-
Υπαρχουν πλεον πολλα καλα αυτοκινητα που δε ζητουν τα δανεια της Αγγλιας. Να το σκεφτει δυο φορες ο φιλος.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα πολύτιμα σχόλια σας.
Μου δώσατε γνώσεις και τροφή για σκέψη. Μη σας κουράσω άλλο.
Αλεξης
-
Για να αποδωσει ο κινητηρας την μεγιστη ισχυ του θελει μερικα χρονια λειτουργειας. Το στρωσιμο για τα υπολοιπα μηχανικα μερη, εκει θελεις 2-3 χιλ χμ πανω.
Όχι βέβαια. Ελάχιστες χιλιάδες χιλιόμετρα θέλει στα καθημερινά αυτοκίνητα. Πιο πολύ είναι θέμα ωρών λειτουργίας, αλλά και τρόπου οδήγησης.
-
Κατά αρχήν παιδιά θα ήθελα να σας ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ να μου πείτε τη γνώμη σας.
Αυτή τη στιγμή έχω ένα Opel Astra 20ετίας. Και εχω αποφασίσει με τη γυναίκα μου να πάρουμε ένα καινούργιο αμάξι οικογένειακο.
Το Χ2 έχει τις τέλειες διαστάσεις για εμάς. Και το εσωτερικό του είναι κάργα ερωτευσιμο και πράγματι άρεσε και στους δυο μας. Πριν το δούμε πηγαίναμε για CHR επειδή είναι υβριδικό και αυτόματο. Είμαστε 50 χρόνων και θέλαμε το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ αμάξι που αγοράζουμε να έχει αυτές τις σούπερ τεχνολογίες. Πράγματι θέλουμε από το αμάξι που θα πάρουμε να μας βγάλει όλη την υπόλοιπη ζωή.
Έχω διαβάσει το thread ολόκληρο και είδα τα μικροπροβλήματα και το θέμα της οδικής συμπεριφοράς.
Όμως, μια ερώτηση μας καίει. Επειδή η έκδοση X2 M SportX sdrive18i που ερωτεύτηκαμε έχει ένα κινητήρα 1.5Twin Turbo, τι ξέρετε για αυτή τη μηχανή.
Θα αντέξει όπως τα παλιά 1.6άρια (Το Opel astra που έχω) ή λόγω τούρμπο θα τα τίναξει? Πριν κλείσει 12 χρόνια και θα μου μείνουν τα καθίσματα και τα Led?
Η οδήγηση μου είναι καρα-οικογενειακη-συντηρητικη. Με 2-3 ταξίδια το χρόνο Θεσσαλονίκη και 1 φορά διακοπές το πολύ στην Ελλάδα. 10-12000χλμ/χρόνο.
Ο αδερφός μου που οδηγούσε ένα επαγγελματικό Renault στην Γερμανία, με τον ίδιο (νομίζω κινητήρα) (1,5Τ) λόγω των πολλών χλμ στην autoban (=400χλμ/ημέρα) καθημερινά παρέδωσε πνεύμα χωρίς να προλάβει να απόκτηση μια γρατζουνιά. Το έφερε μάλιστα Ελλάδα τον 2ο χρόνο και του έλεγα να βάλει Led προβολείς αφού κάνει τόσα χλμ και σε ένα χρόνο το αμάξι βγήκε εκτός επισκευής.
Το μόνο που θέλω είναι να βγάλω αλλά 20χρονια ολοκληρώνοντας ένα παιδικό όνειρο για απόκτηση ενός BMW Μ (έστω ψευτο -Μ).
Είναι αλήθεια ότι τα τουρμπατα δεν βγάζουν χλμ?
Επειδή είναι ένα μεγάλο έξοδο ζωής (παραπάνω από ότι μπορούμε (σαν δάνειο) αλλά τα αξίζει η γκλαμουρια που σου δίνει το αμάξι, πες τε μου ότι θα αντέξει μέχρι να βγω στη σύνταξη.
