-
@gatoz said in Peugeot 3008 2016:
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Από το εργοστάσιο τι φόραγε;
Michelin Primacy 4?
Είναι να μου τα αλλάξει κι εμένα το leasing σε λίγο καιρό.
Σου δίνουν επιλογές ή βάζουν ότι θέλουν;αβις μου ταβαλε - οτι θελανε
προσοχη πηγανε να βαλουνε H - η αληθεια ειναι τα ειδανε μονοι τους και βαλανε V
θα ειχαμε δραματα
ναι μισελεν
εφτασες 35k?Κι εγώ avis.
Δεν έφτασα ακόμη. Στα 27k είμαι. -
λοιπον
ειχα βαλει κατι λαστιχακια goodyear vector 4seasons gen-3 225/55 r18 101w
ετσι για δοκιμη σε σχεση με τα αθλια πρωτης τοποθετησης
και ητανε καλα εως και πολυ καλα σε στεγνοκαι μετα ηρθανε οι μελισσες
οταν πηγα την εκδρομαρα αυθημερον αθηνα-γραμμενη και πισω με ψιλοβροχο και χαμηλη θερμοκρασια οξω, γλυστραγανε σαν τα 12ποντα της τουνη
διαρκως διορθωσεις, ειδικα σε ηλεκτρικο μοντ που παει μονο πισω
σε σημειο που αναγκαστηκα να το γυρισω σε μονιμη τετρακινηση
τετοια γλυστρα ειχα να φαω απο ολγουέδερ του 1984
καπου 5k τα ειχα πανω, 6 μηνεςετυχε αλλαγη απο το ληζ και μου βαλανε κατι Dunlop Sport Maxx RT2 225/55 R18 102V XL
μεχρι τωρα ησυχοτερα και λιγο καλυτερα σε ασφαλτος και σε γουετ αλλα οχι πολυ γουετ
ειδωμεν εντος των ημερωνε και οταν προκυψει γλιτσα
δεν εχουν βεβαια το συμβολακι του γκουντγιαρ αλλα με εκεινα το επομενο συμβολακι θα ηταν σε κολωνα εξω απο το σπιτι κολλημενο 'στον αγαπητο γατο'All season το ένα καλοκαιρινό το άλλο.
Σίγουρα θα έχουν διαφορά στο στεγνό και βρεγμένο(υπέρ του καλοκαιρινού).
Βέβαια στα πολύ κρύα <7 βαθμούς τα all season θα δουλέψουν καλύτερα θεωρητικά.
Δεν μιλάμε για χιόνι. Εκεί με τα καλοκαιρινά θα δουλεύουν (η όχι) υπερωρία τα ηλεκτρονικά.
Γενικά τα καλοκαιρινά μέχρι τους 7 βαθμούς δουλεύουν σίγουρα καλύτερα από all season.
Τα δύσκολα ειναι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.Δεν μπορείτε να διαλέξετε ελαστικά στο ληζινγκ? Γιατί?
-
@chrisk6 said in Peugeot 3008 2016:
λοιπον
οταν πηγα την εκδρομαρα αυθημερον αθηνα-γραμμενη και πισω με ψιλοβροχο και χαμηλη θερμοκρασια οξω, γλυστραγανε σαν τα 12ποντα της τουνη
καπου 5k τα ειχα πανω, 6 μηνεςετυχε αλλαγη απο το ληζ και μου βαλανε κατι Dunlop Sport Maxx RT2 225/55 R18 102V XL
μεχρι τωρα ησυχοτερα και λιγο καλυτερα σε ασφαλτος και σε γουετ αλλα οχι πολυ γουετ
δεν εχουν βεβαια το συμβολακι του γκουντγιαρ αλλα με εκεινα το επομενο συμβολακι θα ηταν σε κολωνα εξω απο το σπιτι κολλημενο 'στον αγαπητο γατο'All season το ένα καλοκαιρινό το άλλο.
Δεν μιλάμε για χιόνι. Εκεί με τα καλοκαιρινά θα δουλεύουν (η όχι) υπερωρία τα ηλεκτρονικά.
Γενικά τα καλοκαιρινά μέχρι τους 7 βαθμούς δουλεύουν σίγουρα καλύτερα από all season.
Τα δύσκολα ειναι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.Δεν μπορείτε να διαλέξετε ελαστικά στο ληζινγκ? Γιατί?
