-
@realzeus said in Ford Fiesta 2017:
Ο Γάτος πρέπει να σας τρολλάρει, δεν εξηγείται αλλιώς...
οντως δεν εξηγείται
να έλεγα ότι τόνιζε τα μειον του αυτοκινήτου οκ να τα δεκτώ. Ολα έχουν μείον.
Αντιθέτως τα μεγάλα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου τα παρουσιάζει σαν μειωνεκτήματα !!οπότε μάλλον τρολλάρει
-
This post is deleted! -
Told ya
-
Καλά μας πείσατε και οι 3
Επίσης strom τον ιμάντα στο λάδι δεν τον βάζει μονο η FORD δεν είναι πατεντα δική της το κάνουν και άλλοι
και δεν χρειαζεται να λυθεί όλο το μοτερ. Χρειάζεται να γίνει οτι ακριβώς γίνεται στα αμάξια που έχουν καδένα. Μηπως και αυτα είναι για γέλια??
Ο εμβαπτισμένος σε λάδι ιμάντας, εφευρέθηκε το 2007 και βραβεύτηκε για την καινοτομία το 2009
Δημιουργώντας έναν ιμάντα ικανό να λειτουργεί στο εσωτερικό του κινητήρα (περιοχή που λιπαίνεται), καταφερε να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία των δύο τεχνολογιών, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η καδένα από πλευράς συμπαγούς αρχιτεκτονικής του κινητήρα και προσθέτοντας συμπληρωματικά τα πλεονεκτήματα της μετάδοσης με ιμάντα.
Why are belts in oil used?
Timing belts that run in oil replace the timing chains in the engine and are used to synchronize the camshaft and crankshaft. One decisive advantage of the BIO compared to chain drives is their 30% lower friction losses – and this is also noticeable in the fuel consumption and CO2 emissions of the vehicle. BIOs are made of rubber, so when they contact the metal, they produce a lot less noise than a rattling chain drive. However, one issue can really harm all drive mechanisms that run on oil: impurities in the oil and engine.
τα πλαστικά είναι το μόνο που βρίσκω ότι έχετε επαφη με την πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια δικά σας
-
This post is deleted! -
@cirus said in Ford Fiesta 2017:
Επίσης storm τον ιμάντα στο λάδι δεν τον βάζει μονο η FORD δεν είναι πατεντα δική της το κάνουν και άλλοι
και δεν χρειαζεται να λυθεί όλο το μοτερ. Χρειάζεται να γίνει οτι ακριβώς γίνεται στα αμάξια που έχουν καδένα. Μηπως και αυτα είναι για γέλια??
Ο εμβαπτισμένος σε λάδι ιμάντας, εφευρέθηκε το 2007 και βραβεύτηκε για την καινοτομία το 2009
Πολλοί μπερδεύονται...
Το σχόλιο το έκανε ο strom και όχι ο storm...
-
@strom said in Ford Fiesta 2017:
Επίσης storm τον ιμάντα στο λάδι δεν τον βάζει μονο η FORD δεν είναι πατεντα δική της το κάνουν και άλλοι
Δημιουργώντας έναν ιμάντα ικανό να λειτουργεί στο εσωτερικό του κινητήρα (περιοχή που λιπαίνεται), καταφερε να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία των δύο τεχνολογιών, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η καδένα από πλευράς συμπαγούς αρχιτεκτονικής του κινητήρα και προσθέτοντας συμπληρωματικά τα πλεονεκτήματα της μετάδοσης με ιμάντα.
Timing belts that run in oil replace the timing chains in the engine and are used to synchronize the camshaft and crankshaft. One decisive advantage of the BIO compared to chain drives is their 30% lower friction losses – and this is also noticeable in the fuel consumption and CO2 emissions of the vehicle. BIOs are made of rubber, so when they contact the metal, they produce a lot less noise than a rattling chain drive. However, one issue can really harm all drive mechanisms that run on oil: impurities in the oil and engine.
τα πλαστικά είναι το μόνο που βρίσκω ότι έχετε επαφη με την πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια δικά σας
Φίλε μου δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Τη γνώμη μου λέω, δεν κατάλαβα γιατί μου λές ότι λέω παραμύθια? Είμαι κάτοχος του fiesta παρεπιπτόντως!!!!, οπότε έχω και πιο ολοκληρωμένη εικόνα μετά από δεκάδες χιλιάδες χλμ.
Την γνώμη σου να την λες ετσι πρέπει. και γω την δική μου επίσης
Οταν χρησιμόποιείς εσυ την λέξη παραμύθια είναι οκ
Οταν την χρησιμοποιώ εγώ σε πειράζει???
-
@antoniokon said in Ford Fiesta 2017:
Πολλοί μπερδεύονται...
