-
@iceman7 said in VW T-Cross:
Βόλτα προς νοτια μέχρι και Σουνιο σήμερα. Στη μισή διαδρομή οδήγησα εγώ.
Λοιπόν είναι εντυπωσιακό το μοτερακι !
Ψυχωμένο, τραβάει καλά αρκεί να είσαι πάνω από 2000 στροφές αλλά δεν απαιτεί μαγείρεμα με την κουτάλα για να πας καλά σβέλτα και με ασφάλεια.
Γενικά τα μοτεράκια του γκρουπ μου έχουν κάνει θετική εντύπωση.
Όταν είχα τεστάρει τον 1,5 στο t roc είχα εντυπωσιαστεί. Ήταν πολύ καλύτερος από τον Β38 που είχα στη Χ1.
Και αυτός όμως ο μικρός καιτοι άστρωτος πήγε καλά, ήσυχα, σβέλτα και οικονομικά (140 χλμ με 5,9)
Έπιασα με άνεση τα 150 στην ΑΟ και γενικά εκεί κινηθήκαμε με ταχύτητες πάνω από 120 ακούγοντας πάνω από τα 120 μόνο αεροδυναμικους θορύβους.
Το αμάξι εσωτερικά παρότι τα πλαστικά δεν είναι μαλακα είναι στιβαρό. Αν ήταν έτσι και το YC δεν θα το ειχα δώσει.
Με το κροσσακι όμως πας ταξίδι άνετα, ξεκούραστα (καλά κάθισματα έχει και εντυπωσιάστηκα από το αναδιπλούμενο κάθισμα του συνοδηγού).
Πρώτη επαφή με VAG και μας αρέσει.
Αν δεν είχα την εμπειρία απο τις BMW θα ήμουν ενθουσιασμένος.
Για χρήση σαν τη σημερινή μακραν καλύτερο του YC.
Για κάθε μέρα εντός κίνησης ομως το υβριδικό σύνολο δεν έχει αντίπαλο κόντρα σε συμβατικα οχήματα.
Μόνο από τα ηλεκτρικα χάνει.Πιο all around όχημα το tcross.
Θα πούμε κι άλλα εν καιρώ, συμβουλές οικονομικής οδήγησης κλπ.
Προς το παρόν να το συνηθίσεις και να το χαρείς! -
Επίσης τα ενοχλητικά σύστηματα όπως αυτό με τον ήχο στην υπέρβαση ορίου ταχύτητας βγαίνουν εύκολα σε αντίθεση με τα Τογιότα που είναι χωμένα βαθιά στα μενού. (ο νικητής εδώ είναι η Τεσλα που πατας μόνο μια φορα)
Τα αρνητικά ως τώρα είναι κάποιες ανόητες ελλείψεις όπως το cruise control, το πληρες tpms και το ηλεκτρικό χειρόφρενο (αν και για γυναικαμαξο αυτό πλεονέκτημα είναι) και η έλλειψη καποιας επιφάνειας μπροστά εύκολες προσβάσιμης να αφήσεις κάτι. Το προ facelift είχε μια επιφάνεια πίσω από την οθόνη.
Έδω μόνο κάτω από τα χειριστήρια κλιματισμού που είναι ο ασύρματος φορτιστης. Χαμηλά ομως είναι και χωρίς κάποιο φως.
Κάποιος απλός φωτισμος στα πόδια και στο σημείο αυτό θα ήταν τέλειος.
Στο YC και στο μαζντο γιαρις είχα βάλει τις λαμπιτσες στις κρυφές υποδοχές μόνος.
Ίσως και μια απλή απαλή γραμμή στο ταμπλω στο μέρος έστω του συνοδηγού θα ήταν επίσης ωραια πινελιά. Το ανέφερε και η σύζυγος.
Νομίζω έτσι έβγαινε η style αλλά τώρα πάνω από το more έχει μόνο την Rline. -
Το αυτόματο χειρόφρενο είναι πράγματι έλλειψη. Ειδικά με το Autohold, σταματάς στα φανάρια, σε κίνηση, σε ανηφόρες και δεν πρέπει να πατάς συνέχεια φρένο, είναι πολύ ξεκούραστο. Δυστυχώς δεν μπαίνει στη μικρή πλατφόρμα των polo/t-cross, μόνο στη μεγαλύτερη των Golf/T-Roc.