το γκουντγιαρ εκει που γλιστραγε ειχε κατω απο 7
το ληζ αγοραζει μαζικα ανα κατηγορια ελαστικου, δεν καθονται σε εναν-εναν να κανουν χαρη, αλλωστε δεν πιανουν και τη τιμη που θελουν ετσι
το θεμα ειναι πως τα γκουνγιαρ ειναι Β σε βρεγμενο και τα ντανλοπ επισης Β
με τα γκουντγιαρ γερασα στις στροφες απο αρτοτινα για κοκκινο και μετα προς αθανασιο διακο ανηφοριζοντας πηγαινα με τις παντες αν και σε τετρακινητη ρυθμιση -
@chrisk6 said in Peugeot 3008 2016:
λοιπον
το γκουντγιαρ εκει που γλιστραγε ειχε κατω απο 7
το ληζ αγοραζει μαζικα ανα κατηγορια ελαστικου, δεν καθονται σε εναν-εναν να κανουν χαρη, αλλωστε δεν πιανουν και τη τιμη που θελουν ετσι
το θεμα ειναι πως τα γκουνγιαρ ειναι Β σε βρεγμενο και τα ντανλοπ επισης Β
με τα γκουντγιαρ γερασα στις στροφες απο αρτοτινα για κοκκινο και μετα προς αθανασιο διακο ανηφοριζοντας πηγαινα με τις παντες αν και σε τετρακινητη ρυθμισηΥποτίθεται έχει και καλό wet handling με βάση το τέστ...
Βέβαια είναι σε 15αρια το τέστ και όχι 18αρες.Λογικά το τσιμπαγες και εσύ λίγο παραπάνω στις στροφές...Ε δεν θέλει και πολύ. Ειναι για πολύ ήρεμες καταστάσεις. Ξέρεις από αυτές που πάνε οικονομικά...
-
Εχθές αργά το βράδυ ξεκίνησα να πάω να πάρω την κόρη μου από το σπίτι μιας συμμαθήτριας της.
Δεν είχα ξανά πάει αλλά ήξερα πάνω κάτω που είναι το σπίτι. Επειδή όμως βρίσκεται σε κάτι στενά κοντά στην εθνική οδό από την απέναντι πλευρά του Στεργίου για όσους ξέρουν (Μεταμόρφωση η περιοχή), δηλαδή στην κάθοδο της εθνικής και επειδή βαριόμουν βραδιάτικα να ψάχνω για ταμπέλες πάνω στον παράδρομο της εθνικής προκειμένου να βρώ τη συγκεκριμένη οδό, λέω βάλτην στο gps έτσι ώστε όταν φτάσεις να βρεις το συγκεκριμένο δρόμο αμέσως.
Βρήκε λοιπόν την οδό και την έβαλα ως προορισμό. Βέβαια εγώ δεν πήγαινα από τη διαδρομή που καθόρισε γιατί ήταν μέσω Θήβας, οπότε το έγραφα στα @@ μου. Το μόνο που ήθελα, ήταν όταν φτάσω στο σημείο να βρω αμέσως το συγκεκριμένο στενό.
Αυτό λοιπόν, άρχισε να κάνει απανωτούς επανακαθορισμούς διαδρομής μιας και δεν πήγαινα από εκεί που ήθελε.
Κάποια στιγμή τρώει κοκομπλόκο και αντί να δείχνει το αυτοκίνητο πάνω στο δρόμο που κινούμουν, το έδειχνε λίγο πιο δίπλα σαν ήμουν μέσα στα χωράφια.
Φτάνοντας δεν στην περιοχή που ήταν ο προορισμός μου, άρχισε να βγάζει μήνυμα "μη χαρτογραφημένη περιοχή"... χαχαχα...
Τι "μη χαρτογραφημένη περιοχή" βρε μπουρδέλο; και στην αρχή πως τον βρήκες το δρόμο στην αναζήτηση;
Τι "μη χαρτογραφημένη περιοχή" βρε μλκες Γάλλοι; Μέσα σε πρόαστιο της Αθήνας "μη χαρτογραφημένη περιοχή";Εννοείται ότι όσο ήμουν έξω από το σπίτι και περίμενα τη μικρή να κατέβει, το έβαλα από περιέργεια στο google maps του κινητού το οποίο βρήκε αμέσως που ήμουν χωρίς προβλήματα. Και με έβγαζε και πάνω στο δρόμο και όχι στα χωράφια.
Αυτό με το να δείχνει το αυτοκίνητο δίπλα από το δρόμο που βρίσκεσαι, δηλαδή πάνω σε χωράφια και κτήρια, το έχει πάθει συνάδελφος με 3008 και μάλιστα στη Κυψέλη. Δηλαδή μέσα στη καρδιά της Αθήνας. Χαχαχα.., μου το έλεγε και δεν τον πίστευα. Ε, από εχθές τον πιστεύω.