όντως και γω το ίδιο νόμιζα. Το έκανα edit
-
This post is deleted! -
Φίλε μου δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Τη γνώμη μου λέω, δεν κατάλαβα γιατί μου λές ότι λέω παραμύθια? Είμαι κάτοχος του fiesta παρεπιπτόντως!!!!, οπότε έχω και πιο ολοκληρωμένη εικόνα μετά από δεκάδες χιλιάδες χλμ.
Την γνώμη σου να την λες ετσι πρέπει. και γω την δική μου επίσης
Οταν χρησιμόποιείς εσυ την λέξη παραμύθια είναι οκ
Οταν την χρησιμοποιώ εγώ σε πειράζει???
Φίλε μου δεν είπα ότι είπα ότι κανένας λέει παραμύθια. Όταν τη χρησιμοποίησα, εννοούσα κάτι διαφορετικό, νομίζω όλοι καταλαβαίνουν. Ο καθένας έχει τη γνώμη του στο forum (εδώ χαρακτήριζονται κάγκουρες άνθρωποι που έχουν οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο), απλά τυχαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση να έχω το αυτοκίνητο!
είπες "Αυτό είναι όλο το παραμύθι για το fiesta"
και εξήγησα γιατι δεν είναι παραμύθι και γιατι θεωρώ το αντίθετο παραμύθι
Είπες ότι ο ιμάντας μέσα στο λάδι της ford είναι για γέλια
και εξήγησα οτι δεν είναι πατέντα της Ford και γιατί δεν είναι για γέλια αλλά μια τεχνολογία με σημαντικά πλεονεκτήματα
Επείδή είσαι κάτοχος δεν σημαίνει ότι σε ότι λες εχεις δίκιο. Ξέρω πάρα πολλούς κάτοχους που λένε τα αντίθετα με σένα.
Επίσης έχω κάθε δικαίωμα να αντιπαραθέσω την δική μου γνώμη γιατι δεν είναι όπως τα λες
Δεν σε προσέβαλα πουθενα ούτε θα το κάνω. Οπως δεν το κάνω σε κανέναν. Διαφωνούμε (οχι μόνο με σενα) και απλά γράφω τεκμηριωμένα όπου μπορώ γιατι διαφωνώ.
Δεν σου κάνω επίθεση πουθενα.
και αν δεν χρησιμοποιούσες την λέξη παραμύθια για ότι ισχυριζόμαστε δεν θα την χρησιμοποιούσα και γω. Αφου την χρησιμοποίησες όμως , το έκανα και γω. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό
-
Όσο πάει γίνεται και χειρότερο.
"Fiesta ηλεκτρικό σε πλατφόρμα VW"
https://www.autoblog.gr/2023/07/12/to-ford-fiesta-isos-epanelthei-stin-agora-os-ilektriko-se-platforma-tis-vw/ -
@vdx said in Ford Fiesta 2017:
Όσο πάει γίνεται και χειρότερο.
"Fiesta ηλεκτρικό σε πλατφόρμα VW"
https://www.autoblog.gr/2023/07/12/to-ford-fiesta-isos-epanelthei-stin-agora-os-ilektriko-se-platforma-tis-vw/ε καλά η FORD είναι γνωστό ότι έχει συνάψει συμφωνία με την VW έως το 2030.
Ολα της τα νεα ηλεκτρικα της μοντελα στα πατώματα της VW θα πατάνε
Τωρα αν το αντιστοιχο μικρό κατηγορίας 2 θα το ονομάσει fiesta ή siesta ή kombosta λίγη σημασία έχει
VW id θα είναι το πάτωμα που θα βασίζεται αυτό είναι σίγουρο
-
@antoniokon said in Ford Fiesta 2017:
Πολλοί μπερδεύονται...
όντως και γω το ίδιο νόμιζα. Το έκανα edit
Εγώ είμαι ο Storm και ποτέ δεν θα έγραφα για Σουζούκια σε θέματα της Ford...
Το Fiesta προφανώς είναι αυτοκίνητο πρότυπο στην κατηγορία του. Το μόνο που θα μπορούσα να γράψω ως μείον είναι οι χώροι του. Αυτό μόνο.
-
A γεια σου βρε στορμ. Αυτο και την μετρια αξιοπιστια και ποιοτητα του μπορω να τα δεχτω. Στα υπολοιπα που εχουν γραφτει ειναι για ξυσιμο της κεφαλης.
-
Εγώ είμαι ο Storm και ποτέ δεν θα έγραφα για Σουζούκια σε θέματα της Ford...
Το Fiesta προφανώς είναι αυτοκίνητο πρότυπο στην κατηγορία του. Το μόνο που θα μπορούσα να γράψω ως μείον είναι οι χώροι του. Αυτό μόνο.
