21:10 προσγειώνομαι, αν δεν έχει καθυστέρηση). -
@dimsabas said in Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ:
Κρίμα, θα κάνουμε κι άλλες και θα έρθεις.
Εγώ έχω προγραμματίσει να έρθω. Να κάνουμε νέα λίστα;- Dimsabas
- ......
- Dimsabas
- Cirus
- ...................
αφού ο Iceman δεν θα έρθει λογω υποχρεώσεων βάλτε και αλλο μέρος αν θέλετε (αν είναι στην Αττική θα έρθω), ακόμα και για μπυρα και οχι για φαγητό ωστε να λυθει και το πρόβλημα με τις πληρωμές. και κανονίζουμε στην δεύτερη κοψίδια.
κρατήστε μέρα και ώρα ωστε να εχουμε ένα δεδομενο για την Πέμπτη το απόγευμα προς βραδάκυ. (8-9)
-
Αν και θα με βόλευε να μετακινηθεί το σημείο συνάντησης, γιατί είμαι στην άλλη άκρη, προτείνω να μην αλλάξει γιατί θα γίνουμε τελείως μπάχαλο.
-
@iceman7 said in Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ:
Από τη μία το μπέρδεμα με τη μέρα, μετά οι ατελείωτες συζητήσεις για τη μοιρασιά του λογαριασμού που να πω την αλήθεια με ξενέρωσαν αφάνταστα, ήρθε ως αποκορύφωμα το σημερινό νέο, ότι πρέπει Παρασκευή πρωί να είμαι Θεσσαλονίκη για μια έκτακτη δουλειά που μόλις τώρα έμαθα, άρα θα χρειαστεί να φύγω από Αθήνα Πέμπτη απόγευμα.
Πότε θα φύγεις; Έχεις χρόνο να έρθεις στον Καφέ της Παρασκευής των Βορείων;
-
@famas said in Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ:
@iceman7 said in Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ:
Από τη μία το μπέρδεμα με τη μέρα, μετά οι ατελείωτες συζητήσεις για τη μοιρασιά του λογαριασμού που να πω την αλήθεια με ξενέρωσαν αφάνταστα, ήρθε ως αποκορύφωμα το σημερινό νέο, ότι πρέπει Παρασκευή πρωί να είμαι Θεσσαλονίκη για μια έκτακτη δουλειά που μόλις τώρα έμαθα, άρα θα χρειαστεί να φύγω από Αθήνα Πέμπτη απόγευμα.
Πότε θα φύγεις; Έχεις χρόνο να έρθεις στον Καφέ της Παρασκευής των Βορείων;
Δυστυχως μου κανονίζουν άλλοι όλο το πρόγραμμα και ακόμα δεν ξέρω πολλά.
Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