-
Έχω καταλήξει πως το 99% των gps των αυτοκινήτων είναι ΓΤΠ.. Οπότε όταν το διαβάζω στον εξοπλισμό,προσπερνώ.Αρκεί να έχει σύνδεση το info με ΑΑ για google maps και τέλος.Επιπλέον το google maps σου δείχνει και live ροή κυκλοφορίας,κάτι που τα εργοστασιακά gps δεν κάνουν ή όσα το κάνουν θέλουν καμιά πληρωμή με συνδρομή κ.τ.λ.
-
Αλήθεια υπάρχει κάποιος σήμερα που πληρώνει για gps όταν υπάρχει το google maps;
Βέβαια κάποιοι κατασκευαστές για να σε δελεάσουν το προσφέρουν με μεγαλύτερες οθόνες κλπ. -
@panormus772 said in Peugeot 3008 2016:
google maps
Άλλο άχρηστο σύστημα!!! Με διαφορά το καλύτερο είναι το Here!!!
-
@panormus772 said in Peugeot 3008 2016:
Έχω καταλήξει πως το 99% των gps των αυτοκινήτων είναι ΓΤΠ.. Οπότε όταν το διαβάζω στον εξοπλισμό,προσπερνώ.Αρκεί να έχει σύνδεση το info με ΑΑ για google maps και τέλος.Επιπλέον το google maps σου δείχνει και live ροή κυκλοφορίας,κάτι που τα εργοστασιακά gps δεν κάνουν ή όσα το κάνουν θέλουν καμιά πληρωμή με συνδρομή κ.τ.λ.
Μήπως πρέπει να ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις να σου βγάζει και τις πληροφορίες κίνησης και λοιπές πληροφορίες; Στο cc εφόσον το ενεργοποιήσεις στις ρυθμίσεις και χωρίς χρήση του navigator σε πληροφορεί σε real time χρόνο ότι λ.χ. σε 1χλμ έχει αυξημένη κυκλοφορία, είτε ότι είναι ακινητοποιημένα λόγω κίνησης ή ατυχήματος κλπ.
Λογικά σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα περιλαμβάνεται η πληροφόρηση αυτή εκτός και αν δεν δίνεται δωρεάν σαν συνδρομή υπηρεσίας κατά την αγορά οπότε πρέπει να καταβάλεις το αντίτιμο εξαρχής. -
Σε 2008 με tomtom με ενεργή συνδρομή (έχει και κυκλοφορία Live) που έκαναν δώρο με την αγορά νομίζω, έχει τύχει να μου δείξει το αμάξι μέσα σε κενό αλλά όντως βρισκόμουν σε περιοχή που δεν είχε χαρτογραφηθεί. Τις περισσότερες φορές είναι περισσότερο "σωστό" από το google maps.
Ερώτηση:
Πως μπορώ να κάνω αναφορά για τις λάθος διαδρομές μέσα από σπίτια, οικοδομές, χωράφια, εστιατόρια που μου βγάζει να περάσω το google maps; Κάπου θα έχει δεν γίνεται -
γενικα το τομτομ του τριοοχτω ειναι καλυτερο απο τον γουγλη και εχει και κινηση και τα παντα ολα
ε, καποιες φορες το χανει
τα γκουγκλ μαπς ειναι μεχρι και τρατζικ σε ενα σωρο διαδρομες, ειδικα για εκτος χωρις αναβασις δεν πας πουθενα -
Να δώσετε φωνητικά τον προορισμό δουλεύει στο πεζό;
Στο Σιτροεν που έχει online Tom tom δεν δέχεται Ελλάδα φωνητικά, οπότε κι ας κάνει σωστότερη πλοήγηση, να ψάχνεις με οδούς και ΤΚ τον προορισμό, είναι λίγο 1995 κατάσταση... -
@piliourits said in Peugeot 3008 2016:
Να δώσετε φωνητικά τον προορισμό δουλεύει στο πεζό;
Στο Σιτροεν που έχει online Tom tom δεν δέχεται Ελλάδα φωνητικά, οπότε κι ας κάνει σωστότερη πλοήγηση, να ψάχνεις με οδούς και ΤΚ τον προορισμό, είναι λίγο 1995 κατάσταση...ο γουγλης εχει τεραστιο θεμα με οδους... πχ βρες τη μαλακια του
https://www.google.com/maps/dir/25ης+Μαρτίου+40,+Πετρούπολη+132+31/Ρόδου+100,+Πετρούπολη/@38.0419936,23.6777915,778m/data=!3m1!1e3!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14a1a382aacea68d:0x329d9e5000a18824!2m2!1d23.6799534!2d38.0440356!1m5!1m1!1s0x14a1a37789a694ab:0xa86fd097e3542fc5!2m2!1d23.6801858!2d38.0422285!3e0?entry=ttu -
Γκρινια για navi βλεπω...
