-
@anergos13 said in [Ford Fiesta 2017]
Με τι λογικη οτι το εργοστασιο στην Ρουμανια που κατασκευαζει το Puma εξαγοραστηκε απο μια κοινοπραξια που βασικος μετοχος ειναι μια Τουρκικη εταιρια.......ολα δειχνουν παραξενα στην Ford αυτη την εποχη..
Αν θυμάμαι σωστά το εργοστάσιο της Ρουμανίας πουλήθηκε στην τουρκική Ford η οποία θα συνεχίσει θερμικά αυτοκίνητα. Η Ford Ευρώπης θα ασχοληθεί στο μέλλον με ηλεκτρικά μόνο.
-
@antonakis said in Ford Fiesta 2017:
Με τι λογικη οτι το εργοστασιο στην Ρουμανια που κατασκευαζει το Puma εξαγοραστηκε απο μια κοινοπραξια που βασικος μετοχος ειναι μια Τουρκικη εταιρια.......ολα δειχνουν παραξενα στην Ford αυτη την εποχη..
Αν θυμάμαι σωστά το εργοστάσιο της Ρουμανίας πουλήθηκε στην τουρκική Ford η οποία θα συνεχίσει θερμικά αυτοκίνητα. Η Ford Ευρώπης θα ασχοληθεί στο μέλλον με ηλεκτρικά μόνο.
Ειναι κοινοπραξια με συμμετοχη της Ford με Τουρκικη εταιρια συμμετοχων....
με προοπτικη κατασκευη εργοστασιου παραγωγης μπαταριών...
κοινως μυλος και κατακερματισμος της εταιριας....
Δεν θα μου προξενουσε εντυπωση με οσα συμβαινουν να δουμε την ευρωπαικη ford να προσχωρει σε ενας απο τους υπαρχοντες ομιλους...
-
@anergos13 said in Ford Fiesta 2017:
Δεν θα μου προξενουσε εντυπωση με οσα συμβαινουν να δουμε την ευρωπαικη ford να προσχωρει σε ενας απο τους υπαρχοντες ομιλους...
Απλώς ζηλεύουμε που όλες οι εταιρίες έχουν εργοστάσια στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.
-
@groover1972 said in Ford Fiesta 2017:
Απλώς ζηλεύουμε που όλες οι εταιρίες έχουν εργοστάσια στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.
Ασχετο...καμια σχεση...
-
@groover1972 said in Ford Fiesta 2017:
Ασχετο...καμια σχεση...
Επειδή είπες ότι θα γίνει μυλος και κατακερματισμος της εταιρίας, το είπα.
-
Καλησπέρα ομάδα
Τι οθόνη και από που πιστεύεται αξίζει να βάλω; Σε fiesta 2014
-
Το Ford Fiesta φεύγει οριστικά, ένα νέο ηλεκτρικό crossover έρχεται
Η Ford επιβεβαίωσε σήμερα το ακριβές χρονοδιάγραμμα «αποχώρησης» του Fiesta από την αγορά, κίνηση που θα αφήσει ελεύθερο… πεδίο δράσης στη μονάδα παραγωγής της μπλε οβάλ εταιρείας στην Κολωνία για την έλευση ενός νέου, μεσαίου αμιγώς ηλεκτρικού crossover μοντέλου.
Οι χθεσινές φήμες επιβεβαιώθηκαν σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο, με την Ford να βάζει τη σφραγίδα της στο «τέλος εποχής» του δημοφιλούς Fiesta, ενός μοντέλου με οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά που έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στην κατηγορία Β από το 1976 μέχρι σήμερα.
Σε σχετική σημερινή της δήλωση, η μπλε οβάλ εταιρεία αναφέρει επίσης ότι στο τέλος της έρχεται και η παραγωγή των S-Max και Galaxy.
Αναλυτικότερα, η Ford αναφέρει: *«Καθώς ετοιμαζόμαστε να μεταβούμε σε ένα ηλεκτρικό μέλλον, θα διακόψουμε την παραγωγή των S-Max και Galaxy στη Βαλένθια της Ισπανίας, τον Απρίλιο του 2023 και θα διακόψουμε την παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία της Γερμανίας έως τα τέλη Ιουνίου 2023.
«Θα εισαγάγουμε τρία νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2024. Σχεδιάζουμε να πουλήσουμε περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην περιοχή μέχρι το 2026 και η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων στο Κέντρο Ηλεκτρισμού της Κολωνίας θα φτάσει το 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε ένα χρονικό διάστημα έξι ετών»*.
Το Ford Fiesta παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1976 και σε εννέα στο σύνολο γενιές έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 22 εκατ. αγοραστών σε πάνω από 50 αγορές.
Πλέον, με την επικείμενη αποχώρηση του από την αγορά, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2023, η Ford θα επικεντρωθεί στην Κολωνία στην παραγωγή ενός νέου, μεσαίου ηλεκτρικού crossover, το οποίο θα δούμε να αποκαλύπτεται μέσα στο 2023.
Το νέο αυτό EV, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW, θα είναι μεγαλύτερο από το επερχόμενο Puma EV, που θα κατασκευάζεται με τη σειρά του στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, αλλά και μικρότερο από την Mustang Mach-E.