Ξεκίνημα σε ανηφόρα δοκίμασες? Έχει το σύστημα που δεν τσουλάει πίσω τ' αυτοκίνητο?
-
@andya3 said in VW T-Cross:
Το αυτόματο χειρόφρενο είναι πράγματι έλλειψη. Ειδικά με το Autohold, σταματάς στα φανάρια, σε κίνηση, σε ανηφόρες και δεν πρέπει να πατάς συνέχεια φρένο, είναι πολύ ξεκούραστο. Δυστυχώς δεν μπαίνει στη μικρή πλατφόρμα των polo/t-cross, μόνο στη μεγαλύτερη των Golf/T-Roc.
Ξεκίνημα σε ανηφόρα δοκίμασες? Έχει το σύστημα που δεν τσουλάει πίσω τ' αυτοκίνητο?
Το ηλεκτρικό χειρόφρενο είναι ευκολία ειδικά αν λειτουργεί πλήρως όπως το περιγράφεις (με αυτόματη λειτουργία στο Ρ και auto hold) γιατί υπήρχαν και υλοποιήσεις χωρίς αυτά όπως στη Χ1.
Πιο πολυ θέμα συνήθειας παρα ουσιαστική έλλειψη για το χαρακτήρα/χρηση του οχήματος.Στην ανηφόρα έχει κανονικά auto hold πάντως. Ήταν άγχος και της γυναίκας αλλά το είχα τσεκαρει από πριν και το δοκίμασε και η ίδια.
-
Βόλτα προς νοτια μέχρι και Σουνιο
Έπιασα με άνεση τα 150
Αυτή είναι η ορθή χρήση ενός αυτοκινήτου.
-
Βόλτα προς νοτια μέχρι και Σουνιο σήμερα. Στη μισή διαδρομή οδήγησα εγώ.
Λοιπόν είναι εντυπωσιακό το μοτερακι !
Ψυχωμένο, τραβάει καλά αρκεί να είσαι πάνω από 2000 στροφές αλλά δεν απαιτεί μαγείρεμα με την κουτάλα για να πας καλά σβέλτα και με ασφάλεια.
Γενικά τα μοτεράκια του γκρουπ μου έχουν κάνει θετική εντύπωση.
Όταν είχα τεστάρει τον 1,5 στο t roc είχα εντυπωσιαστεί. Ήταν πολύ καλύτερος από τον Β38 που είχα στη Χ1.
Και αυτός όμως ο μικρός καιτοι άστρωτος πήγε καλά, ήσυχα, σβέλτα και οικονομικά (140 χλμ με 5,9)
Έπιασα με άνεση τα 150 στην ΑΟ και γενικά εκεί κινηθήκαμε με ταχύτητες πάνω από 120 ακούγοντας πάνω από τα 120 μόνο αεροδυναμικους θορύβους.
Το αμάξι εσωτερικά παρότι τα πλαστικά δεν είναι μαλακα είναι στιβαρό. Αν ήταν έτσι και το YC δεν θα το ειχα δώσει.
Με το κροσσακι όμως πας ταξίδι άνετα, ξεκούραστα (καλά κάθισματα έχει και εντυπωσιάστηκα από το αναδιπλούμενο κάθισμα του συνοδηγού).
Πρώτη επαφή με VAG και μας αρέσει.
Αν δεν είχα την εμπειρία απο τις BMW θα ήμουν ενθουσιασμένος.
Για κάθε μέρα εντός κίνησης ομως το υβριδικό σύνολο δεν έχει αντίπαλο κόντρα σε συμβατικα οχήματα.
Μόνο από τα ηλεκτρικα χάνει.Όμως σαφως πιο all around όχημα το tcross.