-
γιατι σε νοιαζει να βρεις το δρομο?
δωστο μου να ψαξω και εγω.... -
Στο εργοστασιακό gps που έχει η 116, βρίσκει τα πάντα. Από οδούς μαγαζιά, χωριά,και μάλιστα με επιλογές διαδρομής. Γρηγορότερη συντομότερη η eco. Έχει και live κυκλοφορία, και μάλιστα κατά την επιλεγμένη διαδρομή, σου προτείνει εναλλακτικές διαδρομές,εάν έχει πόλλη κίνηση, η εάν υπάρχει κάποιος κλειστός δρόμος.
-
Ναι το εργοστασιακό κάνει πιο σωστή πλοήγηση (το Τομ Τομ έχει κι άλλα μικρά ωραία πραγματάκια, πχ δείχνει συνεχώς υψόμετρο, ωραία γραφικά για τις εξόδους απ τον αυτοκινητόδρομο κ.α.)
Όμως αν θες να βρεις την τάδε επιχείρηση ή σε προσκάλεσαν στο "Τα σκαλάκια της Χαράς" ή κάνουν δεξίωση γάμου στο "Κτήμα Νεοπλουτίδου" και ο μόνος τρόπος να ψάξεις στο εργοστασιακό είναι πληκτρολογωντας ακριβώς οδό και αριθμό ή μέσω ΤΚ, φέξε μου και γλίστρησα... πρέπει να το βρεις πρώτα στο γκουγκλ και μετά να πληκτρολογησεις την ακριβή διεύθυνση στην οθόνη του αυτοκινήτου.
Επιεικώς απαράδεκτη διαδικασία για 2024 κι όχι 2004, γι αυτό τα περισσότερα εργοστασιακά παραμένουν τόσο δύσχρηστα που γίνονται άχρηστα.
Στο Σιτροεν κι όταν έχω γλώσσα αγγλικά, πάλι δεν δέχεται φωνητική εντολή για πλοήγηση εντός Ελλάδος. -
Ναι το εργοστασιακό κάνει πιο σωστή πλοήγηση (το Τομ Τομ έχει κι άλλα μικρά ωραία πραγματάκια, πχ δείχνει συνεχώς υψόμετρο, ωραία γραφικά για τις εξόδους απ τον αυτοκινητόδρομο κ.α.)
Όμως αν θες να βρεις την τάδε επιχείρηση ή σε προσκάλεσαν στο "Τα σκαλάκια της Χαράς" ή κάνουν δεξίωση γάμου στο "Κτήμα Νεοπλουτίδου" και ο μόνος τρόπος να ψάξεις στο εργοστασιακό είναι πληκτρολογωντας ακριβώς οδό και αριθμό ή μέσω ΤΚ, φέξε μου και γλίστρησα... πρέπει να το βρεις πρώτα στο γκουγκλ και μετά να πληκτρολογησεις την ακριβή διεύθυνση στην οθόνη του αυτοκινήτου.
Επιεικώς απαράδεκτη διαδικασία για 2024 κι όχι 2004, γι αυτό τα περισσότερα εργοστασιακά παραμένουν τόσο δύσχρηστα που γίνονται άχρηστα.
Στο Σιτροεν κι όταν έχω γλώσσα αγγλικά, πάλι δεν δέχεται φωνητική εντολή για πλοήγηση εντός Ελλάδος.δοκιμασε το map2geo... android
ψαχνεις στι googlemaps μεταφερεις συντεταγμένες στο tomtom η καποιο άλλο -
Οντως με το ότι δεν δέχεται την φωνητική είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να πληκτρολογείς δρόμους, αλλά σαν κυκλοφορία, όταν του δώσεις δεδομένα, σε πάει άριστα το τομ - τομ. Οποτε το αγνόησα την πάτησα, ειδικά σε μποτιλιαρίσματα.
Ο γούγλης είναι μόνο για τα βασικά και με την αναβάθμιση έγινε χειρότερος στην διαχείριση.
-
@dimitrioskosmas said in Peugeot 3008 2016:
Στο Σιτροεν κι όταν έχω γλώσσα αγγλικά, πάλι δεν δέχεται φωνητική εντολή για πλοήγηση εντός Ελλάδος.δοκιμασε το map2geo... android
ψαχνεις στι googlemaps μεταφερεις συντεταγμένες στο tomtom η καποιο άλλο
Peugeot 3008 2016