Αλεξης
Επειδή ο ίδιος θετεις το απολύτως λογικό δίλημμα Χ2 η C-HR, ως ιδιοκτήτης υβριδικού C-HR 1.8 facelift αλλά και επειδή συχνά τυχαίνει να οδηγώ το (ουσιαστικά αδελφό με το Χ2) BMW Χ1 sDrive 18i LCI (facelift) του πατέρα μου,με το χέρι στην καρδιά θα σου πω να πάρεις το C-HR,ειδικά αν σε ενδιαφέρουν θέματα αξιοπιστίας, κατανάλωσης,τεχνολογίας, οδηγικής άνεσης.
Ενδεικτικα αναφέρω ότι ως πρώην ιδιοκτήτης τετρακύλινδρου BMW 316i F31 Touring (κινητήρας Ν13B16A) ήδη από τα πρώτα 2-3 χρόνια το αυτοκίνητο εμφάνισε διάφορα θεματάκια (πολλαπλασιαστής, κομμένο o-ring τουρμπίνας,κομμένη αγελάδα turbo κλπ.) κι ευτυχώς που είχα προνοήσει να πληρώσω επέκταση εγγύησης +2 χρόνια,αλλιώς θα τα επωμιζομουν οικονομικά. Για την αξιοπιστία των ΜΙΝΙ που είχα στο παρελθόν καλύτερα να μη μιλήσω καν...
Πιθανολογώ ότι το τρικύλινδρο βενζίνης 1.8i της BMW δεν θα έχει την αξιοπιστία ενος μοτέρ Toyota, το οποίο εξάλλου λόγω υβριδικής λειτουργίας, ειδικά σε αστική χρήση δουλεύει κατά 40% και αφού τα υπόλοιπα 60% της διαδρομής το αυτοκινητο κινείται ηλεκτρικά,με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί καθόλου και συνεπώς να μην καταπονείται ο βενζινοκίνητηρας.
Επίσης, η BMW δεν έχει τις εγγυήσεις της Toyota (6 χρόνια για το αυτοκίνητο + 11 χρόνια για το υβριδικό σύστημα),θέμα σημαντικό αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το αυτοκίνητο για πολλά χρονια.
Η προσθιοκίνητη πλατφόρμα των Χ1/Χ2 μου βγάζει μια αδικαιολόγητη νευρικότητα με torque steering και μέτρια απόσβεση κραδασμών από την ανάρτηση, που δεν μετουσιωνεται τελικά σε sport αισθηση αλλά μάλλον κουράζει, ενώ το διπλοσυμπλεκτο κιβώτιο παρότι κάνει καλές αλλαγές, στα σταμάτα-ξεκίνα είναι απότομο (καμιά σχέση με το 8αρι Steptronic της ZF που φορούσε η 3άρα μου), όπως απότομο είναι και το start stop. Θεωρώ (χωρίς ομολογώ να το έχω οδηγησει) ότι στο Χ2 με την M Sport ανάρτηση,η άνεση της ανάρτησης θα είναι χειρότερη.
Πρόσφατα εχω αναφερθεί αναλυτικά σε άλλο thread (που αφορα το Toyota Yaris Cross) για την ποιότητα κυλισης του C-HR και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της υβριδικής τεχνολογίας του,που θεωρώ ότι μετά από 5-10 χρόνια θα το καθιστούν πολύ πιο επίκαιρο αυτοκίνητο από ένα αυτοκίνητο με συμβατικό βενζινοκινητήρα.
Δεν μιλάω για καταναλώσεις,όπου ειδικά σε αστική χρήση το Χ1 καίει σταθερά πάνω από 8,5 lt/100 km,όταν το C-HR παίζει από 3,8-4,5 lt/100 km. Σε ταξίδι, με λογική οδηγηση,το Χ1 καίει γύρω στα 7-7,5 lt/100km και το C-HR σε αντίστοιχους ρυθμούς καίει γύρω στα 5,5-6 lt/100 km.