θα στη πέσουν τώρα οι toyotaκηδες "ναι αλλά εγω με το ΥC στην ίδια διαδρομή είχα κατανάλωση 2,9 lt/km και περνούσα τα παπιά στον δρόμο"
ξεφυγες από τη μιζέρια -
Μεγειά Στέφανε .Τωρα καταλαβα οτι το πήρες!
-
Κάποιος απλός φωτισμος στα πόδια και στο σημείο αυτό θα ήταν τέλειος.
νομίζω υπάρχει retrofit για αυτό.
-
@dimitrioskosmas said in VW T-Cross:
θα στη πέσουν τώρα οι toyotaκηδες "ναι αλλά εγω με το ΥC στην ίδια διαδρομή είχα κατανάλωση 2,9 lt/km και περνούσα τα παπιά στον δρόμο"
ξεφυγες από τη μιζέριαΤους καταλαβαίνω όλους! Δεν είναι ωραίο να στα παίρνουν από την τσέπη!
Αλλά δεν ειναι και αυτοσκοπός!
Η πλάκα είναι πάντως ότι κατεβηκα τωρα από Μαρουσι - Σύνταγμα με το μαζντογιαρις με κατανάλωση 2,8!!! -
ξεφυγες από τη μιζέριαΤους καταλαβαίνω όλους! Δεν είναι ωραίο να στα παίρνουν από την τσέπη!
Η πλάκα είναι πάντως ότι κατεβηκα τωρα από Μαρουσι - Σύνταγμα με το μαζντογιαρις με κατανάλωση 2,8!!!Νομίζω όμως ότι είναι εθιστικό να κινείσαι με τόσο χαμηλές καταναλώσεις σε αστική χρήση. Once driving hev forever driving hev...or bev
-
@nmsm2 said in VW T-Cross:
Η πλάκα είναι πάντως ότι κατεβηκα τωρα από Μαρουσι - Σύνταγμα με το μαζντογιαρις με κατανάλωση 2,8!!!Νομίζω όμως ότι είναι εθιστικό να κινείσαι με τόσο χαμηλές καταναλώσεις σε αστική χρήση. Once driving hev forever driving hev...or bev
Ένα μικρό εγκεφαλικό το έπαθα από αυτό το post.
-
@realzeus said in VW T-Cross:
Nα το προσέξεις είναι θέμα ηλικίας προφανώς
-
Σε αυτές τις συνθήκες της απόλυτης κίνησης ναι! Αλλωστε ετσι πανε και αμιγώς ηλεκτρικά τα υβρίδια οπότε έχεις και ησυχία στην οδήγηση (ο Θεός να την κάνει σε συνθήκες κίνησης)
-
Συμφωνώ, αλλά να είναι αυτοκίνητο όχι τα κουβαδάκια μας...με ένα 6κύλινδρο εν σειρά ή V8 (Αμερικάνικο κατά προτίμηση).
-
Νομίζω όμως ότι είναι εθιστικό να κινείσαι με τόσο χαμηλές καταναλώσεις σε αστική χρήση. Once driving hev forever driving hev...or bev
Ειναι ωραιο να εχεις 15 αυτοκινητα μπροστα σου στην παραλιακη και την Ποσειδωνος την Κυριακη χωρις κινηση και να σε πηγαινουν με 40 γιατι εχει 4-5 υβριδικα σκορπισμενα και στις 3 λωριδες.
-
Nα το προσέξεις είναι θέμα ηλικίας προφανώς
Ούτε 50 δεν είμαι, αλλά ευχαριστώ για την ιατρική συμβουλή.
Κάποτε κάναμε διαγωνισμό για το ποιος θα κάψει περισσότερο, αλλά πες ήταν άλλες εποχές.
Ακόμα και ήμερα όμως δεν βρίσκω κάτι πιο μίζερο από το να χαίρεται κάποιος petrolhead για την κατανάλωση.@fanis75 said in VW T-Cross:
Συμφωνώ, αλλά να είναι αυτοκίνητο όχι τα κουβαδάκια μας...με ένα 6κύλινδρο εν σειρά ή V8 (Αμερικάνικο κατά προτίμηση).