@spi_duster said in Ford Fiesta 2017:
A γεια σου βρε στορμ. Αυτο και την μετρια αξιοπιστια και ποιοτητα του μπορω να τα δεχτω. Στα υπολοιπα που εχουν γραφτει ειναι για ξυσιμο της κεφαλης.
Ε ναι αυτά είναι τα μειονεκτηματα του σαν αμάξι. Τα είπατε όλα
-
Να διακόψω λίγο τις συγκρίσεις με το Baleno και να ζητήσω τη γνώμη σας. Κάτοχος Fiesta του 19, με 8 χρόνια εγγύηση, όλα καλά και όλα τέλεια μέχρι πέρσι που άρχισε να ρίχνει στροφές χωρίς λόγο, να σβήνει και να μην ξανά ανάβει. Μετά από 1 μήνα στην αντιπροσωπεία, έγινε αλλαγή ενός αισθητήρα στροφάλου και το αμάξι δούλεψε για 6-7 μήνες απροβλημάτιστα μέχρι τον Ιούλιο που παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Ξανά αντιπροσωπεία, τώρα ήταν λέει ο καταλύτης, έγινε η αλλαγή, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το αυτοκίνητο ακόμα στην αντιπροσωπεία και μετά από ένα σωρό δικαιολογίες που δε στέκουν, μου είπαν μετά από δυο μήνες ότι στην ουσία δεν ξέρουν ποιο είναι το πρόβλημα και ότι μιλάνε με το εργοστάσιο που αργεί να απαντήσει και τέτοιες ιστορίες για αγρίους. Από ότι φαίνεται θα τραβήξει πολύ ακόμα η ιστορία.
Η ερώτηση μου είναι τι μπορώ να κάνω ως καταναλωτής;
-
@giveway said in Ford Fiesta 2017:
Η ερώτηση μου είναι τι μπορώ να κάνω ως καταναλωτής;
Η μόνη λύση (εκτός από υπομονή) είναι να κινηθείς νομικά μήπως και κουνηθούν να το φτιαξουν πιο γρήγορα και επίσης μήπως πάρεις κάποιο αυτοκίνητο αντικατάστασης. Εαν δεν μπορούν να το φτιάξουν, ίσως γίνενεται αναστροφή πώλησης ή αντικατάσταση, δεν το γνωρίζω - ένας καλός δικηγόρος θα στα πει σωστά και νομικά.
-
Το αυτοκίνητο ακόμα στην αντιπροσωπεία και μετά από ένα σωρό δικαιολογίες που δε στέκουν, μου είπαν μετά από δυο μήνες ότι στην ουσία δεν ξέρουν π
Φίλε έχεις μπλέξει με άσχετους και ανίκανους. εφόσον έχεις ακόμα εγγύηση στη θέση σου θα δοκίμαζα σε άλλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αυτοί θα σου αλλάξουν το μισό αυτοκίνητο και η βλάβη θα παραμένει
-
Τι κινητήρα έχει το αυτοκίνητο σου;
Βενζίνη ή πετρέλαιο; -
Να διακόψω λίγο τις συγκρίσεις με το Baleno και να ζητήσω τη γνώμη σας. Κάτοχος Fiesta του 19, με 8 χρόνια εγγύηση, όλα καλά και όλα τέλεια μέχρι πέρσι που άρχισε να ρίχνει στροφές χωρίς λόγο, να σβήνει και να μην ξανά ανάβει. Μετά από 1 μήνα στην αντιπροσωπεία, έγινε αλλαγή ενός αισθητήρα στροφάλου και το αμάξι δούλεψε για 6-7 μήνες απροβλημάτιστα μέχρι τον Ιούλιο που παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Ξανά αντιπροσωπεία, τώρα ήταν λέει ο καταλύτης, έγινε η αλλαγή, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το αυτοκίνητο ακόμα στην αντιπροσωπεία και μετά από ένα σωρό δικαιολογίες που δε στέκουν, μου είπαν μετά από δυο μήνες ότι στην ουσία δεν ξέρουν ποιο είναι το πρόβλημα και ότι μιλάνε με το εργοστάσιο που αργεί να απαντήσει και τέτοιες ιστορίες για αγρίους. Από ότι φαίνεται θα τραβήξει πολύ ακόμα η ιστορία.
> Η ερώτηση μου είναι τι μπορώ να κάνω ως καταναλωτής;
Μπορείς να πάρεις και δεύτερη γνώμη σε άλλο συνεργείο ή να αντιπροσωπεία. Κάλεσε την οδική, φόρτωσε το και πήγαινε σε άλλο.
Μπορείς βέβαια να το πουλήσεις και να πάρεις ένα Suzuki (ή το YC του Ice)
Καλή επιτυχία με την Ford εύχομαι
Ford Fiesta 2017