Στα συν του C-HR και η πλήρης απαλλαγή από τέλη κυκλοφοριας,τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.Για να είμαι αντικειμενικος,το Χ1 είναι πιο γρήγορο,αλλά μη φανταστείς κάποια τρελή διαφορά,αφού τα μετριοπαθή 122 άλογα που ανακοινώνει η Toyota,πάντοτε επικουρούνται από τη ροπή που δίνει η ηλεκτρική ενέργεια,ενώ το eCVT κιβωτιο διατηρεί το μοτέρ σε ωφέλιμο φάσμα λειτουργίας.
Επίσης,δεν συγκρίνεται η πληρότητα του standard εξοπλισμού του C-HR (ήδη από τη βασική έκδοση C-ENTER των 23.000 ευρω) σε συστήματα ασφαλείας και άνεσης.
Επειδή σκέφτεσαι να κρατήσεις καιρό το αυτοκίνητο που τελικά θα αγοράσεις, σου προτεινω να τα οδηγήσεις αρκετά και τα δύο αυτοκίνητα σε test drive, πριν το αποφασίσεις.
Απλώς οι προσωπικές μου απόψεις.
Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία ή διευκρίνιση ρωτάς ελεύθερα. -
-
Για μικρότερη Χ4 δείχνει, όπως έπρεπε να είναι από την αρχή και όχι σαν πρησμένο και ψηλωμένο σιρόκο που ειναι τώρα!
-
-
@katafractos17 said in BMW X2:
Ωραίο φαίνεται,
BMWδαρα , μυώδεις γραμμές , ακμές , η μάσκα με τα χαρακτηριστικά νεφρά δεν δείχνει υπερβολική, μπούκες πίσω , εγώ θέλω να έχει 4 μπούκες το Mpack και ας βγάζει 136 άλογα.Άντε γιατί πολύ ξετσουτσουρεψαν οι Γάλλοι της Peugeot με τον αντικειμενικά ενδιαφέρον σχεδιασμό τους , ειδικά το νέο 3008 , σε επίπεδο αντρικης ομορφιάς θα τα παρομοίαζα με Κασελλακη, αλλά πλέον διψάμε για ανδρικά πρότυπα όπως ο Brad Pitt στο inglorious bastards ή στο once upon a time in Hollywood.
Μόνο η παραδοσιακά premium-αλήτικη σχολή σχεδίασης της BMW μπορεί να το πετύχει αυτό πλέον.
-
-
Βγήκε και επίσημα το Αρκάνα της προπέλας....
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/bmw-x2-kai-bmw-ix2/
Από την κύρια φωτό το πίσω τελείωμα μοιάζει με το σουζούκι σ-κρος
-
ποιο Suzuki ρε παιδιά?
δείτε και τις τιμές
είναι σούπερ για BMW -
@giatros01 said in BMW X2:
ποιο Suzuki ρε παιδιά?
δείτε και τις τιμές
είναι σούπερ για BMWναι γιατι θα δωσεις αλλα τοσα για συνεργεια αν παρεις bmw
-
-
ναι γιατι θα δωσεις αλλα τοσα για συνεργεια αν παρεις bmw
Δεν το κρατάς τόσο ώστε να λήξη η εγγύηση, οι bmw είναι για να αλλάζουν στα 3-4 χρόνια ή leasing.
Σωστο αλλιως σε τρωει ο πισινος σου!!!
ή leasing ή αυτό που λέει ο Φανης αλλιώς μετά παραειναι ακριβο σπορ η συντήρηση
αλλά οδηγικά και σε ποιοτητα όσες (πολύ λίγες δυστηχως) εχω οδηγήσει ή εχω μπει σαν συνοδηγός μονο τα καλύτερα είχα να πω
-
-
αλλά οδηγικά και σε ποιοτητα όσες (πολύ λίγες δυστηχως) εχω οδηγήσει ή εχω μπει σαν συνοδηγός μονο τα καλύτερα είχα να πω
Εννοείται αυτό! Το έχω πει, τα καλύτερα αυτοκίνητα (σε νορμάλ) στον κόσμο φτιάχνει η BMW!!
καλύτερα δεν υπάρχει, για τον καθενα το καλύτερο είναι διαφορετικό
καλά αυτοκίνητα με ακριβη συντήρηση ναι φτιάχνει να συμφωνήσω
-
-
-
-
Μπλιαχ!
BMW X2