Δεν χρειάζονται πολλοί κύλινδροι. Κι ένα τρικύλινδρο GR Yarις είναι όνειρο!!! Αν διάλεγα V8 Αμερικάνικο όμως (προφανώς η πρώτη επιλογή μου θα ήταν Ιταλικός), τη νέα πολύστροφη Corvette θα ήθελα. Όχι τα καράβια του παρελθόντος...
-
Δεν χρειάζονται πολλοί κύλινδροι. Κι έναν τρικύλινδρο GR Yarις είναι όνειρο!!! Αν διάλεγα V8 Αμερικάνικο όμως (προφανώς η πρώτη επιλογή μου θα ήταν Ιταλικός), τη νέα πολύστροφη Corvette θα ήθελα. Όχι τα καράβια του παρελθόντος...
Εξαιρετικό το Yaris GR, ειδικά τώρα που βγαίνει αυτόματο.
V8, θέλω hemi 6.2 με καλό αυτόματο όχι τις βλακείες της νέας Κορβέτ. 1η μου επιλογή φυσικά θα ήταν μια 911, οποιαδήποτε!
Ακόμα και ήμερα όμως δεν βρίσκω κάτι πιο μίζερο από το να χαίρεται κάποιος petrolhead για την κατανάλωση.
Μεγάλωσαν οι petrolheads, εκαναν παιδιά και τα έξοδα του μήνα ειναι 10 φορές η βενζίνη που καίγανε παλιά. Αλλαγή προτεραιοτήτων (ή ωρίμανση) είναι αυτό....ετσι ειναι η ζωή!
-
@ilias-a said in VW T-Cross:
Νομίζω όμως ότι είναι εθιστικό να κινείσαι με τόσο χαμηλές καταναλώσεις σε αστική χρήση. Once driving hev forever driving hev...or bev
Ειναι ωραιο να εχεις 15 αυτοκινητα μπροστα σου στην παραλιακη και την Ποσειδωνος την Κυριακη χωρις κινηση και να σε πηγαινουν με 40 γιατι εχει 4-5 υβριδικα σκορπισμενα και στις 3 λωριδες.
Παρωχημένες αντιλήψεις εάν λάβεις υπόψη ότι τα hev τελευταίας γενιάς παράγονται με συνδυαστικές ιπποδυνάμεις μεγαλύτερες του μέσου θερμικού που κινείται στην Αθήνα (τα μαγικά 115 άλογα του μέσου θερμικού εννοώ, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις φθάνουν και τα 150).
-
Ούτε 50 δεν είμαι, αλλά ευχαριστώ για την ιατρική συμβουλή.
Κάποτε κάναμε διαγωνισμό για το ποιος θα κάψει περισσότερο, αλλά πες ήταν άλλες εποχές.
Ακόμα και ήμερα όμως δεν βρίσκω κάτι πιο μίζερο από το να χαίρεται κάποιος petrolhead για την κατανάλωση.Υπάρχει μια σύγχυση, το να οδηγείς ένα hev ή plug in με 200 άλογα και άνω είναι προτιμότερο και απολαυστικότερο πλέον στην οδήγηση από ένα αντίστοιχο θερμικό. Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να κινείσαι και σβέλτα όταν το χρειάζεσαι και με κατανάλωση μικρού. Δεν χρειάζεται να ρουφάει 15λ. για να απολαύσεις ένα αυτοκίνητο. Φυσικά εξαιρούνται ειδικές σειρές (r, gr κλπ) καθώς και supercars, μιλάμε πάντα για αυτοκίνητα για μέση χρήση.
-
Παρωχημένες αντιλήψεις εάν λάβεις υπόψη ότι τα hev τελευταίας γενιάς παράγονται με συνδυαστικές ιπποδυνάμεις μεγαλύτερες του μέσου θερμικού που κινείται στην Αθήνα (τα μαγικά 115 άλογα του μέσου θερμικού εννοώ, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις φθάνουν και τα 150).
Ας εχουν και χιλια αλογα, ο τροπος που κινουνται ειναι το ζητουμενο.
VW T-Cross