Η είδηση για το «τέλος εποχής» των Fiesta, S-Max και Galaxy έρχεται να συμπληρώσει εκείνη που θέλει το δημοφιλές Focus να ακολουθεί και αυτό την άγουσα για τα αποδυτήρια το 2025 (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).
Δείτε στη συνέχεια το αποχαιρετιστήριο βίντεο της Ford:
-
Κρίμα... Μακάρι να μπορούσα να κράταγα το ST.. Συλλεκτικό πχια
-
Γνωστό εδώ και μέρες αυτό, δυστυχώς. Επίσης έμαθα από γνωστό μου μέσα από την Ford Αγγλίας ότι το 2025 τελειώνει και το Focus και δεν θα αντικατασταθεί. Με άλλα λόγια δεν θα υπάρχει πια Ford της προκοπής, εκτός από τις Mustang...
-
Διαπιστωσα πως στο mk7.5 του 2015,δεν πετανε νερο οι πιτσιληθρες μπροστα στο παρμπριζ,το νερο ειναι γεματο,οπως παντα απιονισμενο.Τι μπορω να δω απο μονος μου για να διαπιστωσω αν ειναι απλα ενα βουλωμα στα μπεκ που θα λυθει με ξυδια,βελονες,ζεστο νερο,ειναι ορατες οι σωληνεις μεσα απο το καπω?
-
Το Puma θα παραμείνει μόνο από μικρά μη ηλεκτρικα (θα αποκτήσει και ηλεκτρικη εκδοση)
-
@ken11 said in Ford Fiesta 2017:
Διαπιστωσα πως στο mk7.5 του 2015,δεν πετανε νερο οι πιτσιληθρες μπροστα στο παρμπριζ,το νερο ειναι γεματο,οπως παντα απιονισμενο.Τι μπορω να δω απο μονος μου για να διαπιστωσω αν ειναι απλα ενα βουλωμα στα μπεκ που θα λυθει με ξυδια,βελονες,ζεστο νερο,ειναι ορατες οι σωληνεις μεσα απο το καπω?
Το πίσω τζάμι πετάει?
Το μοτέρ ακούγεται?
Μήπως τρέχει νερό από κάτω από το αυτοκίνητο?
Δεν έχω fiesta αλλά αν μπορείς να βγάλεις τα πιτσιλιστιρια και να τα βάλεις σε ένα ποτήρι με viakal καμμιά μέρα αλλιώς καρφίτσα με προσοχή μη χαλάσεις τη ρύθμιση.Δες καί αυτό μήπως βοηθήσει...
-
Το πισω τζαμι κανονικα βγαζει νερο.Τα μπροστινα τιποτε οταν παταω το κουμπι για το νερο,επειδη δεν το εχω αυτη τη στιγμη το αμαξι εγω να το κοιταξω,οταν το παρω στα χερια μου θα τα κοιταξω.
-
@ken11 said in Ford Fiesta 2017:
Το πισω τζαμι κανονικα βγαζει νερο.Τα μπροστινα τιποτε οταν παταω το κουμπι για το νερο,επειδη δεν το εχω αυτη τη στιγμη το αμαξι εγω να το κοιταξω,οταν το παρω στα χερια μου θα τα κοιταξω.
Δες οτι δεν εχει ξεκουμπωσει η παροχη.
Μου εχει συμβει...οχι σε Fiesta αλλα η λογικη ειναι ιδια. -
και ενα τετοιο ες τι λάιν επαρεληφθει
λευκο με σταφιδες
δεν προλαβα να βολταρω
τις επομενες ημεραι.... -
@gatoz said in Ford Fiesta 2017:
λευκο με σταφιδες
δεν προλαβα να βολταρω
τις επομενες ημεραι....155 η 125;
-
@antonmone said in Ford Fiesta 2017:
λευκο με σταφιδες
δεν προλαβα να βολταρω
τις επομενες ημεραι....155 η 125;
125
-
δεν προλαβα να βολταρω
τις επομενες ημεραι....Προσοχή, είναι συλλεκτικά πλέον.
-
λευκο με σταφιδες
δεν προλαβα να βολταρω
τις επομενες ημεραι....βολταρε να καταλάβεις τι "ες τι" ωραίο στήσιμο και τιμόνι σε ενα αυτοκίνητο ασχετως της ιπποδύναμης του
γιατί με τις πλέμπες τα σουτζούκια που οδηγας και τα βαρκα γυαλο πεζό (ανεση όμως κορυφαία) δεν γκεγκεν δουλίτσα και νομίζεις οτι στρίβουν
-
@cirus said in Ford Fiesta 2017:
λευκο με σταφιδες
δεν προλαβα να βολταρω
τις επομενες ημεραι....βολταρε να καταλάβεις τι "ες τι" ωραίο στήσιμο και τιμόνι σε ενα αυτοκίνητο ασχετως της ιπποδύναμης του
γιατί με τις πλέμπες τα σουτζούκια που οδηγας και τα βαρκα γυαλο πεζό (ανεση όμως κορυφαία) δεν γκεγκεν δουλίτσα και νομίζεις οτι στρίβουν
Tον μαυρουλη κι αν τον πλένεις![alt text](image url) το σαπουνι σου χαλας
Ford Fiesta 2017