@nmsm2 said in VW T-Cross:
Συμφωνώ με τον lap, ποιος ο λόγος να επιλέξεις αυτοκίνητο που ρουφάει τη βενζίνη σαν καταβόθρα, εφόσον μπορείς να κινηθείς οικονομικά μέσα στη πόλη και σβέλτα σε εθνική ή σε συνθήκες όπου απαιτείται ισχύς (προσπεράσεις με ασφάλεια κλπ.). Eίναι παρωχημένη αντίληψη του ξεπερασμένου petrolhead των 00s. Το ότι μπορείς να κινείσαι οικονομικά μέσα στη πόλη δεν αναιρεί την απόλαυση ενός αυτοκινήτου.
Ο τρόπος που οδηγεί κάποιος δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο, πλέον στους δρόμους πιο συχνά θα δεις να κινείται αργά ένα θηριώδες suv πενταετίας (Χ3 και άνω κλπ) παρά ένα αντίστοιχο suv hev ή plug in. Πολύ συχνά βλέπω στους δρόμους cayenne δεκαετίας και τα οδηγούν πιο αργά και από microcars.
Από άρθρο σήμερα το πρωί "Από νωρίς το πρωί, μέχρι τις βραδινές ώρες, οι ηλεκτρονικοί χάρτες που δείχνουν live την κίνηση στο λεκανοπέδιο είναι «κοκκινισμένοι».Οι κεντρικές λεωφόροι της πρωτεύουσας είναι υπερκορεσμένες. Στους μικρότερους δρόμους, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Η μέση ταχύτητα κίνησης των οχημάτων δεν ξεπερνά τα 18 χιλιόμετρα την ώρα και, μια διαδρομή από τα νότια προς τα βόρεια προάστια, μπορεί να διαρκέσει -όσο απίστευτο και αν φαίνεται- όσο το να ταξιδέψει κανείς προς μια επαρχιακή πόλη"
Σε τέτοιες συνθήκες που οδηγούμε όλοι και διανύουμε το 80% των χλμ. τα hev, plun in είναι μονόδρομος και πλέον με τις ιπποδυνάμεις που παράγονται θα την χαρακτήριζα λανθασμένη επιλογή το αμιγώς θερμικό εφόσον κάποιος έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει, εκτός και αν κάποιος έχει ένα θερμικό για εθνική, επαρχία, και ένα υβριδικό για την πόλη.ΠΟΛΑΥΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ
η οικονομία χρειάζεται στα καθημερινα χιλιόμετρα που είναι τα πολλά. Το έχω λύσει αυτό με ηλεκτρικο και φωτοβολταικό. Καθημερινα κινουμαι με 0 ευρώ
Οπότε στο ταξίδι που θα είναι μια στο τόσο, οσο και να κάψει στα @@ μου
Το ζήτημα εκεί είναι να ευχαριστηθώ οδήγηση. Λες και πάω κάθε μέρα ταξίδι. Πραγματικά αδιαφορω για το ποσο καιει αν και το puma για 260 αλογα που έχει σχετικά οικονομικό είναι . Από το να είχα ένα ξενερωτο toyota ή ενα diesel που θα μου εκαιγαν λιγότερο το προτιμώ 100 φορές